Følg os

coronavirus

Sundhedskrise 'giver nye muligheder'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Pandemien har tildelt Europas kulturindustri et "katastrofalt slag". Men på trods af dystre udsigter, Valeria Brusnikina (billedet) sagde, at musik og kunst var en international succeshistorie, og at den kan blomstre igen, skriver Martin Banks.

I et interview med dette websted var Brusnikina, der repræsenterer en forening, der blandt andet kæmper for rettigheder til royalties for musikere og kunstnere, optimistisk, at industrien ville komme sig, når pandemien slutter. Hun sagde: "En krise kan altid byde på nye muligheder."

Men under et besøg i Bruxelles i denne uge fortalte Brusnikina, leder af IPChain-foreningens it-projektportefølje, EUReporter, at der er et "presserende" behov for at reformere det nuværende royaltybetalingssystem, så musikere og kunstnere får passende godtgørelse for deres arbejde .

reklame

Hun sagde: ”I dag er indehaveren af ​​ophavsretten afhængig af et stort antal markedsdeltagere, fra iTunes, Spotify og andre tjenester, der betaler royalties, til kollektive forvaltningsselskaber (CMR'er), som ikke er klar til at levere detaljerede statistikker om brugen af arbejder. I Europa er markedet mere for platforme, formidlere og brugere snarere end rettighedshavere, og det er indholdet, der viser, hvor meget skaberne får. ”

Hun tilføjede: "Hovedspilleren på dette felt er stadig musikken, og han / hun har brug for tjenester, der gør det muligt for ham selv at bestemme, hvem, hvor og under hvilke betingelser bruger deres kreative værker." I modsætning til det europæiske marked sagde hun, at Rusland bygger et system, hvor ophavsretsindehavere modtager rapporter om den faktiske brug af indhold, og royaltyfordelingen er 100 procent afhængig af disse data.

For at Europa skal indhente, vil der være behov for ændringer i den kollektive forvaltning af rettigheder, siger hun og tilføjer, "CMR'ernes aktiviteter skal baseres på teknologiske digitale værktøjer til indsamling af statistikker over musikværker og fonogrammer, overvågning af internetressourcerne. Baseret på de indsamlede rapporter vil digitale tjenester gøre det muligt at danne en fair fordeling af vederlag. ”

reklame

Hun tilføjede: ”Rettighedshavere modtager igen løsninger, der giver dem mulighed for at tjene penge på indhold og administrere deres rettigheder. I Europa er løsninger som FONMIX og Hypergraph, der analyserer data om brugen af ​​musikværker, udgør den mest objektive rapportering og beregner det nøjagtige beløb til kunstneren, er slet ikke almindelige. ”

Brusnikina fortalte dette sted: ”Rapportering er kun baseret på radio og tv, da kunstneren modtager royalties for hver afspilning af en musikalsk komposition i luften. På andre områder, hvor kunstnere har royalties, fungerer europæiske CMR'er på princippet om at opkræve vederlag og beregne betalinger i overensstemmelse med ratings og gennemsnitlige indikatorer. "

Det russiske mediemarked blev anslået af PWC til $ 694 millioner i 2019. Under nedlukningen faldt det med en rekordhøj 48% til $ 363 mio. Samtidig har pandemien intensiveret tendenser forbundet med digitalisering. Forbruget af indhold på online platforme og andre digitale tjenester er steget kraftigt i Rusland. I situationen med forbud mod masseshows blev kunstnere tvunget til at lede efter nye måder at tjene penge på deres eget indhold. Hvis før kom 75 procent af en musikers indkomst fra koncerter, har karantænebegrænsninger ændret indtægtsstrukturen, og nu er streamingplatforme kilder til hovedindkomsten. Vi tror, ​​at offline-koncerter vender tilbage, men streaming vil fortsat være den vigtigste indtægtskilde for musikere i Rusland, som i Europa.

På det seneste kom 75% af en musikers indkomst fra koncerter, men nu har karantænebegrænsningerne ændret indtægtsstrukturen, og streamingplatforme blev kilderne til hovedindkomsten. Vi mener, at offline-koncerter vil komme tilbage, men streaming vil fortsat være den vigtigste indtægtskilde for musikere i Rusland, som i Europa.

Hun siger, at CMR'er oplever en "tillidskrise" og tilføjer: "I Rusland stod vi over for dette for et par år siden. Problemet er, at musikere ikke ser statistikkerne over brugen af ​​musikalske kompositioner, på grundlag af hvilke der beregnes et rimeligt vederlag. Dette kan underminere deres tillid til CRM'er. Dette problem løses med digitale værktøjer. I Rusland og SNG-lande har CMR'er ikke engang en chance for at manipulere ratings eller statistikker, fordi brugen af ​​værker registreres af Hypergraph-softwarepakken og FONMIX-afspilleren. De indsamlede oplysninger konsolideres i 'Personlig konto' hos ophavsretsindehaveren, og hver forfatter kan kontrollere beregningerne og sørge for, at han har modtaget alt det vederlag, han skylder, ned til en krone.

Hun tilføjede: ”Vi tror, ​​at hver forfatter over tid takket være platforme baseret på blockchain-infrastruktur vil være i stand til at styre og tjene royalties for sine intellektuelle rettigheder uden formidlere og tjene. Blockchain garanterer datasikkerhed og uforanderlighed, hvilket betyder, at tillidskrisen løses rent teknologisk. ”

Det er en "model", der kan være nyttig for andre lande, sagde hun og fortsatte: "Rusland udvikler et styringssystem for intellektuel ejendom baseret på IPChain-blockchain-infrastrukturen. Tjenester, der er bygget på basis af IPChain-netværket, giver rettighedshavere og brugere uafhængig styring af rettighederne til deres kreative værker.

”Vi har undersøgt styringssystemer for intellektuel ejendomsret i mange lande rundt omkring i verden, konsulteret med musikbranchen og sørget for, at vores model er anvendelig næsten overalt. Vi samarbejder allerede med Italien, Letland, Tyskland, Ghana og Colombia. Vores økosystem kan fungere uden at være stift forbundet med den nuværende lovgivning, forretningsprocesser og det institutionelle landskab. Blockchain har vist sig meget godt inden for forvaltning af intellektuelle rettigheder, da det giver dig mulighed for at arbejde med store databaser i tilstanden "tillidens infrastruktur". Oplysninger om alle transaktioner kommer ind i det distribuerede IPChain-netværk i en universel, standardiseret form, hvor det er umuligt at erstatte eller forfalske data. Faktisk ejes oplysningerne ikke af en bestemt enhed, men af ​​hele markedet på samme tid. ”

Brusnikina sagde: ”I dag eksisterer alle forudsætninger, som er nødvendige for, at kunstnere uafhængigt kan forvalte deres rettigheder i det digitale miljø, men også offline. Denne mulighed leveres især af FONMIX, som ligeledes kan bruges af CMR'er. Det er i denne egenskab, at det fungerer i de fleste lande i dag. "

Når vi vender tilbage til den igangværende pandemi, afslørede hun den indflydelse dette har haft på branchen og sagde: ”Vi har forsket i dette emne. På grund af begrænsningen af ​​koncertaktivitet sank det russiske musikmarked i 2020 med 47.7%. I 2019 var markedsstørrelsen $ 694 millioner, og efter pandemien faldt den til $ 363 millioner. Samtidig har indkomststrukturen ændret sig. Hvis tidligere tegnede streaming sig for 18% af musikernes indtægter, efter pandemien er dens andel 57.3%. ”

Imidlertid er industrien gradvist ved at komme sig. Den gennemsnitlige årlige vækstrate på det russiske musikmarked vil ifølge hendes beregninger være 6.9% inden 2024, og dets volumen vil nå 968 millioner dollars.

”Vi forudsiger dog, at” live ”koncerter sandsynligvis ikke udgør mere end 20 procent af dette tal. Hvad det globale marked angår, er det ifølge forskellige skøn faldet med 28-34%. Årsagen til dette, sagde hun, er en månedslåsning med koncertforbud og lukning af detailbutikker. Globalt før pandemien kom det meste af indtægterne (56.1%) for musikere fra streamingtjenester, så de økonomiske konsekvenser af karantæne var ikke så dramatiske for det globale marked som for det russiske. En krise kan altid byde nye muligheder for dem, der er villige til at se dem. For musikindustrien kan det være en vækstdriver. I Rusland ansporede lockdown digitaliseringen og udviklingen af ​​nye tjenester og motiverede rettighedshaverne til aktivt at engagere sig i at tjene penge på deres indhold. ”

Hendes initiativ, insisterer hun, kan bidrage til vækst og anerkendelse af mindre kendte kunstnere og siger: ”Det globale kollektive ledelsessystem er mere rettet mod at støtte store og kendte kunstnere og mærker. Den russiske erfaring med at skabe en digital infrastruktur til rettighedsstyring viser, at sådanne platforme giver adgang til mindre hold, unge og mindre kendte kunstnere til at bryde igennem i branchen. Kreative teams kan skaffe IP-sikret finansiering med Co-Fi crowdfunding-platformen eller sælge en sang eller eksempler til brug i et tv-show. Og vigtigst af alt giver de tilgængelige tjenester dig mulighed for at vælge og opbygge en uafhængig strategi på markedet, mens du opretholder uafhængighed og ikke sælger ud til producenter og musikforlag. ”

Alt dette skal have betydning for et bredere publikum, siger hun, fordi det globale kreative indhold konstant vokser og diversificerer i hurtig tempo.

Brusnikina sagde: ”I det 20. århundrede lyttede alle til et dusin eller to popstjerner, for hvem etiketter og nådeløs markedsføring og PR-maskiner arbejdede. Web 2.0 indledte DIY-æraen i kreativitet. Det er nu muligt at blive populær uden et mærke og en enorm markedsføringskraft. Stjerner er født på sociale mediesider som VK, YouTube, TikTok. ”

Brusnikina konkluderede: ”Vi lever i en ny æra med indhold, der kræver nye tilgange til produktion og indholdsstyring. Det er grunden til, at influencer marketing erstatter store distributionskanaler, og kollektiv ledelse erstattes af individuelle strategier for indtægtsgenerering. ”

coronavirus

HERA: Første skridt mod etableringen af ​​EU FAB, et netværk af stadigt varme produktionskapaciteter

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelelse om forudgående information, der giver producenter af vacciner og terapier foreløbige oplysninger om EU FAB-indkaldelse til konkurrence, planlagt til begyndelsen af ​​2022. Formålet med EU FAB er at skabe et netværk af 'ever-warm' produktionskapacitet til vaccine og medicinfremstilling, der kan aktiveres i tilfælde af fremtidige kriser. EU FAB dækker flere vacciner og terapeutiske teknologier. For at være i drift til enhver tid forventes de deltagende produktionssteder at sikre tilgængelighed af kvalificeret personale, klare operationelle processer og kvalitetskontrol, så EU kan være bedre forberedt og reagere på fremtidige sundhedstrusler. EU FAB vil hurtigt og let kunne aktivere sit netværk af produktionskapaciteter for at imødekomme efterspørgslen efter vacciner og/eller terapeutiske behov, indtil markedet har skaleret produktionskapaciteten. EU FAB vil udgøre en nøglekomponent i den industrielle dimension af European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), som annonceret i meddelelsen Vi introducerer HERA, det næste skridt i retning af at færdiggøre den europæiske sundhedsunion, den 16. september. Meddelelsen om forudgående information om EU FAB er tilgængelig her.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending