Følg os

EU

Medlemsstaterne opfordres til at gøre mere for at håndhæve ny tobakslovgivning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Nogle medlemsstater undlader at gennemføre en EU-lov, der forbyder tilsætning af smag til tobaksvarer, er det hævdet, skriver Martin Banks.

Det hævdes, at på trods af den næsten år gamle EU-lovgivning har nogle tobaksselskaber fortsat lanceret ekstra menthol-produkter.

Tobaksproduktdirektivet (TPD), der gælder i EU-medlemsstater, indførte et forbud mod aromatiserede tobaksprodukter.

reklame

Direktivet indeholder foranstaltninger vedrørende e-cigaretter, aromaer, tilsætningsstoffer og emballage.

Cigaretter og RYO (rull din egen) tobak har muligvis ikke længere smag som menthol, vanilje eller slik, der maskerer smagen og lugten af ​​tobak. Det håber, at bevægelsen kan hjælpe med at afskrække unge mennesker fra at begynde at ryge ved at forbyde cigaretter med en anden 'karakteristisk smag' end tobak.

Regeringer i hele Europa har dog kritiseret tobaksselskaber for angiveligt at have forsøgt at omgå forbuddet. Det vides, at det er medlemsstater, der nu undersøger spørgsmålet, men har endnu ikke taget nogen faste skridt.

reklame

Europa-Kommissionen har til gengæld henvist til medlemslandene og argumenteret for, at det er op til nationale hovedstæder at håndhæve EU-lovgivningen.

Direktivet, der blev indført i maj sidste år, har til formål at forhindre "karakterisering af smag" i cigaretter for at gøre dem mindre attraktive for børn og hjælpe rygere med at holde op.

Nogle regeringer, herunder Irland, siger, at de ønsker, at det europæiske forbud mod mentolcigaretter styrkes for at stoppe tobaksselskaberne med at træde i siden.

Den irske sundhedstjenesteledelse siger, at den "aktivt efterforsker" tobaksselskaber over påståede overtrædelser af mentholcigaretforbuddet. Den irske sundhedsminister Stephen Donnelly siger, at direktivet "gennemgås på EU-niveau", og han vil kraftigt støtte enhver revision af direktivet, der vil sikre, at bestemmelsen i forbindelse med mentholforbudet er "robust".

En appel mod ændringen af ​​EU-loven blev forsøgt af Philip Morris, producenten af ​​cigaretmærker som Marlboro, men den blev afvist af EF-Domstolen.

En række medlemsstater undersøger angiveligt aktivt produkter på deres markeder produceret af nogle virksomheder, herunder Japan Tobacco International (JTI), som antitobakampagner og konkurrerende tobaksselskaber hævder, er i strid med tobaksvaredirektivet (TPD). 

Japan Tobacco International, producenten af ​​Silk Cut, siger, at det er "overbevist om, at alle vores cigaretter og rulletobak er i fuld overensstemmelse med EU."

Lande med nye mærker antages at omfatte Østrig, Tjekkiet, Estland, Frankrig, Ungarn, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Holland, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige og Storbritannien.

En "forvaltningsplan" fra 2021 fra Europa-Kommissionens SANTE-direktorat sagde, at "Efter at mentolforbuddet trådte i kraft i maj 2020, startede flere medlemsstater procedurer til bestemmelse af karakterisering af smag i tobaksvarer." 

En tjenestemand fra Kommissionen fortalte dette websted, at ”reglerne for procedurer og workflow til bestemmelsesprocessen er fastlagt i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/779 af 18. maj 2016.

”Kommissionen har for nylig godkendt metoden til at hjælpe med at bestemme de karakteristiske smagsstoffer i tobaksvarer. Dette er et vigtigt element fremover. ”

Embedsmanden tilføjede: "Kommissionen arbejder også på koordinering af de enkelte medlemsstaters indsats med hensyn til deres nationale procedurer."

Flere medlemsstater har rapporteret om mistanke om tobaksprodukter, der indeholder karakteristiske smagsstoffer på deres respektive markeder, og nogle få EU-lande har indledt nationale undersøgelsesprocedurer, som de også underrettede Kommissionen om.

En talsmand for JTI fortalte dette websted, ”Vi sælger eller planlægger ikke at sælge cigaretter eller rulletobak med karakteristiske smag i EU. Disse produkter er blevet forbudt siden 20. maj 2016 (med en undtagelse for cigaretter og rulletobak med en karakteristisk smag af menthol, der udløb den 20. maj 2020). Nogle af vores cigaretter og rulletobak indeholder stadig meget lave niveauer af menthol. ”

Talsmanden sagde, ”Dette er tilladt i henhold til loven, forudsat at brugen af ​​sådanne aromaer ikke frembringer en tydelig mærkbar lugt eller smag ud over en af ​​tobak - som de ikke gør. Vi gav EU-myndighederne oplysninger om ingredienserne i disse produkter, inden de blev solgt på markedet, hvilket sikrede fuld gennemsigtighed. Vi er derfor sikre på, at alle vores cigaretter og rulletobak er fuldt ud kompatible i EU. ”

EU har gjort krav på en samlet vellykket anvendelse af TPD, selvom der stadig er forbudte produkter, der menes at cirkulere.

En kommissions pressemeddelelse sidste år sagde, ”Cigaretter og RYO-tobaksprodukter (RYO) har muligvis ikke længere karakteristiske smagsvarianter som mentol, vanilje eller slik, der maskerer smagen og lugten af ​​tobak. For produkter med mere end 3% markedsandel (f.eks. Mentol) gælder forbuddet fra 2020. ”

En kilde i Europa-parlamentet sagde: ”Det ser ud til, at nogle virksomheder drager fordel af medlemsstaternes langsommelighed til at handle og fortsætte med at lancere ekstra menthol-produkter.

”Kommissionen vil muligvis søge at forbyde eller begrænse flere produkter, men den skal helt sikkert først løse håndhævelsesspørgsmålet og hullerne i den nuværende TPD.”

Aromaer er også forbudt i filtre, papirer, pakker, kapsler eller andre tekniske egenskaber, der muliggør modifikation af lugten eller smagen af ​​de pågældende tobaksvarer eller deres røgintensitet1. TPD forbyder karakterisering af smagsstoffer 'bortset fra tobak', hvilket betyder, at det er 'en tilføjet komponent, der ikke kan findes i naturlige tobaksblade'.

Ifølge WHO er tobaksepidemien en af ​​de største trusler mod folkesundheden, verden nogensinde har været udsat for, hvilket resulterer i mere end 8 millioner dødsfald hvert år. Mere end 7 millioner af disse dødsfald er resultatet af direkte tobaksbrug, mens ca. 1.2 millioner er resultatet af ikke-rygere, der udsættes for brugt røg.

Desuden er de økonomiske omkostninger ved tobaksbrug betydelige og inkluderer betydelige sundhedsomkostninger til behandling af sygdomme, der er forårsaget af tobaksbrug, samt den tabte menneskelige kapital, der skyldes tobak, der kan tilskrives sygelighed og dødelighed.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending