Slut med os

EU

Merkel overbevist om behovet for en europæisk sundhedsunion

Udgivet

on

Det Europæiske Råd hilste de positive meddelelser om udviklingen af ​​effektive vacciner mod COVID-19 og Kommissionens indgåelse af forudgående købsaftaler velkommen. Den tyske kansler Angela Merkel sagde, at samarbejdet er forbedret siden pandemiens start, og at hun var overbevist om behovet for en fremtidig europæisk sundhedsunion.

Sundhed har altid været et område, der er nidkært bevogtet af EU-medlemslande. Mens der altid har været en vis grad af samarbejde mellem stater på dette område, viste pandemien, hvordan EU kunne hjælpe med at styrke de nationale reaktioner. EU vil nu fremsætte forslag til en sundhedsunion. 

Formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, sagde, at EU arbejdede fuldt ud med godkendelse af vaccinen. Hun tilføjede dog, at vaccinationer og ikke vacciner reddede liv, og hun opfordrede alle lande til at færdiggøre deres forberedelser til rettidig anvendelse og distribution af vacciner, herunder udvikling af nationale vaccinationsstrategier, for at sikre, at vacciner gøres tilgængelige for folk i EU. i god tid og på en koordineret måde.

EU vil også fortsætte sine bestræbelser på at bidrage til den internationale reaktion på pandemien, herunder via COVAX-faciliteten for at sikre overkommelig og retfærdig adgang til vacciner for alle. I betragtning af den nuværende pandemis enorme indvirkning ønsker EU at styrke det internationale samarbejde og se på muligheden for en international traktat om pandemier inden for rammerne af Verdenssundhedsorganisationen.

EU

Kyriakides siger, at AstraZeneca er nødt til fuldt ud at samarbejde med EU for at genopbygge tilliden

Udgivet

on

I et interview givet af administrerende direktør for AstraZeneca Pascal Soriot (26. januar) til en italiensk avis La Repubblica, sagde administrerende direktør, at fordi Storbritannien havde afgivet sin ordre tre måneder før EU's ordre blev afgivet, ville der være forsinkelser i EU's levering , hovedsageligt knyttet til produktionsanlæg i Holland og Belgien. Han sagde, at problemerne skulle stryges over tid. 

På en pressekonference opdaterede EU-kommissær for sundhed, Stella Kiryakides journalister om situationen. Hun præciserede, at EU havde underskrevet en avanceret købsaftale for et produkt, der på det tidspunkt ikke eksisterede, og som stadig i dag endnu ikke er godkendt, netop for at sikre, at virksomheden bygger produktionskapaciteten til at producere vaccinen tidligt. Kyriakides afviste logikken om først til mølle og sagde, at der ikke var nogen prioritetsklausul, og at aftalen ikke skelnes mellem produktionsanlæg i Storbritannien eller EU. 

I sin vaccinestrategi (17. juni) fastlagde EU de tiltag, den ville tage for at støtte hurtig vaccineudvikling og -produktion. En stor del af denne strategi var at aftale forhåndsaftaler (APA'er) for at støtte virksomheder til gengæld for retten til at købe et bestemt antal vaccinedoser inden for en given tidsramme og til en given pris. EU-investeringen beløb sig til 336 millioner euro for at købe op til 400 millioner doser.

Problemets omfang opstod fredag ​​(22. januar), da AstraZeneca rapporterede om en massiv mangel på det planlagte, med så meget som tre kvartaler. 

Kyriakides opfordrede AstraZeneca til fuldt ud at samarbejde med EU for at genopbygge tillid, give fuldstændig information og leve op til sine kontraktlige, samfundsmæssige og moralske forpligtelser.

OPDATER

Kyriakides rapporterede via twitter, at dagens møde havde haft en mere positiv tone.

Continue Reading

EU

Holocaust Memorial Day: Overrabbiner Goldschmidt siger, at EU gør meget for at tackle online-antisemitisme

Udgivet

on

I dag (27. januar) markerer Europa-Parlamentet den internationale Holocaust-mindedag med en virtuel ceremoni. Seksoghalvfjerds år efter, at Auschwitz nazistiske koncentrationslejr blev befriet den 27. januar 1945. 

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli har inviteret præsidenten for konferencen for europæiske rabbiner, overrabbiner i Moskva, Pinchas Goldschmidt og fra Gyula Sárközi, danser, koreograf og repræsentant for romasamfundet. EU-reporter talte med rabbin Goldschmidt.

Rabbi Goldschmidt sagde: ”I dag har vi et samfund på omkring 1.6 millioner jøder tilbage i Europa. Før holocaust havde vi 9.5 millioner jøder her. Så 6 millioner blev dræbt, og mange besluttede bagefter at emigrere til sikrere kyster. Jeg ser det som min pligt som præsident for ukrainske rabbinerkonference at sikre, at der er en jødisk fremtid. ”

”Jeg tror, ​​at EU gør meget, især for nylig for at tackle antisemitisme, der spredes gennem sociale medier og via sociale medier, kalder de tekniske giganter til bordet og fortæller dem, at de skal overvåge og være ansvarlige for indholdet på deres platforme. 

"Antisemitisme er imidlertid ikke det eneste spørgsmål, som vores samfund har at gøre med, vi har også at gøre med krænkelse af religiøse friheder. I nogle af de europæiske lande er det en tendens, der bliver mere udbredt på det seneste på grund af populismen, der rejser gennem dette kontinent. Og vi vil gerne se mere handling fra Den Europæiske Union i denne henseende. ”

Rabien er specifikt bekymret over bevægelser i visse EU-stater for at forbyde rituel slagtning, der er nødvendig i kosher madproduktion: ”De erklærer altid, at Europa uden jøder ikke er Europa, Belgien, uden jøder, ikke er Belgien. Okay? Hvis du vil vælge at blive i dit land, i din region, er du nødt til at give dem trosfrihed; for at fortælle dem, kan du blive her, men vi vil fortælle dig, hvordan du opfører din religion. Det er ikke trosfrihed. ”

Højtiden inkluderer et minuts stilhed til ære for ofrene for Holocaust og bønnen El Maleh Rahamim, reciteret af Israel Muller, Chief Cantor of the Great Synagogue of Europe i Bruxelles, samt en opførelse af traditionelle jiddiske sange af Gilles Sadowsky (klarinet) og Hanna Bardos (stemme).

Continue Reading

Energi

Det Hvide Hus siger, at Biden mener, at Nord Stream 2-rørledningen er 'dårlig handel' for Europa

Udgivet

on

Amerikanske præsident Joe Biden mener, at Nord Stream 2-naturgasrørledningen er en “dårlig aftale for Europa”, og hans administration vil gennemgå begrænsninger på projektet, der er inkluderet i et lovforslag, der blev vedtaget under Trump-administrationen, sagde Det Hvide Hus tirsdag (26. januar) ), skriver og sort

Begrænsningerne for det undersøiske rørledningsprojekt blev inkluderet i det årlige forsvarspolitiske lovforslag, der blev vedtaget den 1. januar. Sanktionerne i foranstaltningen gælder for alle virksomheder, der hjælper Gazprom, det russiske statslige energiselskab, der leder projektet, med at lægge rørledning, forsikre skibe eller kontrollere udstyr.

Trump-administrationen, ligesom Obama-administrationen før den, modsatte sig projektet med den begrundelse, at den ville styrke den russiske præsident Vladimir Putins økonomiske og politiske indflydelse over Europa. Rusland har skåret ned leverancerne af brændstoffet til Ukraine og dele af Europa om vinteren under prisfastsættelsestvister.

Biden har også modsat sig projektet, som vil omgå Ukraine og fratage det lukrative transitgebyrer, da han var vicepræsident under den tidligere præsident Barack Obama. Rusland og Tyskland siger, at rørledningen er et rent kommercielt projekt.

”Vi fortsætter med at tro, præsidenten fortsætter med at tro, at Nord Stream 2 er en dårlig aftale for Europa,” fortalte pressesekretær i Det Hvide Hus, Jen Psaki, den daglige briefing og tilføjede administrationen “vil gennemgå” restriktionerne i forsvarspolitikken lovgivning.

Rørledningen på 11 milliarder dollars, som er 90% komplet, ville fordoble kapaciteten i den eksisterende Nord Stream-kanal til at levere gas fra Rusland til Europa via Tyskland under Østersøen.

Spørgsmålet kommer i spidsen, da senatet er begyndt at bekræfte Biden Cabinet-medlemmer, der kunne veje ind på beslutninger om projektet, herunder udenrigsminister Antony Blinken, og da byggeriet genoptages efter at have været stoppet i cirka et år efter en trussel om sanktioner fra De Forenede Stater og tilbagetrækningen af ​​rørlægningsfirmaet Allseas.

Et skib kaldet Fortuna, hvor Washington slog sanktionerne mod den tidligere præsident Donald Trumps sidste fulde dag på kontoret sidste onsdag (20. januar), er begyndt at arbejde i dybe farvande ud for Danmark forud for genoptagelsen af ​​byggeriet, sagde Nord Stream 2 søndag ( 24. januar).

Udenrigsministeriet forventes snart at udstede en rapport til kongressen om de virksomheder, der hjælper Gazprom med at gennemføre projektet, hvilket kan øge presset på virksomhederne om at droppe ud. Nogle virksomheder, herunder Zurich Insurance Group og Norges risikostyring og kvalitetssikringsselskab DNV GL, har droppet arbejdet med projektet.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending