Slut med os

coronavirus

Storbritannien godkender Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, først i verden

Udgivet

on

Storbritannien blev i dag (2. december) det første vestlige land, der godkendte en COVID-19-vaccine og hoppede foran USA og Europa, efter at dets regulator ryddede et skud udviklet af Pfizer til nødbrug på rekordtid, skriver og sort

Vaccinen vil blive rullet ud fra begyndelsen af ​​næste uge i et stort kup for premierminister Boris Johnsons regering, der har været udsat for kritik over sin håndtering af koronavirus-krisen med Storbritannien, der udholder den værste officielle COVID-19 dødstall i Europa.

En vaccine ses som den bedste chance for verden at vende tilbage til en vis glans af normalitet midt i en pandemi, der har dræbt næsten 1.5 millioner mennesker og hævet den globale økonomi.

”Regeringen har i dag accepteret henstillingen fra det uafhængige lægemiddel- og sundhedsprodukter Regulatory Agency (MHRA) om at godkende Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaccine til brug,” sagde regeringen.

Storbritannien udråbte godkendelsen som en global sejr og en stråle med godt håb midt i dysterheden, da store magter kæmper for at godkende en række vacciner og vaccinere deres borgere.

”Jeg er naturligvis absolut begejstret for nyheden, meget stolt over, at Storbritannien er det første sted i verden, der har en klinisk godkendt vaccine,” sagde den britiske sundhedssekretær Matt Hancock.

Kina har allerede givet akut godkendelse af tre eksperimentelle vacciner og har podet omkring 1 million mennesker siden juli. Rusland har vaccineret frontlinjearbejdere efter at have godkendt sit Sputnik V-skud i august, før det havde afsluttet sent-test af sikkerhed og effektivitet.

Pfizer og dets tyske partner BioNTech har sagt, at deres vaccine er 95% effektiv til forebyggelse af sygdom, meget højere end forventet.

Den amerikanske lægemiddelproducent sagde, at Storbritanniens autorisation til nødbrug markerer et historisk øjeblik i kampen mod COVID-19.

”Denne autorisation er et mål, vi har arbejdet mod, siden vi først erklærede, at videnskaben vil vinde, og vi bifalder MHRA for deres evne til at foretage en omhyggelig vurdering og træffe rettidige handlinger for at beskytte folket i Storbritannien,” sagde administrerende direktør Albert Bourla.

"Da vi forventer yderligere godkendelser og godkendelser, er vi fokuseret på at bevæge os med samme hastende niveau for sikkert at levere en højkvalitetsvaccine rundt om i verden."

Storbritanniens lægemiddelregulator godkendte vaccinen på rekordtid. Dens amerikanske modstykke skal mødes den 10. december for at drøfte, om den skal anbefale nødbrugsgodkendelse af Pfizer / BioNTech-vaccinen, og Det Europæiske Lægemiddelagentur sagde, at det kunne give akut godkendelse af skuddet inden den 29. december.

”De data, der sendes til regulerende agenturer rundt om i verden, er resultatet af et videnskabeligt stringent og meget etisk forsknings- og udviklingsprogram,” sagde Ugur Sahin, administrerende direktør og medstifter af BioNTech.

Storbritanniens vaccineudvalg vil beslutte, hvilke prioriterede grupper der får jab først: plejeboliger, sundheds- og plejepersonale, ældre og mennesker, der er klinisk ekstremt sårbare, vil være først i køen.

Hancock sagde, at hospitaler var klar til at modtage skuddene, og vaccinationscentre ville blive oprettet over hele landet, men han indrømmede, at distribution ville være en udfordring, da vaccinen skal sendes og opbevares ved -70 ° C, den slags temperatur, der er typisk for en Antarktis-vinter.

Pfizer har sagt, at det kan opbevares i op til fem dage ved standard køleskabstemperaturer eller i op til 15 dage i en termisk fragtkasse.

Johnson sagde i sidste måned, at Storbritannien havde bestilt 40 millioner doser af Pfizer-vaccinen - nok til knap en tredjedel af befolkningen, da der er brug for to skud af jab pr. Person for at få immunitet.

Andre frontløbere i vaccineløbet inkluderer det amerikanske bioteknologiske firma Moderna, der har sagt, at dets skud er 94% succes i kliniske forsøg i det sene stadium. Moderna og Pfizer har udviklet deres skud ved hjælp af ny messenger RNA (mRNA) teknologi.

AstraZeneca sagde i sidste måned, at sit COVID-19-skud, der er baseret på traditionel vaccineteknologi, var 70% effektivt i centrale forsøg og kunne være op til 90% effektivt.

coronavirus

Andet år med pandemi 'kunne endda være hårdere': WHO's Ryan

Udgivet

on

By

WHO
Det andet år af COVID-19-pandemien kan være hårdere end det første givet, hvordan det nye coronavirus spredes, især på den nordlige halvkugle, når flere smitsomme varianter cirkulerer, sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag (13. januar), skriver Stephanie Nebehay i Genève og John Miller i Zürich.

”Vi går ind i et andet år af dette, det kan endda være hårdere i betragtning af transmissionens dynamik og nogle af de problemer, vi ser,” sagde Mike Ryan, WHOs øverste nødsituationens embedsmand, under en begivenhed på sociale medier.

Det verdensomspændende dødstallet nærmer sig 2 millioner mennesker siden pandemien begyndte med 91.5 millioner mennesker inficeret.

WHO, i sin seneste epidemiologiske opdatering, der blev offentliggjort natten over, sagde, at efter to uger med færre rapporterede tilfælde blev der rapporteret om fem millioner nye tilfælde i sidste uge, det sandsynlige resultat af en forsinkelse af forsvaret i feriesæsonen, hvor mennesker - og virussen - kom sammen.

”Bestemt på den nordlige halvkugle, især i Europa og Nordamerika, har vi set den slags perfekte storm af sæsonen - kulde, folk der går ind, øget social blanding og en kombination af faktorer, der har drevet øget transmission i mange, mange lande, ”Sagde Ryan.

Maria Van Kerkhove, WHOs tekniske leder for COVID-19, advarede: ”I nogle lande vil situationen blive meget værre efter ferien, før den bliver bedre.”

Midt i stigende frygt for den mere smitsomme coronavirus-variant, der først blev opdaget i Storbritannien, men nu forankret over hele verden, meddelte regeringer i hele Europa onsdag strammere, længere koronavirusrestriktioner.

Dette inkluderer hjemmekontorkrav og lukning af butikker i Schweiz, en udvidet italiensk COVID-19 undtagelsestilstand og tysk indsats for yderligere at reducere kontakter mellem mennesker, der hidtil har fået skylden for mislykket indsats for at få coronavirus under kontrol.

”Jeg er bange for, at vi vil forblive i dette mønster af top og trug og peak and trough, og vi kan gøre det bedre,” sagde Van Kerkhove.

Hun opfordrede til at opretholde fysisk afstand og tilføjede: "Jo længere, jo bedre ... men sørg for at holde afstanden fra mennesker uden for din nærmeste husstand."

Continue Reading

coronavirus

Optag dagligt tyske COVID-dødsfald udløser Merkel 'mega-lockdown' plan: Bild

Udgivet

on

By

Tyskland registrerede et nyt rekordantal dødsfald fra coronavirus torsdag (14. januar), hvilket førte til opfordringer til en endnu strammere lockdown, efter at landet opstod relativt uskadt i 2020, skriver og sort

Kansler Angela Merkel (afbilledet) ville have en "mega-lockdown", massesælgende avis Billede rapporterede og lukkede landet næsten helt ned af frygt for den hurtigt spredte variant af den virus, der først blev opdaget i Storbritannien.

Hun overvejede foranstaltninger, herunder at lukke både lokal og langdistance offentlig transport, selvom sådanne trin endnu ikke var blevet besluttet, rapporterede Bild.

Mens Tysklands samlede dødsfald pr. Indbygger siden pandemien begyndte forbliver langt lavere end USA, har dets daglige dødelighed pr. Indbygger siden midten af ​​december ofte oversteg USA's.

Tysklands daglige antal dødsfald svarer i øjeblikket til ca. 15 dødsfald pr. Million mennesker mod 13 amerikanske dødsfald pr. Million.

Robert Koch Institute (RKI) rapporterede 25,164 newcoronavirus tilfælde og 1,244 dødsfald, hvilket bragte Tysklands samlede dødsfald siden pandemiens start til 43,881.

Tyskland styrede oprindeligt pandemien bedre end sine naboer med en streng nedlukning sidste forår, men det har set en kraftig stigning i sager og dødsfald i de seneste måneder, idet RKI siger, at folk ikke tog virussen alvorligt nok.

RKI-præsident Lothar Wieler sagde på torsdag, at restriktioner ikke blev implementeret så konsekvent, som de var under den første bølge, og sagde at flere mennesker burde arbejde hjemmefra og tilføjede, at den nuværende nedlukning skulle skærpes yderligere.

Tyskland indførte en delvis nedlukning i november, der holdt butikker og skoler åbne, men det strammede reglerne i midten af ​​december og lukkede ikke-vigtige butikker, og børn er ikke vendt tilbage til klasseværelserne siden juleferien.

Hospitaler i 10 ud af Tysklands 16 stater stod over for flaskehalse, da 85% af sengene på intensivafdelingen var besat af coronaviruspatienter, sagde Wieler.

Et møde med regionale ledere planlagt til den 25. januar for at drøfte, om man skal forlænge nedlåsning til februar, sagde Winfried Kretschmann, premierminister for staten Baden-Württemberg.

Merkel skulle torsdag tale med ministrene om at øge produktionen af ​​vacciner.

Indtil videre er kun ca. 1% af den tyske befolkning blevet vaccineret, eller 842,455 mennesker, rapporterede RKI.

Tyskland har hidtil registreret 16 tilfælde af mennesker med den hurtigt spredte virusstamme, der først blev opdaget i Storbritannien, og fire med stammen fra Sydafrika, sagde Wieler, selvom han indrømmede, at gensekventering af prøver ikke blev udført bredt.

Wieler opfordrede folk, der blev tilbudt en COVID-19-vaccination, til at acceptere den.

”I slutningen af ​​året vil vi have denne pandemi under kontrol,” sagde Wieler. Der ville så være nok vacciner til at inokulere hele befolkningen, sagde han.

Continue Reading

coronavirus

Rusland skal indsende Sputnik V-vaccine til EU-godkendelse, siger RDIF-chef

Udgivet

on

By

Rusland vil indgive en formel ansøgning til EU i næste måned til godkendelse af sin Sputnik V-coronavirusvaccine, sagde lederen af ​​Ruslands suveræne velstandsfond i dag (14. januar), skriver Andrew Osborn og Polina Ivanova.

Peer-reviewed resultater af vaccinen ville blive frigivet inden længe og ville demonstrere dens høje effektivitet, sagde fondschef Kirill Dmitriev i et interview på Reuters Next-konferencen.

Han sagde, at Sputnik V ville blive produceret i syv lande. Han tilføjede, at regulatorer i ni lande forventes at godkende vaccinen til husholdningsbrug denne måned. Det er allerede godkendt i Argentina, Hviderusland, Serbien og andre steder.

Rusland, der har verdens fjerde højeste antal COVID-19 tilfælde, planlægger at begynde massevaccinationer i næste uge.

For mere dækning fra Reuters Next-konferencen, klik her.

For at se Reuters Next live, besøg her.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending