Slut med os

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen præsenterer strategien 'At forblive sikker fra COVID-19 om vinteren'

Udgivet

on

I dag (2. december) vedtog Kommissionen en strategi for bæredygtig styring af pandemien i de kommende vintermåneder, en periode der kan medføre en risiko for øget overførsel af virussen på grund af specifikke omstændigheder såsom indendørssamlinger. Strategien anbefaler fortsat årvågenhed og forsigtighed i hele vinterperioden og frem til 2021, når udrulningen af ​​sikre og effektive vacciner vil forekomme.

Kommissionen vil derefter give yderligere vejledning om en gradvis og koordineret ophævelse af indeslutningsforanstaltninger. En koordineret EU-bred tilgang er nøglen til at skabe klarhed for mennesker og undgå en genopblussen af ​​den virus, der er knyttet til slutningen af ​​året. Enhver lempelse af foranstaltningerne bør tage højde for udviklingen i den epidemiologiske situation og tilstrækkelig kapacitet til test, kontaktsporing og behandling af patienter.

Fremme af den europæiske livsstil Vicepræsident Margaritis Schinas sagde: ”I disse ekstremt vanskelige tider er vejledning til medlemsstaterne for at fremme en fælles tilgang til vintersæsonen og især om, hvordan man styrer slutningen af ​​året, meget vigtig . Vi er nødt til at begrænse fremtidige infektionsudbrud i EU. Det er kun gennem en så vedvarende styring af pandemien, at vi undgår nye lockdowns og alvorlige restriktioner og overvindes sammen. ”

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”Hvert 17. sekund mister en person sit liv på grund af COVID-19 i Europa. Situationen kan stabilisere sig, men den forbliver delikat. Som alt andet i år vil festlighederne ved årets udgang være anderledes. Vi kan ikke bringe den indsats, som vi alle har gjort i de seneste uger og måneder, i fare. I år skal redning af liv komme inden fejringen. Men med vacciner i horisonten er der også håb. Alle medlemsstater skal nu være klar til at starte vaccinationskampagner og udrulning af vacciner så hurtigt som muligt, når en sikker og effektiv vaccine er tilgængelig. ”

Anbefalede kontrolforanstaltninger

At forblive sikkert fra COVID-19 under vinterstrategien anbefaler foranstaltninger til at holde pandemien under kontrol, indtil vacciner er bredt tilgængelige.

Det fokuserer på:

Fysisk distancering og begrænsning af sociale kontakter, nøgle til vintermånederne inklusive ferieperioden. Foranstaltningerne bør målrettes og baseres på den lokale epidemiologiske situation for at begrænse deres sociale og økonomiske virkning og øge deres accept af mennesker.

Test og kontaktsporing, afgørende for at opdage klynger og bryde transmission. De fleste medlemsstater har nu nationale kontaktsporingsapps. European Federated Gateway Server (EFGS) muliggør sporing på tværs af grænser.

Sikker rejse med en mulig stigning i rejser i løbet af året, hvor der kræves en koordineret tilgang. Transportinfrastruktur skal udarbejdes, og krav om karantæne, som kan finde sted, når den epidemiologiske situation i oprindelsesregionen er værre end destinationen, tydeligt meddeles.

Sundhedspleje kapacitet og personale: Der skal etableres forretningskontinuitetsplaner for sundhedsindstillinger for at sikre, at COVID-19-udbrud kan håndteres og adgang til andre behandlinger opretholdes. Fælles indkøb kan afhjælpe mangel på medicinsk udstyr. Pandemisk træthed og mental sundhed er naturlige reaktioner på den nuværende situation. Medlemsstaterne bør følge Verdenssundhedsorganisationens europæiske regions vejledning om at styrke den offentlige støtte til at tackle pandemitræthed. Psykosocial støtte bør også øges.

Nationale vaccinationsstrategier.

Kommissionen er parat til at støtte medlemslande, hvor det er nødvendigt, i anvendelsen af ​​vacciner i henhold til deres implementerings- og vaccinationsplaner. En fælles EU-tilgang til vaccinationscertifikater vil sandsynligvis styrke folkesundhedsreaktionen i medlemsstaterne og borgernes tillid til vaccinationsindsatsen.

Baggrund

Dagens strategi bygger på tidligere henstillinger som f.eks. Den europæiske køreplan i april om omhyggelig udfasning af indeslutningsforanstaltninger, juli-meddelelsen om kortvarig beredskab og oktober-meddelelsen om yderligere COVID-19-reaktionsforanstaltninger. Den første bølge af pandemien i Europa blev med succes holdt igennem gennem strenge foranstaltninger, men at slappe af for hurtigt i løbet af sommeren førte til en genopblussen om efteråret.

Så længe en sikker og effektiv vaccine ikke er tilgængelig, og en stor del af befolkningen ikke er vaccineret, skal EU-medlemsstaterne fortsætte deres bestræbelser på at afbøde pandemien ved at følge en koordineret tilgang som krævet af Det Europæiske Råd.

Yderligere anbefalinger vil blive præsenteret i begyndelsen af ​​2021 for at designe en omfattende COVID-19 kontrolramme baseret på hidtil viden og erfaring og de nyeste tilgængelige videnskabelige retningslinjer.

coronavirus

Andet år med pandemi 'kunne endda være hårdere': WHO's Ryan

Udgivet

on

By

WHO
Det andet år af COVID-19-pandemien kan være hårdere end det første givet, hvordan det nye coronavirus spredes, især på den nordlige halvkugle, når flere smitsomme varianter cirkulerer, sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag (13. januar), skriver Stephanie Nebehay i Genève og John Miller i Zürich.

”Vi går ind i et andet år af dette, det kan endda være hårdere i betragtning af transmissionens dynamik og nogle af de problemer, vi ser,” sagde Mike Ryan, WHOs øverste nødsituationens embedsmand, under en begivenhed på sociale medier.

Det verdensomspændende dødstallet nærmer sig 2 millioner mennesker siden pandemien begyndte med 91.5 millioner mennesker inficeret.

WHO, i sin seneste epidemiologiske opdatering, der blev offentliggjort natten over, sagde, at efter to uger med færre rapporterede tilfælde blev der rapporteret om fem millioner nye tilfælde i sidste uge, det sandsynlige resultat af en forsinkelse af forsvaret i feriesæsonen, hvor mennesker - og virussen - kom sammen.

”Bestemt på den nordlige halvkugle, især i Europa og Nordamerika, har vi set den slags perfekte storm af sæsonen - kulde, folk der går ind, øget social blanding og en kombination af faktorer, der har drevet øget transmission i mange, mange lande, ”Sagde Ryan.

Maria Van Kerkhove, WHOs tekniske leder for COVID-19, advarede: ”I nogle lande vil situationen blive meget værre efter ferien, før den bliver bedre.”

Midt i stigende frygt for den mere smitsomme coronavirus-variant, der først blev opdaget i Storbritannien, men nu forankret over hele verden, meddelte regeringer i hele Europa onsdag strammere, længere koronavirusrestriktioner.

Dette inkluderer hjemmekontorkrav og lukning af butikker i Schweiz, en udvidet italiensk COVID-19 undtagelsestilstand og tysk indsats for yderligere at reducere kontakter mellem mennesker, der hidtil har fået skylden for mislykket indsats for at få coronavirus under kontrol.

”Jeg er bange for, at vi vil forblive i dette mønster af top og trug og peak and trough, og vi kan gøre det bedre,” sagde Van Kerkhove.

Hun opfordrede til at opretholde fysisk afstand og tilføjede: "Jo længere, jo bedre ... men sørg for at holde afstanden fra mennesker uden for din nærmeste husstand."

Continue Reading

coronavirus

Optag dagligt tyske COVID-dødsfald udløser Merkel 'mega-lockdown' plan: Bild

Udgivet

on

By

Tyskland registrerede et nyt rekordantal dødsfald fra coronavirus torsdag (14. januar), hvilket førte til opfordringer til en endnu strammere lockdown, efter at landet opstod relativt uskadt i 2020, skriver og sort

Kansler Angela Merkel (afbilledet) ville have en "mega-lockdown", massesælgende avis Billede rapporterede og lukkede landet næsten helt ned af frygt for den hurtigt spredte variant af den virus, der først blev opdaget i Storbritannien.

Hun overvejede foranstaltninger, herunder at lukke både lokal og langdistance offentlig transport, selvom sådanne trin endnu ikke var blevet besluttet, rapporterede Bild.

Mens Tysklands samlede dødsfald pr. Indbygger siden pandemien begyndte forbliver langt lavere end USA, har dets daglige dødelighed pr. Indbygger siden midten af ​​december ofte oversteg USA's.

Tysklands daglige antal dødsfald svarer i øjeblikket til ca. 15 dødsfald pr. Million mennesker mod 13 amerikanske dødsfald pr. Million.

Robert Koch Institute (RKI) rapporterede 25,164 newcoronavirus tilfælde og 1,244 dødsfald, hvilket bragte Tysklands samlede dødsfald siden pandemiens start til 43,881.

Tyskland styrede oprindeligt pandemien bedre end sine naboer med en streng nedlukning sidste forår, men det har set en kraftig stigning i sager og dødsfald i de seneste måneder, idet RKI siger, at folk ikke tog virussen alvorligt nok.

RKI-præsident Lothar Wieler sagde på torsdag, at restriktioner ikke blev implementeret så konsekvent, som de var under den første bølge, og sagde at flere mennesker burde arbejde hjemmefra og tilføjede, at den nuværende nedlukning skulle skærpes yderligere.

Tyskland indførte en delvis nedlukning i november, der holdt butikker og skoler åbne, men det strammede reglerne i midten af ​​december og lukkede ikke-vigtige butikker, og børn er ikke vendt tilbage til klasseværelserne siden juleferien.

Hospitaler i 10 ud af Tysklands 16 stater stod over for flaskehalse, da 85% af sengene på intensivafdelingen var besat af coronaviruspatienter, sagde Wieler.

Et møde med regionale ledere planlagt til den 25. januar for at drøfte, om man skal forlænge nedlåsning til februar, sagde Winfried Kretschmann, premierminister for staten Baden-Württemberg.

Merkel skulle torsdag tale med ministrene om at øge produktionen af ​​vacciner.

Indtil videre er kun ca. 1% af den tyske befolkning blevet vaccineret, eller 842,455 mennesker, rapporterede RKI.

Tyskland har hidtil registreret 16 tilfælde af mennesker med den hurtigt spredte virusstamme, der først blev opdaget i Storbritannien, og fire med stammen fra Sydafrika, sagde Wieler, selvom han indrømmede, at gensekventering af prøver ikke blev udført bredt.

Wieler opfordrede folk, der blev tilbudt en COVID-19-vaccination, til at acceptere den.

”I slutningen af ​​året vil vi have denne pandemi under kontrol,” sagde Wieler. Der ville så være nok vacciner til at inokulere hele befolkningen, sagde han.

Continue Reading

coronavirus

Rusland skal indsende Sputnik V-vaccine til EU-godkendelse, siger RDIF-chef

Udgivet

on

By

Rusland vil indgive en formel ansøgning til EU i næste måned til godkendelse af sin Sputnik V-coronavirusvaccine, sagde lederen af ​​Ruslands suveræne velstandsfond i dag (14. januar), skriver Andrew Osborn og Polina Ivanova.

Peer-reviewed resultater af vaccinen ville blive frigivet inden længe og ville demonstrere dens høje effektivitet, sagde fondschef Kirill Dmitriev i et interview på Reuters Next-konferencen.

Han sagde, at Sputnik V ville blive produceret i syv lande. Han tilføjede, at regulatorer i ni lande forventes at godkende vaccinen til husholdningsbrug denne måned. Det er allerede godkendt i Argentina, Hviderusland, Serbien og andre steder.

Rusland, der har verdens fjerde højeste antal COVID-19 tilfælde, planlægger at begynde massevaccinationer i næste uge.

For mere dækning fra Reuters Next-konferencen, klik her.

For at se Reuters Next live, besøg her.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending