Slut med os

Kræft

Kvalitet, kvantitet og spørgsmålet om politik - EAPM Lung Cancer Screening-begivenhed, 10. december

Udgivet

on

Good dag, sundhedskolleger, og velkommen til ugens anden European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) opdatering. På trods af koronavirusbesværet og bekymring for, hvad der lige vil ske i julen i år, er der stadig masser af positive nyheder på sundhedsområdet, skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan. 

Screening af lungekræft

Med lanceringen af ​​European Beating Cancer organiserer EAPM et rundbord om screening af lungekræft i samarbejde med European Respiratory Society, European Radiology Society samt European Cancer Patient Coalition. Rundbordet har titlen 'Lung Cancer & Early Diagnosis: The Evidence Exists for Lung Screening Guidelines in the EU', og ideen er at præsentere en sag for den koordinerede gennemførelse af lungekræft-screening i hele EU-regionen.

Brexit og julefejring kan stadig være usikker. Værdien af ​​lungekræft-screening er dog ikke. 

Et af målene med konferencen er at fremsætte en handlingsplan for implementering for at lette udarbejdelsen af ​​EU-retningslinjer for screening af lungekræft. Omfattende screeningprogrammer har været på plads i nogen tid med hensyn til adskillige andre kræftformer, men ikke så lungekræft, den største dræber af alle, mens retningslinjer og bedste praksis, der deles på tværs af medlemsstater, er presserende påkrævet.

Hvad er det næste? 

Et sceneskift relateret til lungekræftscreening vil gøre det muligt for EU-lande at reducere omkostningerne ved behandling, da behandling af tidlig lungekræft har halvdelen af ​​omkostningerne ved behandling på et avanceret stadium. Alliancen og dens interessenter indser, at det, der kræves i Europa, blandt andet er: kontinuerlig screeningovervågning med regelmæssige rapporter; sikret konsistens og forbedret kvalitet af kommenterede data til screeningsrapporterne der bør udvikles og vedtages referencestandarder for kvalitets- og procesindikatorer 

For at screening kan være omkostningseffektiv, skal den anvendes på den befolkning, der er i fare. For lungekræft er dette ikke blot baseret på alder og køn, da det er i størstedelen af ​​screening for bryst- eller tyktarmskræft. Europa er nødt til at inddrage alle nøglegrupper i udviklingen af ​​anbefalinger og retningslinjer for implementering, tilpasset de enkelte landes sundhedslandskab. 

Alt det ovennævnte vil blive drøftet ved screening af lungekræft den 10. december, og det forventes, at der vil fremkomme en koordineret plan, der vil finde vej til Kommissionens og Parlamentets politikere og medlemsstaternes sundhedssystemchefer. Du kan tjekke konferencens dagsorden : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.og registrer : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

WHOs udsending: 'Forsigtig optimistisk, ekstremt bekymret'

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) mandag (16. november) sagde, at det var "forsigtigt optimistisk" med hensyn til opmuntrende nyheder om coronavirusvaccinen. Det tilføjede dog, at det var "ekstremt bekymret" over stigende tilfælde i Europa og Amerika, hvor sundhedsarbejdere og -systemer skubbes til "bristepunktet". 

"Dette er ikke tiden til selvtilfredshed," sagde WHO's generaldirektør Tedros Ghebreyesus på en pressekonference fra organisationens hovedkvarter for første gang på to uger, siden han selvkarantæner efter at have taget kontakt med en person, der testede positivt for COVID-19. . 

"Mens vi fortsat modtager opmuntrende nyheder om COVID-19-vacciner og forbliver forsigtigt optimistiske med hensyn til potentialet for nye værktøjer til at begynde at ankomme i de kommende måneder, lige nu er vi meget bekymrede over stigningen i de tilfælde, vi ser i nogle lande, især i Europa og Amerika, sundhedsarbejdere og sundhedssystemer skubbes til bristepunktet, ”advarede Tedros, der sagde, at han ikke havde testet sig selv for virussen under sin karantæne.

Ser på fremtiden for Den Europæiske Sundhedsunion

GD SANTE Generaldirektør Sandra Gallina kom kort frem på et OECD-webinar, der afslørede dets Sundhed et overblik: Europa 2020 torsdag (19. november) og sagde, at hun håber, at der vil være nye kapitler, der skal tilføjes næste år, efter at Den Europæiske Sundhedsunion bliver til virkelighed.

Gallina fremhævede forskellige EU-succeser under pandemien, herunder indkøb af forskellige genstande og oprettelsen af ​​et clearingcenter for medicinske varer. Men hun advarede også der "er fortsat et betydeligt muligheder for at øge vores effektivitet ... ikke alle ting gik godt". 

Tyskland ser på udviklingen af ​​sundhedsdata 

Tyskland har aftalt at bruge 3 mia. Euro på at digitalisere sine hospitaler. Dette er blevet "diskuteret i årevis," sagde Thomas Renner, direktør for direktorat, digitalisering og innovation i det tyske sundhedsministerium. Landet har også udviklet en enkelt tilsynsmyndighed for databeskyttelse.

Interoperable coronavirus-apps blev udviklet inden for få måneder. "Dette er et meget godt eksempel på, at hvis vi vil opnå noget, kan vi, ”sagde Renner.

EU kunne godkende to COVID-19-vacciner i december, siger von der Leyen 

Europa-Kommissionen har aftalt aftaler med flere farmaceutiske virksomheder om at købe millioner af doser af vacciner på vegne af EU-landene. Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen har sagt, at to COVID-19-vacciner kunne modtage betinget markedsføringstilladelse allerede i anden halvdel af december. 

Efter et møde mellem EU-ledere sagde von der Leyen, at vaccinerne udviklet af Moderna og Pfizer, som skabte sit serum med den tyske lægemiddelproducent BioNTech, kunne godkendes inden udgangen af ​​året af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) "hvis alt fortsætter nu uden problemer ”. Hun tilføjede: "Dette er det allerførste skridt for at kunne være på markedet."

WHO siger, at det ikke er nødvendigt med nedlukninger, hvis maskeringen nåede 95%

Verdenssundhedsorganisationens Europadirektør Hans Kluge har sagt, at hvis 95% af mennesker havde masker, ville der ikke være behov for nedlukning. I en briefing sagde Kluge, at brug af maske i øjeblikket ligger på omkring 60% eller mindre i Europa, og at nedlukninger bør være "sidste udvej" -foranstaltninger. Han sagde imidlertid også, at maskebrug ikke er et universalmiddel og skal gøres i kombination med andre foranstaltninger.

UK-ledere i samtaler om 'fire-nationers tilgang' til julens COVID-regler

Sundhedssekretær Matt Hancock har sagt, at regeringen håber at gennemføre "UK-dækkende" foranstaltninger for at give folk mulighed for at se nogle familiemedlemmer fra forskellige husstande i løbet af julen "men stadig holde virussen under kontrol".

Hancock sagde, at regeringen var i samtaler med ledere i Skotland, Wales og Nordirland om at blive enige om en samlet front, der ville tillade festlige grænseoverskridende rejser inden for Storbritannien. Wales første minister, Mark Drakeford, sagde, at han havde afholdt drøftelser med ministerkabinetets minister, Michael Gove, og de andre første ministre fra de delegerede administrationer onsdag (18. november) om en britisk tilgang til julrestriktioner, med et andet møde planlagt næste uge. 

Han fortalte BBC Radio 4's I dag program: ”Vi blev enige om nogle brede parametre onsdag (18. november) og sendte embedsmænd fra alle fire administrationer til at arbejde nu med detaljerne, så jeg er fortsat håbefuld på, at det vil være muligt at nå en fire-nationers tilgang til jul.”

Drakeford sagde, at en aftale om at tillade rejser over Det Forenede Kongerige i julesæsonen var "øverst på listen over ting at være enige om", selvom en bredere aftale ikke var mulig. Hancock tilføjede: ”Jeg synes det er vigtigt, at vi har et aftalt sæt regler i løbet af julen. Det er den vigtigste ferie for folk i dette land. 

"Det, vi forsøger at gøre i løbet af julen, er at sikre, at vi har et sæt regler over hele Storbritannien, så der foregår samtaler med de overdragne myndigheder også for at forsøge at blive enige om et fælles regelsæt i løbet af julen. Jeg tror, ​​at folk ville byde velkommen at."

Og det er alt for denne uge - glem ikke at tilmelde dig til EAPMs rundbordsundersøgelse om lungekræft den 10. december : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., læs dagsordenen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., og have en sikker og god weekend.

Kræft

EAPM: Hold øje med lungekræft og Kommissionens farmaceutiske strategi

Udgivet

on

God dag, og velkommen, sundhedskolleger, til ugens første European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) opdatering. Vi har flere nyheder om det kommende EAPM-rundbord om lungekræft samt alle de sædvanlige opdateringer til sundhedsvæsenet, skriver European Alliance for Personalized Medicine, administrerende direktør Denis Horgan.

Screening af lungekræft og europæisk slagkræftplan

Ja, vi er alle klar over, at langt den bedste måde at reducere antallet af lungekræftpatienter er at overtale rygere til at stoppe. Selvom ikke alle syge er eller nogensinde har været rygere. Højrisikogrupper findes selvfølgelig, og tidlig diagnose er afgørende. I øjeblikket ligger fem års overlevelsesrate kun på 13% i Europa og 16% over i Amerika. Dette vil blive drøftet i vores kommende begivenhed den 10. december. 

Det er den mest almindelige kræft hos mænd, og lungekræft hos kvinder repræsenteres af en “bekymrende stigning” ifølge Verdenssundhedsorganisationen. Omkring en milliard mennesker på planeten er regelmæssige rygere. Og tal viser, at lungekræft forårsager næsten 1.6 millioner dødsfald hvert år på verdensplan, hvilket repræsenterer næsten en femtedel af alle kræftdødsfald. 

European Respiratory Society og European Society of Radiology (også en tilhænger af begivenheden, ligesom European Cancer Patient Coalition - ECPC), har samfundene anbefalet screening for lungekræft under følgende omstændigheder: ”I omfattende, kvalitetssikret, langsgående programmer inden for et klinisk forsøg eller i rutinemæssig klinisk praksis på certificerede tværfaglige medicinske centre. ”

NELSON og sejr?

NELSON-undersøgelsen af ​​computertomografi (CT) screening af lungekræft viste, at sådan screening reducerer lungecancer dødsfald med 26% hos højrisiko-asymptomatiske mænd.  Resultaterne viste også, at resultaterne ved screening kunne blive endnu bedre hos kvinder.

For at screening kan være omkostningseffektiv, skal den anvendes på den befolkning, der er i fare. For lungekræft er dette ikke blot baseret på alder og køn, da det er i størstedelen af ​​screening for bryst- eller tyktarmskræft. Europa er nødt til at inddrage alle nøglegrupper i udviklingen af ​​anbefalinger og retningslinjer for implementering, tilpasset de enkelte landes sundhedslandskab. 

Forskellige medlemsstater har allerede vist vilje til at komme videre i screening af lungekræft, og flere lande repræsentanter vil deltage i arrangementet.

Alliancen og dens interessenter er klar over, at der blandt andet kræves i Europa: kontinuerlig screeningovervågning med regelmæssige rapporter; sikret konsistens og forbedret kvalitet af kommenterede data til screeningsrapporterne referencestandarder for kvalitets- og procesindikatorer bør udvikles og vedtages. 

Alt det ovennævnte vil blive diskuteret ved lungecancer screening-begivenheden, og det forventes, at der vil fremkomme en koordineret plan, der vil finde vej til Kommissionens og Parlamentets politikere og medlemsstaternes sundhedssystemchefer.

Du kan se dagsordenen for konferencen den 10. december : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.og registrer : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

EU-lægemiddelstrategi i horisonten 

Overkommelighed, tilgængelighed og bæredygtighed er de vigtigste fokuspunkter i EU's nye lægemiddelstrategi, der offentliggøres i morgen (25. november). Kommer i kølvandet på COVID-19-pandemien, har EU's farmaceutiske strategi til formål at "fremtidssikre" den europæiske sundhedssektor. Den nye strategi, der skal afsløres onsdag, er designet til at forbedre og fremskynde patienters adgang til sikre og overkommelige lægemidler, samtidig med at det understøtter innovation i EU's medicinalindustri. 

Sundhedskommissær Stella Kyriakides har tidligere beskrevet strategien som en "hjørnesten" i sundhedspolitikken i løbet af de næste fem år. Det betragtes som en nøglesøjle i Kommissionens vision om at opbygge en stærkere sundhedsunion, som præsident von der Leyen beskrev i sin tale om Unionens tilstand i 2020. Det vil også informere det nyligt foreslåede EU4Health-program og tilpasse sig Horizon Europe-programmet for forskning og innovation samt bidrage til Europas plan for kræftbekæmpelse. 

Og Europa-Kommissionen har afsløret de første byggesten i en bredere sundhedspakke, der sigter mod at udvide vifte af beredskabsværktøjer til at reagere på fremtidige grænseoverskridende sundhedstrusler. Patientorienteret tilgang En første del af strategien understreger, at "forskningsprioriteter skal tilpasses patienternes behov og sundhedssystemer." 

Derfor bør hele EU-systemet med farmaceutiske incitamenter omorienteres for at stimulere innovation inden for områder med ikke-dækkede medicinske behov, såsom neurodegenerative og sjældne sygdomme såvel som børnekræft. Et eksempel på udækkede medicinske behov, der er nævnt i dokumentet, er antimikrobiel resistens (AMR), der nedsætter en læges evne til at behandle infektionssygdomme og udføre rutinemæssig operation. Inden 2022 vil Kommissionen undersøge nye typer incitamenter til innovative antimikrobielle stoffer samt foranstaltninger til at begrænse og optimere brugen af ​​antimikrobielle lægemidler.

COVID 'mabs'

Det amerikanske lægemiddelregulerende agentur, FDA (Food and Drug Administration), har netop udstedt en Emergency Use Authorization (EUA) til behandling af mild til moderat intensitet COVID-19 hos voksne og pædiatriske patienter, som de ikke er blevet indlagt på. Behandlingen, der stadig undersøges, er baseret på monoklonale antistoffer og går under navnet bamlanivimab. Dette terapeutiske middel, udviklet af farmaceutisk virksomhed Eli Lilly, er et monoklonalt antistof (mab) svarende til dem, der var en del af cocktailen af ​​lægemidler til COVID-19, der blev administreret til Donald Trump. 

Begyndende EU-sundhedsunion

Europa-Kommissionen er i gang med opbygningen af ​​den nye europæiske sundhedsunion for at hjælpe med at styrke EU's ramme for sundhedssikkerhed og styrke kriseberedskab og reaktionsrolle for vigtige EU-agenturer. Oprettelsen af ​​Den Europæiske Sundhedsunion blev annonceret af Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, i sin tale om Unionens stat. Kommissionen fremsætter et sæt forslag til styrkelse af Europas sundhedsramme, da der er behov for mere koordinering på EU-plan for at styrke kampen mod COVID-19-pandemien og fremtidige sundhedssituationer. 

Beskyttelse af europæiske borgeres sundhed

Forslagene fokuserer på at modernisere de eksisterende retlige rammer for alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler samt styrke kriseberedskabs- og reaktionsrollen for vigtige EU-agenturer såsom Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC) og Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen sagde: ”Vores mål er at beskytte alle europæiske borgeres sundhed.

Coronavirus-pandemien har understreget behovet for mere koordinering i EU, mere modstandsdygtige sundhedssystemer og bedre forberedelse til fremtidige kriser. Vi ændrer den måde, vi tackler grænseoverskridende sundhedstrusler på. I dag begynder vi at opbygge en europæisk sundhedsunion for at beskytte borgere med pleje af høj kvalitet i en krise og udstyre Unionen og dens medlemsstater til at forhindre og håndtere sundhedssituationer, der påvirker hele Europa. ” 

Von der Leyen opfordrer til gradvis ophævelse af låsning af koronavirus

Europæiske regeringer bør ophæve koronavirus-lockdowns og andre sociale begrænsninger gradvist for at forhindre en tredje bølge af infektioner, ifølge Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen. Europa har kæmpet med en anden stigning i Covid-19-infektioner siden september, hvilket har ført til genindførelse af lockdowns i visse lande og en samlet intensivering af restriktioner i hele regionen. 

På trods af en afmatning i tilfælde i nogle lande i de seneste dage er antallet stadig højt og viser endnu ikke klare tegn på en cresting. I mellemtiden overvejer europæere, om de vil være i stand til at samles med deres familier i løbet af ferieperioden.

Vaccinehåb

Nyheder om, at AstraZeneca / Oxford-vaccinen er effektiv og kan have op til 90% effektivitet, blev mødt med udbredt glæde mandag (23. november). ”Vi forventer, at COVID-19-vacciner udvikler sig til et betydeligt marked, når nye produkter får godkendelse og begynder at imødekomme den høje efterspørgsel efter beskyttelse mod sygdommen,” ifølge en kort analyse foretaget af Fitch Solutions. Den bemærker, at med flere produkter, der sandsynligvis vil passere lovgivningsmæssige hindringer, “vil disse produkter hjælpe med at udvikle COVID-19-vacciner til en kommerciel mulighed for flere milliarder dollars”. 

"Priserne forventes at stige på kort sigt, da lande ser ud til at sikre adgang i lyset af positive fase 3-forsøgsresultater, men på lang sigt forventes det at falde tilbage, når nye produkter kommer ind på markedet, ”tilføjede briefingen. ”Virksomheder vil snart være i stand til at udnytte succes i fase III-forsøg ved at have høje priser på vacciner,” hedder det i analysen.

Ekstra plenarmøde mellem jul og nytårsaften

Europa-Parlamentet forbereder sig på en ekstra plenarmøde mellem jul og nytårsaften for at give sit samtykke til en mulig handelsaftale efter Det Forenede Kongerige efter Det Forenede Kongerige, ifølge flere EU-embedsmænd og diplomater. Det vil sandsynligvis blive afholdt den 28. december for at give EU-regeringer mulighed for at have det sidste ord, som blokens procedurer forudser, inden udgangen af ​​Storbritanniens Brexit-overgangsperiode den 31. december.

Private græske hospitaler tvunget til at tage COVID-19 patienter

Den græske regering overtog to private hospitaler i Thessaloniki den 19. november, hvor transmission af coronavirus har været særlig udbredt. Beslutningen blev nået, efter at de private klinikker ikke frivilligt leverede 200 senge til COVID-19-patienter på trods af sundhedsministeriets appeller. Offentlige hospitaler i Thessaloniki og andre dele af det nordlige Grækenland har kæmpet for at klare tilstrømningen af ​​coronaviruspatienter, tilføjet senge fra andre afdelinger og oprettet isolationstelt efter at have nået deres officielle kapacitet.

Og det er alt fra EAPM for nu, hold dig opdateret i løbet af ugen for yderligere opdateringer om alle sundhedsrelaterede spørgsmål, vær sikker og husk at tjekke dagsordenen for EAPMs runde bord af lungekræft 10. december : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.og registrer : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Kræft

EAPM: Kræft er nøglen for sundhedseksperter, når EU nærmer sig kræftplanen

Udgivet

on

Velkommen, sundhedskolleger, til den seneste opdatering fra European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) - November og december vil se et fornyet fokus både fra EAPM og EU-institutionerne på kræftdødelighed og behandling, som ikke er forsvundet , pandemi eller ingen pandemi. EU-slagkræftplanen tager form fra 10. december, og inden dette fokuserer EAPM på sin egen tilgang til sygdommen baseret på vores engagement med flere interessenter og diagnostikens rolle i den kommende måned. Derudover vil EAPM-nyhedsbrevet være tilgængeligt fra i morgen (30. oktober), skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan. 

At slå kræft - vejen til succes

Mens Europas slagkræftplan sigter mod at reducere kræftbyrden for patienter, deres familier og sundhedssystemer. Det er indstillet til at tackle kræftrelaterede uligheder mellem og inden for medlemslandene med handlinger til at støtte, koordinere og supplere medlemsstaternes indsats.

Med hensyn til gennemførelsen har EAPM slået til lyd for, at den europæiske slagkræftplan skal være realistisk og målbar, så den bør komme med et instrumentpanel med indikatorer, der kan overvåges, og som vil gøre det muligt for evaluering at overvåge effektiviteten af ​​denne plan.

I kræft er den vigtige rolle i diagnostik af høj kvalitet såvel som patologisk ekspertise endnu ikke bredt anerkendt. Hvis du har et symptom eller et screeningtestresultat, der antyder kræft, skal din læge finde ud af, om det skyldes kræft eller anden årsag. Lægen kan starte med at spørge om din personlige og familiemedicinske historie og lave en fysisk undersøgelse. Lægen kan også bestille laboratorietests, billeddannelsestests (scanninger) eller andre tests eller procedurer. Du har muligvis også brug for en biopsi, hvilket ofte er den eneste måde at vide sikkert, om du har kræft. For at identificere den rigtige behandling er tidlig diagnose vigtig. 

Som sådan for området lungekræft er det nødvendigt med en mere målrettet tilgang til screening, og passende stratificering bør overvejes.

Under hensyntagen til manglen på ekspertise inden for lande vil rollen som langrendsmolekylær tumortavle have en vigtig rolle. En styringsramme for den måde, hvorpå data kan deles mellem lande, vil være afgørende her.

EAPM har anbragt disse og andre spørgsmål for MEP'erne i de seneste måneder siden vores succesrige seminarserie på European Society of Medical Congress under den nylige EU-formandskabskonference. 

Kommissionens plan modtager støtte fra kræftudvalget til behandling

Med mere end 40% af kræftformer, der kan forebygges, kan EU gøre mere for at tackle sygdommen, en af ​​de største årsager til dødelighed i Europa, ifølge Europa-Parlamentets kræftudvalg. "Ved at samle alle vores talenter, viden og ressourcer kan vi virkelig slutte os til alle vores kræfter i kampen mod kræft." Så hævdede Manfred Weber under valget i 2019 og banede vejen for en særlig komité i kampen mod kræft. I dag er dette udvalg en realitet. Denne kamp vil være en prioritet for mange i de kommende år. Kommissionens præsident Ursula von der Leyen annoncerede en europæisk plan for bekæmpelse af kræft i sine politiske retningslinjer, og sundhedskommissær Stella Kyriakides har vist sine ambitioner om at præsentere EU-slagkræftplanen i Parlamentet, som vil blive afsluttet inden udgangen af ​​2020. Dette særlige udvalg er nødvendigt mere end nogensinde. 

Ved at samle ressourcer og ekspertise kan der skabes en omfattende europæisk kræftplan, der fungerer som en katalysator for grundig og innovativ kræftpleje og forskning, som skal fokusere på forebyggelse, specialbehandling og behandling, der sætter patienterne i hjertet samt et miljø uden forurening. Forebyggelse er nøglen i kampen mod kræft, og kræftbehandling kræver den korrekte specialiserede behandling. Allerede i 2003 udsendte Rådet henstillinger om at implementere kræftscreeningsprogrammer for nogle af de mere udbredte kræftformer, men deres gennemførelse er langt fra afsluttet. Øgede investeringer gennem programmer som Horizon 2020 såvel som videndelingsorganer som de europæiske referencenetværk er uvurderlige politiske værktøjer, som EU har til rådighed i Beating Cancer Plan.

EU har brug for mere magt på sundhedspolitikken, siger Kommissionens irske repræsentant

Europa-Kommissionens repræsentant over for Irland Gerry Kiely talte onsdag den 28. oktober for det irske parlament, at EU's bidrag til bekæmpelse af COVID-19 oprindeligt var begrænset, fordi medlemslandene ønskede det. Men medlemslandene skal kollektivt håndtere en lang og vanskelig delt krise, tilføjede han og fortsatte med at sige, at overvågning i hele EU og faktisk i medlemsstaterne stadig er langsom, inkonsekvent og ujævn. ECDC kan tilvejebringe fælles metoder til informationsindsamling, men den har ingen måde at sikre, at medlemslandene giver information på den foreskrevne måde.

For at gøre informationsstrømme mere integrerede og nyttige kunne EU dirigere ressourcer og skabe forpligtelser for medlemslandene til at forbedre overvågning og rapportering. For så vidt angår ECDC, har den meget ringe beføjelser, endsige budget, til at reagere på en måde, der kan sammenlignes med dets amerikanske modstykke. Kommissionen er klar til at meddele, hvordan agenturets rolle vil ændre sig om to uger. 

COVID-19-koordinering

Europæiske ledere mødes online i dag for at diskutere COVID-19-koordinering efter Det Europæiske Råds møde den 15. oktober. ”Selvom medlemslandene er bedre forberedt og mere koordinerede end i de første måneder af pandemien, fortsætter borgere, familier og samfund i hele Europa med en hidtil uset risiko for deres helbred og velbefindende,” sagde en erklæring fra Kommissionen.

Storbritannien under pres, da COVID-19-epidemien fordobles hver niende dag 

Den britiske regering er under pres for at udvikle en national strategi til bekæmpelse af en stigning i COVID-19 tilfælde og "redde julen", da forskere advarer om, at antallet af mennesker, der indlægges med sygdommen i Storbritannien, næsten kan tredobles inden udgangen af ​​næste måned medmindre der gøres mere nu. Mark Walport, en tidligere videnskabelig chef, sagde, at Storbritannien kun behøver at se over den engelske kanal for at se, hvad der kommer. Storbritanniens nuværende foranstaltninger svarer til dem i Frankrig og Spanien, hvor myndighederne kæmper for at kontrollere virus og daglige tilfælde har allerede langt overgået dem i Storbritannien. "Med vores nuværende tiltag ... er der kun få tegn på, at der er så stor social afstand, som der var, da vi klemte ned på den første bølge, og så vi ved, at risikoen er betydelig, at sager vil fortsætte med at vokse, "sagde Walport til BBC. Det er" ikke urealistisk ", at 25,000 mennesker i Storbritannien kunne blive indlagt i slutningen af ​​november - op fra omkring 9,000 nu, sagde han. 

Tyskland lukker butikken

Onsdag den 28. oktober blev kansler Angela Merkel og Tysklands statspremiere enige om at lukke barer, restauranter, fitnesscentre, pools, biografer og andre ikke-vigtige virksomheder landsdækkende i november måned. ”Vi er nødt til at handle nu for at undgå en akut national nødsituation,” sagde Merkel. ”Eksperterne fortalte os, at vi er nødt til at reducere antallet af kontakter med 75% - det er meget.”

Frankrig est fermé

Præsident Emmanuel Macron har meddelt sin egen nationale nedlukning fra fredag ​​den 30. oktober, hvor restauranter og barer skal lukkes, men skoler, offentlige tjenester og nogle fabrikker forbliver åbne. I modsætning til den første nedlukning er besøg på plejehjem tilladt. 

Von der Leyen: EU kunne vaccinere 700 millioner mennesker mod coronavirus

EU kan vaccinere 700 millioner mennesker med store forsyninger af vacciner, der skal begynde i april 2021, har kommissionsformand Ursula von der Leyen sagt i dag (29. oktober). Von der Leyen gentog også sit krav om harmonisering af landenes vaccinationsplaner. ”Der er mange spørgsmål, der skal overvejes for en effektiv vaccineudrulning,” sagde hun og pegede på spørgsmål omkring infrastruktur, såsom kølekæder. 

Sundhedsdata plads undervejs

Kommissionen fremmer planer for et europæisk sundhedsdatarum med en foreløbig rapport fra de seneste ekspertworkshops, der skal offentliggøres inden udgangen af ​​2020, sagde sundhedskommissær Stella Kyriakides mandag (26. oktober) under verdenssundhedstopmødet. Imidlertid er der stadig vigtige spørgsmål om offentlig tillid, og om folk vil være villige til at dele deres data på en EU-platform.

Og det er alt fra EAPM for nu - bliv sikkert og godt, pas på EAPM-nyhedsbrevet fra i morgen, og tag en fantastisk eftermiddag.

Continue Reading

Kræft

Europas slagkræftplan: Tid til at bakke vaping og slå kræft

Udgivet

on

Europas slagkræftplan har brug for dristig handling på tobak, og MEP'er skal bakke op for at slå kræft, ifølge World Vapers 'Alliance. Den særlige komité for at slå kræft (BECA) identificerede i dag, at "tobaksbrug, især cigaretrygning er den største risikofaktor for kræftdød i Europa".

I en kommentar til det nye dokument sagde direktør Michael Landl fra World Vapers Alliance (WVA): ”For at få succes i sin mission skal BECA-udvalget og Europa-Parlamentet være modige nok til at tilslutte sig nye tilgange. Vapers i hele Europa opfordrer beslutningstagere til at anerkende fordelene ved vaping og dets potentiale til massivt at reducere skaderne ved rygning. Politikere kan ikke ignorere fakta længere.

"Vi sætter pris på forpligtelsen fra MEP fru Véronique Trillet-Lenoir og hele Specialkomitéen for at slå kræft for at bekæmpe rygere-relateret kræft. Den europæiske slagkræftplan skal støtte vaping som et effektivt værktøj til at hjælpe rygere med at gå til et mere sikkert alternativ. At 'Back vaping, beat cancer! ”

Den nye arbejdsdokument præsenteret i dagens særlige udvalg for at slå kræft (BECA) af udvalgets rapportør MEP Véronique Trillet-Lenoir siger, at: ”Tobaksbrug, især cigaretrygning, er den største risikofaktor for kræftdød i Europa. Forskellige foranstaltninger til bekæmpelse af rygning forekommer heterogene og inkonsekvent implementeret. Samlet set er WHO Europa-regionen det globale område med det højeste tobaksforbrug med store uoverensstemmelser mellem medlemsstaterne, da andelen af ​​rygere varierer med en faktor på op til 5 fra et land til et andet. ”

  • World Vapers 'Alliance (WVA) forstærker vapers stemme rundt om i verden og bemyndiger dem til at gøre en forskel for deres samfund. Vores medlemmer er vapersforeninger såvel som individuelle vapers fra hele verden. Mere information tilgængelig her. 

  • Michael Landl er direktør for World Vapers 'Alliance. Han er fra Østrig og har base i Wien. Han er en erfaren politik professionel og lidenskabelig vaper. Han studerede ved University of St. Gallen og arbejdede i flere offentlige politiske forretninger og også i det tyske parlament.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending