Slut med os

coronavirus

NGO'er opfordrer Den Europæiske Centralbank til at stoppe finansieringen af ​​fossile brændstoffer

Udgivet

on

Ngo'er 350.org, SumOfUs, Reclaim Finance samt Greenpeace har skrevet til Den Europæiske Centralbank (ECB) at kræve, at det holder op med at støtte fossile brændstofvirksomheder som en del af dets udviklingsrespons på COVID-19. Brevet kommer tre uger før ECB's styrelsesrådsmøde den 10. december, hvor guvernører er forventes at rampe op bankens økonomiske stimuleringsforanstaltninger.

350.org kampagner Nick Bryer sagde: ”Det er latterligt, at Den Europæiske Centralbank taler om at tackle klimakrisen, mens den støtter nogle af verdens værste forurenere. Med sit eksisterende COVID-relaterede aktivkøbsprogram på € 1.47 billioner har banken muligvis allerede pumpet op til 220 milliarder € til kulstofemissioner som Shell og Total. Og den 10. december kan banken muligvis fordoble og kanalisere flere milliarder euro til fossile brændstofvirksomheder - medmindre de tager bevidste skridt for at udelukke dem ”

ECB-præsident Christine Lagarde (afbilledet) har lovet at “udforske alle veje”I kampen mod klimaændringer, herunder at overveje at bruge bankens ordninger for aktivkøb på € 2.8t til at forfølge grønne mål. Alligevel vil centralbanken sandsynligvis i december vælge yderligere aktivkøb uden grønne strenge.

Reclaim Finance-kampagne Paul Schreiber sagde: ”Mødet i næste måned viser, om ECB virkelig er forpligtet til at integrere klimaet i sin drift. Centralbanken kan ikke være troværdig, hvis den fortsætter med at støtte fossile brændstofvirksomheder, der ikke har til hensigt at respektere Parisaftalen og aggressivt planlægger at udvikle nye fossile brændstofprojekter. ”

Det åbne brev - også underskrevet af Positive Money Europe, New Economics Foundation, Oil Change International og andre - opfordrer ECB til at tage to øjeblikkelige skridt i tråd med sine forpligtelser og mens de venter på resultaterne af sin strategianalyse:

1) Ekskluder fossile brændstofvirksomheder fra køb af erhvervsmæssige aktiver, og

2) Forsøg et grønt målrettet langsigtet refinansieringstransaktionsprogram (TLTRO) for at tilskynde private banker til at låne flere penge til grønne investeringer.

SumOfUs kampagne Leyla Larbi sagde: ”Finansiering af et” grønt ”opsving og også finansiering af de mest klimadestruktive virksomheder omkring giver overhovedet ingen mening. Europa-Kommissionens handlingsplan for Green Deal undergraves tydeligvis af sin egen centralbank, og det er grunden til, at mere end 166,000 mennesker i hele Europa anmoder ECB om at ændre sig. ECB kan afslutte al støtte til fossile brændstofvirksomheder og støtte grønne investeringer med et grønt TLTRO-program. ”

Brevet gentager stemmen fra mere end 160,000 mennesker, der underskrev en andragende opfordrer ECB til at stoppe med at støtte forurenere gennem sin pengepolitik.

coronavirus

Italien rapporterer 26,323 nye tilfælde af coronavirus, 686 dødsfald

Udgivet

on

Italien rapporterede 686 COVID-19-relaterede dødsfald lørdag (28. november) mod 827 dagen før og 26,323 nye infektioner, ned fra 28,352 fredag ​​(27. november), sagde sundhedsministeriet, skriver .

Der blev udført 225,940 vatpinde den sidste dag sammenlignet med tidligere 222,803.

Italien var det første vestlige land, der blev ramt af virussen og har set 54,363 COVID-19-dødsfald, siden dets udbrud opstod i februar, den næsthøjeste vejafgift i Europa efter Storbritannien. Det har også registreret 1.564 millioner sager.

Mens Italiens daglige dødsfald har været blandt de højeste i Europa i løbet af de seneste dage, er stigningen i hospitalsindlæggelser og intensivplejebevægelse aftaget, hvilket tyder på, at den seneste bølge af infektioner var ved at falde.

Sundhedsministeriet sagde fredag, at det ville lette anti-COVID-19-begrænsningerne i fem regioner pr. 29. november, herunder i landets rigeste og mest folkerige region, Lombardiet.

Continue Reading

coronavirus

Den tyske minister siger, at delvis nedlukning kan vare indtil foråret 2021

Udgivet

on

Tysklands delvise lockdown-foranstaltninger kunne forlænges indtil det tidlige forår, hvis infektioner ikke bringes under kontrol, sagde økonomiminister Peter Altmaier i et avisinterview offentliggjort lørdag (28. november), skriver Caroline Copley.

Fortalte Altmaier World det var ikke muligt at give det klare, mens der var forekomster af mere end 50 infektioner pr. 100,000 indbyggere i store dele af Tyskland.

”Vi har tre til fire lange vintermåneder foran os,” blev han citeret. "Det er muligt, at begrænsningerne forbliver på plads i de første måneder af 2021."

Kansler Angela Merkel blev onsdag enig med lederne i Tysklands 16 forbundsstater om at forlænge og stramme foranstaltningerne mod coronavirus indtil mindst 20. december.

Tyskland indførte et ”lockdown light” i begyndelsen af ​​november, som lukkede barer og restauranter, men tillod skoler og butikker at være åbne. Foranstaltningerne har stoppet den eksponentielle vækst i tilfælde, men infektioner er stabiliseret på et højt niveau.

Der var 21,695 nye bekræftede tilfælde af coronavirus i Tyskland, data fra Robert Koch Institute (RKI) for smitsomme sygdomme viste lørdag, hvilket samlede antal tilfælde siden pandemien begyndte til 1,028,089.

Continue Reading

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending