Slut med os

Økonomi

EU intensiverer bestræbelserne på at implementere antigenforsøg i hele Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget en henstilling om brugen af ​​hurtige antigenforsøg til diagnose af COVID-19 (18. november). Anbefalingen giver vejledning i, hvordan man vælger hurtige antigenforsøg; når deres anvendelse er mest passende, især når bredere og hurtigere test er berettiget og råd om, at test skal udføres af uddannede operatører.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides sagde: ”Testning fortæller os, hvad omfanget af spredningen er, hvor det er, og hvordan det udvikler sig. Det er et afgørende værktøj til at bremse spredningen af ​​COVID-19. For at øge EU-koordineringen om testmetoder giver vi i dag vejledning til medlemslandene om brugen af ​​hurtige antigentest til bedre håndtering af COVID-19-udbrud. ”

Antigen-tests er billigere, mere skalerbare og meget hurtigere til at levere et resultat, de er dog mindre nøjagtige end PCR-tests. Nogle mener, at antigenforsøg ikke desto mindre er bedre til at få øje på dem, der er mere tilbøjelige til at sprede sygdommen, og deres hastighed kan gøre dem mere effektive. 

Kommissionen vil samarbejde med medlemsstaterne om at skabe en ramme for evaluering, godkendelse og gensidig anerkendelse af hurtige tests såvel som for gensidig anerkendelse af testresultater som en hastesag. WHO anbefaler test med> 80% følsomhed og> 97% specificitet. 

Kommissionen vil overvåge markedet og tilgængeligheden af ​​nye hurtige antigenforsøg under hensyntagen til deres kliniske præstationer. Kommissionen vil iværksætte initiativer til indkøb af test for at sikre lige adgang til hurtige antigenforsøg såvel som deres hurtige anvendelse i hele EU. 

Kommissionen har også underskrevet en aftale med Den Internationale Føderation af Røde Kors og Røde Halvmåne (IFRC), der bidrager med 35.5 mio. EUR, finansieret af Emergency Support Instrument (ESI), til at opskalere COVID-19 testkapacitet i EU. Finansieringen vil blive brugt til at støtte uddannelse af personale til prøvetagning og analyse og udførelse af tests, især via mobilt udstyr.

Kommissionen håber, at aftalte testordninger kan bidrage til fri bevægelighed for mennesker og et velfungerende indre marked i tider med begrænset testkapacitet. De kan bruges ved grænsepunkter som lufthavne for at give et hurtigt testresultat.

Den videnskabelige og tekniske udvikling fortsætter med at udvikle sig og giver ny indsigt i virusets egenskaber og mulighederne for at bruge forskellige metoder og tilgange til COVID-19-diagnose. Kommissionen vil opdatere sin rådgivning, når yderligere oplysninger bliver tilgængelige. 

Kriminalitet

Over 40 arresteret i største nogensinde overgreb mod narkotikaresmugling af kokain fra Brasilien til Europa

Udgivet

on

I de tidlige morgentimer (27. november) gennemførte mere end tusind politibetjente med støtte fra Europol koordinerede razziaer mod medlemmerne af dette højt professionelle kriminalsyndikat. Omkring 180 husundersøgelser blev udført, hvilket resulterede i anholdelse af 45 mistænkte. 

Undersøgelsen afslørede, at dette narkotikahandelnetværk var ansvarlig for den årlige import af mindst 45 tons kokain til de vigtigste europæiske søhavne med overskud på over 100 millioner euro i løbet af 6 måneder.

Denne internationale bro, ledet af de portugisiske, belgiske og brasilianske myndigheder, blev udført samtidigt af agenturer fra tre forskellige kontinenter med koordineringsindsats fremmet af Europol:

  • Europa: portugisisk retsvæsen (Polícia Judiciária), belgisk føderalt politi (Federale Gerechtelijke Politie, politi Judiciaire Fédérale), spansk nationalpoliti (Policia Nacional), hollandsk politi (politie) og det rumænske politi (Poliția Română)
  • Sydamerika: Brasiliansk føderalt politi (Policia Federal)
  • Mellemøsten: Dubai Police Force og Dubai State Security

Resultater i korte træk 

  • 45 anholdelser i Brasilien (38), Belgien (4), Spanien (1) og Dubai (2).
  • 179 hussøgninger.
  • Over 12 mio. € i beslaglagte kontanter i Portugal, 300,000 euro i beslaglæggelser i Belgien og over R $ 1 mio. Og 169,000 US $ i kontanter beslaglagt i Brasilien.
  • 70 luksusbiler beslaglagt i Brasilien, Belgien og Spanien og 37 fly beslaglagt i Brasilien.
  • 163 huse beslaglagt i Brasilien til en værdi af over $ 132 mio., To huse beslaglagt i Spanien til en værdi af € 4 mio. Og to lejligheder beslaglagt i Portugal til en værdi af € 2.5 mio.
  • Finansielle aktiver på 10 personer, der er nedfrosset i Spanien.

Globalt samarbejde 

Inden for rammerne af efterretningsaktiviteter, der er i gang med sine operationelle kolleger, udviklede Europol pålidelig efterretningstjeneste om den internationale narkotikahandel og hvidvaskning af penge i et brasiliansk organiseret kriminel netværk, der opererer i flere EU-lande.

Kriminalsyndikatet havde direkte kontakt med narkotikakarteller i Brasilien og andre sydamerikanske kildelande, der var ansvarlige for forberedelsen og forsendelserne af kokain i maritime containere, der var bundet til større europæiske søhavne.

Omfanget af kokainimport fra Brasilien til Europa under deres kontrol og kommando er massivt, og over 52 tons kokain blev beslaglagt af retshåndhævende myndigheder i løbet af efterforskningen.

I april 2020 samlede Europol de involverede lande, som siden har arbejdet tæt sammen om at etablere en fælles strategi for at nedbringe hele netværket. De vigtigste mål blev identificeret på begge sider af Atlanterhavet.

Siden da har Europol leveret løbende efterretningsudvikling og analyse til støtte for feltundersøgere. I løbet af handlingsdagen blev i alt 8 af dets officerer udsendt på stedet i Portugal, Belgien og Brasilien for at hjælpe de nationale myndigheder der, hvilket sikrer hurtig analyse af nye data, da de blev indsamlet under aktionen og tilpasning af strategien som krævet.

I en kommentar til denne operation sagde Europols vicedirektør Wil van Gemert: "Denne operation fremhæver den komplekse struktur og den brede rækkevidde af brasilianske organiserede kriminelle grupper i Europa. Omfanget af den udfordring, politiet i dag står overfor, kræver en koordineret tilgang til at tackle stoffet handel på tværs af kontinenter. Vores partnerlandes forpligtelse til at arbejde via Europol understøttede succesen med denne operation og tjener som en fortsat global opfordring til handling. "

Continue Reading

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

Continue Reading

EU

Kommissær Gabriel deltager i European Researchers 'Night 2020

Udgivet

on

Den 15te udgave af European Researchers 'Night, den største forsknings kommunikations- og salgsfremmende begivenhed i Europa, finder sted i aften (27. november). Begivenheder arrangeres i 388 byer i 29 lande, hvilket giver folk mulighed for at opdage videnskab på en sjov måde. De finder sted fysisk, virtuelt eller på en hybrid måde i overensstemmelse med de nationale foranstaltninger, der er på plads som reaktion på den nuværende pandemi.

Kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel holder åbningstaler ved begivenheder i Sofia, Bulgarien og Perugia, Italien. Forud for aftenens forhandlinger sagde hun: ”Det er grundlæggende at gøre videnskab og forskning tilgængelig for alle og vise videnskabens indvirkning på borgernes daglige liv. Derfor er den europæiske forskernat så vigtig: det er en begivenhed åben for alle, endda tilgængelig hjemmefra i år. Det viser forskningsprojekter og deres resultater på en underholdende måde og er en fantastisk mulighed for at opdage og engagere sig med virkelige forskere og eksperter inden for deres respektive områder. ”

European Researchers 'Night er finansieret af Marie Skłodowska-Curie-aktioner og i 2020 fokuserer projekter primært på miljø, bæredygtighed og klimaændringer.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending