Slut med os

EU

Von der Leyen annoncerer ny kontrakt med CureVac om 405 millioner doser COVID-19-vaccine

Udgivet

on

I en erklæring i eftermiddags (16. november) meddelte formand for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen, at Europa-Kommissionen har nået en ny aftale om at sikre adgang til en anden COVID-19-vaccine.

Kontrakten er med CureVac, et af de første virksomheder, der opstår med en mulig messenger RNA-baseret vaccine. Kontrakten med CureVac giver Kommissionen mulighed for at købe op til 405 millioner doser af vaccinen. 

Tidligere på året gik Europa-Kommissionen ind med støtte fra Den Europæiske Investeringsbank for at hjælpe CureVac med at udvikle sin vaccine. Von der Leyen siger, at virksomheden har gjort konkrete fremskridt.

Von der Leyen benyttede også lejligheden til at sige, at i forlængelse af sonderende samtaler med Moderna, der for nylig meddelte, at de havde opnået 94% effektivitet med deres mRNA-baserede vaccine, håber Europa-Kommissionen at færdiggøre en kontrakt.

Formanden for Europa-Kommissionen tilføjede, at alle vacciner var underlagt godkendelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur efter en robust vurdering.

Kriminalitet

Over 40 arresteret i største nogensinde overgreb mod narkotikaresmugling af kokain fra Brasilien til Europa

Udgivet

on

I de tidlige morgentimer (27. november) gennemførte mere end tusind politibetjente med støtte fra Europol koordinerede razziaer mod medlemmerne af dette højt professionelle kriminalsyndikat. Omkring 180 husundersøgelser blev udført, hvilket resulterede i anholdelse af 45 mistænkte. 

Undersøgelsen afslørede, at dette narkotikahandelnetværk var ansvarlig for den årlige import af mindst 45 tons kokain til de vigtigste europæiske søhavne med overskud på over 100 millioner euro i løbet af 6 måneder.

Denne internationale bro, ledet af de portugisiske, belgiske og brasilianske myndigheder, blev udført samtidigt af agenturer fra tre forskellige kontinenter med koordineringsindsats fremmet af Europol:

  • Europa: portugisisk retsvæsen (Polícia Judiciária), belgisk føderalt politi (Federale Gerechtelijke Politie, politi Judiciaire Fédérale), spansk nationalpoliti (Policia Nacional), hollandsk politi (politie) og det rumænske politi (Poliția Română)
  • Sydamerika: Brasiliansk føderalt politi (Policia Federal)
  • Mellemøsten: Dubai Police Force og Dubai State Security

Resultater i korte træk 

  • 45 anholdelser i Brasilien (38), Belgien (4), Spanien (1) og Dubai (2).
  • 179 hussøgninger.
  • Over 12 mio. € i beslaglagte kontanter i Portugal, 300,000 euro i beslaglæggelser i Belgien og over R $ 1 mio. Og 169,000 US $ i kontanter beslaglagt i Brasilien.
  • 70 luksusbiler beslaglagt i Brasilien, Belgien og Spanien og 37 fly beslaglagt i Brasilien.
  • 163 huse beslaglagt i Brasilien til en værdi af over $ 132 mio., To huse beslaglagt i Spanien til en værdi af € 4 mio. Og to lejligheder beslaglagt i Portugal til en værdi af € 2.5 mio.
  • Finansielle aktiver på 10 personer, der er nedfrosset i Spanien.

Globalt samarbejde 

Inden for rammerne af efterretningsaktiviteter, der er i gang med sine operationelle kolleger, udviklede Europol pålidelig efterretningstjeneste om den internationale narkotikahandel og hvidvaskning af penge i et brasiliansk organiseret kriminel netværk, der opererer i flere EU-lande.

Kriminalsyndikatet havde direkte kontakt med narkotikakarteller i Brasilien og andre sydamerikanske kildelande, der var ansvarlige for forberedelsen og forsendelserne af kokain i maritime containere, der var bundet til større europæiske søhavne.

Omfanget af kokainimport fra Brasilien til Europa under deres kontrol og kommando er massivt, og over 52 tons kokain blev beslaglagt af retshåndhævende myndigheder i løbet af efterforskningen.

I april 2020 samlede Europol de involverede lande, som siden har arbejdet tæt sammen om at etablere en fælles strategi for at nedbringe hele netværket. De vigtigste mål blev identificeret på begge sider af Atlanterhavet.

Siden da har Europol leveret løbende efterretningsudvikling og analyse til støtte for feltundersøgere. I løbet af handlingsdagen blev i alt 8 af dets officerer udsendt på stedet i Portugal, Belgien og Brasilien for at hjælpe de nationale myndigheder der, hvilket sikrer hurtig analyse af nye data, da de blev indsamlet under aktionen og tilpasning af strategien som krævet.

I en kommentar til denne operation sagde Europols vicedirektør Wil van Gemert: "Denne operation fremhæver den komplekse struktur og den brede rækkevidde af brasilianske organiserede kriminelle grupper i Europa. Omfanget af den udfordring, politiet i dag står overfor, kræver en koordineret tilgang til at tackle stoffet handel på tværs af kontinenter. Vores partnerlandes forpligtelse til at arbejde via Europol understøttede succesen med denne operation og tjener som en fortsat global opfordring til handling. "

Continue Reading

EU

Navalny opfordrer Europa til at følge pengene

Udgivet

on

Europa-Parlamentets Udvalg for Udenrigsanliggender udvekslede synspunkter med repræsentanter for den russiske politiske opposition og ngo'er om den aktuelle politiske og socioøkonomiske situation i Rusland.

Blandt talerne var Alexei Navalny, der for nylig er kommet sig efter at være forgiftet med et nervemiddel svarende til det, der blev brugt i Salisbury-angrebet rettet mod Sergei Skirpal og hans datter. 

Navalny opfordrede Europa til at vedtage en ny strategi over for Rusland, der imødekommer den nye udvikling inden for russisk statsledelse. Han sagde, at det kommende valg til statsdumaen ville være en absolut afgørende begivenhed, og at alle skulle være i stand til at deltage. Hvis oppositionspolitikere ikke får lov til at deltage, bad han Europa-Parlamentet og enhver europæisk politiker om ikke at anerkende resultatet.

Navalny fortalte MEP'erne, at det ikke var nok at sanktionere de ansvarlige for udførelsen af ​​hans forgiftning, og at der var ringe mening i at sanktionere dem, der ikke rejste meget, eller som ikke ejede aktiver i Europa. I stedet sagde han, at det vigtigste spørgsmål, der skulle stilles, er, hvem der tjente økonomisk på Putins regime. Navalny pegede på oligarkerne, ikke kun de gamle, men de nye i Putins indre cirkel med navnekontrol af Usmanov og Roman Abramovich. Han sagde, at disse sanktioner ville blive hilst velkommen af ​​de fleste russere. 

Om de forskellige afgørelser truffet af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der er ignoreret af det russiske retsvæsen, sagde Navalny, at det ville være meget let at sanktionere dem for at forhindre dem i at rejse til Europa, og det ville være meget effektivt.

Continue Reading

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending