Slut med os

coronavirus

Giv patienterne mere adgang: Vi har brug for nul moms på medicin i Europa

DEL:

Udgivet

on

Da europæere står over for en folkesundhedskrise, bør vi øge patienttilgængeligheden ved at afskaffe moms på de mest vigtige varer skriver Bill Wirtz.

COVID-19-pandemien har sat sundhedspolitikken tilbage i hjerter og sind hos europæiske beslutningstagere. Inden udbruddet havde Europa været i en debat om prisfastsættelse af narkotika, men det involverede kun det øverste niveau af politiske institutioner. Ofte bebrejdes lægemiddelvirksomheder samt manglende prisgennemsigtighed. Men at se nærmere på lægemiddelomkostningerne viser, at en af ​​de vigtigste drivkræfter for høje omkostninger er salgsafgift på medicin.

Informerede patienter vil vide, at alle undtagen et europæisk land opkræver moms på receptpligtig medicin (OTC) og receptpligtig medicin. Tyskland opkræver så meget som 19% moms på begge typer medicin, mens Danmark rangerer højest med satser på 25% - det er en femtedel af den samlede pris for et lægemiddel!

reklame

Der er kun et land, der ikke opkræver moms på receptpligtig medicin eller receptpligtig medicin: Malta. Luxembourg (3% hver) og Spanien (4% hver) viser også, at beskedne momssatser på stoffer ikke er en skør ide, men noget millioner af europæere allerede drager fordel af. Sverige og Storbritannien opkræver begge 0% moms på receptpligtig medicin, men alligevel henholdsvis 25% og 20% ​​på OTC.

En af de væsentlige vejspærringer mod mere patientadgang til medicin er den urimelige skattepolitik i nogle EU-lande. Inden vi taler om at nedbryde intellektuelle ejendomsrettigheder og prisfastsættelse over hele blokken, bør vi diskutere, om vi skal have en moms på medicin.

Især på receptpligtig medicin, hvor kræftlægemidler kan nå et betydeligt prisniveau, belastes momssatser på op til 25% patienter og deres sundhedsforsikring betydeligt. På receptpligtig medicin er der ringe mening i først at opkræve moms, og derefter skal nationale sundhedsforsikringsudbydere hente fanen. Hvad angår OTC-medicin, er implikationen, at bare fordi det ikke er ordineret, det derfor ikke er et væsentligt gode, er det et blindspot for beslutningstagere.

Mange OTC-lægemidler, der spænder fra smertelindring mod narkotikahovedpine, halsbrandmedicin, læbebehandlinger, åndedrætsmidler eller dermatologiske cremer er ikke kun vigtige lægemidler for millioner af europæere; de fungerer ofte som forebyggende pleje. Jo mere vi beskatter disse varer, desto mere belaster vi læger med ikke-vigtige besøg.

Efter eksemplet fra Malta bør europæiske lande sænke deres momssatser til 0% på alle lægemidler. Formålet med moms er at fjerne en kommerciel aktivitet og sikre, at alle kommercielle transaktioner betaler det, der betragtes som deres rimelige andel, selv de virksomheder, der traditionelt ikke betaler selskabsskat. Men hvad angår salg af medicin som en rent kommerciel transaktion fra patienters synspunkt, går der dog ikke glip af pointen. Millioner af patienter har brug for specifik receptpligtig medicin hver dag, og andre stoler på hjælp fra receptfri medicin til at lindre smerter eller behandle problemer, der ikke kræver professionel lægehjælp.

Det er på tide for europæiske lande at blive enige om en bindende nul-momsaftale for medicin eller mindst et loft på 5%, hvilket vil reducere lægemiddelpriserne i de to cifre, øge tilgængeligheden og skabe et mere retfærdigt Europa.

Bill Wirtz er Senior Policy Analyst for Consumer Choice Center. Han tweets @wirtzbill

Kina

Republikansk rapport siger, at coronavirus lækker fra Kina -laboratoriet - forskere undersøger stadig oprindelse

Udgivet

on

By

Et computerbillede skabt af Nexu Science Communication sammen med Trinity College i Dublin, viser en model strukturelt repræsentativ for et betacoronavirus, som er den type virus, der er knyttet til COVID-19, delt med Reuters den 18. februar 2020. NEXU Science Communication/via REUTERS

En overvægt af beviser beviser, at den virus, der forårsagede COVID-19-pandemien, lækkede fra en kinesisk forskningsfacilitet, hedder det i en rapport fra amerikanske republikanere, der blev offentliggjort mandag (2. august), en konklusion, som amerikanske efterretningstjenester ikke har nået, skriver Jonathan Landay og Mark Hosenball, Reuters.

Rapporten citerede også "rigelig dokumentation" for, at forskere fra Wuhan Institute of Virology (WIV) - hjulpet af amerikanske eksperter og kinesiske og amerikanske regeringsmidler - arbejdede på at ændre coronavirus til infektion af mennesker, og sådan manipulation kunne være skjult.

reklame

Repræsentant Mike McCaul, den øverste republikaner i husets udenrigsudvalg, offentliggjorde rapporten fra panelets republikanske personale. Det opfordrede til en topartsundersøgelse af oprindelsen til COVID-19 coronavirus-pandemien, der har dræbt 4.4 millioner mennesker verden over. (Grafik over globale sager og dødsfald).

Kina benægter, at en genetisk modificeret coronavirus lækker fra anlægget i Wuhan - hvor de første COVID -19 -tilfælde blev opdaget i 2019 - en førende, men ubevist teori blandt nogle eksperter. Beijing afviser også beskyldninger om tildækning.

Andre eksperter formoder, at pandemien var forårsaget af en animalsk virus, der sandsynligvis blev overført til mennesker på et skaldyrsmarked nær WIV.

"Vi mener nu, at det er tid til helt at afvise det våde marked som kilden," hedder det i rapporten. "Vi mener også, at bevisets overvægt beviser, at virussen lækker fra WIV, og at den gjorde det engang før den 12. september 2019."

Rapporten citerede, hvad den kaldte nye og underrapporterede oplysninger om sikkerhedsprotokoller på laboratoriet, herunder en anmodning fra juli 2019 om en revision på 1.5 millioner dollars af et system til behandling af farligt affald til anlægget, der var mindre end to år gammelt.

I april sagde det øverste amerikanske efterretningsagentur, at det var enig med den videnskabelige konsensus om, at virussen ikke var menneskeskabt eller genetisk modificeret. Læs mere.

Den amerikanske præsident Joe Biden beordrede i maj amerikanske efterretningstjenester til at fremskynde deres jagt på virusets oprindelse og rapportere tilbage om 90 dage. Læs mere.

En kilde, der kender de nuværende efterretningsvurderinger, sagde, at det amerikanske efterretningssamfund ikke er nået frem til nogen konklusion, om virussen kom fra dyr eller WIV.

Læs

coronavirus

COVID -19 Delta -variant vinder forekomst i Italien - sundhedsinstitut

Udgivet

on

By

Folk hviler uden at bære masker, da Italien løfter obligatoriske masker udendørs takket være et fald i tilfælde af coronavirus (COVID-19) og hospitalsindlæggelser i Matera, Italien, 28. juni. REUTERS/Yara Nardi

Den meget smitsomme Delta -variant af coronavirus har fået dominans i Italien, sagde National Health Institute (ISS) fredag ​​(30. juli) og offentliggjorde data, der viste, at det tegnede sig for 94.8% af tilfældene den 20. juli, skriver Emilio Parodi, Reuters.

Varianten, der først blev identificeret i Indien i december 2020, er nu dominerende på verdensplan og har ført til en stigning i infektionsrater, der har vakt bekymring over det globale økonomiske opsving.

reklame

I den tidligere undersøgelse baseret på data fra 22. juni repræsenterede Delta -varianten kun 22.7% af tilfældene. Derimod tegnede Alpha -varianten sig for 3.2% af tilfældene pr. 20. juli mod en tidligere prævalens på 57.8%.

"Det er vigtigt at fortsætte den systematiske sporing af sager og afslutte vaccinationscyklussen så hurtigt som muligt", siger ISS's præsident Silvio Brusaferro i en erklæring.

ISS sagde, at undersøgelsen ikke omfattede alle varianttilfælde, men kun dem, der blev opdaget den dag, den blev udført. Det tilføjede, at Gamma -varianten, der først blev identificeret i Brasilien, faldt til 1.4% af tilfældene fra 11.8% i den tidligere undersøgelse.

Instituttet påpegede også en "ekstremt lille stigning" i tilfælde af Beta -varianten, der først blev identificeret i Sydafrika, som den siger er karakteriseret ved delvis immununddragelse.

Italien har registreret 128,029 dødsfald i forbindelse med COVID-19 siden udbruddet opstod i februar sidste år, det næsthøjeste vejafgift i Europa efter Storbritannien og det ottende højeste i verden. Det har hidtil rapporteret 4.34 millioner tilfælde.

Næsten 59% af italienerne over 12 år blev fuldstændigt vaccineret fra fredag, mens omkring 10% afventer deres anden dosis.

Læs

coronavirus

Tusinder protesterer mod COVID-19 sundhedspas i Frankrig

Udgivet

on

By

Tusindvis af mennesker protesterede i Paris og andre franske byer lørdag (31. juli) mod et obligatorisk sundhedskort til coronavirus for adgang til en lang række offentlige spillesteder, der blev indført af regeringen, da den kæmper mod en fjerde bølge af infektioner, skriver Lea Guedj og Yiming Woo.

Demonstranter sårede tre politifolk i Paris, siger en talsmand for politiet. Indenrigsminister Gerald Darmanin sagde på Twitter, at 19 demonstranter blev anholdt, heraf 10 i Paris.

Det var tredje weekend i træk, at folk, der er imod præsident Emmanuel Macrons nye COVID-19-foranstaltninger, har taget på gaden, en usædvanlig vis vilje på en tid på året, hvor mange mennesker er fokuseret på at holde deres sommerferie.

reklame

Antallet af demonstranter er vokset støt siden protesternes start, hvilket afspejler den "gule vest" -bevægelse, der startede sidst i 2018 mod brændstofafgifter og leveomkostninger.

En embedsmand fra indenrigsministeriet sagde, at 204,090 havde demonstreret i hele Frankrig, herunder 14,250 alene i Paris. Det er cirka 40,000 flere end i sidste uge.

"Vi skaber et adskilt samfund, og jeg synes, det er utroligt at gøre dette i menneskerettighedslandet," sagde Anne, en lærer, der demonstrerede i Paris. Hun nægtede at give sit efternavn.

A protester holds a sign reading "Vaccinated to freedom", during a demonstration called by the "yellow vest" (gilets jaunes) movement against France's restrictions, including a compulsory health pass, to fight the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Paris, France, July 31, 2021. REUTERS/Sarah Meyssonnier
Protestors attend a demonstration called by the "yellow vest" (gilets jaunes) movement against France's restrictions, including a compulsory health pass, to fight the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Paris, France, July 31, 2021. REUTERS/Sarah Meyssonnier

"Så jeg gik på gaden; jeg har aldrig protesteret før i mit liv. Jeg tror, ​​at vores frihed er i fare."

Besøgende, der går på museer, biografer eller svømmebassiner, nægtes allerede adgang, hvis de ikke kan fremvise et sundhedskort, der viser, at de er blevet vaccineret mod COVID-19 eller har haft en negativ test for nylig.

Parlamentet godkendte i denne uge en ny lov, der vil gøre vaccinationer obligatoriske for sundhedsarbejdere og udvide kravet om sundhedspas til barer, restauranter, messer, tog og hospitaler.

Omkring 3,000 politifolk blev indsat i hovedstaden, hvor anti-optøjer betjente forsøgte at holde demonstranter på autoriserede ruter.

Myndighederne forsøgte at undgå en gentagelse af begivenhederne i sidste uge, da kampe mellem politi og demonstranter brød ud på Champs-Elysees. Læs mere.

Demonstranter var også ude i andre byer som Marseille, Lyon, Montpelier, Nantes og Toulouse og råbte "Frihed!" og "Nej til sundhedspasset!".

Læs
reklame
reklame
reklame

trending