Slut med os

coronavirus

Giv patienterne mere adgang: Vi har brug for nul moms på medicin i Europa

Udgivet

on

Da europæere står over for en folkesundhedskrise, bør vi øge patienttilgængeligheden ved at afskaffe moms på de mest vigtige varer skriver Bill Wirtz.

COVID-19-pandemien har sat sundhedspolitikken tilbage i hjerter og sind hos europæiske beslutningstagere. Inden udbruddet havde Europa været i en debat om prisfastsættelse af narkotika, men det involverede kun det øverste niveau af politiske institutioner. Ofte bebrejdes lægemiddelvirksomheder samt manglende prisgennemsigtighed. Men at se nærmere på lægemiddelomkostningerne viser, at en af ​​de vigtigste drivkræfter for høje omkostninger er salgsafgift på medicin.

Informerede patienter vil vide, at alle undtagen et europæisk land opkræver moms på receptpligtig medicin (OTC) og receptpligtig medicin. Tyskland opkræver så meget som 19% moms på begge typer medicin, mens Danmark rangerer højest med satser på 25% - det er en femtedel af den samlede pris for et lægemiddel!

Der er kun et land, der ikke opkræver moms på receptpligtig medicin eller receptpligtig medicin: Malta. Luxembourg (3% hver) og Spanien (4% hver) viser også, at beskedne momssatser på stoffer ikke er en skør ide, men noget millioner af europæere allerede drager fordel af. Sverige og Storbritannien opkræver begge 0% moms på receptpligtig medicin, men alligevel henholdsvis 25% og 20% ​​på OTC.

En af de væsentlige vejspærringer mod mere patientadgang til medicin er den urimelige skattepolitik i nogle EU-lande. Inden vi taler om at nedbryde intellektuelle ejendomsrettigheder og prisfastsættelse over hele blokken, bør vi diskutere, om vi skal have en moms på medicin.

Især på receptpligtig medicin, hvor kræftlægemidler kan nå et betydeligt prisniveau, belastes momssatser på op til 25% patienter og deres sundhedsforsikring betydeligt. På receptpligtig medicin er der ringe mening i først at opkræve moms, og derefter skal nationale sundhedsforsikringsudbydere hente fanen. Hvad angår OTC-medicin, er implikationen, at bare fordi det ikke er ordineret, det derfor ikke er et væsentligt gode, er det et blindspot for beslutningstagere.

Mange OTC-lægemidler, der spænder fra smertelindring mod narkotikahovedpine, halsbrandmedicin, læbebehandlinger, åndedrætsmidler eller dermatologiske cremer er ikke kun vigtige lægemidler for millioner af europæere; de fungerer ofte som forebyggende pleje. Jo mere vi beskatter disse varer, desto mere belaster vi læger med ikke-vigtige besøg.

Efter eksemplet fra Malta bør europæiske lande sænke deres momssatser til 0% på alle lægemidler. Formålet med moms er at fjerne en kommerciel aktivitet og sikre, at alle kommercielle transaktioner betaler det, der betragtes som deres rimelige andel, selv de virksomheder, der traditionelt ikke betaler selskabsskat. Men hvad angår salg af medicin som en rent kommerciel transaktion fra patienters synspunkt, går der dog ikke glip af pointen. Millioner af patienter har brug for specifik receptpligtig medicin hver dag, og andre stoler på hjælp fra receptfri medicin til at lindre smerter eller behandle problemer, der ikke kræver professionel lægehjælp.

Det er på tide for europæiske lande at blive enige om en bindende nul-momsaftale for medicin eller mindst et loft på 5%, hvilket vil reducere lægemiddelpriserne i de to cifre, øge tilgængeligheden og skabe et mere retfærdigt Europa.

Bill Wirtz er Senior Policy Analyst for Consumer Choice Center. Han tweets @wirtzbill

coronavirus

Italien rapporterer 26,323 nye tilfælde af coronavirus, 686 dødsfald

Udgivet

on

Italien rapporterede 686 COVID-19-relaterede dødsfald lørdag (28. november) mod 827 dagen før og 26,323 nye infektioner, ned fra 28,352 fredag ​​(27. november), sagde sundhedsministeriet, skriver .

Der blev udført 225,940 vatpinde den sidste dag sammenlignet med tidligere 222,803.

Italien var det første vestlige land, der blev ramt af virussen og har set 54,363 COVID-19-dødsfald, siden dets udbrud opstod i februar, den næsthøjeste vejafgift i Europa efter Storbritannien. Det har også registreret 1.564 millioner sager.

Mens Italiens daglige dødsfald har været blandt de højeste i Europa i løbet af de seneste dage, er stigningen i hospitalsindlæggelser og intensivplejebevægelse aftaget, hvilket tyder på, at den seneste bølge af infektioner var ved at falde.

Sundhedsministeriet sagde fredag, at det ville lette anti-COVID-19-begrænsningerne i fem regioner pr. 29. november, herunder i landets rigeste og mest folkerige region, Lombardiet.

Continue Reading

coronavirus

Den tyske minister siger, at delvis nedlukning kan vare indtil foråret 2021

Udgivet

on

Tysklands delvise lockdown-foranstaltninger kunne forlænges indtil det tidlige forår, hvis infektioner ikke bringes under kontrol, sagde økonomiminister Peter Altmaier i et avisinterview offentliggjort lørdag (28. november), skriver Caroline Copley.

Fortalte Altmaier World det var ikke muligt at give det klare, mens der var forekomster af mere end 50 infektioner pr. 100,000 indbyggere i store dele af Tyskland.

”Vi har tre til fire lange vintermåneder foran os,” blev han citeret. "Det er muligt, at begrænsningerne forbliver på plads i de første måneder af 2021."

Kansler Angela Merkel blev onsdag enig med lederne i Tysklands 16 forbundsstater om at forlænge og stramme foranstaltningerne mod coronavirus indtil mindst 20. december.

Tyskland indførte et ”lockdown light” i begyndelsen af ​​november, som lukkede barer og restauranter, men tillod skoler og butikker at være åbne. Foranstaltningerne har stoppet den eksponentielle vækst i tilfælde, men infektioner er stabiliseret på et højt niveau.

Der var 21,695 nye bekræftede tilfælde af coronavirus i Tyskland, data fra Robert Koch Institute (RKI) for smitsomme sygdomme viste lørdag, hvilket samlede antal tilfælde siden pandemien begyndte til 1,028,089.

Continue Reading

coronavirus

Kommissionen godkender den tyske ordning for at kompensere udbydere af indkvartering inden for børne- og ungdomsuddannelse for skader, der er lidt på grund af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen godkendte i henhold til EU-reglerne for statsstøtte en tysk ordning til kompensation af boligudbydere for børne- og ungdomsuddannelse for tab af indtægter forårsaget af koronavirusudbruddet. Den offentlige støtte vil have form af direkte tilskud. Ordningen vil kompensere for op til 60% af det tab af indtægter, som de støtteberettigede modtagere har haft i perioden mellem begyndelsen af ​​lockdown (som startede på forskellige datoer i de regionale stater) og 31. juli 2020, da deres indkvarteringsfaciliteter skulle lukkes på grund af til de restriktive foranstaltninger, der blev gennemført i Tyskland.

Ved beregning af tabet af indtægter skal reduktioner i omkostninger som følge af indtægter genereret under lockdown og eventuel finansiel støtte ydet eller faktisk udbetalt af staten (og især ydet i henhold til ordningen SA.58464) eller tredjeparter til at håndtere konsekvenserne af koronavirusudbruddet fratrækkes. På statsligt plan har faciliteter, der er kvalificerede til at ansøge, et budget på op til 75 mio. EUR.

Disse midler er imidlertid ikke øremærket udelukkende til denne ordning. Derudover har regionale myndigheder (kl delstater eller lokalt niveau) kan også bruge denne ordning fra de lokale budgetter. Under alle omstændigheder sikrer ordningen, at de samme støtteberettigede omkostninger ikke kan kompenseres to gange med forskellige administrative niveauer. Kommissionen vurderede foranstaltningen under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, der gør det muligt for Kommissionen at godkende statsstøtteforanstaltninger, der ydes af medlemsstaterne for at kompensere bestemte virksomheder eller specifikke sektorer for skader forårsaget af usædvanlige begivenheder, såsom koronavirusudbruddet.

Kommissionen fandt, at den tyske ordning vil kompensere for skader, der er direkte forbundet med koronavirusudbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger det, der er nødvendigt for at kompensere for erstatningen. Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Flere oplysninger om de foranstaltninger, Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronaviruspandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.59228 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence internet side.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending