Følg os

coronavirus

#Coronavirus globalt svar: #EUHumanitarianAirBridge og € 70 millioner i ekstra støtte til #Yemen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En ny EU-humanitær luftbro flyvning er afgang fra Liège, Belgien, med medicinske og andre vigtige forsyninger for at styrke den humanitære reaktion i Yemen. I alt leveres over 220 ton kritiske ting til de mest sårbare yemenier. Det er blevet lettet af samarbejdsindsatsen fra Sverige og EU.

Denne humanitære luftbro fra EU kompenserer for logistiske udfordringer og begrænsninger i kølvandet på Coronavirus-pandemien, da de sædvanlige forsyningslinjer er blevet alvorligt berørt. Derudover tildeler EU yderligere 70 mio. EUR til opskalering af bistand i Yemen, hvilket bringer sin humanitære støtte i 2020 til 115 mio. EUR.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Denne EU-luftbrooperation til Yemen er den største af sin art siden vores flyvninger til lande, der er berørt af Coronavirus. EU-operationen og yderligere finansiering viser, at det haster med at hjælpe Yemens folk i deres time af Den hurtige spredning af Coronavirus i et land, der allerede har at gøre med verdens værste humanitære krise, tilføjer endnu et lidelse af lidelse. Hjælp skal komme igennem i dag, ikke i morgen. Jeg opfordrer alle parter i konflikten til at overholde deres internationale forpligtelse til at give uhindret adgang til upartiske humanitære hjælpeorganisationer, så de kan hjælpe befolkningen i Yemen. ”

EU's humanitære luftbro til Yemen vil transportere presserende humanitær last til både Aden og Sana'a og vil køre indtil begyndelsen af ​​august. Forsyningerne vil være til gavn for Coronavirus-responsen, men muliggør også fortsættelse af andre livreddende humanitære programmer fra FN-agenturer, internationale ikke-statslige organisationer og Røde Kors / Røde Halvmåne-bevægelse.

EU-finansierede humanitære aktioner i Yemen fokuserer på nødstøtte til civile, der er berørt af konflikten, herunder reaktionen på akut underernæring, fødevaresikkerhed, naturkatastrofer og epidemier.

reklame

Baggrund

Samarbejde mellem alle parter med FN og andre humanitære agenturer er afgørende. Fem år efter konflikten har Yemens krise ramt bunden. I starten af ​​2020 havde 80 procent af befolkningen brug for en eller anden form for humanitær hjælp og beskyttelse. Faldet finansiering og øgede adgangsbegrænsninger resulterer nu i endnu højere niveauer af modgang og sårbarhed. Virkningen af ​​coronaviruspandemien i et land med sammenfaldende sundhedstjenester og en økonomi i dyb krise kan give anledning til hungersnød.

Siden begyndelsen af ​​konflikten i 2015 har Den Europæiske Union bevilget 896 millioner euro til at reagere på krisen i Yemen, herunder 554 mio. EUR i humanitær bistand og 318 mio. EUR i udviklingsbistand.

reklame

Dette har gjort det muligt at levere vital hjælp inklusive mad, sundhedspleje, uddannelse samt vand, husly og hygiejnesæt. Allerede før coronavirusudbruddet var beredskab og reaktion på sygdomsudbrud allerede et nøglefokus i EU's strategi for Yemen. For at tackle kolera- og coronavirusepidemierne finansierer EU behandlingscentre og forebyggelsesaktiviteter.

For mere information

EU's humanitære luftbro

EU's humanitære bistandsoperationer til Yemen

 

Del denne artikel:

coronavirus

Første mistænkte tilfælde af Omicron-variant af COVID-19 opdaget i Schweiz

Udgivet

on

By

Det første sandsynlige tilfælde af Omicron-varianten af ​​COVID-19 er blevet opdaget i Schweiz, sagde regeringen sent søndag (28. november), da landet strammede sine adgangsrestriktioner for at kontrollere spredningen, skriver John Revill, Reuters.

Sagen vedrører en person, der vendte tilbage til Schweiz fra Sydafrika for omkring en uge siden, sagde Federal Office for Public Health på Twitter.

Testning vil afklare situationen i de kommende dage, tilføjede den.

Schweiz har beordret, at rejsende fra 19 lande skal fremvise en negativ test, når de går ombord på en kamp til landet, og skal i karantæne i 10 dage ved ankomsten.

reklame

Listen omfatter Australien, Danmark, Storbritannien, Tjekkiet, Sydafrika og Israel.

Schweiziske vælgere støttede søndag regeringens pandemiske reaktionsplan med et større flertal end forventet i en folkeafstemning, hvilket banede vejen for fortsættelsen af ​​ekstraordinære foranstaltninger for at dæmme op for den stigende bølge af COVID-19-tilfælde. Læs mere.

Omkring 62.01 % stemte for en lov vedtaget tidligere i år om at yde økonomisk støtte til mennesker, der er ramt af COVID-19-krisen, og som lægger grundlaget for certifikater, der beviser COVID-19-vaccination, bedring eller en negativ test. Disse er i øjeblikket påkrævet for at komme ind på barer, restauranter og visse arrangementer.

reklame

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Biden advarer mod Omicron-panik og lover ingen nye lockdowns

Udgivet

on

By

Amerikanske præsident Joe Biden (billedet) opfordrede mandag (29. november) amerikanerne til ikke at gå i panik over den nye COVID-19 Omicron-variant og sagde, at USA samarbejdede med medicinalfirmaer om at lave beredskabsplaner, hvis der var behov for nye vacciner, skriv Susan Heavey, Alexandra Alper og Jeff Mason.

Biden sagde, at landet ikke ville gå tilbage til lockdowns for at stoppe spredning af Omicron, og han ville lægge sin strategi torsdag (2. december) for at bekæmpe pandemien hen over vinteren. Han opfordrede folk til at blive vaccineret, få boostere og bære masker. Læs mere.

"Denne variant er en årsag til bekymring, ikke en årsag til panik," sagde Biden i bemærkninger i Det Hvide Hus efter et møde med sit COVID-19-hold.

"Vi kommer til at kæmpe og slå denne nye variant," sagde han.

reklame

Biden sagde, at det var uundgåeligt, at Omicron-tilfælde, som først blev opdaget i det sydlige Afrika, ville dukke op i USA. Han sagde, at embedsmænd stadig studerede Omicron, men troede på det eksisterende vacciner ville fortsætte med at beskytte mod alvorlig sygdom. Læs mere.

Biden sagde, at hans administration arbejdede med vaccineproducenterne Pfizer (PFE.N), Moderna (MRNA.O) og Johnson & Johnson (JNJ.N) at udvikle beredskabsplaner.

Rejsende venter på at komme igennem et sikkerhedskontrolpunkt i Seattle-Tacoma International Airport før Thanksgiving-ferien i Seattle, Washington, USA den 24. november 2021. REUTERS/Lindsey Wasson
Dr. Anthony Fauci lytter, mens den amerikanske præsident Joe Biden leverer en opdatering om Omicron-varianten i Det Hvide Hus i Washington, USA, den 29. november 2021. REUTERS/Kevin Lamarque

"I tilfælde af, forhåbentlig usandsynligt, at opdaterede vaccinationer eller boostere er nødvendige for at reagere på denne nye variant, vil vi fremskynde deres udvikling og implementering med alle tilgængelige værktøjer," sagde han.

reklame

Biden sagde, at han ville instruere Food and Drug Administration (FDA) og Centers for Disease Control and Prevention (CDC) til at "bruge den hurtigste tilgængelige proces uden at skære nogle hjørner af for sikkerheden for at få sådanne vacciner godkendt og på markedet, hvis det er nødvendigt."

Et amerikansk rejseforbud trådte i kraft tidligere mandag, hvilket blokerede de fleste besøgende fra otte sydafrikanske nationer i at komme ind i landet. Tidligere flyvninger fra Sydafrika til USA viste ikke passagerer efter at varianten blev fundet. Læs mere.

Biden sagde, at rejserestriktioner blev indført for at give landet tid til at få flere mennesker vaccineret.

Vaccine tøven i USA og rundt om i verden har forpurret offentlige sundhedsmyndigheders bestræbelser på at få pandemien under kontrol.

Kun 59 % af alle amerikanere er fuldt vaccinerede, selvom næsten 70 % nu har mindst én dosis. Næsten 782,000 mennesker er døde af COVID-19 i USA, ifølge en Reuters optælling.

En stor del af USA lukkede ned i begyndelsen af ​​2020 i begyndelsen af ​​pandemien, men økonomisk aktivitet og job er vendt tilbage i de seneste måneder. Ansigtsmasker og vaccinemandater er imod af nogle republikanske politikere, selv når sundhedseksperter fremhæver deres effektivitet. Læs mere.

Del denne artikel:

Læs

coronavirus

Kommissionen er vært for anden matchmaking-begivenhed for at fremskynde udviklingen og produktionen af ​​COVID-19-medicin

Udgivet

on

I dag (30. november) er Kommissionen vært for en paneuropæisk matchmaking-begivenhed for at fremskynde og opskalere udviklingen og produktionen af ​​COVID-19-medicin i Europa som en del af aktionerne under EU-strategien for COVID-19-terapi. Efter en første matchmaking-event om COVID-19-medicin i juli 2021 og en tidligere matchmaking-arrangement om COVID-19-vacciner i marts 2021 har denne begivenhed til formål at styrke EU-virksomheders deltagelse i værdikæder for COVID-19-terapi og fremskynde forbindelserne mellem deltagerne. Det udvider også fokus: fra terapeutiske midler, der specifikt bruges til at behandle COVID-19, til også at inkludere dem, der bruges til at behandle symptomerne på COVID-19, såvel som produktionen af ​​engangsmaterialer, såsom sprøjter, og ingredienser, der er nødvendige for at fremstille sådanne lægemidler.

Arrangementet samler virksomheder fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde samt andre virksomheder og organisationer, der indgår i porteføljen af 10 mest lovende behandlinger, fremlagt af Kommissionen som opfølgning på COVID-19 Terapeutikstrategi. For at lette matchmaking-arrangementer udstedte Kommissionen en trøstebrev i marts 2021 (baseret på Midlertidige antitrustramme vedtaget af Kommissionen den 8. april 2020) og giver vejledning, også relevant for denne begivenhed, om, hvordan matchmaking og udveksling mellem deltagende virksomheder, herunder direkte konkurrenter, kan finde sted i overensstemmelse med EU's konkurrenceregler. Matchmaking-arrangementet er arrangeret af Kommissionens Task Force for industriel opskalering af COVID-19-vacciner og -terapi, i tæt samarbejde med European Cluster Collaboration Platform. Arrangementet afholdes også i samarbejde med Rådet for europæiske bioregioner (CEBR) og European Cluster Alliance (ECA), som støtter Kommissionen i at gennemføre en EU-undersøgelse for at vurdere EU's kapacitet til produktion af COVID-19-lægemidler. Mere information om arrangementet er tilgængelig her.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending