Følg os

coronavirus

Europæiske banker står over for 400 mia. € i tabt # COVID-19

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Økonomisk nedfald fra koronavirusudbruddet vil medføre en kraftig stigning i udlånstab i europæiske banker, viser to forskningsrapporter tirsdag (21. juli) med mere end 400 mia. € (458 mia. Dollar) i tab estimeret i de næste tre år. skriver Sinead Cruise.

Lån til små og mellemstore virksomheder og usikrede forbrugslån i Europa, der voksede med mere end 20% mellem ultimo 2014 og juni 2019, blev set mest i fare, viser en rapport fra kreditvurderingsbureauet Moody's Investor Service.

Separat sagde en rapport fra Oliver Wyman, at europæiske banktabstab kunne gå op i en stigning på € 800 mia., Hvis regionen bukkede under for en anden omfattende lockdown for at begrænse spredning af virussen.

Disse kredittab kan sammenlignes med krisen i euroområdet i 2012-14, men repræsenterer mindre end 40% af de tab, der blev oplevet i den globale finanskrise i 2008-10, sagde konsulentfirmaet.

reklame

”Det er usandsynligt, at pandemien vil lamme den europæiske banksektor, men mange banker vil blive skubbet ind i en 'limbo-stat' med meget svagt afkast," sagde Christian Edelmann, co-chef for EMEA's finansielle tjenester hos Oliver Wyman.

”Der er behov for ambitiøse omstruktureringsindsatser, men for at få succes, har de brug for engagement og støtte fra politikere og regulatorer,” sagde Edelmann og pegede på mulige fordele ved konsolidering og oprettelse af et fælles bankmarked.

Moody's-rapporten vurderede eksponeringen af ​​14 store europæiske banksystemer over for SMV og usikrede forbrugerlån ved hjælp af data indsamlet af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA).

reklame

Ifølge rapporten er banker i Sydeuropa mest udsat for SMV'er, mens store banksystemer som Tyskland og Storbritannien har eksponeringer under det europæiske gennemsnit på 15%.

Eksponeringerne for usikrede forbrugslån er højest for banker i Spanien, Østrig, Frankrig og Storbritannien.

Den økonomiske afmatning i coronavirus forventes at føre til en forværring af lånekvaliteten, idet procentdelen af ​​problemlån anslås at stige med mellem 100-300 basispoint inden 2022 for de fleste europæiske banker, tilføjede Moody's.

Regeringens stimulus vil ikke fuldstændigt opveje den økonomiske og økonomiske skade, der er påført pandemien, og det fulde omfang af forringelse af lånekvaliteten vil kun afsløres, når disse foranstaltninger er ophævet, sagde agenturet.

Problemlån i disse segmenter i henholdsvis europæiske banker var henholdsvis 8.5% og 5.6% ved udgangen af ​​juni 2019 efter et fald fra henholdsvis 18.5% og 8.1% i juni 2015. Dette kan sammenlignes med 2.1% for større virksomheder og 2.7% for boliglån .

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending