Følg os

coronavirus

Sådan beskytter du dig mod #Cybercrime

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Er dit kodeord sikkert? © Vitalii Vodolazskyi / AdobeStockEr dit kodeord sikkert? © Vitalii Vodolazskyi / AdobeStock 

Cyberkriminalitet er steget siden starten af ​​COVID-19-pandemien, da mange forsøger at udnytte folks frygt. Nedenfor er tip til, hvordan du beskytter dig selv.

Indførelsen af ​​foranstaltninger til at indeholde coronavirus betyder, at vi bruger mere tid online, hvad enten det er telearbejde eller surfing. Kombineret med bekymringer forårsaget af krisen resulterer dette ofte i usikker onlineadfærd, og cyberkriminelle udnytter disse svagheder

De bruger phishing, installerer malware og anden ondsindet praksis til at stjæle data og få adgang til enheder, så de kan gøre alt fra at få adgang til bankkonti til organisationers databaser.

reklame
De mest almindelige COVID-19 cyberangreb:
  • Falske meddelelser eller links, der udnytter bekymringer, kørsel til ondsindede websteder eller inklusive malware selv, herunder nyheder om mirakelkur, falske kort om spredning af virussen, donationsanmodninger, e-mails, der efterligner sundhedsorganisationer.
  • Falske meddelelser eller opkald, der foregiver at være fra Microsoft, Google Drive osv., Der forsøger at få fat i dit login og din adgangskode ved at tilbyde "hjælp" eller true med at suspendere din konto.
  • Falske meddelelser om ikke-eksisterende pakkeleverancer.

Hvordan kan jeg beskytte mig selv online?

EU skubber teleoperatører til at beskytte EU-netværk mod cyberangreb, men i mellemtiden kan følgende tip hjælpe dig med at være sikker, mens du bruger internettet og arbejder eksternt.

  • Vær forsigtig med uopfordrede e-mails, tekstbeskeder og telefonopkald, især hvis de bruger krisen til at presse dig til at omgå de sædvanlige sikkerhedsprocedurer. Angriberne ved, at det ofte er lettere at narre mennesker end at hacke sig ind i et komplekst system. Husk, at banker og andre juridiske grupper aldrig beder dig om at afsløre adgangskoder.
  • Beskyt dit hjemmenetværk. Skift standardadgangskoden til dit Wi-Fi-netværk til en stærk. Begræns antallet af enheder, der er forbundet til dit Wi-Fi-netværk, og tillad kun pålidelige enheder.
  • Styr dine adgangskoder. Husk at bruge lange og komplekse adgangskoder, der inkluderer tal, bogstaver og specialtegn.
  • Beskyt dit udstyr. Sørg for at opdatere alle dine systemer og applikationer, og at du installerer en antivirussoftware og holde den opdateret.
  • Familie og gæster. Dine børn og andre familiemedlemmer kan ved et uheld slette eller ændre oplysninger eller endnu værre ved et uheld at inficere din enhed, så lad dem ikke bruge de enheder, du bruger til arbejde.

Flere tip til, hvordan du beskytter dig selv og din virksomhed

reklame

Europæiske internetsikkerhedsforanstaltninger

Europa-Parlamentet har længe støttede EU-foranstaltninger for at sikre internetsikkerhed, da pålideligheden og sikkerheden af ​​netværk og informationssystemer og tjenester spiller en vigtig rolle i samfundet.

EU-institutioner, såsom Europa-Kommissionen, Den Europæiske Unions agentur for cybersikkerhedCert-EUog Europol har sporet ondsindede aktiviteter, øget bevidstheden og beskyttet borgere og virksomheder og vil fortsætte med at gøre det.

coronavirus

Kommissionen godkender 1.8 mio. EUR lettisk ordning til støtte til kvægbrugere, der er ramt af coronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en lettisk ordning på 1.8 mio. EUR til støtte for landmænd, der er aktive i kvægavlssektoren, der er ramt af coronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen sigter mod at afbøde den likviditetsmangel, støttemodtagerne står over for, og til at afhjælpe en del af de tab, de har lidt på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den lettiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Kommissionen fandt, at ordningen er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme.

Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 225,000 EUR pr. Modtager; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen ordningen under EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64541 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending