#AEuropeThatProtects - #EUDrugsAgency er anerkendt som et centre for excellence i Europa og internationalt

| Maj 15, 2019

Kommissionen har offentliggjort en rapport, der positivt evaluerer arbejdet i Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug (EONN), EU's agentur for narkotika.

Betænkningen bekræfter, at agenturet i perioden 2013 til 2018 fortsat blev anerkendt som et ægte centrum for videnskabelig ekspertise i Europa og internationalt og leverer faktuelle, objektive, pålidelige og sammenlignelige data på europæisk plan om narkotika, narkotikamisbrug og deres konsekvenser.

Disse data understøtter beviserbaseret politisk beslutningstagning om narkotikakontrol på EU-plan og anvendes også bredt af internationale interessenter, forskere og praktikere. Migrationsministeriet, kommissær for migration, indre anliggender og medborgerskab, Dimitris Avramopoulos, sagde: "EU's narkotikaagentur er blevet et ægte europæisk hub for ekspertise om den stadig mere tværnationale udfordring med narkotikamisbrug og -misbrug, hvilket hjælper os med at gøre mere informerede og mere effektive politikker på både nationalt og EU-plan at imødegå de trusler og skader, der er forbundet med det. Jeg håber i fremtiden, at agenturet yderligere kan forbedre det, det allerede gør inden for Europa og videre for at imødegå de udfordringer, der står i vejen. "

Agenturet overvåger succesfuldt trusler og tendenser, et vigtigt aspekt i betragtning af, at efterspørgslen og udbuddet af narkotika er en del af et dynamisk og konstant skiftende landskab. Det fortsætter med at spille en ledende rolle i tidlig påvisning og overvågning af nye psykoaktive stoffer, der kan forårsage ekstremt alvorlige sundhedsmæssige og sociale skader, herunder akutte forgiftninger og dødsfald. Blandt de områder for forbedringer, der er identificeret i rapporten, kunne agenturet videreudvikle sit arbejde med overvågning af udbudssiden og polylægemiddelproblemer, øge synligheden med praktikere og offentligheden og styrke samarbejdet med internationale organisationer.

Den evalueringsrapport, samt en ledsagende personale arbejdsdokument giver mere detaljerede oplysninger, er tilgængelige online.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Narkotika, EU, Europa-Kommissionen, Sundhed, Nye psykoaktive stoffer

Kommentarer er lukket.