#EAPM - Det er en stor succes med det sidste års begivenhed

| December 6, 2018

Det er næsten slutningen af ​​2018, og EAPM i denne uge underskrevet i stil med en god aften i Europa-Parlamentet i Bruxelles under et arrangement sponsoreret af Roche, skriver Europæisk alliance for personlig medicin (EAPM) administrerende direktør Denis Horgan.

En stor del af den fantastiske dialog, der involverede 60 gæster, en række medlemmer af Europa-Parlamentet og de store og gode tilhængere af personlig medicin, var dialogen mellem alle mennesker der. Maden var heller ikke dårlig.

Horgan fortalte de samlede: "Det har været et fantastisk år. Og tak til alle her, såvel som dem, der ikke kunne være, der har bidraget til en travl, hård, men ekstremt værdifuld tolv måneder.

"Desværre var sulten travlt med at åbne et messe et sted i Lappland og kunne ikke klare det. Men vi har forladt noget mad ... "

Det sponsorerende MEP var Sirpa Pietkainen, en langtidsperspiller for personlig medicin. Hun sagde: "Fremtidig korrektur sundhedspleje bæredygtighed i EU" er afgørende og også lykønsket ekspertgruppe om deres bæredygtighedsindeks.

Indekset giver et unikt overblik over den nuværende status for de nuværende 28 EU-sundhedssystemer og er baseret på det største datasæt af sin art, alle åbne kilder, interaktive og verificeret af et uafhængigt ekspertpanel.

Marian Harkin MEPsaid: "Indekset giver en meningsfuld indsigt i sundhedsvæsenets bæredygtighed i hele EU, og ekspertpanelet omfatter patientforeninger, politikeksperter, sundhedspersonale og farmaceutiske virksomheder. ”

Som et tegn på året var det en ideel begivenhed, især på bagsiden af ​​en helt ekstraordinær anden årskongres i Milano og forud for EAPMs syvende årlige formandskabskonference, der kommer i april. Imellem er der ikke så små spørgsmål om Brexit i slutningen af ​​marts efterfulgt af valg til Europa-Parlamentet og en ny Kommission.

Så det bliver ikke mere roligere helst snart.

I mellemtiden skal vi fokusere lidt på FutureProofing indekset, som muliggør en fremtidsspecificeret samtale baseret på fakta og udveksling af bedste praksis blandt sundhedspersonale, medier, patienter og offentligheden i hele EU.

Indekset indeholder en grundig analyse af tilstanden af ​​pleje i hele patientrejsen for en specifik sygdom hvert år. Først er brystkræft.

Said Horgan: "Brystkræftindekset sporer tilstanden af ​​pleje af sygdommen, der afregner en score for hvert land, der viser, hvordan systemer understøtter forebyggelse og diagnose, behandling, resultater og overlevelse, patientfokus og palliativ pleje.

"Det overordnede mål er at besvare stædige spørgsmål ved at arbejde sammen med partnere fra hele sundhedssystemet for at bruge et komplet billede af, hvad Europa ved nu at køre en samtale om de sundhedssystemer, som patienterne skal bruge næste."

Spurgt om indekset, tilføjede Horgan: "Det stiller spørgsmål om, at der er rigere lande, der altid er sundere, hvilke lande der først får adgang til innovationer. Der er en forbindelse mellem forholdet mellem private sundhedsudgifter til offentlige udgifter og sundhedsresultater og et sammenhæng mellem folkesundheden udgifter i perioder med recession og sundhed resultater?

"Adgang er nøglen, her, som vi altid har sagt," tilføjede han.

Gæsterne hørte, at andre spørgsmål omfatter, hvad der er sammenhængen mellem lande med et universelt sundhedssystem og sundhedsresultater. Er der en sammenhæng mellem kvaliteten af ​​overvågningen af ​​befolkningens sundhedsbehov og den samlede systemydelse, hvad er sammenhængen mellem sundhedsforskelle på tværs af befolkning og generelle sundhedsmæssige resultater.

Et ekstremt vigtigt spørgsmål (selv om de alle er vigtige) er, hvad er forbindelsen mellem numre, der får adgang til screeningsprogrammer og overlevelsesrater?

EAPM er en del af ekspertpanelet i dette igangværende projekt, og synspunktet fra Alliancen er, at sådanne indekser skal eksistere på alle vigtige sygdomsområder, herunder lungekræft. Bæredygtighed og adgang

Sagde tuula helander fra finlands sundhedsministerium: "selvfølgelig er der mere end en måde at se på sundhedssystemernes bæredygtighed. Mødet i Parlamentet vil undersøge, hvilke centrale konklusioner der kan drages fra eksisterende data, og hvilke data der er behov for i fremtiden for at udvikle evidensbaserede og resultatorienterede sundhedssystemer. "

Lydia Makaroff, direktør, European Cancer Patient Coalition fra patientgruppe European Cancer Patient Coalition sagde: "Bæredygtighed er et bredt problem, og en vigtig udfordring for sundhedssystemer er at styre medicinudgifterne - samtidig med at vi leverer til innovation. Europa skal sikre en rationel ressourceudnyttelse. "

En del af denne proces er, at hvor det er muligt at behandle en patient for at målrette mod en ældre billigere medicin, bør det gøres. Men hvis en patient har brug for en mere moderne behandling, bør der gives adgang til rimelige priser, der afspejler både merværdi og volumen på tværs af markedet - med lavt volumenbehandling, der naturligvis giver en højere pris.

At få denne balance ret, sikrer, at alle vinder. Eksisterende beviser viser tydeligt, at lande, der aktivt forvalter rationel brug, har en lavere udgiftsvækst for lægemidler som helhed - og dermed mere potentielle "headroom for innovation".

Integration af innovation

Dette er et emne, der blev dækket dybt på EAPM's kongres i Milano fra 26-28 november. Kongressen arbejdede under banner'en Forward som en: Integration af innovation i Europas sundhedssystemer 'og samler 100'er af førende eksperter på den hurtigtflydende sundhedspleje.

Skarer af politiske beslutningstagere, regeringsmyndigheder, patienter, forskere, akademi, sundhedspersonale, journalister var der for at kende indsigt i handling.

Tilbage til Parlamentet i denne uge sagde MEP Sirpa Pietkainen: "Hvis potentialet for personlig medicin skal realiseres, vil ændringer være nødvendige for, hvordan lægemidler udvikles, reguleres, vurderes og belønnes.

"Det er nødvendigt at få politikere og betalere til at indse, at investering nu i disse avancerede terapier og teknologier samt i passende regulerings- og betalingsbeslutningsrammer vil være en nøgleforudsætning for at se den langsigtede og omkostningseffektive patient udbytte fordele og mere effektive sundhedssystemer materialisere, "tilføjede hun.

De foreslåede løsninger spænder fra bedre koordinerings- og samarbejdsmodeller mellem interessenter og beslutningstagere i forskellige faser inden for bænk til sengetid til mere sofistikerede prissætnings-, refusions- og finansieringsmekanismer samt effektive former for udnyttelsesstyring for at imødegå den indbyggede kompleksitet af personlige medicin.

Innovation og incitamenterne til det er afgørende for sundhed og rigdom i den nuværende EU-28 (og vil være endnu vigtigere efter, at Storbritannien forlader næste år). Det tilskynder også investeringer fra uden for EU, klart godt for erhvervslivet og jobbet.

Lignende udfordringer, lignende meddelelser. Og her er en anden en glad ferie!

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europæisk alliance for Personlig Medicin, Sundhed, Personlig medicin

Kommentarer er lukket.