Følg os

Procenter

Eurocare tilfreds med UK Supreme Court #MUP rulning

DEL:

Udgivet

on

Den 15. november afgjorde Højesteret, at Minimum Unit Pricing (MUP) af alkoholholdige drikkevarer er lovlig. Ved at afvise appellen fra Scotch Whisky Association (SWA), spiritsEUROPE og Comité Européen des Entreprises Vins (CEEV), fandt Højesteret, at MUP er forenelig med EU-lovgivningen. 

Højesteret afgjorde enstemmigt, at MUP-lovgivningen ikke var i strid med EU-lovgivningen, og at bundpriser udgjorde et "forholdsmæssigt middel til at opnå et legitimt mål". Eurocare lykønsker Højesteret med dommen, og vi er glade for, at alkoholbranchens fem år lange skænderi om MUP må afsluttes.

På trods af at medlemmer af det skotske parlament godkendte MUP i 2012, forsinkede en byge af domstolsudfordringer fra alkoholindustrien implementeringen. Parlamentarikere havde godkendt en mindste enhedspris på 50p.

Absurd nok er £3.59 nok til at købe en tre-liters flaske hvid cider (7.5 % ABV) indeholdende 22.5 enheder alkohol – næsten 9 mere end en voksens anbefalede ugentlige grænse. Til den pris er det rettet mod problemdrikkere i dårligt stillede områder. Det nuværende forslag er, at hver enhed alkohol ikke skal prissættes lavere end 50 pence, og som sådan hæver MUP bundprisen til £11.25.

På samme måde vil en flaske vin eller whisky ikke koste mindre end henholdsvis £4.32 eller £14. Forsinkelsen i Skotland har ikke hæmmet andre forsøg på at indføre MUP.

I Wales afslørede folkesundhedsminister Rebecca Evans et lovudkast om MUP før nationalforsamlingen i sidste måned, og MUP er med i lov om folkesundhed (alkohol) i Republikken Irland, med håbet om, at MUP's konkrete lovlighed baner vejen for dets vedtagelse på tværs af Storbritannien og hvor det ellers er passende.

Eurocares generalsekretær Mariann Skar sagde: "Jeg er glad for højesterets afgørelse. MUP er en målrettet foranstaltning til at imødegå alkoholrelaterede skader i dårligt stillede samfund. Denne politik vil helt sikkert gøre en reel forskel i Skotland. Eurocare understreger nu behovet for en ordentlig evaluering for at fastslå, om MUP er påkrævet andre steder."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending