Følg os

Procenter

#AVMSD: En gang i et årti mulighed for at beskytte børn mod alkohol og usund mad markedsføring

DEL:

Udgivet

on

161202sund mad2Over 40 europæiske og nationale sundhedsorganisationer og NGO'er er gået sammen i en kampagne for at beskytte børn mod promovering og reklame for alkohol og usund mad. Revisionen af ​​direktivet om audiovisuelle medietjenester (AVMSD) giver mulighed for at indarbejde bekymringer om en voksende fedmeepidemi i Europa, som er en tikkende bombe for lande, der allerede kæmper for at opfylde de nuværende krav til deres sundhedstjenester.

Daciana Octavia Sârbu, MEP: "Den Europæiske Union har en gang i et årti mulighed for at beskytte sine børn mod allestedsnærværende markedsføring af usunde fødevarer og alkohol. Det kaldes direktivet om audiovisuelle medietjenester, og det kommer i form af et vandskel: ingen kommerciel kommunikation for alkohol og usund mad i timer, hvor børn i stort tal ser fjernsyn. EU og dets medlemsstater og MEP'er har en forpligtelse til at beskytte vores børns sundhed og bør ikke overlade dette til kommercielle interesser og selvregulering."

John Ryan, fra Kommissionens Generaldirektorat for Sundhed (SANTE) påpegede på et møde arrangeret af koalitionen i Europa-Parlamentet (1. december), at EU-landene i gennemsnit har reduceret deres finansiering til sundhedsforebyggelse fra sølle 2.7 % til 1.9 %. Nationale regeringer har ikke midlerne til at gøre deres sag over for unge mennesker om farerne ved dårlig kost og alkoholforbrug. Så EU-regler, der kan håndtere reklamer rettet mod unge, vil være afgørende for at tackle den aggressive markedsføring af alkohol og fødevarer med et højt indhold af fedt, sukker og salt (HFSS) på en hyppig basis.

Den foreslåede revision af direktivet om audiovisuelle medietjenester (AVMSD) er en vigtig mulighed for at befri Europas unge fra sundhedsskadelig markedsføring, som ikke kan overses. Koalitionen af ​​sundhedsorganisationer opfordrer medlemmer af Europa-Parlamentet til at gribe denne lejlighed til at ændre direktivet ved at tage 3 yderligere skridt til en bedre fremtid for den yngre generation:

Forstærkningen af ​​AVMSD-koalitionen opfordrer til:

  1. Minimer unges eksponering for markedsføring af sundhedsskadelige produkter

Ikke flere tv-reklamer for alkohol, sukkersødede drikkevarer og sodavand eller fødevarer med højt indhold af fedt, salt og sukker mellem kl. 6 og 11. Selvregulering har vist sig ikke at virke, og der er behov for obligatoriske foranstaltninger for at minimere børn og unges eksponering for sundhedsskadelig markedsføring, uanset om annonceringen er direkte rettet mod dem eller ej. Foranstaltningerne bør omfatte tv, on-demand-tjenester og online videodelingsplatforme og omfatte et EU-dækkende vandskel, der på passende vis fanger børn og unges seertider.

reklame
  1. Udeluk alkohol og HFSS-mad fra produktplacering og sponsorering

Produktplacering og sponsorering af alkoholholdige drikkevarer og HFSS-fødevarer er effektive markedsføringsteknikker og bør forbydes sammen med dem for tobak og lægemidler.

  1. Sikre, at medlemsstaterne effektivt kan begrænse udsendelser fra andre lande af hensyn til folkesundheden

Regeringernes bestræbelser på at reducere de negative sundhedseffekter af markedsføring af alkohol og HFSS-fødevarer bør ikke undermineres af tv-selskaber etableret i andre lande. Europa-Kommissionens forslag herom bør støttes.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending