Følg os

EU

#PerMed2016: Kommissionens konference skubber skræddersyet medicin dagsorden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218Europa-Kommissionens to-dages Personlig Medicinsk Konference for 2016 (1-2 juni) udforskede personlig medicin specifikt gennem en forskningspolitisk linse. Det så ud til at fremvise den nyeste teknologi på marken og tage et dybtgående kig på forsknings- og innovationsudfordringer involveret i at fremme feltet til gavn for EU-patienter og borgere, skriver European Alliance for Den Personlige Medicin Executive Director Denis Horgan.

Nøglehøjttalere og deltagere inkluderede: Paulo Lisboa, professor og institutleder for anvendt matematik, John Moores University, Liverpool; Anders Olauson, ærespræsident, europæisk patientforum; Peter Kapitein, patientadvokat, Inspire2Live, Amsterdam; Rudi Westendorp, Københavns Universitet, samt; Andrzej Rys, direktør for sundhedssystemer, medicinske produkter og innovation, generaldirektoratet for sundhed og fødevaresikkerhed, Europa-Kommissionen. Disse blev tilsluttet af mange andre, herunder: Wolfgang Ballensiefen, projekt- og programleder, det tyske luftfartscenter; Paul Timmers, direktør for det digitale samfund, direktoratet for tillid og sikkerhed, generaldirektoratet for kommunikationsnet, indhold og teknologi, Europa-Kommissionen; Ernst Hafen, chef for institut for molekylær systembiologi, ETH Zürich, og; Jan-Eric Litton, generaldirektør, forskningsinfrastruktur for biobank og biomolekylære ressourcer, Stockholm.

Til stede var også: Peter Høngaard Andersen, administrerende direktør, Innovationsfonden, København; Mary Harney, tidligere irsk sundhedsminister og vicepremierminister; Gaetano Guglielmi, vicegeneraldirektør, generaldirektoratet for forskning og innovation inden for sundhedspleje, det italienske sundhedsministerium, Rom, og; Walter Ricciardi, præsident, Istituto Superiore di Sanita, Rom. Dette bygger på EU-rådets konklusioner om personlig medicin fra slutningen af ​​sidste år, som blev gjort under det luxembourgske EU-formandskab.

reklame

På begivenheden blev der i Kommissionens Charlemagne-bygning i Bruxelles præsenteret et nyt initiativ med deltagelse af finansierings- og politiske beslutningstagere fra og uden for Europa. Dette kaldes International Consortium for Personal Medicine (IC PerMed) og fulgte fra lanceringen af ​​den toårige PerMed-rapport forud for den europæiske alliance for personlig medicinsk konference i 2015.

IC PerMed vil til dels fokusere på at fremme og koordinere forsknings- og innovationsaktioner for at levere på sin mission statement. En stor del af dette arbejde vil være at opbygge den videnbase, der er nødvendig for at udvikle sig inden for personlig medicin, og dermed undgå dobbeltarbejde af igangværende politiske drøftelser på EU-niveau eller indadtil i medlemsstaternes kompetenceområder .

Dens vision er at bruge forskning som føreren af ​​personlig medicin og dets medlemsorganisationer vil arbejde for:

reklame
  • Etablere Europa som en global leder inden for personlig medicinforskning;
  • støtte den personlige medicin videnskab base gennem en koordineret tilgang til forskning;
  • fremlægge bevis for at vise fordelene ved personlig medicin til borgere og sundhedssystemer og
  • bane vej for personlig medicin tilgang til borgerne.

IC PerMed køreplanen vil blive struktureret som en liste over forskningsaktiviteter i henhold til disse fem udfordringer. Den første version af køreplanen, som opdateres med jævne mellemrum, vil blive offentliggjort i slutningen af ​​dette år. IC PerMed medlemmer vil arbejde sammen om at gennemføre de aftalte handlinger.

Under konferencen blev der udpeget flere udfordringer og diskuteret på højt niveau. Disse omfattede:

  • Udvikling af bevidsthed og empowerment - Personaliseret medicin lover mere effektiv forebyggelse og forudsigelse af sygdomme og tidligere og sikrere behandling. Det vil ændre vores tilgang til folkesundhed og den måde, vi plejer patienter på i fremtiden. For at kunne gennemføre det med succes skal alle interessenter, herunder patienter og sundhedspersonale, have beføjelse og kendskab til dets potentiale.
  • Integrering af Big Data og ICT-løsninger - Datasættene genereret af storskala sekventering og "omics" -teknologier er omfattende, og når de kombineres med kliniske, billeddannende, ernæringsmæssige, livsstil og miljøeksponeringsdata, producerer de 'big data' af stor værdi. Denne udvikling har brug for yderligere forskningsindsats for fuldt ud at udvikle deres store potentiale, såsom at forbedre sygdomsstratificering og bane vejen for en mere personlig medicin.
  • Oversættelse af grundlæggende til klinisk forskning og videre - For at personlig medicin kan nå sin forventede indvirkning på menneskers sundhed og trivsel, kræves samarbejde og kommunikation på tværs af forskningens kontinuum. Den samlede udfordring er effektiv krydstale mellem grundlæggende forskere, klinikere og folkesundhedseksperter under den langsigtede opfølgning af raske individer og patienter, hvilket er en forudsætning for at forstå effekten af ​​genetiske variationer i sygdomme og for at opdage robuste biomarkører. .
  • At bringe innovation på markedet - Personaliseret medicin har potentialet til radikalt at ændre den måde, borgere lærer og bryr sig om deres helbred, både hvad angår sygdomsforebyggelse og håndtering. At bringe innovation på markedet har imidlertid flere udfordringer, der skal løses. Det er desuden vigtigt at forstå drivkræfterne og aktiveringerne bag innovation, så de kan udnyttes fuldt ud.
  • Udformning af bæredygtig sundhedspleje - Personaliseret medicin giver både muligheder og udfordringer for sundhedssystemerne. Ved at sikre, at kun de patienter, der får gavn af behandlinger, modtager dem, kan det hjælpe med at dække omkostninger. Ved at fokusere på forudsigelse og forebyggelse kan det også bidrage til at reducere sundhedsudgifterne på lang sigt. Men målrettede lægemidler er ofte meget dyre og kan belaste sundhedsvæsenets budgetter. Alle disse emner blev fuldt debatteret, og konklusioner via en konferencerapport vil blive offentliggjort med tiden.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending