Følg os

EU

Mindske kløften mellem held og dommen i sundhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

3350_hi-resUdtalelse fra Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) administrerende direktør Denis Horgan

I øjeblikket i nyhederne er en undersøgelse tyder på, at to tredjedele af alle kræftformer kan sættes ned til 'uheld' med tilfældigt muterer stamceller årsagen, snarere end individuelle livsstilsvalg eller manglende bestræbelser på forebyggelse.

De amerikanske forskere gik så langt som at sige, at selv et fokus på livsstil og forebyggelse ikke ville stoppe de fleste kræftformer i at udvikle sig. Selvom dette er sandt, og næppe 'nyheder', er faktum stadig, at fuld DNA-sekventering, på linje med principperne for personlig medicin (PM), vil ofte markere en tilbøjelighed til at udvikle en bestemt type eller typer kræft, før sygdom opstår. 

reklame

Når en kræft er udviklet, vil den samme proces også give en patient mulighed for at modtage den rigtige behandling på det rigtige tidspunkt, muligvis at fange og behandle kræften på et tidligt tidspunkt og helt sikkert forbedre oddsene for et bedre patientudfald og livskvalitet . 

Resultaterne af undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Science, viste, at al kræft faktisk har et element af chance, men det, som det ikke viser, er det; Ud over dette er ofte chancen for at blive diagnosticeret og givet den bedste behandling på et tidligt stadium ned til rollen af ​​en terning - eller 'uflaks' - også. 

Undersøgelsen tilføjede, at flere ressourcer bør fokuseres på at finde måder at opdage kræft på tidlige, helbredelige stadier. Det er noget, som Den Europæiske Alliance for Personlig Medicin - EAPM - fuldt ud er enig i, men med at hindringerne for adgang til personlig medicin er mange og varierede, kan det være svært at opnå dette. 

reklame

Og det er her, der kommer mere 'uheld' - uheld, der f.eks. Kan være økonomisk, geografisk, manglende adgang til nye lægemidler eller blot ned til viden om tilgængelige behandlinger fra bestemte læger. Nogle læger er ikke fuldt ud klar over PM's potentiale og dets nuværende anvendelse, hvilket stærkt antyder, at der straks kræves opdateret og kontinuerlig træning for sundhedspersonale. Og i Big Data-alderen bør lovgivningen tage højde for de særlige forhold ved PM og skabe en infrastruktur, hvor genetisk information er tilgængelig i en reguleret sammenhæng. Under forudsætning af, at der er indført tilfredsstillende etisk og brugbar lovgivning; information skal derefter indsamles, formidles og forstås. Der er et stort uddannelsesgab, når det kommer til PM, selv blandt nogle læger, sygeplejersker og patienter. 

I mellemtiden skal Europas patienter være mere involveret i alle aspekter af deres egen sundhed - fra ombygning af kliniske forsøg til lovgivning og alle andre spørgsmål, der berører dem. På en bredere note skal PM reguleres centralt for at sikre dets sikre og effektive anvendelse. Forskrifter skal være robuste og konsekvente, samtidig med at de er fleksible nok til at tilpasse sig et hurtigt bevægende felt. 

Når det drejer sig om grænseoverskridende behandling, hvor et land ikke kan eller vil ikke give patienten den bedste behandling, der er tilgængelig i Europa, er der ofte et pris lotteri, hvor en patient rejser til en anden rigere medlemsstat, der skal behandles, refusionsniveauer derhjemme kan være for lave til at gøre en sådan behandling levedygtig. 

Ligeledes kan en patient, der er isoleret isoleret eller med en sjælden sygdom, ikke engang høre om, endsige kunne komme til kliniske forsøg, som kan forbedre eller endda spare hans eller hendes liv. Held og lykke - eller et usammenhængende system, der kan være og skal forbedres, hvis vi skal øge livskvaliteten for en potentiel 500-million patienter på tværs af 28-medlemslande. 

På side med "held og lykke" anbefalede Det Europæiske Lægemiddelagentur i 2014 det højeste antal lægemidler til sjældne sygdomme til markedsføringstilladelse i et enkelt år. 82 fokuserer på en sjælden sygdom fra 17 humanmedicinske lægemidler og giver patienterne flere behandlingsmuligheder. 

Blandt målene for EAPM er at sikre, at enhver europæisk patient har behov disse stoffer vil have lige og overkommelig adgang til dem. Situationen er i bedring, langsomt, men der er stadig lang vej at gå. 'Luck' vil kun tage os hidtil.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending