Følg os

EU

Spanske sygeplejersker i Tyskland: Når mobiliteten yngler udnyttelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Del-REF-TS-DV1887616-1-1-0Udtalelse af Linda Mans, Wemos Foundation, koordinator 'Health Workers for All' og Sascha Marschang, policy manager for health systems, European Public Health Alliance (EPHA)

Denne artikel, der er bidraget af Health Workers 4 All Partners Medicus Mundi (FAMME, Spanien), er den anden af ​​en række casestudier, der viser vigtigheden af ​​at implementere de etiske rekrutteringsprincipper i WHO's globale kodeks for international rekruttering af sundhedspersonale . Især giver det en nøgterlig illustration af, hvordan lokket ved at arbejde i et fremmed land kan blive til en oplevelse af 'social dumping' takket være skruppelløse arbejdsgivere. 

Efter reformerne 1996-2004 af det tyske sundhedssystem, der skabte ugunstige arbejdsforhold inden for sygepleje og forårsagede en reduktion af personalet, er mindst 40,000 sygeplejersker forladt landet, og antallet af jobstartere falder. Dette har overdrevet eksisterende mangel på arbejdsstyrken på et tidspunkt, hvor det tyske sundhedssystem skulle forberede sig på at imødekomme de kommende behov hos en aldrende befolkning. Private virksomheder bruger dette som en mulighed for at rekruttere kvalificerede sundhedsarbejdere i syd- og østeuropæiske lande, hvor den økonomiske krise skubber mange til at emigrere, især Spanien, hvor ledigheden nåede rekordhøjde.

reklame

Et privat firma hævdede at lette "personalets akkreditering af sygeplejekvalifikationerne for Tyskland sammen med økonomisk støtte og subsidieret indkvartering". Lyder for godt til at være sandt? Desværre er det netop, hvad mange spanske sygeplejersker måtte lære den hårde måde ved deres ankomst til Tyskland. HW4Als casestudie afslører, at de sande forhold, der blev tilbudt spanske sygeplejersker, var meget forskellige end hvad der blev lovet dem under rekrutteringsinterviewene. Afgørende for, sygeplejersker blev lovet et valg af arbejdsmål og lønninger i overensstemmelse med tysk arbejdsret.

I virkeligheden blev sygeplejerskerne sendt til landdistrikterne, og lønnen var op til 40% lavere end deres tyske kolleger - da rekrutteringsfirmaet ikke havde tilmeldt sig overenskomsten. Mange sygeplejersker, selvom de var universitetsuddannede, udførte effektivt arbejdet som sygeplejeassistenter og måtte arbejde uhyggelige 12-timers skift uden ret til at tage en pause. For at gøre tingene værre blev de kontraktligt 'låst' ind: papirer skulle underskrives i 1.5 eller 2 år, og den spanske sygeplejerskes tidlige opsigelse gjorde dem udsat for meget høje bøder på kontraktbrud på op til 10,000 euro. Desuden følte mange tyske kolleger, som en bivirkning ved at arbejde sammen med 'billig udenlandsk arbejdskraft', forbitrede over for den uønskede konkurrence i et løbende 'løb til bunden'.

Først efter at tysk fagforening ver.di fordømte situationen - og arrangerede et møde med det Berlin-baserede firma, der rekrutterede i Spanien - blev programmet lukket i juni 2014, selvom sygeplejerskerne, der allerede arbejder i Tyskland, fortsat er bundet til kontrakten. Sagen skabte også øget samarbejde mellem European Federation of Public Service Unions (EPSU), ver.di og de spanske fagforeninger for sundhedsarbejdere (FES-CCOO og FSP-UGT) for at øge bevidstheden om, at sådanne forhold klart er uacceptable, og at det kollektive aftaler skal respekteres. Sagen viser også, at arbejdsvilkårene i den tyske sygeplejesektor ofte er uacceptable for tyske med hensyn til indvandrere af sygeplejersker fra EU. Derfor ser ansøgerne ud til at udfylde det stigende antal ledige stillinger fra udlandet: I 2013 åbnede Tyskland grænserne for sygeplejersker uden for EU og har allerede underskrevet eller forhandler i øjeblikket aftaler med Filippinerne, Tunesien, Vietnam, Kina, Serbien og Moldova.

reklame

Der mangler regulering på europæisk niveau (og oversættelse af det fra EU-niveau til implementering på nationalt og lokalt niveau) om migranteres rettigheder og de betingelser, som virksomheder (især private formidlere) skal ansætte sundhedspersonale fra inden- og uden for EU. WHO's globale kode specificerer, at der ikke kan være forskelle i arbejdsstyrken i arbejdsstyrken fra forskellige lande, og Recife-erklæringen fra 2013 bekræfter dette: ”fremme lige muligheder inden for uddannelse, udvikling, ledelse og karriereudvikling for alle sundhedsarbejdere uden nogen form for diskrimination baseret på på køn, race, etnicitet eller ethvert andet grundlag ”.

HW4All opfordrer derfor EU og dets medlemsstater til at gøre ansættere til lovlige pligtbærere for fuldt ud at informere udenlandske (sundheds) arbejdstagere om deres rettigheder.

Denne op-ed er produceret inden for rammerne af projektet "Health Workers for all and all for Health Workers" DCI-NSAED / 2011/106 med økonomisk bistand fra Den Europæiske Union. Indholdet af denne publikation er projektansvarliges eneansvar og kan under ingen omstændigheder betragtes som en afspejling af Den Europæiske Unions position.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending