Følg os

EU

'Big Data' og den kooperative løsning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

DefiniensBigDataMedicine01Ved europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) administrerende direktør Denis Horgan

'Big Data' er med os og her for at blive. Dens anvendelse inden for personaliseret medicin eller PM kan ikke undervurderes, men det kommer med sine egne problemer.

Databeskyttelse er en bekymring for mange, og der er behov for at finde måder til at finde en balance mellem beskyttelse af borgeren og samtidig give adgang til information og resultater, der kan gavne samfundet og forbedre livskvaliteten, behandlingen og resultaterne for Europas 500 millioner borgere.

reklame

Disse borgere vil støde på forskellige sundhedsproblemer, herunder sjældne sygdomme som de mange kræftformer, og disse sygdomme vil være spredt over alle 28 medlemsstater.

Banking af sundhedsdata og optegnelser er allerede vigtig og bliver mere og mere. Og i betragtning af at sundhedspleje normalt er dyrt og ofte mindre effektivt, end det kunne være, er det klart, at bankvirksomhed og adgang til sundhedsoptegnelser vil forbedre disse problemer.

I øjeblikket er denne vigtige information lagret i separate, flere 'siloer' og er vanskelig at dele. Dette reducerer klart dets potentielle værdi for læger, forskere og forskere i hele EU. Mange, herunder den europæiske alliance for personlig medicin (EAPM), hævder, at EU-lovgivningen lægger for meget vægt på at beskytte individet og for lidt på de utvivlsomt samfundsmæssige fordele, der kan opnås ved bedre brug af de masser og masser af dato, der nu er bliver samlet og opbevaret.

reklame

Når det kommer til den modige nye verden af ​​PM, afhænger behandlinger og diagnoser i de fleste tilfælde af molekylære forskelle mellem individer. Disse forårsager forskellige følsomheder over for sygdomme såvel som forskellige reaktioner på stoffer og behandlinger. Målrettede interventioner og tidlige diagnoser i en forebyggende forstand er nøglen til PM, ligesom teknologiske fremskridt inden for genomsekventering, men de millioner af datasæt skal være tilgængelige, analyseres og krydshenvises hurtigt, nemt og effektivt.

Der er ingen tvivl om, at værdien af ​​Big Data inden for dette felt har været bredt anerkendt som et potentiale for omkostningsbesparelser såvel som andre økonomiske fordele såsom mindre tid brugt væk fra arbejdspladsen, når man er syg, og mulighederne for enorme investeringer ind til EU. Spørgsmålet er, hvordan man får dette til at ske.

Sundhedsdatabanker, der drives som kooperativer, er fremsat som en levedygtig løsning, der både beskytter borgeren og giver ham eller hende beføjelser, da han eller hun vil eje deres data og være i stand til at beslutte, hvor, hvornår og hvordan de kan bruges. I mellemtiden opbevares disse vigtige personlige oplysninger sikkert under strenge etiske koder og regler.

Medlemmer af sådanne kooperativer kan fra dag et og for evigt vælge, hvem der kan dele deres data, og til hvilket formål, og hvis der tjenes penge fra tredjepart, vil de også være i stand til at beslutte, hvor disse kontanter går. De vil virkelig eje deres egne data og være i stand til at geninvestere ethvert provenu i for eksempel forskning og / eller uddannelse til forbedring af samfundet.

Desværre findes der i øjeblikket ikke noget virkelig fungerende kooperativ af denne art. Men ifølge nogle databanker er der en generel vilje til at deltage i forskningsprocessen, uanset eventuelle økonomiske problemer. Der er et ønske om at hjælpe sig selv og samfundet ved at donere information - naturligvis inden for passende retningslinjer, der sikrer etik og de relevante tilladelser ..

Personaliseret medicin handler stort set om empowerment af patienten - så han eller hun kan være central i enhver proces og beslutning om deres helbred.

Sundhedsdatabanker, der kører på kooperative linjer, vil utvivlsomt bidrage væsentligt til dette.

Under det grundlæggende princip om 'frigør data, men gør ikke skade', arbejder EAPM med alle interessenter for at opbygge en lysere fremtid for alle Europas borgere og erkender, at dette kun virkelig kan ske, når denne vigtige, voksende kilde til information stilles til rådighed til dem, der kan realisere dets potentiale.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending