Følg os

EU

EU skal afslutte, hvad det startede til gavn for mindre stater sundhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1383248117210By Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) administrerende direktør Denis Horgan

I 2015 har EU som sine roterende formandskaber to af de mindre medlemsstater: Letland med en befolkning på omkring to millioner (præsident fra 1 januar) og Luxembourg med en befolkning på godt en halv million præsident fra 1 juli).

Sammenlignet med for eksempel Tyskland med sine 80-plus millioner borgere, Frankrig (omkring 66 millioner) og Storbritannien (næsten 65 millioner) er disse lande små. Alligevel har små stater, siden big bang-udvidelsen af ​​2004, da ti nye lande tiltrådte Unionen haft mere og mere indflydelse, især i EU's sundhedsspørgsmål.

reklame

Så langt tilbage i 1992 gav Maastricht-traktaten EU et lovligt folkesundhedsmandat, som blev opdateret i Amsterdam-traktaten i 1997. Artikel 35 i EU-charteret om grundlæggende rettigheder - som trådte i kraft med undertegnelsen af ​​Lissabontraktaten. for næsten fem år siden - siger: "Der skal sikres et højt niveau for beskyttelse af menneskers sundhed i definitionen og gennemførelsen af ​​alle Unionens politikker og aktiviteter."

Teoretisk har alle nu ret til adgang til forebyggende sundhedspleje og ret til at drage fordel af medicinsk behandling under de betingelser, der er fastlagt i national lovgivning og praksis. Denne sætning "nationale love og praksis" anerkender, at sundheds- og sundhedssystemerne til i dag fortsat er medlemsstaternes kompetence, selv om EU har en supplerende og understøttende rolle ved at forme betingelserne for blandt andet mobilitet inden for sundhedsarbejdere, køb af varer og forsyninger, finansiering af sundhedssystemer og levering af tjenester.

Men når det kommer til sundhedspolitikker, har EU korrekt anerkendt mindreåriges sårbarheder, som på grund af deres behov for samarbejde har en tendens til at have en mere positiv tilgang til netværk, udveksling af bedste praksis og EU-processer? 

reklame

Godt, Europa-Kommissionen har stillinger, som synes at være marginalt tættere på dem i disse lande og betragtes som deres naturlige allierede. Når man går tilbage til forhandlingerne forud for 2004-tiltrædelsesaftaler, blev der endda nævnt mindre medlemsstater i den berømte "Cypern-klausul" (artikel 126a), der gav disse lande f.eks. En forkortet form for registrering af lægemidler.

Det var en god start. For at opnå et højt sundhedsniveau i hele EU mener Den Europæiske Alliance for Personlig Medicin (EAPM) imidlertid, at sundhedspolitikken skal anerkende og tackle de sårbare sundhedssystemers sårbarheder, der især står over for disse mindre lande og i de regioner af de større.

Dette vil omfatte, men er ikke udelukkende for udviklingen af ​​a nyt socioøkonomisk paradigme eller model, at: acknowledges den voksende splittelse mellem forventninger og realiteter; fen ligevægt mellem at øge borgernes forventninger og aktuelle krise- / forsyningsbegrænsningsscenarier; ogsikrer, at der ikke er nogen yderligere forværring af allerede voksende uligheder; radministrative byrder undgår nye bureaukratier og myndigheder og minimerer og forenkler rapporteringsforpligtelserne i overensstemmelse med EU's dagsorden for bedre regulering.

EAPM er også stærkt overbevist om, at fremtidens EU-sundhedspolitik skal stimulere engagement med alle interessenter arbejde for at opnå mere politisk sammenhæng og tværsektoriel tilpasning af sundhedspolitikken være en del af en sundhedspolitisk venlig europæisk semesterproces; sikre adgang til medicin til overkommelige priser; ogetablere bedre kapacitetsopbygningsprogrammer blandt folkesundhedsledere og praktikereOg; tilskynde til sammenlægning af ressourcer og ekspertise overalt i alle medlemsstater for kvalitetsstandarder.

Disse er ikke små "spørger", men de skal løses, hvis Europa skal fejre "enhed i mangfoldighed" ved at arbejde for at reducere de nuværende klare uoverensstemmelser, samtidig med at man respekterer den dyrebare mangfoldighed. EAPM arbejder for sin del tæt sammen med begge formandskaber i 2015 for at hjælpe med at skubbe dagsordenen.

Der er ingen tvivl om at skabe et modigt, nyt og sundere Europa EU og dets interessenter skal erkende, at vi er mere tilbøjelige til at lykkes ved at samle ekspertise og ressourcer og vilje til at udvikle nye perspektiver på sundhedspolitikken.

Dette vil resultere i et sundhedsperspektiv på EU-plan, der tager højde for behovene og håbene for alle Europas 500-millionborgere i alle 28-medlemsstater - uanset om disse stater er store eller små.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending