Følg os

EU

European Public Health Alliance opfordrer indtrængende Parlamentet til at afvise at flytte EU's farmaceutiske politik til virksomhedsporteføljen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ved spørgsmålstegn ved de udpegede kommissionærer i denne uge bør MEP'er afvise beslutningen fra Jean-Claude Juncker, den valgte Europa-kommissionsformand, om at flytte lægemiddelpolitik fra sundhed til virksomhedsportefølje (1). Den vigtigste drivkraft for EU's politikker vedrørende lægemidler og sundhedsteknologier bør være at fremme og beskytte sundhed og patientsikkerhed og ikke blot øge branchens konkurrenceevne.

Ændringen af ​​EU's farmaceutiske politik vil bringe Europas sikkerhed i fare (2) ved at fremme profit over folkesundheden og er i modstrid med, hvordan lægemiddelpolitikken styres i alle 28 medlemslande. Med ansvaret for politikker for farmaceutisk og medicinsk udstyr fjernet fra Dr. Andriukaitis 'portefølje, vil han ikke være i stand til at opfylde sit mandat til at sikre pandemisk beredskab og udvikle ekspertise om præstationsvurderinger af sundhedssystemer. Dette vil påvirke (3) velvære for mere end 500 millioner mennesker, der bor i Europa.

Folkesundhedssamfundet har slået sig sammen med ti EU-lande (4), formanden for Europa-Parlamentet (5)og flere MEP'er (6) i at opfordre den valgte præsident Juncker til en "tilfredsstillende reaktion" på forskydningen af ​​lægemiddelpolitikken forud for kommissærernes høringer ved at flytte den tilbage til Europa-Kommissionens sundhedsportefølje.

reklame

I hans svar (7) til et åbent brev (8) sendt af 35 folkesundhedsorganisationer, forklarede den valgte præsident Juncker, at målet med flytningen var "et dybere og mere retfærdigt indre marked med en styrket industriel base". Denne vurdering er foruroligende, da den ikke anerkender, at medicin ikke er et almindeligt indre marked, og at lægemiddelpolitikken er afgørende for bæredygtigheden af ​​sundhedssystemerne og ikke kun et instrument til at fremme økonomisk vækst.

EPHA vil gerne svare på argumenter om, at Junckers beslutning kan være til gavn for innovation (9). Hverken innovation inden for lægemiddelsektoren, patientsikkerhed eller folkesundhed er inkluderet i missionsbrevet (10) af kommissionær Bieńkowska. Markedsincitamenter er ikke egnede værktøjer til at imødegå folkesundhed og patientbehov, som begge skal være de vigtigste drivkræfter bag lægemiddelpolitikken. Fremme af innovation og konkurrenceevne er også vigtige komponenter i lægemiddelsektoren, men dette kan kun opnås i samordning med andre politikker, ikke ved at bringe en sammenhængende sundhedspolitik i EU i fare.

"Jeg opfordrer alle MEP'er til at gøre omvendelsen af ​​denne beslutning om at flytte lægemiddelpolitikken til kommissæren for erhvervslivet, et krav om, at Europa-Parlamentet godkender Juncker's College of Commissioners-designated," konkluderede Den Europæiske Folkesundhedsalliance (EPHA) Interims Generalsekretær Emma Woodford.

reklame

(1) Tidligere på måneden afslørede Juncker, da han meddelte sit udpegede kollegium for kommissærer, at sundhedsteknologi og farmaceutisk politik vil blive flyttet fra kompetencen hos den udpegede kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, dr. Vytenis Povilas Andriukaitis, til porteføljen af Elżbieta Bieńkowska, udpeget kommissær for det indre marked, industri, iværksætteri og SMV'er.(2) [Pressemeddelelse] Juncker sætter Europas sikkerhed i fare ved at fremme profit over folkesundheden.

(3) Disse poster er inkluderet i mission brev af Dr. Andriukaitis.

(4) Et forslag på farten fremsat af den belgiske sundhedsminister under et uformelt sundhedsrådsmøde den 23. september blev støttet af kolleger fra Frankrig, Cypern, Østrig, Grækenland, Bulgarien, Slovakiet, Litauen, Portugal og Rumænien.

(5) Schulz kræver svar fra Juncker om miljø- og sundhedsporteføljer, European Voice, 26. september

(6) En stærk stemme fra EU-ledere, akademikere og sundhedsorganisationer forenet mod EU-kommissionens farmaceutiske politik.

(7) Hr. Junckers svarbrev kan læses her

(8) [Åbent brev] Til den valgte præsident Jean-Claude Juncker om flytning af lægemidler og sundhedsteknologier til kommissærens portefølje for det indre marked og industrien.

(9) Det blev rapporteret, at den polske sundhedsminister på det uformelle EPSCO-råd fremsatte disse argumenter. EPHA skrev et fælles brev med polske civilsamfundsorganisationer for at udtrykke bekymring over denne erklæring.

(10) Mission brev Udpeget kommissær for det indre marked, industri, iværksætteri og SMV'er.

Læs
reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending