Følg os

Cigaretter

Frankrig ligger på rette spor i kampen mod tobak epidemi i Europa, siger EPHA

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 25. september skitserede den franske regering ny lovgivning (1) for at indføre standardemballage til cigaretter efter Irland (2) og Storbritanniens nylige initiativer (3). Hvis lovforslaget vedtages, vil Frankrig tage et stort skridt fremad for at beskytte sine borgere mod en vane, der hvert år dræber omkring 73,000 mennesker i Frankrig (4) og 700,000 i EU - svarende til befolkningen i byer som Sevilla eller Frankfurt.

Som Peggy Maguire, EPHA-præsident, skrev i et åbent brev (5) til den franske sundhedsminister, Marisol Touraine, "anbefaler det europæiske folkesundhedsamfund stærkt indførelsen af ​​almindelig standardiseret emballage og opfordrer den franske regering til at følge op på sin forpligtelse."

Bevis fra Uruguay, Australien og Canada (6) viser, at store billedmæssige sundhedsadvarsler opmuntrer rygere til at opgive og afskrække ikke-rygere fra at starte. Standardiseret emballage reducerer tobaksforbrug, en af ​​de vigtigste risikofaktorer for kræft, hjerte-kar-sygdomme, hjerteanfald, slagtilfælde og kronisk obstruktiv lungesygdom. En systematisk gennemgang af beviser viser (7) at sundhedsadvarsler på tobakspakninger er effektive til at afskrække unge fra at tage op med at ryge og motivere rygere til at tænke på standsning.

Nyligt offentliggjorte data fra Australian Bureau of Statistics viser faldende tobaksforbrug i landet (8) viser potentialet for almindelig emballage i kampen mod tobaksepidemien. Dette tyder på, at almindelig emballage udgør en effektiv tobakskontrolforanstaltning, der har potentiale til at bidrage til reduktioner i den skade, der er forårsaget af tobaksrygning nu og i fremtiden (9).

reklame

Europas ungdom har den højeste røgfrekvens i verden med en højere andel rygere blandt lavere socioøkonomiske grupper og stigende antal unge kvindelige rygere (10). “Tobaksemballage er designet til at tiltrække forskellige slags forbrugere. For eksempel er farvet emballage tydeligt rettet mod de unge, ”sagde EPHAs midlertidige generalsekretær Emma Woodford. ”Standardiseret emballage til cigaretter giver unge mennesker et højere niveau af sundhedsbeskyttelse, afskrækker fremtidige generationer fra rygning og tilskynder nuværende rygere til at give op,” tilføjede Woodford.

Tidligere i år vedtog EU sit reviderede direktiv om tobaksvarer (TPD) (11). For at sikre et højt niveau af beskyttelse af Europas sundhed gør det EU-landene muligt at indføre strengere foranstaltninger til regulering af tobaksvarer, såsom standardiseret emballage.

"De franske planer om at indføre standardiseret emballage til cigaretter vil opfordre andre regeringer i EU til at styrke deres folkesundhedsforanstaltninger i kampen mod tobaksrelateret død og sygdom. Hvis den anvendes over hele Europa, vil denne foranstaltning spare tusindvis af liv hvert år, "konkluderede Woodford.

reklame

(1) Tabac: cigaretter «neutre» sans logo bientôt en Frankrig

(2) På 28 maj 2014, irske sundhedsminister James Reilly udstedt en erklæring at den irske regering godkendte processen med at indføre standardiseret / almindelig emballage af tobaksvarer i Irland.

(3) Standardiseret emballage af tobaksvarer: udkast til forskrifter og Almindelig cigarrete pakning plan ser Philips Morris true retslige handlinger.

(4) Ligesom mange europæiske lande, Frankrig er stærkt berørt af den dødelige byrde af tobaksforbrug. 33% af den franske befolkningsrøg gør indførelsen af ​​standardiseret emballage essentiel, hvis Frankrig skal nå sit mål om at reducere røgprævalensen til 20%.

(5) [EPHA Åbent brev] Støtte fra European Public Health Community til planer om almindelig emballage til cigaretter i Frankrig, 5 juni 2014

(6) I 2010, Uruguay implementerede sundhedsadvarsler dækker 80% af både for- og bagsiden af ​​tobakspakker. Siden da er cigaretforbruget faldet med et gennemsnit på 4.3% pr. År. Andre lande, som Australien og Canada, med omfattende tobakskontrolstrategier på plads, har set betydelige årlige fald i ungdomsrøgning.

(7) Formålet med standardiseret emballage er at reducere tobakspakkeens visuelle identitet og appel som en reklame for produktet. Den standardiserede emballage af tobak uafhængig gennemgang har også vist, at der er meget stærke tegn på, at udsættelse for tobaksreklame og forfremmelse øger sandsynligheden for, at børn tager op med at ryge. Erhvervsdokumenter viser, at tobaksemballage i årtier er blevet udformet på baggrund af markedsundersøgelser med hensyn til, hvad der appellerer til målgrupper.

(8) Ifølge data fra det australske bureau for statistik, faldt tobaksforbruget 4.9% i løbet af året, der sluttede marts 2014 og kun skåret et lille 0.1-procentpoint fra Australiens bruttonationalprodukt i første kvartal af 2014.

(9) The Plain Tobacco Packaging: En systematisk gennemgang i Australien fandt ud af, at almindelig emballage ville reducere tobaksprodukters tiltrækningskraft og appel, øge opmærksomheden og effektiviteten af ​​sundhedsadvarsler og -meddelelser og reducere brugen af ​​designteknikker, der kan vildlede forbrugerne om tobaksprodukters skadelighed.

(10) Kvinder og rygning i EU, European Institute of Women's Health briefing, 2013.

(11) Rådet godkender EU's tobakslovgivning monteret i det enogtyvende århundrede,14 March 2014

Cigaretter

Vaping smag forbud bevise eget mål for folkesundhed talsmænd

Udgivet

on

Den canadiske føderale regering for nylig offentliggjort udkast til regler for at forbyde næsten alle e-cigaretsmag over hele landet, med kun tobak og mynte / mentolsmag, der er uberørt. Forslaget vil også se de fleste aromatiserende ingredienser, herunder alt sukker og sødestoffer, forbudt at bruge i vapingprodukter, skriver Louis Auge.

Regningen er beregnet formål er at beskytte folkesundheden ved at gøre vaping mindre tiltalende for unge mennesker. De tilgængelige beviser tyder imidlertid på, at ikke kun foranstaltningen kan være uden for varemærket, men faktisk kan forårsage flere problemer, end den løser, hvilket fik både unge og voksne til at ryge konventionelle cigaretter, en langt mere skadelig praksis end vaping. Faktisk en nylig studere af Yale School of Public Health (YSPH) foreslog, at efter en afstemningsforanstaltning i San Francisco forbød aromatiserede vape-væsker i 2018 steg rygningsgraden i byens skolekvarter efter år med jævn tilbagegang.

Selv efter tilpasning til andre tobakspolitikker fandt undersøgelsen, at gymnasieelever i San Francisco odds for at ryge konventionelle cigaretter blev fordoblet i kølvandet på forbuddet mod aromatiserede dampe. Andre undersøgelser har i mellemtiden illustreret, hvordan smagsstoffer er medvirkende til at få voksne brugere til at opgive konventionelle cigaretter - en 2020 studere fandt ud af, at voksne, der brugte e-cigaretter med aroma, var mere tilbøjelige til at holde op med at ryge end dem, der brugte ikke-aromatiske (eller tobakssmagede) e-cigaretter.

reklame

Endnu mere svimlende er det faktum, at Canadas egen vurderingen af ​​det foreslåede forbud mod e-cigaretsmag indrømmer, at foranstaltningen sandsynligvis vil få nogle voksne til at ryge mere. Nogle forbrugere i alderen 20 år og derover, der i øjeblikket bruger aromatiserede vapingprodukter, Health Canada erkendte, ville ikke erstatte de smag, de foretrækker med tobaks- eller myntsmagede e-cigaretter, og ville i stedet vælge at købe mere konventionelle cigaretter.

Den forbløffende optagelse fra de canadiske myndigheder bringer virkelig hjem det faktum, at smagsforbud næsten helt sikkert vil føre til, at en andel af brugerne opgiver deres dampeindretninger for i stedet at optage konventionelle cigaretter - med potentielt ødelæggende folkesundhedsmæssige konsekvenser. Det burde være en skarp advarsel for lande over Atlanten, da flere europæiske regeringer, herunder Finland og Estland har allerede gjort det bandlyst vaping smag - eller arbejder rasende for at skubbe igennem lignende lovgivning.

Holland er et sådant eksempel, hvor sundhedssekretær Paul Blokhuis annoncerede sidste sommer planlagde han at forbyde alle ikke-tobaksvape-smag i landet. En offentlig høring om emnet drew i et rekordstort antal svar og gav en næsten enstemmig konsensus: overvældende 98% af de adspurgte var imod forbuddet. Ikke desto mindre kunne Blokhuis 'foranstaltninger træde i kraft så tidligt som næste år.

reklame

Flytningen er et paradoks i fremtiden for det ellers liberale land, hvor Holland samtidig skubber store rygerkampagner som STOPtober for at få tobaksbrugere til at slukke deres cigaretter for godt. Ved at forbyde aromatiserede e-cigaretter risikerer Holland

bringe disse fremskridt i fare og sende rygere væk fra vaping - en praksis, der ifølge forskning bestilt af Public Health England omtrent er 95 % mindre skadelig end at ryge brændbar tobak.

At disse smagsforbud truer med at skubbe rygere tilbage til brændbare tobaksvarer, kan betyde katastrofe for EU's bestræbelser på at få en tobaksfri generation inden 2040. På trods af en betydelig indsats fra folkesundhedsmyndighedernes side har fremskridt hen imod dette mål været mindre end lovende: 23% af den samlede befolkning stadig brug konventionelle cigaretter, og næsten en tredjedel af unge europæere ryger. Europa har nu mindre end 20 år til at hjælpe næsten 90 millioner rygere med at opgive vanen.

Manglende opfyldelse af dette mål kan have alvorlige folkesundhedsmæssige konsekvenser. Over hele Europa mere end 700,000 dødsfald årligt og en fjerdedel af alle kræftformer tilskrives i øjeblikket rygning; ikke overraskende er blokken ivrig efter at eliminere "den største enkeltstående undgåelige sundhedsrisiko" på alle mulige måder. Som sådan er Tobaksvarer direktiv har været aktiv i et halvt årti og bruger en række værktøjer til at afskrække rygere, herunder sundhedsadvarsler, et sporingssystem og uddannelseskampagner.

Alle disse foranstaltninger har imidlertid ikke ført tilstrækkeligt ned på rygeraterne, og de øverste europæiske embedsmænd har gjort det erkendte at væsentlige yderligere foranstaltninger vil være nødvendige for at nå drømmen om en røgfri generation. Som undersøgelser har vist, og Health Canada har nu indrømmet, forbyder de meget smag, som lave e-cigaretter en attraktiv mulighed for rygere, der søger at reducere deres sundhedsrisici, men alligevel ikke er villige eller ude af stand til at holde op med nikotin, vil sandsynligvis skubbe mange forbrugere til at købe flere cigaretter. Hvis dette stoppede - eller endog vendte om - faldet i rygeprocenten i hele Europa, kunne smagsforbudene vise sig at være et dramatisk eget mål for folkesundheden, hvilket sætter EU's bestræbelser på at begrænse rygning i flere år.

Læs

Cigaretter

Almindelig emballage, ikke de beslutningstagere, der har brugt universalmiddel, har ledt efter

Udgivet

on

En ny studere af forskere fra LUISS Business School og Deloitte i Rom analyserer effektiviteten af ​​almindelig emballage til tobaksvarer i Storbritannien og Frankrig og kommer til en nøgtern konklusion.

EU Reporter ville finde ud af mere og satte sig sammen med forskerne.


EU Reporter: Tak fordi du accepterer dette interview. Dette er den anden analyse fra din gruppe om effektiviteten af ​​almindelig emballage. Første gang du kiggede på Australien. Denne gang fokuserede du på Storbritannien og Frankrig, to lande, der implementerede almindelig emballage for at bremse cigaretforbruget for tre år siden. Kan du opsummere, hvordan du nærmede dig analysen og den metode, der blev brugt til rapporten?

reklame

Professor Oriani: Tak fordi jeg måtte komme. Vores analyse er baseret på cigaretforbrugsstatistikker, der spænder over mere end tre års fuld implementering af almindelig emballage i Storbritannien og Frankrig. Indtil videre er vores den eneste undersøgelse, som vi er opmærksomme på, og som har brugt data fra så lang tid.

Vi brugte tre metoder til at vurdere, om introduktionen af ​​almindelig emballage havde en betydelig indvirkning på cigaretforbruget i begge lande.

For det første udførte vi en strukturel pause-analyse for at teste, om introduktionen af ​​almindelig emballage førte til en ændring i cigaretforbrugstrenden.

reklame

Vi udførte derefter en strukturel modelestimering for at bekræfte, om almindelig emballage kan være forbundet med et fald i cigaretforbruget, efter at der er kontrolleret alternative påvirkningsfaktorer, såsom pris.

Endelig estimerede vi en regressionsligning med forskel i forskel for cigaretforbrug, der gjorde det muligt for os at vurdere den forskellige virkning af almindelig emballage i Frankrig og Storbritannien i forhold til sammenlignelige lande, der ikke har introduceret almindelig emballage.

EU Reporter: Hvad var de vigtigste resultater af forskningen?

Professor Oriani: Vi fandt ud af, at introduktionen af ​​almindelig emballage ikke havde haft nogen indflydelse på tendenser til cigaretforbrug i Storbritannien eller Frankrig.

Estimatet af den strukturelle model viste, at efter kontrol af alternative påvirkningsfaktorer har almindelig emballage ikke haft nogen statistisk signifikant indvirkning på cigaretforbruget i begge lande. Endelig viser forskellen i forskel regression, at almindelig emballage har haft nul effekt i Storbritannien, mens det er forbundet med en statistisk signifikant stigning i cigaretforbrug pr. Indbygger på 5% i Frankrig, hvilket er i modstrid med de tilsigtede mål for regulering.

EU Reporter: Det er meget interessant. Så bevisene antyder ikke, at almindelig emballage reducerer cigaretforbruget?

Professor Oriani: Samlet set viser dataene, at der ikke er noget bevis for, at almindelig emballage reducerer cigaretforbruget på ethvert niveau. Ingen af ​​de forskellige anvendte modeller viste et fald i cigaretforbruget på grund af almindelig emballage i Storbritannien og Frankrig.

Og faktisk fandt vores forskning noget bevis for et stigning i cigaretforbruget i Frankrig, hvilket tyder på, at almindelig emballage kan have haft en kontraproduktiv effekt på rygeniveauet.

Vi skal også huske de rygere, der skiftede til alternative produkter, såsom e-cigaretter eller opvarmede tobaksvarer. Vores analyse inkluderer dem ikke. Det faktum, at vi fandt ud af, at almindelig emballage ikke havde nogen effekt, selv uden at tage hensyn til skiftet til alternative nikotinprodukter, styrker vores resultater om, at almindelig emballage er ineffektiv.

EU Reporter: Jeg nævnte din første undersøgelse tidligere. Kan du sammenligne resultaterne af den australske undersøgelse af almindelig emballage med resultaterne fra de britiske og franske studier? Hvilke konklusioner kan vi drage af en sådan sammenligning?

Professor Oriani: Resultaterne i denne rapport er i overensstemmelse med dem, der blev præsenteret i vores tidligere undersøgelse af den indflydelse, som almindelig emballage har haft på cigaretforbruget i Australien. Vi brugte den samme metode og kom til den konklusion i en af ​​vores modeller, at almindelig emballage også er forbundet med en statistisk signifikant stigning i cigaretforbruget der.

Dette viser, at der ikke er nogen indikation på, at almindelig emballage reducerer cigaretforbruget. Der er også nogle beviser for, at almindelig emballage kan resultere i højere rygningsniveauer, hvilket vi bør forsøge at undgå.

EU Reporter: Hvordan kan du som ekspert anbefale, at europæiske beslutningstagere tager fat på emnet almindelig emballage?

Professor Oriani: Som den hidtil mest indgående og omfattende undersøgelse af almindelig emballage i Storbritannien og Frankrig kan vores forskning hjælpe med at informere europæiske politikere, når de overvejer, hvilke typer tobakskontrolforanstaltninger der skal indføres. Dette og vores tidligere undersøgelser bekræfter ikke hypotesen om, at almindelig emballage er en effektiv politisk foranstaltning til at reducere cigaretforbruget. Europæiske beslutningstagere, der vurderer almindelig emballage, bør overveje dette for at sikre, at de får et fuldstændigt billede af den potentielt kontraproduktive indvirkning og omkostningerne ved almindelig emballage.

Undersøgelsen kan tilgås her

Læs

Cigaretter

Verdens Ingen Tobaksdag 2021:

Udgivet

on

”Tobaksbrug er den største sundhedsrisiko, der kan undgås. Det er den førende årsag til kræft, der kan forebygges, idet 27% af alle kræftformer tilskrives tobak. Med Europas slagkræftplan foreslår vi dristige og ambitiøse tiltag til forebyggelse for at reducere brugen af ​​tobak. Vi har sat et meget klart mål - at skabe en røgfri generation i Europa, hvor mindre end 5% af befolkningen bruger tobak inden 2040. Dette ville være en betydelig ændring i forhold til de omkring 25% i dag. Og at reducere brugen af ​​tobak er afgørende for at nå dette mål. Uden tobaksbrug kunne ni ud af ti tilfælde af lungekræft undgås.

"Mange, hvis ikke flertallet, af rygere har forsøgt at holde op et eller andet tidspunkt i deres liv. Det seneste Eurobarometer[1] tal taler for sig selv: hvis det lykkes os at støtte rygere, der prøver at holde op med at følge dette med succes, kunne vi allerede halvere rygeprævalensen. På den anden side brugte tre ud af fire rygere, der stoppede eller forsøgte at stoppe, ikke hjælp.

"COVID-19-krisen har fremhævet sårbarheden hos rygere, der har op til 50% højere risiko for at udvikle alvorlig sygdom og død af virussen, en kendsgerning, der har fået millioner af dem til at ønske at holde op med tobak. Men det kan være Vi kan gøre mere for at hjælpe, og det er netop, hvad dette års World Tobacco Day handler om - at forpligte os til at holde op.

reklame

"Vi er nødt til at øge motivationen til at efterlade rygning. At stoppe med at ryge er en win-win-situation i alle aldre, altid. Vi er nødt til at intensivere vores spil og sikre, at EU's tobakslovgivning håndhæves strengere, især med hensyn til salg til mindreårige og kampagner om at give op med at ryge. Det skal også holde trit med den nye udvikling, være tilstrækkeligt opdateret til at tackle den endeløse strøm af nye tobaksvarer, der kommer ind på markedet.

"Min besked er enkel: at holde op med at redde dit liv: hvert øjeblik er godt at holde op, selvom du har ryget for evigt."

[1] Eurobarometer 506. Europæernes holdning til tobak og elektroniske cigaretter. 2021

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending