Følg os

Økonomi

Begrænse ulighederne på sundhedsområdet gennem en integreret politik til forbedring af romaernes sundhedsmæssige betingelser

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

europes_roma_aAf Zoltán Massay-Kosubek, politikoordinator hos EPHA

Selv om EU har kompetence og mandat til at medtage sundhed i alle EU-politikker, og der er truffet betydelige aktioner indtil videre for at forbedre folkesundheden, forblev de politiske handlinger ofte fragmenterede. Som et resultat lider Europa stadig under betydelige sundhedsmæssige uligheder mellem og inden for medlemslandene. Den nylige Marmot-rapport om sundhedsmæssige uligheder i EU1 bekræftede, at der ikke har været tegn på et fald i ulighederne i forventet levealder mellem EU-regioner.

Hvorfor stoppede Europa ikke denne tendens? Dels fordi den brede vifte af årsager til disse uligheder kræver et integreret politisk svar mangler indtil videre. Sociale uligheder i sundhed opstår på grund af uligheder i dagligdagens forhold, og der er en signifikant sammenhæng mellem dårligt helbred og risikofaktorer såsom brug af tobak og alkohol, fedme og socioøkonomiske faktorer som arbejde, mad, uddannelse, bymiljø og niveau for deltagelse i samfundet.

reklame

Bevis viser, at de mest sårbare og de fattigste lider mest under dårligt helbred forbundet med den ujævne fordeling af de ovennævnte sociale sundhedsdeterminanter. Blandt de mest sårbare er der en gruppe på 10-12 millioner mennesker i Europa, der er de mest universelt udsatte i Europa: Romaerne. Roma-befolkningen lider under dårligere helbred end de andre befolkninger og understreger virkelig behovet for at bekæmpe de sociale sundhedsdeterminanter over hele linjen. Forbedring af romafolkets sundhed gennem en integreret politik kunne skabe en god casestudie og være et førende eksempel for andre ekskluderede og sårbare grupper.

Der er gået tre lange år siden 2011 efter vedtagelsen af ​​EU-rammen om strategier for integrering af romaer2, fremskridt har været og er stadig langsomt. Medlemsstaterne har udarbejdet nationale romastrategier, der fokuserer på fire udvalgte sociale determinanter for sundhed: uddannelse, beskæftigelse, boliger og sundhedspleje. Selv om resultaterne er underkastet en evaluering fra Europa-Kommissionen og en undersøgelse af civilsamfundet, mangler den reelle indflydelse på stedet og konkrete forbedringer i romaernes liv stadig på trods af nogle gode eksempler. Imidlertid er romaintegration en langsigtet proces, der kræver en vedvarende politisk forpligtelse for alle interessenter til at gøre en forskel i romaernes liv inden 2020.

Adgang til sundhedspleje er kun et element af de sociale sundhedsdeterminanter i romarammen. Den nylige vurdering fra 2014 af Kommissionen3 påpegede, at tilstrækkelig adgang til sundhedspleje, sociale tjenester og forebyggende foranstaltninger er stadig ikke tilgængelig for alle romaer, især for romabørn og kvinder. Ingen sundhedsdækning betyder ofte ingen vaccinationer, og både smitsomme sygdomme og fremme af en sund livsstil har brug for mere opmærksomhed fra medlemslandene. Selv Kommissionen erkender, at uddannelse af sundhedspersonale og systematisk involvering af romaers sundhedsmæglere kan være en måde at tackle bedre adgang til sundhedspleje på.

reklame

Eksemplet på de fælles bestræbelser fra europæiske institutioner, medlemsstater og civilsamfundet for at tackle det komplekse problem med romaintegration viser, at en integreret politisk reaktion på sundhedsmæssige uligheder gennem adressering af de sociale determinanter for sundhed kunne være en god model, der skal replikeres for andre sårbare grupper. Men da mange af de vigtigste determinanter for sundhed ligger uden for sundhedsvæsenet, kan vi kun skabe reelle forbedringer i romaernes liv ved at integrere andre sektorer uden for sundhedssektoren.

Ved European Public Health Alliance (EPHA) Årlige konference den 4. september, vil vi diskutere, hvilken type integrerede tilgange der kan bruges til at tackle rammebetingelser for sundhedsresultater og den europæiske politik svarer til romaernes behov. Forhåbentlig vil den frugtbare diskussion føre til yderligere innovative ideer og løsninger.

1 http://ec.europa.eu/health/social_determinants/docs/healthinequalitiesineu_2013_en.pdf
2http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52012DC0226&from=en
3http://ec.europa.eu/justice/discrimination/files/com_209_2014_en.pdf

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending