Følg os

EU

Udtalelse: Et sundere Europa - lighed, moral og etik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

PICT1963Af Anastassia Negrouk, chef for International Regulatory og Intergroup Office, EORTC, formand for Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) Arbejdsgruppe om Regulatory Affairs, Magdda Chlebus, direktør Science Policy, Denis Horgan, EAPM administrerende direktør.

Et af de grundlæggende principper i Den Europæiske Union er lighed. I et multikulturelt union af 28 hedder med 500 millioner borgere, at ligestilling er en udfordring i enhver EU-politik område, men i sundhedssektoren er det nok den største udfordring af alle.

Ikke alene er der forskelle i rigdom mellem individer og, selvfølgelig, hele lande, men der er også forskelle i de standarder for sundhedssystemer og behandling på tværs af medlemslandene.

reklame

Europa har en aldrende befolkning, og på én gang, millioner er syge til en vis grad eller en anden. Vanskeligheden er, at EU ideal om lighed ikke er opnået, når det kommer til patienter får adgang til eksisterende bedste behandlinger, eller endda råd, ligeligt i hele EU.

Desuden videnskabelige fremskridt fortsætter, hvilket fører til bedre behandlinger og medicin (især i kræft og sjældne sygdomme) udvikles hele tiden. Med fremskridt inden for genomisk videnskab, personaliseret medicin og individuelt målrettede behandlinger for sjældne kræftformer, har der aldrig været en bedre mulighed for at forbedre patienternes resultater i EU som helhed.

Nå, ville man tro det. Men da disse treatments videre fra bench to bedside vi se en lang, besværlig godkendelse og godtgørelse proces i Europa.

reklame

En nødvendig del af denne proces involverer kliniske forsøg. Men fordi nye målrettede lægemidler per definition designet til mindre grupper, kan de, der lider af en særlig sygdom blive spredt over mange lande afhængigt af den sygdom forekomsten. På grund af denne mindre koncentration, patienter der ikke bor nær en større by eller universitetshospital er ofte uvidende om, eller ikke kan få adgang til, en potentiel gennembrud behandling bliver testet i et klinisk forsøg. Men det er de mennesker, som ville blive mest hjulpet, og potentielt vinde den største fordel, fra enhver forsøg løse, deres særlige tilstand.

Mens den nuværende anvendelse af kliniske forsøg er bestemt en udfordring, det er kun en af ​​flaskehalsene. Andre sundhedsmæssige udfordringer omfatter debatten en patients ret til at eje og få adgang til hans eller hendes medicinske data; bekostning af grænseoverskridende behandling; og mangel på standardiserede, lige, og en rimelig godtgørelse, når de behøver at rejse til behandling.

EU mangler også en klar linje for kommunikation fra læger igennem til patienter, som ville tillade sidstnævnte til at deltage aktivt i beslutninger om deres egen sundhed.

En komplicerende faktor er, at mange praktiserende læger er ofte uvidende om en ny behandling, når den bliver tilgængelig. Desuden, hvis og når de er klar, de ofte mangler den rette løbende uddannelse for at gøre bedst mulig brug af den nye teknologi.

Der er utallige problemer, der skal overvindes. Hvis EU skal nå sit erklærede mål om lighed i sundhedsvæsenet for alle borgere, så det tid til at handle nu.

Et nyt Parlamentet er blevet valgt, og en ny Kommission vil snart blive navngivet. Disse nyligt placeret politikere vil have en femårig mandat, men de skal planlægge meget længere ud i fremtiden end det.

Et stadigt stigende antal patientgrupper og individuelle borgere bliver klar skræddersyet medicin evne til at give dem den rette behandling på det rigtige tidspunkt. Personlig medicin er en omkostningseffektiv måde at behandle patienter i, at i mange tilfælde, ir giver patienter til at fortsætte med at arbejde, mens de gennemgår behandling. Det frigør dyre hospitalssenge og klinikere.

Den nye Parlamentet og Kommissionen er nødt til at se fremad, men ikke kun fra et finansielt synspunkt. EU har en moralsk og etisk pligt til at sætte patienterne i centrum for sundhedsvæsenet ved at skabe rammer for forskning og udvikling for at trives, og dermed gøre det nemmere at få adgang til kliniske forsøg samt drage fordel af grænseoverskridende sundhedsydelser.

EU har også en pligt til at tackle og løse de nuværende usikkerhed Big Datas ejerskab og effektiv anvendelse.

Kun ved at tage et moralsk og etisk holdning ved siden af ​​de allestedsnærværende skattemæssige overvejelser kan EU nogensinde håbe på at nå den hellige gral af lige sundhedspleje for alle, på de højest mulige standarder.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending