Følg os

EU

Udtalelse: En hård men vigtig sundhedsopgave for nye kommissærer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

JacqminAf Didier Jacqmin (afbilledet), EAPM-kasserer, formand for SPO, European Association of Urology

Senere på året får Europa et nyt kollegium af kommissærer, mænd og kvinder, der er krydret i politik og nomineret af deres medlemsland.

Alle interessenter i Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) mener, at det er vigtigt, at de mennesker, der afleveres porteføljer, der påvirker sundhedsdagsordenen, er opmærksomme på potentialet i personaliseret medicin eller PM. Det er også vigtigt, at de tager højde for premierministerens betydning og værdi, mens de handler for at skabe et sundere og rigere Europa for sine 500 millioner borgere.

reklame

Sundhedshorisonten ændrer sig hurtigt, nye teknologier transformerer allerede den måde, sundhedspleje leveres i dag, men der skal meget gøres for at sikre fremtiden for de kommende generationer.

De nye kommissionærer, hvis porteføljer påvirker sundhedsarenaen, skal se langt ud over deres fem-årige mandat og sigte mod at opbygge et EU-dækkende system, der leverer behandling og medicin mere effektivt, i et hurtigere tempo på en etisk forsvarlig måde og er mere omkostningsmæssigt. -effektiv, mens patienten sættes i centrum for diskussioner og derfor beslutninger om hans eller hendes sundhedspleje.

Europas befolkning bliver ældre, og byrden for vores sundhedssystemer bliver større. Det er allerede klart, at en one-size-fits-all-model er forældet og ikke længere kan fungere korrekt. Uden hurtig og radikal ændring bliver vores meget skattede sundhedssystemer uholdbare.

reklame

EAPM er overbevist om, at blandt de mange måder, hvorpå den nye kommission kan påvirke den nødvendige ændring og skubbe dagsordenen frem, er det at omfavne individuel, personlig behandling baseret på den nyeste genomteknologi, brug af 'big data', en grænseoverskridende sundhedspolitik Det fungerer faktisk og fratager ikke patienter deres geografiske placering, en nytænkning af, hvordan vi udfører kliniske forsøg, en hurtigere model fra seng til seng for at få nye lægemidler på markedet og, altafgørende, mere finansiering og incitamenter til forskning.

Ovenstående er meget at tage om bord, men medtaget skal det klart være. Det påhviler blandt andet de nye kommissærer at skabe et miljø, hvor premierministeren kan blomstre af rådgivning, overtalelse, forslag og om nødvendigt lovgivning, der vil tilskynde og sætte medlemslandene i stand til at fungere som et, fordi intet land alene kan løse truende sundhedsproblemer, som vi alle står over for.

Sundhed kender ingen grænser, og dets problemer, før eller senere, påvirker os alle. Det går også på tværs af porteføljerne for flere af de indkommende kommissærer med briefer, der inkluderer digital dagsorden, økonomiske og monetære anliggender, sundhed og forbrugerpolitik, industri og iværksætteri, plus forskning, innovation og videnskab samt retfærdighed, grundlæggende rettigheder og medborgerskab.

De relevante kommissionærer skal henholdsvis dække emner med big data, investering i sundhedspleje, kliniske forsøg med mere, offentlig-private partnerskaber og forskningsinvesteringer, plus; selvfølgelig patientrettigheder.

Forhåbentlig kommer Europa ud af en tilbagegang i økonomien, der førte til nedskæringsforanstaltninger, der har en enorm effekt på sundhedstjenesterne i visse medlemsstater. Dette skete i et EU, hvor standarderne allerede var meget forskellige, selv før finanskrisen. Bortset fra det ubestridelige moralske ansvar, som Europa har over for sine patienter, er det klart, at en manglende investering i de ovenfor beskrevne sundhedsaspekter i bedste fald vil være kortsynet og i værste fald hensynsløs. Et sundere EU vil være et velhavende EU, så at stoppe investeringer på dette område er en falsk økonomi.

Matematikken er enkel - bedre forebyggende og / eller bedre løbende behandling - for eksempel ved hjælp af PM - holder patienter ude af dyre hospitalssenge, så de kan forblive på arbejdspladsen under behandling, der bidrager til økonomien snarere end at hjælpe med at dræne den.

EAPM vil diskutere ovennævnte emner og mange flere i sin tid årlig konference om 9-10 september i Bruxelles. Dette vil samle alle interessenter, inklusive nye MEP'er, og er planlagt til at gå forud for den kommende år i den kommende Europa-Kommissionen. Kun med støtte fra disse nye kommissærer kan vi arbejde for at opbygge et sundt og velhavende Europa og et værdigt dets opstillede mål. Vi ønsker dem held og lykke.

Læs
reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending