Følg os

EU

Udtalelse: Patientens magt - adskillelse af sundhedsvæsenets lotteri

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Adam-mcleodAf Tom Van der Wal, EAPM Patientrepræsentant, Holland (melanompatient)

Flere og flere patientgrupper og individuelle borgere bliver opmærksomme på potentialet ved personlig medicin eller PM med dets evne til at give dem den rette behandling på det rigtige tidspunkt og sætte dem i centrum for europæisk sundhedspleje.

Ja, vi ønsker empowerment, ja, vi vil have vores sygdomme og behandlingsmuligheder forklaret på en gennemsigtig, forståelig, men ikke-nedladende måde, så vi kan blive involveret i fælles beslutning, ja, vi vil eje - og har uforbeholdne adgang til - vores egne medicinske data, og ja, vi ønsker større adgang til kliniske forsøg og grænseoverskridende behandlinger, der kan forbedre vores liv og i nogle tilfælde redde dem.

reklame

De problemer, der er forbundet med at få ovenstående, er mange, men blandt løsningerne er; bedre uddannelse af sundhedspersonale i up-to-the-minute teknologier (såsom 'omics' anvendt i PM) en anden tankegang end de samme klinikere, der giver patienten mulighed for at deltage i diskussion og beslutningstagning på alle niveauer, oprettelse af datakooperativer, der giver patienterne ikke kun adgang til alle deres personlige data efter anmodning, men giver dem kontrol over, hvem bruger det, hvordan det bruges, og hvornår, og; ændringer fra det høje - og med det mener vi fra Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen - at gøre kliniske forsøg mere tilgængelige og overkommelige grænseoverskridende behandlinger til virkelighed og ikke kun en rørdrøm.

I et 500 millioner borgerstærkt EU med 28 medlemsstater, der stirrer i afgrunden af ​​et samfund med en aldrende befolkning, der uundgåeligt bliver syg på et eller andet tidspunkt, er det ikke kun et moralsk spørgsmål at give patienter adgang til den bedst mulige behandling i Europa, det er også et økonomisk.

Vi er forhåbentlig ved at komme ud af en nedgang i økonomien, der næsten har lammet flere medlemsstater, og selvfølgelig har den kortsigtede, kontraproduktive oprulning af sundhedstjenester været højt på listen over nedskæringsforanstaltninger. Dette er et patent-vrøvl - hvis patienter får bedre forebyggende og / eller bedre løbende behandling - f.eks. Ved hjælp af PM - holdes de ikke kun ude af dyre hospitalssenge, der gennemgår behandling af dyre klinikere, der bruger dyrt udstyr, men mange kan faktisk blive i arbejdspladsen under behandlingen og dermed bidrage til økonomien og betale i skattepotten i stedet for at dræne den. Det er en no-brainer og sundhedsydelser i medlemsstaterne, og EU har generelt brug for at se, hvad der stirrer dem i ansigtet.

reklame

I en anden sag, ikke mindre vigtig, men mere specifik, hvis patienter faktisk kan komme ind i et klinisk forsøg - og der er barrierer for dette, der inkluderer mangel på information om, hvornår og hvor de finder sted, vanskeligheder med at nå forsøgscentret, der kan være grænseoverskridende eller endda blot regionale og i nogle tilfælde manglende støtteberettigelse, ikke fordi de ikke passer til prøveprofilen, men fordi de ikke kan få adgang til deres egne medicinske data for at bevise, at de er egnede til prøvearrangøren.

eapm_logo_final_MonoBlueLovgivere i EU og de enkelte medlemsstater er nødt til at vågne op og lugte kaffen. Organisationer som f.eks Europæisk alliance for Personlig Medicin (EAPM) kæmper for nutidens patienters rettigheder og skal lyttes til. I dag er patienter kyndige, frustrerede og kræver empowerment. Vi accepterer ikke vores skæbne på den måde, som vores fædre og bedstefædre gjorde. Hvorfor ville vi, når vi kender masser af de nye metoder og videnskab derude og dens potentiale?

Patienter accepterer ikke længere mangel på finansiering til livreddende forskning, vi accepterer ikke længere patronisering af gammeldags klinikere, vi accepterer ikke længere tilbageholdelsen af ​​personlige data, som vi skal eje, vi accepterer ikke længere at være udeladt af debatterne og beslutningsprocesserne, og vi vil ikke længere acceptere, at vores medpatienter unødigt dør gennem manglende adgang til den bedste behandling, fordi de blev født under det forkerte flag eller endda under det forkerte postnummer.

Den bedst tilgængelige sundhedspleje er en ret under EU's grundlæggende principper, ikke en del af et vind-noget-tab-noget-spil. Og som nutidige patienter nægter vi at spille sundhedslotteriet længere.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending