Følg os

Landbrug

Organics: Kommissionens forslag til mere og bedre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

økologisk landbrugEuropa-Kommissionen har offentliggjort nye forslag til en ny forordning om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter. Forbruger og producent bekymringer er kernen i dette nye forslag, der søger at afhjælpe mangler i det nuværende system. EU's økologiske marked er firedoblet i størrelse i løbet af de sidste ti år, og reglerne skal opdateres og tilpasses, så sektoren kan videreudvikle og reagere på fremtidige udfordringer.

Kommissionær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Dacian Cioloş, sagde i dag (25. marts): "Fremtiden for den økologiske sektor i EU afhænger af kvaliteten og integriteten af ​​de produkter, der sælges under det europæiske økologiske logo. Kommissionen søger mere og bedre økologisk landbrug i EU ved at konsolidere forbrugernes tillid til økologiske produkter og fjerne hindringer for udviklingen af ​​økologisk landbrug. Denne pakke er god for forbrugerne og god for landmændene. Forbrugerne får bedre garantier for økologiske fødevarer fremstillet og solgt i EU og landmænd, producenter og detailhandlere får adgang til et større marked, både inden for og uden for EU. "

Forslaget fokuserer på tre hovedmål: opretholdelse af forbrugertilliden, opretholdelse af producenttilliden og letter landmændene at skifte til organiske produkter. Målet er, at økologisk landbrug forbliver tæt på sine principper og målsætninger, så de offentlige krav til miljø og kvalitet er opfyldt. Kommissionen foreslår især:

reklame
  1. At styrke og harmonisere regler, både i EU og for importerede produkter, ved at fjerne mange af de nuværende undtagelser med hensyn til produktion og kontrol.
  2. at styrke kontrollerne ved at gøre dem risikobaserede
  3. at gøre det lettere for småbønder at deltage i økologisk landbrug ved at indføre muligheden for, at de kan tilmelde sig et gruppecertificeringssystem;
  4. for bedre at imødegå den internationale dimension af handel med økologiske produkter med tilføjelse af nye bestemmelser om eksport og
  5. at forenkle lovgivningen for at reducere de administrative omkostninger for landmændene og forbedre gennemsigtigheden.

For at hjælpe økologiske landbrugere tilpasser producenter og detailhandlere til de foreslåede politiske ændringer og imødekommer fremtidige udfordringer, har Kommissionen også godkendt en Handlingsplan om fremtidens økologiske produktion i Europa. Planen forudser bedre at informere landmænd om udvikling af landdistrikterne og EU's landbrugspolitiske initiativer til fremme af økologisk landbrug, for at styrke forbindelserne mellem EU's forsknings- og innovationsprojekter og økologisk produktion og tilskynde til anvendelse af økologisk mad, fx i skolerne.

Baggrund

Forslaget, som nu skal forelægges for Europa-Parlamentet og Rådet, bygger på resultaterne af en bred høringsproces, der startede i 2012, og som omfattede en række høringer med EU-eksperter og internationale eksperter om økologisk produktion. EN offentlig høring udført i 2013 mødte en stærk interesse fra offentligheden (med 45,000 svar, hovedsagelig fra forbrugere snarere end producenter). Det fremhævede offentlighedens bekymringer med hensyn til miljø- og kvalitetsspørgsmål og viste et klart krav om styrkede og mere ensartede organiske regler i hele EU.

reklame

Økologisk landbrug kombinerer bedste miljøpraksis, et højt niveau af biodiversitet, bevaring af naturressourcer og høje produktionsstandarder baseret på naturlige stoffer og processer. Det giver et specifikt marked svarende til en bestemt forbrugernes efterspørgsel, samtidig med at de leverer offentlige goder med hensyn til miljøbeskyttelse, dyrevelfærd og udvikling af landdistrikterne.

Mere information

  1. MEMO / 14 / 215
  2. Økologisk landbrugswebsted (se afsnittene: EU POLITIK / Politikudvikling og seneste nyheder)
  3. Info grafik EU's organiske (R) udvikling
  4. Rapport Fakta og tal om økologisk landbrug i Den Europæiske Union

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending