Følg os

Landbrug

Økologiske stoffer: Kommissionens forslag til mere og bedre

DEL:

Udgivet

on

økologisk landbrugEuropa-Kommissionen har offentliggjort nye forslag til en ny forordning om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter. Forbrugernes og producenternes bekymringer er kernen i dette nye forslag, som søger at afhjælpe manglerne ved det nuværende system. EU's økologiske marked er firedoblet i størrelse i løbet af de sidste ti år, og reglerne skal opdateres og justeres, så sektoren kan videreudvikle sig og reagere på fremtidige udfordringer.

Kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Dacian Cioloş, sagde i dag (25. marts): "Fremtiden for den økologiske sektor i EU afhænger af kvaliteten og integriteten af ​​de produkter, der sælges under det europæiske økologiske logo. Kommissionen leder efter mere og bedre økologisk landbrug. i EU ved at konsolidere forbrugernes tillid til økologiske produkter og fjerne hindringer for udviklingen af ​​økologisk landbrug. Denne pakke er god for forbrugerne og god for landmændene. Forbrugerne vil have bedre garantier på økologiske fødevarer fremstillet og solgt i EU og landmænd, producenter og detailhandlere vil få adgang til et større marked, både inden for og uden for EU."

Forslaget fokuserer på tre hovedformål: at bevare forbrugernes tillid, bevare producenternes tillid og gøre det lettere for landmændene at skifte til økologiske produkter. Målet er, at det økologiske landbrug forbliver tæt på sine principper og mål, således at offentlige krav til miljø og kvalitet imødekommes. Kommissionen foreslår især:

  1. At styrke og harmonisere reglerne, både i Den Europæiske Union og for importerede produkter, ved at fjerne mange af de nuværende undtagelser med hensyn til produktion og kontrol;
  2. at styrke kontrollerne ved at gøre dem risikobaserede;
  3. at gøre det lettere for små landmænd at tilslutte sig økologisk landbrug ved at indføre muligheden for, at de kan tilmelde sig et gruppecertificeringssystem;
  4. bedre at adressere den internationale dimension af handel med økologiske produkter med tilføjelse af nye bestemmelser om eksport, og;
  5. at forenkle lovgivningen for at reducere de administrative omkostninger for landmændene og forbedre gennemsigtigheden.

For at hjælpe økologiske landmænd, producenter og detailhandlere med at tilpasse sig de foreslåede politiske ændringer og imødekomme fremtidige udfordringer, har Kommissionen også godkendt en Handlingsplan om fremtiden for økologisk produktion i Europa. Planen forudser at informere landmændene bedre om udvikling af landdistrikter og EU's landbrugspolitiske initiativer, der tilskynder til økologisk landbrug, at styrke forbindelserne mellem EU's forsknings- og innovationsprojekter og økologisk produktion og at fremme brugen af ​​økologiske fødevarer, f.eks. i skoler.

Baggrund

Forslaget, som nu vil blive forelagt Europa-Parlamentet og Rådet, bygger på resultaterne af en bred høringsproces, der startede i 2012, og som omfattede en række høringer med EU- og internationale eksperter om økologisk produktion. EN offentlig høring udført i 2013 mødte en stor interesse fra offentligheden (med 45,000 svar, hovedsageligt fra forbrugere frem for producenter). Den fremhævede offentlighedens bekymringer med miljø- og kvalitetsspørgsmål og viste et klart krav om styrkede og mere ensartede økologiregler i hele EU.

Økologisk landbrug kombinerer bedste miljøpraksis, et højt niveau af biodiversitet, bevarelse af naturressourcer og høje produktionsstandarder baseret på naturlige stoffer og processer. Det giver mulighed for et specifikt marked, der reagerer på en specifik forbrugerefterspørgsel, samtidig med at den leverer offentlige goder med hensyn til miljøbeskyttelse, dyrevelfærd og udvikling af landdistrikter.

reklame

Mere information

  1. MEMO / 14 / 215
  2. Hjemmeside for økologisk landbrug (se afsnit: EU-POLITIK/ Politikudvikling og seneste nyheder)
  3. Info grafik EU's organiske (R)evolution
  4. Rapport Fakta og tal om økologisk landbrug i Den Europæiske Union

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending