Følg os

Forsiden

MEP'er samles om 'nyt håb' om personlig medicin

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218Den voksende betydning af personlig medicin (PM) på vejen mod et sundere Europa er blevet kastet ud i en kraftig relief i optakten til valget til Europa-Parlamentet i maj.

Tværpolitiske og paneuropæiske MEP'er lægger deres vægt bag PM, som ved at bruge ny videnskab og teknologi, opnå bedre kommunikation, forbedre patienternes adgang til kliniske forsøg og opbygge mere tværfagligt samarbejde, blandt andre faktorer, har til formål at levere " den rigtige behandling til den rigtige patient på det rigtige tidspunkt".

European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) lancerede for nylig sin kampagne "Fem skridt mod et sundere Europa" (STEPs) i Europa-Parlamentet i Bruxelles, og kampagnen vil fortsætte i tiden op til valget.

Og selv før denne lanceringsbegivenhed havde mange MEP'er givet deres støtte til PM. Disse omfatter Marion Harkin, Peter Liese, tidligere EU-kommissær og nu MEP Danuta Huebner, Sean Kelly og Petru Luhan.

Disse får selskab af Maria da Graca Carvalho, Kristiina Ojuland, Karin Kadenbach, Thomas Ulmer, Sirpa Pietikainen og Ria Oomen Ruijten.

Antonya Parvanova, Vittorio Prodi, Mirouslav Ouzky, Marisa Matias, Anna Rosbach, Anja Weisgerber og Sidonia Jedrzejewska hæver rækkerne.

Generelt sagde Peter Liese: "Jeg synes, statsministerministeren er en stor mulighed, en stor udfordring. Vi er nødt til at gøre det tilgængeligt for så mange patienter som muligt; så hurtigt som muligt. Derfor har vi brug for et europæisk reguleringsmiljø. Jeg er meget støtter i høj grad tanken om, at Europa-Kommissionen gør premierminister til en prioritet i de kommende år, da det virkelig hjælper patienter med at blive bedre behandlet."

reklame

Han tilføjede: "Vi har brug for EU-dækkende standarder for kvaliteten af ​​PM, med hensyn til testene, men også lægemidlerne, da det er meget vigtigt, at patienterne kan stole på, hvad der tilbydes på markedet."

Mirouslav Ouzky påpegede et ofte omdiskuteret problem og sagde: "Vi har ret til at søge behandling i ethvert medlemsland, men på et praktisk plan er det nogle gange meget vanskeligt, fordi det ligger tæt på social- og sundhedssystemerne i hver stat. store spørgsmål er 'Hvem skal betale?' Vi har forskellige priser på medicinsk behandling i forskellige lande, så det er nødvendigt at etablere værktøjerne til mulig medicinsk behandling på tværs af grænserne."

'Hvem skal betale'? I et Europa, som mange hævder, i øjeblikket ikke har penge og ressourcer, ser det ud til, at der er mulige løsninger. Ouzky tilføjede, at i denne finanskrise og med sundhedsydelser, der er så dyre, ville europæiske samarbejder for at reducere dobbeltarbejde i forskningen spare mange penge.

 

Karin Kadenbach tilføjede: "Næsten alle EU-stater har skåret ned på deres budgetter, men det er meget vigtigt, at den bedste adgang, den bedste teknologi og den bedste medicin forbliver tilgængelig for alle europæere." Så vi er nødt til at øge bevidstheden om, hvad der er tilgængeligt, og hvordan vi på den ene side kunne reducere omkostningerne, men på den anden side ikke have nogen negativ indvirkning på patienterne. PM kunne være en måde at gøre dette på.'

Og Marisa Matias sagde: "I krisetider er det endnu vigtigere at finansiere sundhed, fordi vi står over for endnu større kampe, når det kommer til adgang til medicin. Vi bør garantere, at der ikke sker nedskæringer i disse svære tider. Det er også vigtigt. at øge koordineringen mellem medlemsstaterne."

 

E-sundhed og alt hvad det potentielt tilbyder kunne være en anden vigtig komponent. Danuta Huebner sagde: "For virkelig at gøre fremskridt i vores livskvalitet er vi nødt til at investere mere i e-sundhed og adgang til sundhedstjenester. Vi skal tage udfordringen med en aldrende europæisk befolkning alvorligt, og de kan leve længere og bedre liv. kun hvis vi letter deres adgang til sundhedspleje gennem e-sundhed Det er prioriteten i den fremtidige europæiske regionalpolitik.

"Men for at dette kan ske," tilføjede hun, "skal vi også investere mere i forskning på sundhedsområdet, og jeg håber, at Horisont 2020 - og forbindelsen mellem det og regionalpolitik - vil bringe fremskridt meget hurtigere."

Maria da Graca Carvalho fremhævede også EU's Horizon 2020-initiativ og sagde: "Dette vil være grundlæggende for innovative behandlinger og personlig medicin. Ikke kun fordi der vil være midler til rådighed, men også fordi det inkluderer strategier for koordinering, sammensætning af data og sammensætning af forskningsgrupper sammen for at skabe en kritisk masse til at drive innovation."

Information til patienter gennem veluddannede og up-to-speed fagfolk er et andet problem. Karin Kadenbach sagde: "I Europa er der store uligheder i adgangen til sundheds- og sundhedsinstitutioner. En del af dette er gennem sundhedsanalfabetisme. Patienterne ved ikke nok, men det er også sundhedspersonalet, der skal uddannes og informeres. Vi har at øge bevidstheden om, at der er nye teknologier, ny medicin. Det er meget vigtigt, at patienterne og de professionelle kender til disse."

Anja Weisgerber har lignende synspunkter og siger: "Det er vigtigt at have en velkvalificeret læge eller sygeplejerske til at informere patienten om adgang til gode behandlinger. Vi skal forbedre sundhedstræning og uddannelse. Jeg tror, ​​vi kan forbedre uddannelsen i sundhedssektoren på en europæisk plan."

Sirpa Pietikainen kalder sig selv "en stærk tilhænger af PM", fordi "det giver et nyt håb og en ny kvalitet til nutidens og fremtidens patienter". Hun tilføjede: "En kombination af en bedre reguleringsramme på europæisk plan og bedre praksis for refusion fra offentlige sundhedssektorer i medlemslandene er to nøglespørgsmål, som vi er nødt til at tackle for virkelig at sikre, at patienterne har råd til og har adgang til, personlig medicin, når de har brug for det."

'Få adgang til alle områder', altså. Men hvad har vi som patienter egentlig ret til? Kristiina Ojuland er krystalklar: "Lægehjælp er en del af menneskerettighederne i Europa, og for at gøre den mere praktisk og tilgængelig for vores borgere er jeg overbevist om, at vi har brug for e-sundhed og e-medicin i bredere vendinger. Det betyder, at hver patient er ejer af hans eller hendes helbredsdata og giver konkret tilladelse til, at de opbevares.

"Patienten vil have en personlig kode, så hvis han eller hun er syg hjemmefra i Strasbourg, eller Lissabon, Paris eller Budapest, kan de gå til den lokale læge og give tilladelse til at få adgang til deres helbredsdata."

Sean Kelly sagde: "I sidste ende er hver person unik, hver person er særpræget. Jo mere vi kan individualisere behandlingen, jo mere relevant vil den være for patienten og jo bedre er chancen for helbredelse.

"Europa handler om lighed, og vi skal sikre, at der er lige adgang til behandling for alle borgere, lettet i deres egen stat eller i en anden. I sidste ende skal vi tage os af alle 500 millioner borgere i hele EU. Vi kan ikke have forskelsbehandling - især i spørgsmål om liv og død, som disse spørgsmål normalt er."

Når det kommer til uligheder, havde Sidonia Jedrzejewska dette at sige: "Chancerne for at blive helbredt og chancerne for at undgå sygdom afhænger meget af, hvor du bor, eller hvem du er. I Østeuropa er det meget mere sandsynligt, at du ikke vil blive helbredt for en alvorlig sygdom – dødeligheden er meget højere – og det er noget, vi ikke kan acceptere i det moderne samfund. Men der kan gøres meget på europæisk plan for at sikre lige adgang til sundhed for alle."

Antonya Parvanova tilføjede: "Ingen diskrimination og ingen uligheder afhænger af effektivitetsniveauet i brugen af ​​offentlige ressourcer. Jeg tror, ​​der er enighed i Europa om, at vi er nødt til at finde en måde at håndtere ulighed på og diskutere det på det højest mulige niveau."

Og det 'højest mulige niveau' betyder Europas lovgivere. Sean Kelly opsummerede den generelle følelse blandt mange MEP'er og sagde: "Der er enorme udfordringer, men disse skal opfyldes for at muliggøre et sundere og mere velstående samfund.

"Det er virkelig vores mål, vores mål ... og vores ansvar som politikere."

Forfatteren, Tony Mallett, er en Bruxelles-baseret freelancejournalist. [e-mail beskyttet]

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending