Følg os

Forsiden

MEP'erne rally runde "nyt håb" af personlig medicin

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218Den stigende betydning af personlig medicin (PM) på vejen til et sundere Europa er blevet kastet i skarp lettelse i op til Europa-valget i maj.

Tværpolitiske og paneuropæiske MEP'er lægger deres vægt bag PM, der ved at udnytte ny videnskab og teknologi, opnå bedre kommunikation, forbedre patienters adgang til kliniske forsøg og opbygge mere tværfagligt samarbejde, blandt andre faktorer, har til formål at levere " den rigtige behandling til den rigtige patient på det rigtige tidspunkt ”.

Den Europæiske Alliance for Personlig Medicin (EAPM) lancerede for nylig sin 'Fem trin mod et sundere Europa' (STEP'er) -kampagne i Europa-Parlamentet i Bruxelles, og kampagnen vil fortsætte under optakten til valget.

reklame

Og selv før denne lanceringsbegivenhed havde mange MEP'er givet deres støtte til PM. Disse omfatter Marion Harkin, Peter Liese, tidligere EU -kommissær og nu MEP Danuta Huebner, Sean Kelly og Petru Luhan.

Disse får selskab af Maria da Graca Carvalho, Kristiina Ojuland, Karin Kadenbach, Thomas Ulmer, Sirpa Pietikainen og Ria Oomen Ruijten.

Hævede rækker er Antonya Parvanova, Vittorio Prodi, Mirouslav Ouzky, Marisa Matias, Anna Rosbach, Anja Weisgerber og Sidonia Jedrzejewska.

reklame

Generelt sagde Peter Liese: "Jeg synes PM er en stor mulighed, en stor udfordring. Vi skal stille den til rådighed for så mange patienter som muligt; hurtigst muligt. Derfor har vi brug for et europæisk reguleringsmiljø. Jeg meget støtter meget tanken om, at Europa -Kommissionen vil prioritere PM i de kommende år, da det virkelig hjælper patienter med at blive behandlet bedre. "

Han tilføjede: "Vi har brug for EU-dækkende standarder for kvaliteten af ​​PM, hvad angår testene, men også stofferne, da det er meget vigtigt, at patienterne kan stole på, hvad der tilbydes på markedet."

Mirouslav Ouzky påpegede et ofte debatteret problem og sagde: "Vi har ret til at søge behandling i ethvert medlemsland, men på et praktisk plan er det nogle gange meget svært, fordi det ligger tæt på social- og sundhedssystemerne i hver stat. stort spørgsmål er 'Hvem skal betale?' Vi har forskellige priser på medicinsk behandling i forskellige lande, så det er nødvendigt at etablere værktøjerne til mulig medicinsk behandling på tværs af grænser. "

'Hvem vil betale', faktisk? I et Europa, som mange argumenterer for ikke i øjeblikket har penge og ressourcer, ser det ud til, at der er mulige løsninger. Ouzky tilføjede, at i denne finanskrise og med at sundhedsvæsenet er så dyrt, vil Europa-dækkende samarbejder om at reducere dobbeltarbejde i forskning spare mange penge.

 

Karin Kadenbach tilføjede: 'Næsten alle EU -stater har skåret i deres budgetter, men det er meget vigtigt, at den bedste adgang, den bedste teknologi og den bedste medicin forbliver tilgængelig for enhver europæer. Så vi er nødt til at øge bevidstheden om, hvad der er tilgængeligt, og hvordan vi på den ene side kan reducere omkostningerne, men på den anden side ikke have nogen negativ indvirkning på patienterne. PM kan være en måde at gøre dette på. '

Og Marisa Matias sagde: "I krisetider er det endnu vigtigere at finansiere sundhed, fordi vi står over for endnu større kampe, når det kommer til adgang til medicin. Vi bør garantere, at der ikke sker nedskæringer i disse vanskelige tider. Det er også vigtigt at øge koordineringen mellem medlemsstaterne. "

 

E-sundhed og alt det potentielt tilbyder kan være en anden vigtig komponent. Danuta Huebner sagde: "For virkelig at gøre fremskridt i livskvaliteten er vi nødt til at investere mere i e-sundhed og adgang til sundhedstjenester. Vi skal tage udfordringen med en aldrende europæisk befolkning seriøst, og de kan leve længere og bedre liv kun hvis vi letter deres adgang til sundhedsydelser via e-sundhed. Det er prioriteten i den fremtidige europæiske regionalpolitik.

"Men for at dette kan ske," tilføjede hun, "skal vi også investere mere i forskning på sundhedsområdet, og jeg håber, at Horisont 2020 - og koblingen mellem det og regionalpolitik - vil bringe fremskridt meget hurtigere."

Maria da Graca Carvalho fremhævede også EU's Horizon 2020 -initiativ og sagde: "Dette vil være grundlæggende for innovative behandlinger og personlig medicin. Ikke kun fordi der vil være finansiering til rådighed, men også fordi det indeholder strategier for koordinering, sammensætning af data og sammensætning af forskningsgrupper sammen for at skabe en kritisk masse til at drive innovation. "

Information til patienter gennem korrekt uddannede og hurtige fagfolk er et andet problem. Karin Kadenbach sagde: "I Europa er der store uligheder i adgangen til sundheds- og sundhedsinstitutioner. En del af dette er gennem sundheds -analfabetisme. Patienterne ved ikke nok, men det er også sundhedspersonale, der skal trænes og informeres. Vi har at øge bevidstheden om, at der er nye teknologier, nye lægemidler. Det er meget vigtigt, at patienterne og de professionelle ved det. "

Anja Weisgerber har lignende synspunkter og siger: "Det er vigtigt at have en velkvalificeret læge eller sygeplejerske til at informere patienten om adgang til gode behandlinger. Vi skal forbedre sundhedstræning og uddannelse. Jeg tror, ​​vi kan forbedre uddannelse i sundhedssektoren på en Europæisk niveau. "

Sirpa Pietikainen kalder sig selv "en stærk tilhænger af PM", fordi "det giver et nyt håb og en ny kvalitet til nutidens og fremtidens patienter". Hun tilføjede: "En kombination af bedre lovgivningsmæssige rammer på europæisk plan og bedre praksis for godtgørelse fra folkesundhedssektorer i medlemsstaterne er to centrale spørgsmål, som vi skal tackle for virkelig at sikre, at patienter har råd til og har adgang til, personlig medicin, når de har brug for det. "

'Adgang til alle områder', derefter. Men hvad har vi egentlig som patienter som patienter? Kristiina Ojuland er krystalklar: "Lægehjælp er en del af menneskerettighederne i Europa, og for at gøre det mere praktisk og tilgængeligt for vores borgere tror jeg meget stærkt på, at vi har brug for e-sundhed og e-medicin i bredere termer. Det betyder, at hver patient er ejer af sine sundhedsdata og giver konkret tilladelse til, at de kan opbevares.

"Patienten vil have en personlig kode, så hvis han eller hun er syg hjemmefra i Strasbourg, eller Lissabon, Paris eller Budapest, kan de gå til den lokale læge og give tilladelse til at få adgang til deres sundhedsdata."

Sean Kelly sagde: "I slutningen af ​​dagen er hver person unik, hver person er særpræget. Jo mere vi kan individualisere behandlingen, jo mere relevant vil den være for patienten og jo større chance for genopretning.

"Europa handler om ligestilling, og vi skal sikre, at der er lige adgang til behandling for alle borgere, lettere i deres egen stat eller i en anden. I sidste ende skal vi tage os af alle 500 millioner borgere i hele EU. Vi kan ikke have diskrimination - især i spørgsmål om liv og død, som disse spørgsmål normalt er. "

Når det kommer til uligheder, havde Sidonia Jedrzejewska dette at sige: "Chancerne for at blive helbredt og chancerne for at undgå sygdom afhænger meget af, hvor du bor, eller hvem du er. I Østeuropa er det meget mere sandsynligt, at du ikke vil blive helbredt for en alvorlig sygdom - dødeligheden er meget højere - og det er noget, vi ikke kan acceptere i det moderne samfund. Men der kan gøres meget på europæisk plan for at muliggøre lige adgang til sundhed for alle. "

Antonya Parvanova tilføjede: "Ingen forskelsbehandling og ingen uligheder er afhængig af effektiviteten i brugen af ​​offentlige ressourcer. Jeg mener, at der er enighed i Europa om, at vi skal finde en måde at håndtere ulighed på og diskutere det på det højest mulige niveau."

Og det 'højest mulige niveau' betyder Europas lovgivere. Sean Kelly opsummerede den generelle følelse blandt mange MEP'er og sagde: "Der er enorme udfordringer, men disse skal løses for at muliggøre et sundere og mere velstående samfund.

"Det er virkelig vores mål, vores mål ... og vores ansvar som politikere."

Forfatteren, Tony Mallett, er en freelance-journalist i Bruxelles. [e-mail beskyttet]

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending