Følg os

Kost

Definition nano-food: Et stort problem på en meget lille skala

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

afbalanceret kostForbrugere skal have ret til at vide, hvad der er i deres mad, herunder tilstedeværelsen af ​​konstruerede nanomaterialer © BELGAIMAGE / Science

Fedtfattig is, der stadig smager godt, madolie beriget med vitaminer eller brød beriget med fiskeolie, der ikke smager fiskeagtig. Tilføjelse af kunstige nanopartikler til mad giver spændende muligheder, men de er stadig sjældne i vores supermarkeder. Da det endnu ikke er klart, hvor sikre de er, skal du være i stand til selv at træffe informerede valg. MEP'er har imidlertid afvist nye mærkningsregler for konstruerede nanomaterialer fra Europa-Kommissionen. Læs videre for at finde ud af hvorfor.

Om nanomaterialer
Nanomaterialer er små strukturer, der kun er milliardedele af en meter (nanometer) i størrelse. Hvis en nanopartikel var på størrelse med en fodbold, ville en doughnut være lige så stor som Storbritannien. Som et resultat af deres lille størrelse kan de lettere trænge ind i menneskekroppen og tilbyde forskellige egenskaber end større former for de samme materialer. Disse partikler kan bruges til at ændre madens smag, farve, smag og struktur.

Retten til at blive informeret
Parlamentet har altid støttet forbrugernes ret til at vide, hvad der er i de fødevarer, de køber, hvilket MEP'erne mener også skal omfatte nanomaterialer. Nuværende EU-regler definerer konstruerede nanomaterialer som ethvert forsætligt produceret materiale, hvis størrelse er under 100 nanometer. Kommissionen ønsker at gøre dette mere præcist ved at tilføje, at et nanomateriale skal bestå af mindst 50% af partikler med en størrelse mellem 1-100 nanometer. MEP'er afviste dette forslag den 12. marts, fordi det ville fritage fødevaretilsætningsstoffer i nanostørrelse, der allerede er på markedet. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet anbefaler en tærskel på 10%.

reklame

Næste skridt
MEP'er har opfordret Kommissionen til at komme med et nyt forslag, der tager hensyn til Parlamentets holdning.

reklame

Kost

MEP'er opfordrer til en EU-fødevarestrategi for at fremme planterig kost

Udgivet

on

To kraftfulde udvalg i Europa-Parlamentet opfordrede Europa-Kommissionen til at fremme sunde planterige kostvaner som led i en bæredygtig EU-fødevarestrategi. NGO Compassion in World Farming EU glæder sig over denne opfordring, da ambitiøse foranstaltninger er nødvendige for at forbedre vores fødevaresystemer til gavn for mennesker, dyr og planeten.

Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og Udvalget for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter vedtog en fælles holdning til Europa -Kommissionens fødevarepolitik, Farm to Fork-strategi for et 'fair, sundt og miljøvenligt fødevaresystem'.

Et "befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre er påkrævet", såsom "øget forbrug af […] plantebaserede fødevarer", understregede de to udvalg og fremhævede behovet for at tage fat på "overforbrug af kød" og andre usunde produkter til fordel for vores sundhed, miljø og dyrevelfærd (punkt 20).

reklame

20 kød- og mejerivirksomheder udsender faktisk mere drivhusgas end Tyskland, Storbritannien eller Frankrig, som fremhævet tidligere på ugen af ​​en ny rapport af Heinrich Böll Stiftung, Friends of the Earth Europe og Bund für Umwelt und Naturschutz. Forskere understrege, at hasteforanstaltninger til fremme af planterige kostvaner er afgørende for at sikre planetarisk og menneskers sundhed. Dette vil også bidrage til at reducere det enorme antal dyr, der bruges til landbrug på grund af det nuværende intensive landbrugssystem.

Betænkningen, som hele Parlamentet vil stemme om senere på året, opfordrer også Kommissionen til at fremsætte lovgivning, der udfaser brugen af ​​bure til husdyr (punkt 5 a). Dette afspejler opfordringen til den succesfulde 'Afslut burtiden' European Citizens 'Initiative, der har opnået 1.4 millioner verificerede underskrifter fra mennesker i alle EU -medlemsstater samt en tidligere resolution af EU -parlamentet om spørgsmålet og a engagement fra Europa -Kommissionen for at gøre denne opfordring til virkelighed.

Rapporten understreger også nødvendigheden af ​​højere standarder for fisk. Det opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at forbedre fiskevelfærden, især ved at støtte bedre "metoder til fangst, landing, transport og slagtning af fisk og marine hvirvelløse dyr" (punkt 10).

reklame

Leder af Medfølelse i Verdens Landbrug EU Olga Kikou sagde: ”Jeg glæder mig stærkt over opfordringen fra disse to vigtige udvalg til nødvendigheden af ​​at gå over til mere planterig kost og forbedre dyrevelfærden. Der er naturligvis plads til forbedringer i MEP'ernes krav, da der er behov for større ambitioner. Ikke desto mindre leder MEP'er og Europa -Kommissionen allerede efter løsninger i den rigtige retning. Vi vil være på vagt for at sikre, at opfølgningshandlingerne er dristige og rettidige. Frøene til en bedre fremtid er der allerede - nu er det et spørgsmål om at sikre, at de bliver til noget. ”

Farm to Fork-strategien for et fair, sundt og miljøvenligt fødevaresystem er en central søjle i den europæiske grønne aftale, der beskriver, hvordan man kan gøre Europa til CO2050-neutralt i XNUMX. Strategien søger at fremskynde overgangen til en bæredygtig fødevare system, der ville medføre miljømæssige, sundhedsmæssige, sociale og økonomiske fordele. I erkendelse af, at bedre dyrevelfærd forbedrer dyresundheden og fødevarekvaliteten, forpligter Kommissionen sig i strategien til at revidere EU -lovgivningen om dyrevelfærd med det endelige mål at sikre et højere dyrevelfærdsniveau.

I løbet 50 år, Medfølelse i Verdens landbrug har kæmpet for husdyrvelfærd og bæredygtig mad og landbrug. Med over en million tilhængere har vi repræsentanter i 11 europæiske lande, USA, Kina og Sydafrika.

Der kan findes fotos og videoer af husdyr her.

Læs

coronavirus

Da # COVID-19 driver handling mod fedme, kunne 'sodavand' fungere for mad?

Udgivet

on

I begge UK og Frankrig, en række parlamentsmedlemmer presser på for nye skatter på visse fødevarer og bygger på eksemplet med eksisterende sodavand, der opkræver afgifter for drikkevarer med højt sukkerindhold. Fortalere for politikkerne ønsker, at regeringer skal udnytte deres indflydelse på prisfastsættelse og adressere europæernes ekspanderende taljer via deres tegnebøger.

I hele EU søger ernæringseksperter og embedsmænd i den offentlige sundhed nye måder at fremme sundere spisevaner, herunder indførelsen af ​​restriktioner for reklamering for junkfood og tilskud til frugt og grøntsager. Den offentlige mening synes at være for en interventionistisk tilgang: 71% af briterne støtte subsidiering af sunde fødevarer og næsten halvdelen (45%) går ind for at beskatte usunde. Lignende tendenser er blevet observeret i hele Europa.

Selvom disse ideer ser ud til at have en logisk forstand på overfladen, medbringer de et langt tyndere sæt spørgsmål. Hvordan vil europæiske regeringer faktisk bestemme, hvilke fødevarer der er sunde og hvilke som er usunde? Hvilke produkter beskatter de, og hvilke subsidierer de?

At tackle fedme head-on

Det er ikke meget overraskende, at den britiske regering nu planlægger at tackle fedmeepidemien. I 2015 57 % af den britiske befolkning var overvægt med Verdenssundhedsorganisationen forudsige denne procentdel når op på 69% i 2030; en i 10 Britiske børn er overvægtige, før de endda begynder deres skolegang. Coronavirus-pandemien har yderligere understreget farerne ved usund spisning. 8% af de britiske COVID-syge er sygelige overvægtige, på trods af at kun 2.9% af befolkningen falder ind i denne vægtklassificering.

Statsministeren har selv personlig erfaring med farerne ved netop denne komorbiditet. Boris Johnson var indrømmede til intensiv pleje med coronavirussymptomer tidligere på året, og mens han resterne klinisk overvægtige, har hans holdninger til at tackle problemet klart ændret sig. I tillæg til kaste 14 kg, Johnson har udført en omvendt stilling til sine synspunkter på fødevarelovgivning efter tidligere eftersynkronisering afgifter på usunde produkter "syndestealth-afgifter", der var symptomatiske på en "snigende barnepige".

Johnson går nu ind for en strammere regulering af markedsføring af junkfood og klarere kaloritællinger på restaurant-menupunkter, mens kampagner opfordre ham at overveje at subsidiere sundere muligheder. En rapport fra ikke-kommercielle tyndtankdemos viste, at næsten 20 millioner mennesker i Det Forenede Kongerige ikke har råd til at spise sundere produkter, mens nyere forskning angiver, at subsidiering af sundere fødevarer ville være mere effektive til bekæmpelse af fedme end at beskatte usunde.

Frankrig ser ud til at følge et lignende handlingsforløb. EN senatorial rapport frigivet i slutningen af ​​maj modtog tværgående godkendelse og kunne være nedfældet i fransk lovgivning i den nærmeste fremtid. Ved siden af ​​en detaljeret analyse af Frankrigs forværrede diæter indeholder rapporten 20 konkrete forslag til løsning af krisen. Et af disse forslag involverer beskatning af usunde fødevarer, som undersøgelsens forfattere oplyser bør defineres i overensstemmelse med det franske mærkningssystem Nutri-Score front of pack (FOP) - en af ​​de kandidater, der i øjeblikket overvejes af Europa-Kommissionen til brug i hele EU Union.

Slaget ved FOP-mærkerne

Mens den nyligt afslørede Farm 2 Fork (F2F) -strategi opstiller en proces til vedtagelse af et ensartet FOP-system i hele EU, har Kommissionen hidtil afstået fra at tilslutte sig enhver kandidat. Debatten om etiketter kunne have en drastisk indflydelse på, hvordan de enkelte medlemslande besvarer disse centrale spørgsmål, ikke mindst fordi det bringer kompleksiteten ved at definere, hvad der udgør en afbalanceret diæt, i skarpt fokus.

Nutri-Score FOP-systemet fungerer på en farvekodet glideskala, med fødevarer, der opfattes som den højeste ernæringsværdi, klassificeret "A" og skraveret mørkegrøn, mens de med det dårligste indhold får en "E" -certificering og markeret med rødt. Fortalere argumenterer for Nutri-Score hurtigt og klart demonstrerer ernæringsdata til kunderne og hjælper dem med at tage informerede beslutninger. Systemet er allerede vedtaget på frivillig basis af lande, herunder Belgien, Luxembourg og naturligvis Frankrig.

Systemet har imidlertid adskillige forringere. Blandt disse er mest Italien, som hævder, at mange af landets signaturfødevarer (inklusive dets berømte olivenolier og kureret kød) straffes af Nutri-Score, selvom landets traditionelle middelhavsdiett er hyldet som en af ​​de sundeste i verdenen.

Som et alternativ har Italien foreslået sin egen Nutrinform FOP-etiket, der ikke kategoriserer fødevarer som 'god' eller 'dårlig', men snarere præsenterer ernæringsoplysninger i form af et opladende batteri infografisk. Nutrinform var godkendt af Europa-Kommissionen (EF) til kommerciel brug lige denne måned, mens landbrugsministrene fra andre sydlige EU-lande, herunder Rumænien og Grækenland, har udtalt sig til fordel for den italienske holdning.

Frankrig ser ud til at have bemærket de potentielle følger af Nutri-Score, når det kommer til landets vigtigste kulinariske produkter - og især dens oste. Ved den franske regerings egen optagelse er Nutri-Score-algoritmen til beregning af karakterer blevet "tilpasset”Når det kommer til produkter som ost og smør, så underminerer systemet appel for franske mejeriprodukter.

Denne særlige behandling har ikke tilfredsstillet alle Nutri-Score's franske kritikere, dog med tal som den franske senator Jean Bizet, der advarer om potentielt "negative virkninger”På mejerisektoren. Nutri-Score's virkelige verden i påvirkning af forbrugerbeslutninger er også blevet sat spørgsmålstegn ved med forskere finde FOP-mærket forbedrede kun “ernæringskvaliteten” for de fødevarer, forbrugerne til sidst købte med 2.5%.

Denne forhandlings opvarmede karakter hjælper med at forklare, hvorfor Kommissionen er kæmper for at standardisere FOP-mærkning på tværs af europæiske hylder. Det afspejler også de dybe niveauer af uenighed om, hvad der udgør en afbalanceret, sund kost, både mellem og inden for de enkelte EU-medlemslande. Før lovgivere eller tilsynsmyndigheder i London, Paris eller andre europæiske hovedstæder kan træffe konkrete politiske beslutninger om beskatning eller subsidiering af bestemte fødevarer, bliver de nødt til at finde tilfredsstillende svar på de spørgsmål, der uundgåeligt vil omringe deres valgte kriterier.

Læs

Kost

#Fish Mikronæringsstoffer 'glider gennem hænderne' på underernærede mennesker

Udgivet

on

Millioner af mennesker lider af underernæring til trods for, at nogle af de mest næringsrige fiskearter i verden fanges i nærheden af ​​deres hjem, ifølge ny forskning offentliggjort i Nature.

Børn i mange tropiske kystområder er særlig sårbare og kunne se betydelige sundhedsforbedringer, hvis blot en brøkdel af de fisk, der blev fanget i nærheden, blev omdirigeret til deres kost.

Ud over omega-3-fedtsyrer er fisk også en kilde til vigtige mikronæringsstoffer, for eksempel jern, zink og calcium. Alligevel lider mere end 2 milliarder mennesker over hele verden af ​​mikronæringsmæssige mangler, som er knyttet til mødredødelighed, forkrøbt vækst og præeklampsi. For nogle nationer i Afrika anslås sådanne mangler at reducere BNP med op til 11%.

Denne nye forskning antyder, at der allerede fiskes nok næringsstoffer ud af verdenshavene til at reducere underernæring betydeligt, og på et tidspunkt, hvor verden bliver bedt om at tænke mere om, hvor og hvordan vi producerer vores mad, er fiskeriet måske ikke svaret.

Hovedforfatter professor Christina Hicks fra Lancaster Universitys miljøcenter sagde: ”Næsten halvdelen af ​​verdens befolkning bor inden for 100 km fra kysten. Halvdelen af ​​disse lande har moderat til svær mangelrisiko; alligevel viser vores forskning, at de næringsstoffer, der i øjeblikket fiskes ud af deres farvande, overstiger diætkravene for alle under fem-årige inden for deres kystbånd. Hvis disse fangster var mere tilgængelige lokalt, kunne de have en enorm indflydelse på den globale fødevaresikkerhed og bekæmpe underernæringsrelateret sygdom hos millioner af mennesker. ”

Det Lancaster University-ledede forskerteam, indsamlede data om koncentrationen af ​​syv næringsstoffer i mere end 350 arter af havfisk og udviklede en statistisk model til at forudsige, hvor meget ernæring en given fiskeart indeholder, baseret på deres diæt, havvandstemperatur og energiudgifter.

Denne forudsigelige modellering, ledet af Aaron MacNeil fra Dalhousie University, tillod forskere nøjagtigt at forudsige den sandsynlige næringsstofsammensætning af tusinder af fiskearter, der aldrig er blevet analyseret ernæringsmæssigt før.

Ved hjælp af aktuelle fiskelandingsdata brugte de denne model til at kvantificere den globale distribution af næringsstoffer, der er tilgængelige fra eksisterende marine fiskerier. Denne information blev derefter sammenlignet med udbredelsen af ​​næringsmangel overalt i verden.

Deres resultater viste, at vigtige næringsstoffer var let tilgængelige i fiskene, der allerede blev fanget, men de nåede ikke mange lokale populationer, som ofte var mest i nød.

For eksempel var den mængde fisk, der i øjeblikket fanges ud for den vestafrikanske kyst - hvor folk lider af høje niveauer af mangler på zink, jern og A-vitamin - tilstrækkelig til at imødekomme de ernæringsmæssige behov hos de mennesker, der bor inden for 100 km fra havet.

Dele af Asien, Stillehavet og Caribien var blot nogle af de andre kystregioner, der viste et lignende mønster af høj underernæring til trods for tilstrækkelig fiskeernæring i den lokale fangst.

Forskere siger, at et komplekst billede af internationalt og ulovligt fiskeri, handel med fisk og skaldyr - sammen med kulturel praksis og normer - står mellem underernærede mennesker og de mere end tilstrækkelige næringsstoffer, der fanges på deres dør.

Dr. Andrew Thorne-Lyman, en ernæringsfysiolog og medforfatter fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health sagde: “Fisk betragtes af mange som et protein, men vores fund antyder, at det faktisk er en vigtig kilde til mange vitaminer, mineraler og fedtsyrer. som vi ofte ser mangler i kosten for fattige befolkninger i hele verden. Det er på tide, at beslutningstagere af fødevaresikkerhed anerkender den næringsrige mad, der svømmer lige under deres næse og tænker over, hvad der kan gøres for at øge disse befolkningers adgang til fisk. ”

Dr Philippa Cohen fra WorldFish sagde: ”Vores forskning viser tydeligt, at den måde, fisken fordeles på, skal ses nøje. I øjeblikket er det lykkedes mange af verdens fiskerier at få mest indtægter, ofte ved at rette deres bestræbelser på at fange de dyreste arter og skovle fiskelandinger mod de riges mund i byer eller fodre kæledyr og husdyr i rigere lande. Det glider gennem hænderne på mindre fiskere og underernærede mennesker. Vi er nødt til at finde en måde at sætte menneskelig ernæring på kernen i fiskeripolitikkerne. ”

Undersøgelsen fremhæver behovet for fiskeripolitikker, der er fokuseret på at forbedre ernæring snarere end blot at øge mængderne af producerede fødevarer eller indtægterne fra fiskeeksport.

Lektor Aaron MacNeil fra Ocean Frontier Institute ved Dalhousie University sagde: ”Da efterspørgslen efter havressourcer er steget op til grænsen for, hvad der kan høstes bæredygtigt, viser projekter som dette, at der er muligheder for at fiske strategisk for at tackle grundlæggende udfordringer til menneskers sundhed og velvære.

”Denne globale forskning viser, hvordan tværfaglig havvidenskab kan bruges til direkte at tackle trusler mod menneskers sundhed på lokale skalaer. Lokale befolknings evne til at løse lokale problemer ved hjælp af lokale ressourcer er enorm, og vi kunne ikke have gjort det uden et så forskelligt team af forskere, der samarbejdede. ”

Avisen "Udnyttelse af det globale fiskeri for at tackle mangel på næringsstoffer" offentliggøres i Natur (3rd Oktober 2019) vil være tilgængelig her

Mere information.

Forskningen blev finansieret af European Research Council (ERC), Australian Research Council (ARC), Royal Society University Research Fellowship (URF), Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada (NSERC), Australian Center for International Agricultural Research (ACIAR) og United States Agency for International Development (USAID). Arbejdet blev udført som en del af CGIAR Research Program (CRP) på Fish Agri-Food Systems (FISH) ledet af WorldFish, støttet af bidragydere til CGIAR Trust Fund.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending