Følg os

Kost

Alle nanomaterialer skal mærkes i fødevarer, siger MEP'erne i at afvise Kommissionens forslag

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

nanoteknologi406Europa-Parlamentet stemte i dag (12. marts) for at afvise nye udkast til regler om mærkning af nanomaterialer i fødevarer. De Grønne havde foreslået afvisningen, da de ville have udelukket alle eksisterende fødevaretilsætningsstoffer fra mærkningskravene.

Efter afstemningen sagde talsmand for grøn fødevaresikkerhed og sundhed, Carl Schlyter: "MEP'er har i dag stemt for at forhindre et bagdørsforsøg fra Kommissionen på at undtage tilsætningsstoffer i fødevarer fra EU's mærkningsregler for nanomaterialer. Denne afvisning er en stemme for forbrugerbeskyttelse og vil sikre, at forbrugerne er i stand til at vide om alle nanomaterialer i den mad, de indtager, herunder fødevaretilsætningsstoffer i nanoform.

"De regler, som Kommissionen har foreslået, ville have betydet, at nanomaterialer brugt i fødevaretilsætningsstoffer ikke længere skulle mærkes på fødevarer. Men i betragtning af at det netop er som fødevaretilsætningsstoffer, at nanomaterialer mest bruges i fødevarer, hvis overhovedet, ville dette har totalt undermineret de foreslåede mærkningsregler. Forbrugerne ville i det væsentlige have været i mørke med hensyn til tilstedeværelsen af ​​nanomaterialer i fødevarer på trods af de klare bestemmelser i den eksisterende lov om mærkning af alle konstruerede nanomaterialer i fødevarer. Heldigvis stoppede Europa-Parlamentet Kommissionen i sine spor og forsvarede eksisterende mærkningsbestemmelser. Forbrugerne har ret til at vide, hvad der er i den mad, de spiser."

Europa-Kommissionen havde foreslået en delegeret forordning om inddragelse af konstruerede nanomaterialer i EU-forordningen om fødevareinformation til forbrugerne, men inkluderet en undtagelse for fødevaretilsætningsstoffer. Denne afvisning betyder, at Kommissionen nu skal fremlægge et nyt forslag.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending