Følg os

Sygdomme

EU annoncerer 370 mio € for ny støtte til bekæmpelse af aids, tuberkulose og malaria

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

english_CMYK_originalDen Europæiske Union vil i dag (2. december) annoncere ny støtte på €370 millioner (mere end 500 millioner USD) til Den Globale Fond til bekæmpelse af AIDS, tuberkulose (TB) og malaria for perioden 2014-2016 på en konference i Washington, hvor donorer forventes at afgive deres løfter om fremtidig støtte til at bekæmpe de tre sygdomme. Konferencen finder sted blot én dag efter World AIDS Day.

Udviklingskommissær Andris Piebalgs sagde: "Der er allerede gjort store fremskridt i kampen mod hiv, tuberkulose og malaria, men med millioner af mennesker, der stadig er i risiko for infektion, er kampen langt fra vundet. Det er derfor, vi vil øge vores bidrag til den globale fond i de næste tre år."

Piebalgs tilføjede: "Hvis vi nu skal gøre genopfyldningen af ​​den globale fond til en succes, er vi nødt til at se på nye og innovative måder at arbejde på; for eksempel at udnytte traditionel finansiering med andre bidrag og omvendt. Større bidrag fra den private sektor og vækstøkonomier vil gøre det langt lettere for os at kontrollere AIDS, tuberkulose og malaria; hjælper med at reducere priserne og forbedre leveringen for at forsyne de fattigste mennesker i verden med hårdt tiltrængte sundhedsprodukter – alt fra medicin til sengenet.”

Europa-Kommissionen yder støtte til partnerlande, så de kan opbygge deres egne sundhedssystemer for at tackle disse sygdomme. Den arbejder sammen med organisationer som Global Fund som en effektiv og komplementær finansieringspartner i dette arbejde.

Baggrund

Den Globale Fond er et offentlig-privat partnerskab og et globalt finansielt instrument designet til at stille yderligere finansielle ressourcer til rådighed og udnytte til at bekæmpe hiv/aids, tuberkulose og malaria.

Europa-Kommissionen har været tilknyttet Den Globale Fond lige siden den blev grundlagt for 12 år siden, i 2001. Siden da har Kommissionen bidraget med mere end 1.2 mia. EUR til fonden fra det fælles EU-budget og fra Den Europæiske Udviklingsfond, hvortil alle medlemslande bidrager.

reklame

Kommissionen giver tilsagn om yderligere 370 mio. EUR (over 500 mio. USD) til den globale fond for perioden 2014-2016, hvilket repræsenterer en stigning på 40 mio. EUR (54 mio. USD) sammenlignet med det nuværende finansieringsniveau (330 mio. EUR eller 443 mio. USD for 2011-2013) periode).

I april var Kommissionen vært for et meget vellykket forberedende møde i Bruxelles med henblik på løftekonferencen i december i Washington.

Det anslås, at Global Fund-tilskud til mere end 2013 lande ved udgangen af ​​140 har givet antiretroviral (ARV) behandling for AIDS til mere end 6.1 millioner mennesker, 11.2 millioner mennesker med nye tilfælde af infektiøs tuberkulose er blevet opdaget og behandlet, og mere end 360 millioner insekticidbehandlede myggenet er blevet leveret til familier, hvilket forhindrer malaria.

Antallet af mennesker, der dør af AIDS-relaterede årsager, faldt til 1.7 millioner i 2011, ned fra et højdepunkt på 2.2 millioner i midten af ​​2000'erne.

I 2011 døde 1.4 millioner mennesker af tuberkulose, og Afrika havde den højeste dødelighed pr. Multiresistent tuberkulose udgør en stor trussel, hvor omkring 630 mennesker i verden lider af denne form for tuberkulose i dag.

I 2010 var der 106 malaria-endemiske lande og cirka 3.3 milliarder mennesker i risiko for infektion på verdensplan. 91 procent af malariadødsfaldene globalt var i Afrika; 86 procent var af børn under 5 år.

Mere information

MEMO/13/1072: World AIDS Day 2013: The Fight Against HIV/AIDS af EU

Hjemmeside for den europæiske kommissær for udvikling, Andris Piebalgs

Website for EuropeAid udvikling og samarbejde

Mere information om Global Fund

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending