Følg os

Konferencer

Lessons at løse dårlige tilstand af KOL pleje i Europa og forskning i Horizon 2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

WCD_Logo_2013For at markere World Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Day 2013 (20. november) organiserede European COPD Coalition (ECC) og European Federation of Allergy and Airways Disease Patients 'Associations (EFA) et arrangement i regi af det litauiske formandskab fra Rådet for Den Europæiske Union (EU). Konferencen med titlen Hvilken rolle spiller sygdomme og patienter i udformningen af ​​Horizon 2020? En KOL-casestudie af patientinddragelse, drøftede EUs rammeprogram for forskning og innovation - Horisont 2020 og standarder for pleje af KOL med patientens perspektiv.

KOL blev betragtet som et casestudie, da denne kroniske lungesygdom er præget af stigende forekomst blandt den europæiske befolkning og er en af ​​de førende årsager til for tidlige dødsfald i verden, og alligevel er bevidstheden om KOL stort set utilstrækkelig.

I hvilken grad Horisont 2020 - det finansielle instrument til gennemførelse af Innovationsunionen: et EU-initiativ, der sigter mod at sikre Europas globale konkurrenceevne - er egnet til at imødekomme sygdomsspecifik forskning, der blev vist højt under debatten. ”I betragtning af udbredelsen og den samfundsmæssige og økonomiske byrde ved KOL, bør der absolut være en form for ringhegn af midler til specifikke sygdomme som denne, der hidtil er blevet underfinansieret. På sådanne områder ville forskere ellers have svært ved at konkurrere med større, mere etablerede forskningsfelter. Derudover er forebyggelse og patientprioriteter blevet overset alt for længe og bør flyttes dramatisk op på dagsordenen, ”sagde Mike Galsworthy, fra University College London's Department of Applied Health Research.

reklame

”Uret tikker, når det kommer til at tackle de akutte mangler på den måde, KOL behandles over hele Europa. Patienterne selv bør have en større rolle i udformningen af ​​forskningen, f.eks. Ved at tilskynde til handlinger - dvs. at blive bedre integreret i EU-projekter - så politiske beslutningstagere og sundhedspersonale ikke snubler over den samme sten igen, når de leverer pleje til patienter, ”Sagde Isabel Saraiva, KOL-patient fra den portugisiske sammenslutning af mennesker med KOL og andre kroniske luftvejssygdomme (RESPIRA).

EFA's rapport Minimumsstandarder for behandling af KOL-patienter i Europa blev lanceret under konferencen. ”Som EFA's papir fremhæver, har mennesker, der lider af KOL og patienter med luftvejssygdomme i Europa, været vedvarende i årtier store forskelle i standarderne for modtaget pleje. For at overvinde disse uligheder skal patientdrevne standarder for forebyggelse, diagnose, pleje og rehabilitering måles bedre. Der er et presserende behov for at bruge disse data til at drive og forbedre patienternes resultater, "sagde praktiserende læge for den internationale primærplejegruppe Rupert Jones.

I løbet af begivenheden blev EFAs pjece 'Aktivering af luftrejser med ilt i Europa' præsenteret som et casestudie for løbende diskrimination af patienter med kroniske luftvejssygdomme.

reklame

Forretning

Europa har brug for social enighed om stærke, dynamiske og #sustainable industrielle ændringer

Udgivet

on

Industrien har altid været formet ved løbende forandring. Men nogle ændringer er reelle omvæltninger, som f.eks. Den industrielle revolution i 19th århundrede og den vi står over for nu: Industri 4.0, den digitale revolution i 21st århundrede. "Det kan være næsten umuligt at forudsige fremtiden, men vi er nødt til at være forberedt på det": det var budskabet fra paneldeltagerne ved arrangementet.

Især har Europa brug for en omfattende offentlig-privat partnerskabsramme:

  • at øge langsigtede investeringer i digital industriel forandring;
  • at sikre løbende fornyede 4.0-færdigheder, livslang læring, kvalitetsjob og vedvarende beskyttelse af arbejdsstandarder i den nye digitale tidsalder
  • at fremme en retfærdig samfundsmæssig fordeling af det "digitale udbytte"
  • samarbejde på alle niveauer og langs værdikæden er afgørende.

På 16 november fejrede Den Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs Rådgivende Kommission for Industrielle Ændringer (CCMI) sin 15th jubilæum med en konference med titlen 'From Industrial Change to Society 4.0'.

reklame

Åbning af begivenheden sagde CCMI-præsident Lucie Studničná: "Europa skal nå en levedygtig social konsensus, hvis 4.0-processen skal være stærk, dynamisk og bæredygtig. Industrielle ændringer og samfundsmæssige ændringer smides sammen, og sociale og civile dialoger er altafgørende." Hun så fire vigtige udfordringer forude:

  • Oprettelse af en enkelt Industry 4.0-politisk ramme for alle EU-medlemmer med cybersikkerhed som kernen i projektet
  • styrkelse af samarbejdet mellem industri- og servicesektorerne og universiteterne
  • at sikre arbejdsstyrken er i stand til at mestre de teknologiske færdigheder for industrien 4.0., og
  • indramning af 4.0 industriel transformation med mindre "flexicurity" og mere "security-flex".

Grev Etienne Davignon, speciel gæst på 15th CCMI-jubilæet udtrykte sin beklagelse over, at industrien fik for lille betydning: "I dag er industrien blevet som et forladt barn. Med det fælles marked troede EU, at alt ville køre selv, men markedet er ikke stærkt nok. Markedet har også brug for en tilstand, der arrangerer ting. "

Europas unge spiller en nøglerolle i udformningen af ​​dets industrielle fremtid. Med dette i tankerne foreslog grev Davignon undervisning i iværksætteri fra barndommen: "Virksomheder og skoler skal samles, og lærlingeuddannelse skal have en højere status i samfundet. Det skal blive så moderigtigt at være lærling som at være studerende, vi har brug for begge dele. "

reklame

EØSU-medlem Joost van Iersel henviste til den indflydelse 4.0-transformation allerede havde på forretningsmodeller. Nye slags SMV'er ville opstå i alle produktions- eller servicesektorer. Forholdet mellem samfund og produktionssektor ville også ændre sig, hvilket skabte forbrugere som nye markedsdeltagere. En vægt på uddannelse og kvalifikationer var derfor altafgørende - men også på samarbejde mellem de vigtigste interessenter, såsom den private og offentlige sektor, virksomheder og universiteter: "Vi er nødt til at gøre det sammen, ellers falder vi sammen som et samfund," advarede han.

Enrico Gibellieri og Jacques Glorieux, to grundlæggende medlemmer af CCMI, påpegede vigtigheden af ​​at inddrage de forskellige positioner i forskellige sektorer i industrien og samfundet og dermed tilføje til idéens rigdom: "Denne viden, som civilsamfundet har, er vigtig og bør være grundlaget for Europas beslutningstagning. "

Adrian Harris, generaldirektør for Orgalime, der repræsenterer en sektor, der direkte beskæftiger næsten 0 millioner mennesker i hele Europa, og som havde en omsætning på 11 mia. EUR i 2, understregede styrken i Europas industri inden for fremstillingsbaserede tjenester: "Vores industri er godt placeret til at bygge på sine styrker gennem øget digitalisering af produktion, produkter, processer og tjenester. Det indre marked, det digitale indre marked og energiunionen er vigtige dagsordener for Europas industri, men det, vi stadig mangler, er en EU-industri politik. "

"Sammenlignet med USA og Kina er Europa bagud i Industri 4.0.", Sagde Mark Nicklas fra GD Grow. Dette gælder især for SMV'er, som er kernen i Europas industri. Europa har brug for at investere i produktionsudstyr, men også i nye færdigheder og nye former for ledelse og arbejde. Mens 62% af amerikanske virksomheder er forberedt på den nuværende transformation, er kun 38% af dem i EU klar til udfordringerne. Europa er imidlertid førende inden for ren produktion, hvilket er et aktiv med hensyn til forpligtelser i henhold til Parisaftalen og målene for bæredygtig udvikling.

Wolfgang Greif mente, at vi skulle diskutere en ny arbejdsfordeling, nye ansættelsesforhold og en intelligent tilgang til at reducere arbejdstiden. Det var også vigtigt, at alle - enten i arbejde eller ude af arbejde, i stabile eller usikre ansættelser - havde samme muligheder for uddannelse og uddannelse.

CCMI er den direkte efterfølger af Det Europæiske Kul- og Stålfællesskabs rådgivende udvalg. Det består af 51 EØSU-medlemmer og 51 eksterne delegerede og leverer dybdegående politiske udtalelser og rapporter om mange industrisektorer baseret på faktaundersøgelser, sektorhøringer, høringer og konferencer med civilsamfundets interessenter.

Læs

Konferencer

Transport og telekommunikation Rådet: 5-6 juni 2014

Udgivet

on

668969-Sim-1391798038-242-640x480Statusrapport om telekommunikation indre marked (TSM) regulering (Connected Continent). Ministrene vil blive opfordret til at notere sig a rapport om situationen for forhandlingerne om Kommissionens forslag om at oprette en forbundet ContinentSeptember 2013 (IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779).

På nøglespørgsmål som spektrum, roaming, forbrugerbeskyttelse og netneutralitet, vil vicepræsident Kroes understrege Kommissionens forslag er yderst vigtigt for at beskytte forbrugeren og samtidig sikre ordentlige investeringer og innovation i den digitale økonomi. Hun vil minde ministrene, ligesom hun sagde til Europa-Parlamentet, før det stemte for sin udtalelse i april, at forslagene udgør en afbalanceret pakke, og at de bør undgå forsøg på at kirsebærplukke visse elementer i teksten.

Næstformand Kroes håber, at Rådet vil behandle alle elementer i Kommissionens forslag inden sommerferien, så både medlovgivere og Kommissionen kan indlede forhandlinger i triloger og blive enige om teksten under det italienske formandskab. Dette rådsmøde vil derfor være vigtigt på vejen mod at definere Rådets generelle tilgang i de kommende uger.

reklame

Statusrapport om net- og informationssikkerhed (NIS) direktiv (cybersikkerhed for virksomheder)

Vicepræsident Kroes vil byde rapporten om udkastet til direktiv fremskridt for at sikre et højt fælles niveau for net- og informationssikkerhed i hele EU (NIS).

Europa-Kommissionen foreslog NIS direktivet i februar 2013 som en del af EU cybersikkerhed strategien (IP / 13 / 94). NIS direktiv ville gøre IKT-net og informationssystemer mere sikre mod cyberangreb og cyber hændelser. Også under de NIS, en virksomhed ville skulle hurtigt underrette den relevante nationale myndighed, hvis der har været en cyber-sikkerhed hændelse. Modtagelse af en prompt meddelelse ville tillade en national tilsynsmyndighed at advare andre medlemsstater i problemet; og at analysere sammen situationen og se, om problemet breder andetsteds.

reklame

Statusrapporten vil erkende behovet for at kræve, at medlemsstaterne til at styrke den nationale kapacitet, samt opstille risikostyring og krav om gennemsigtighed på EU-plan. En stærk NIS direktiv betyder også stærkt samarbejde, både strategisk og operationelt. På operationelt samarbejde, rapporten anerkender, at der er divergerende synspunkter blandt medlemslandene. Vicepræsident Kroes vil opfordre medlemsstaterne til en forpligtelse til det langsigtede mål om at gøre det operationelle samarbejde til en realitet.

Aftale om Regulering om elektronisk identifikation og tillidstjenester til transaktioner i det indre marked (eIDAS) (Førstebehandling)

EIDAS-forordningen (se IP / 12 / 558) Vil styrke Europas digitale indre marked ved at øge tilliden og bekvemmelighed i grænseoverskridende og tværsektorielle elektroniske transaktioner. Det vil give en omfattende og forudsigelige retlige rammer for gensidig anerkendelse af elektronisk identifikation og elektroniske tillidstjenester - såsom elektroniske signaturer, sæler, tidsstempler, registrerede levering, website autentificering og elektroniske dokumenter.

Vicepræsident Kroes vil byde den aftale, som Rådet lavet med Europa-Parlamentet om denne fil og opfordre til formel vedtagelse skal afsluttes så hurtigt som muligt.

Ikrafttrædelse af foranstaltninger til at mindske omkostningerne ved etablering af højhastighedsnet elektroniske kommunikationsnet (Civil Engineering direktivet)

Lovgivningen for vedtagelse af direktivet om foranstaltninger til nedbringelse af omkostningerne ved anvendelse af højhastigheds elektroniske kommunikationsnet er nu afsluttet (se MEMO / 14 / 150). Vicepræsident Kroes villykønske Rådet for at have nået et velafbalanceret aftale med Europa-Parlamentet om direktivet.

Højhastighedsnet er rygraden i det digitale indre marked og en forudsætning for Europas konkurrenceevne. Disse nye regler er designet til at skære med op til 30% omkostningerne ved at udrulle high-speed Internet, som kan spare virksomhederne € 40-60 milliarder og udvide højhastigheds-bredbånd yderligere.

Disse foranstaltninger er afgørende for at give en ny impuls til hurtig udrulning af højhastighedsbredbånd i Europa og bidrage til at nå de digitale dagsorden for 2020 (se IP / 14 / 609). Derfor vil vicepræsident Kroes opfordre medlemsstaterne til at omsætte og så hurtigt som muligt gennemføre dette direktiv, og ikke vente, indtil den fulde udløbet af gennemførelsesfristen (1 januar 2016).

Opdatering af forslaget til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om tilgængelighed til offentlige organers websteder (Førstebehandling)

Den 3. december 2012 vedtog Europa-Kommissionen et forslag til direktiv om tilgængelighed af offentlige organers websteder (se IP / 12 / 1305)Vicepræsident Kroes vil anerkende Rådets høje arbejdsbyrde, men opfordrer ministrene til at leve op til Europas tilgængelighedsforpligtelser, herunder målet om den digitale dagsorden om at gøre offentlige websteder tilgængelige for alle inden 2015 og dem i FN's konvention om personers rettigheder med handicap.

Præsentation af den digitale dagsorden resultattavlen

Næstformand Kroes vil præsentere den nyligt offentliggjorte Digitale dagsorden resultattavle som viser fremskridtene siden 2009 (se IP / 14 / 609). Hun vil fremhæve vigtige resultater om internetbrug, online shopping og højhastighedsbredbånd tilgængelighed.

Navnlig vil hun bede ministre om at hjælpe små og mellemstore virksomheder og nystartede virksomheder til at finde innovative måder at bruge internettet til at udvikle nye forretningsmodeller, da kun 14% af SMV'er bruger internettet som salgskanal. Vicepræsident Kroes vil også opfordre ministre til at tage fat på den digitale færdighedsdeling, så borgerne har de rigtige færdigheder til at udfylde digitale job (se MEMO / 14 / 383).

Læs

Konferencer

Tyrkiet tiltræder Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram

Udgivet

on

Turkish_flag_3705Tyrkiet får fuld adgang til Den Europæiske Unions nye syv-årige forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020, under en aftale, der blev underskrevet i dag i Istanbul. Aftalen om tildeling af foreningsstatus til forskningsenheder fra Tyrkiet blev underskrevet af Europa-Kommissionens generaldirektør for forskning og innovation Robert-Jan Smits og Ahmet Yücel, fungerende under-sekretær for Tyrkiets EU-anliggender ministerium. Tyrkiet er det tredje EU-partner land til at blive forbundet til Horizon 2020.

Forskning, innovation og videnskab kommissær Máire Geoghegan-Quinn sagde: ”Tyrkiet er en meget værdsat partner. Dens dynamiske forretningsmiljø er en perfekt testbed til udvikling af innovative produkter og tjenester - hvilket gør samarbejde til en win-win for forskere og virksomheder på begge sider. Horizon 2020 tilbyder mere finansiering til innovation og små virksomheder end nogensinde før, så Tyrkiet er i en god position til at se sin deltagelse i programmet stige. "

Tyrkiet har været associeret til EU rammeprogrammer for forskning siden 2003. Under det sidste program (2007-13) mere end 1,000 kapitalinteresser fra tyrkiske offentlige og private institutioner i nogle 950 projekter modtog næsten 200 millioner € i EU-støtte. Disse omfattede verdensklasse videnskabelige projekter udvalgt af Det Europæiske Forskningsråd og støtte til yngre forskere under Marie-Skłodowska Curie-aktioner. Der var også mere end 200 kapitalandele i fælles forskningsprojekter af tyrkiske små og mellemstore virksomheder (SMV).

reklame

Det store antal SMV'er, der allerede er succesrige under det sidste rammeprogram, gør Tyrkiet til en attraktiv partner for forskningsenheder fra Den Europæiske Union i betragtning af Horisont 2020's større fokus på hele innovationskæden, fra laboratoriet til markedet. Samtidig forventes det, at Tyrkiet vil bruge tilknytning til Horizon 2020 som en mulighed for at styrke sin kapacitetsopbygning på forskning og innovation på nationalt plan. Dets nuværende investeringsniveau i F&U på mindre end 1% af BNP er et godt stykke under EU-gennemsnittet på godt 2%, og det mål, det har sat sig for 2023.

Aftalen, der træder i kraft efter tyrkisk ratifikation, blev underskrevet i overværelse af tyrkiske minister for EU-anliggender Mevlüt Çavuşoğlu og ministeren for videnskab, industri og teknologi Fikri Isik i starten af ​​en to-dages konference på højt plan for at præsentere Horizon 2020 til tyrkiske forskningsorganisationer og politiske beslutningstagere. Mere end 750 repræsentanter for tyrkiske universiteter og virksomheder skyldes at deltage i begivenheden.

Parallelt med den indgåede aftale med Tyrkiet, er EU i færd med at indgå associeringsaftaler med udvidelseslandene fra det vestlige Balkan og andre nabolande. EØS / EFTA-landene Norge og Island sluttede Horizon 2020 i begyndelsen af ​​maj.

reklame

Baggrund

Horizon 2020 er den største EU forskning og innovation program nogensinde med næsten 80 milliarder € af midler til rådighed i 7 år (2014 til 2020) - ud over den private investeringer, at disse penge vil tiltrække. Det lover flere gennembrud, opdagelser og verdens-firsts ved at tage gode ideer fra laboratoriet til markedet.

Links

Horizon 2020 hjemmeside
Deltager Portal - porten til EU-forskningsmidler
Forbindelserne mellem EU og Tyrkiet (EU-Udenrigstjenesten website)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending