Følg os

Europa-Kommissionen

Europæiske antibiotikadag 2013: EU optrapper kampen mod resistente bakterier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EAAD2013_MRSAEn undersøgelse1 offentliggøres af Europa-Kommissionen i dag (15 November) afslører et fald i brugen af ​​antibiotika i mennesker siden 2009 og voksende offentlig bevidsthed, at antibiotika ikke dræber virus. Men denne positive nyheder overskygget af data frigivet parallelt af Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), der viser en markant stigning i Europa multiresistente Gram-negative bakterier er resistente over for de carbapenemer - sidste linje antibiotika bruges til behandle infektioner erhvervet i sundhedsvæsenet. Kommissionen er derfor optrappe kampen mod antimikrobiel resistens (AMR) gennem finansiering af 15 nye forskningsprojekter (MEMO / 13 / 996) Og harmoniserede regler for indsamling af data om AMR knyttet til dyr og fødevarer (MEMO / 13 / 994).

Sundhedskommissær Tonio Borg sagde: "Jeg er dybt bekymret over det faktum, at antibiotika, der har gjort det muligt for os at behandle tidligere dødbringende bakterieinfektioner og redde mange liv, nu bliver mindre og mindre effektive. Jeg kan ikke understrege nok, hvor seriøst Kommissionen tager udfordring fra antimikrobiel resistens. Kommissionen er fortsat fuldt ud forpligtet til at forfølge sin handlingsplan for at tackle antimikrobiel resistens både hos mennesker og hos dyr på en koordineret måde ".

Forskning- og innovationskommissær Máire Geoghegan-Quinn tilføjede: "Forskning og innovation er afgørende, hvis vi skal vende tidevand mod antimikrobiel resistens. Disse nye projekter vil føje til det fremragende arbejde med at udvikle nye lægemidler og behandlinger. Jeg er især glad for at så mange små virksomheder er partnere i disse projekter - noget jeg gerne vil se på tværs af det nye EU-forskningsprogram, Horizon 2020. "

reklame

Handlingsplan: Status

Kommissionens handlingsplan fra november 20112 for at forhindre yderligere spredning af antimikrobiel resistens opstiller syv nøgleområder, hvor der er mest nødvendige foranstaltninger: 1) At sikre antimikrobielle anvendes hensigtsmæssigt både hos mennesker og dyr; 2) forebygge mikrobielle infektioner og deres spredning; 3) udvikling af nye effektive antimikrobielle stoffer eller alternativer til behandling; 4) samarbejde med internationale partnere for at indeholde risikoen for AMR; 5) forbedring kontrol og overvågning i menneskers og dyrs medicin; 6) forskning og innovation; og 7) kommunikation, undervisning og uddannelse. To år inde i femårsplan, har betydelige fremskridt er gjort i de fleste områder, navnlig:

Forskning og innovation: EU har investeret nogle 800 millioner € i AMR-relateret forskning, herunder gennem initiativet om innovative lægemidler (IMI). Kommissionen har i dag annoncerer lanceringen af ​​15 nye forskningsprojekter til en samlet budgetmæssig bidrag på 91 millioner € EU. Projekterne, der involverer nogle 44 små og mellemstore virksomheder samt universiteter og andre forskningsinstitutioner, vil udvikle nye antimikrobielle stoffer eller alternativer såsom fager og vacciner. De vil også tage fat på antibiotikaresistens inden fødekæden og undersøge nanoteknologi, der kan levere antimikrobielle stoffer.

reklame

Bedre kontrol og overvågning: Der er lagt meget arbejde i at styrke og konsolidere overvågningssystemer vedrørende antimikrobiel forbrug og resistens i den veterinære sektor. En beslutning, der blev offentliggjort i denne uge, indeholder regler om harmoniseret indsamling af data om AMR i dyr og fødevarer. Dette er vigtigt for sammenligneligheden af ​​data mellem medlemsstaterne for både mennesker og dyr sektor og for at vurdere de trufne foranstaltninger.

Hensigtsmæssig brug af antibiotika hos mennesker og dyr: Flere projekter, der er finansieret under sundhedsprogrammet, vedrører f.eks. Misbrug af antimikrobielle stoffer i humanmedicin, kendskab til interessenter - læger, landmænd, farmaceuter og patienter - og salg af antimikrobielle stoffer uden recept. Desuden er Kommissionen i den sidste fase af revisionen af ​​de juridiske værktøjer til veterinærlægemidler og foderlægemidler, som vil behandle AMR i disse områder.

Forebyggelse mikrobielle infektioner og deres spredning: I maj i år vedtog Kommissionen et forslag til en enkelt, omfattende dyresundhed lov, der fokuserer på forebyggelse af sygdomme, hvilket vil reducere behovet for antibiotika. På den menneskelige sundhed side, igangværende projekter og foranstaltninger medfinansieres af sundhedsprogrammet støtte gennemførelsen af ​​Rådets henstilling om patientsikkerhed, herunder infektioner erhvervet i sundhedsvæsenet.

For mere information om gennemførelsen af ​​AMR-handlingsplanen ser køreplan.

Baggrund

Antimikrobielle stoffer omfatter antibiotika, som er essentielle lægemidler til mennesker og dyr, og kan også bruges som desinfektionsmidler, antiseptiske midler og andre hygiejneprodukter. De har væsentligt reduceret truslen af ​​infektionssygdomme. Antibiotika er et uundværligt værktøj i medicin og anvendes i procedurer såsom transplantation og kemoterapi.

Men i årenes løb bakterierne er blevet resistente over for antibiotika. Denne modstand har manifesteret sig i hospitalserhvervede infektioner, luftvejsinfektioner, meningitis, diarré-sygdomme og seksuelt overførte infektioner. Resistente bakterier kan overføres fra dyr til mennesker via fødekæden eller ved direkte kontakt.

Siden 1990'erne, da AMR blev anerkendt som en alvorlig trussel mod folkesundheden, har Kommissionen lanceret forskellige initiativer og aktioner på tværs af sektorer, dvs. human- og veterinærmedicin, fødevarer og foder og videnskabelig forskning. 2011-handlingsplanen er den seneste i en række foranstaltninger, som Kommissionen har taget for at tackle AMR.

For mere information, klik her.

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs

Europa-Kommissionen

Gennemgang af EU's forsikringsregler: Tilskynde forsikringsselskaber til at investere i Europas fremtid

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget en omfattende gennemgang af EU's forsikringsregler (kendt som Solvens II), så forsikringsselskaber kan opskalere langsigtede investeringer i Europas genopretning efter COVID-19-pandemien.

Dagens gennemgang har også til formål at gøre forsikrings- og genforsikringssektoren (dvs. forsikring for forsikringsselskaber) mere modstandsdygtig, så den kan klare fremtidige kriser og bedre beskytte forsikringstagere. Desuden vil der blive indført forenklede og mere forholdsmæssige regler for visse mindre forsikringsselskaber.

Forsikringer er afgørende for mange europæere og for Europas virksomheder. De beskytter mennesker mod økonomiske tab i tilfælde af uforudsete begivenheder. Forsikringsselskaber spiller også en vigtig rolle i vores økonomi ved at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi og derved give europæiske virksomheder langsigtet finansiering.

reklame

Dagens anmeldelse består af følgende elementer:

  • Et lovgivningsforslag om ændring af Solvens II -direktivet (direktiv 2009/138/EF)
  • en meddelelse om revisionen af ​​Solvens II -direktivet og;
  • et lovgivningsforslag til et nyt forsikringsinddrivelses- og afviklingsdirektiv.

Omfattende gennemgang af Solvens II

Formålet med dagens gennemgang er at styrke europæiske forsikringsselskabers bidrag til finansieringen af ​​inddrivelsen, fremskridt inden for kapitalmarkedsunionen og kanalisering af midler til den europæiske grønne aftale. På kort sigt kan kapital på op til anslået 90 milliarder euro frigives i EU. Denne betydelige frigivelse af kapital vil hjælpe (gen) forsikringsselskaber med at øge deres bidrag som private investorer til Europas genopretning efter COVID-19.

reklame

Ændringerne til Solvens II -direktivet vil på et senere tidspunkt blive suppleret med delegerede retsakter. Dagens meddelelse beskriver Kommissionens hensigter i denne henseende. 

Nogle vigtige punkter fra dagens pakke:

  • Dagens ændringer vil bedre beskytte forbrugerne og sikre, at forsikringsselskaber forbliver solide, også i vanskelige økonomiske tider;
  • forbrugere ("forsikringstagere") vil blive bedre informeret om deres forsikringsselskabs økonomiske situation;
  • forbrugerne vil blive bedre beskyttet, når de køber forsikringsprodukter i andre medlemsstater takket være forbedret samarbejde mellem tilsynsmyndigheder;
  • forsikringsselskaber vil blive tilskyndet til at investere mere i langsigtet kapital til økonomien;
  • forsikringsselskabers finansielle styrke vil tage bedre hensyn til visse risici, herunder risici i forbindelse med klimaet, og være mindre følsomme over for kortsigtede markedssvingninger, og;
  • hele sektoren vil blive undersøgt bedre for at undgå, at dens stabilitet bringes i fare.

Forslag til direktiv om inddrivelse og afvikling af forsikring

Formålet med direktivet om genopretning og afvikling af forsikringer er at sikre, at forsikringsselskaber og relevante myndigheder i EU er bedre forberedt i tilfælde af betydelig økonomisk nød.

Det vil indføre en ny ordnet afviklingsproces, som bedre beskytter forsikringstagerne såvel som realøkonomien, det finansielle system og i sidste ende skatteydere. De nationale myndigheder vil være bedre rustet, hvis et forsikringsselskab bliver insolvent.

Gennem etablering af afviklingskollegier vil relevante tilsynsmyndigheder og afviklingsmyndigheder være i stand til at tage koordinerede, rettidige og afgørende tiltag for at tackle problemer, der opstår inden for grænseoverskridende (gen) forsikringsgrupper, hvilket sikrer det bedst mulige resultat for forsikringstagere og den bredere økonomi.

Dagens forslag bygger i vid udstrækning på teknisk rådgivning fra EIOPA (Den Europæiske Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsmyndighed). De er også i overensstemmelse med det arbejde, der er blevet udført på internationalt plan om emnet, samtidig med at der tages hensyn til europæiske særlige forhold.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: "Europa har brug for en stærk og levende forsikringssektor for at investere i vores økonomi og for at hjælpe os med at håndtere de risici, vi står over for. Forsikringssektoren kan bidrage til Green Deal og Capital Markets Union, takket være dens dobbelte rolle som beskytter og investor. Dagens forslag sikrer, at vores regler forbliver egnede til formålet, ved at gøre dem mere proportionale. ”

Mairead McGuinness, kommissær med ansvar for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunionen, sagde: ”Dagens forslag vil hjælpe forsikringssektoren med at træde op og spille sin fulde rolle i EU's økonomi. Vi muliggør investering i genopretning og videre. Og vi fremmer forsikringsselskabers deltagelse på EU's kapitalmarkeder og leverer de langsigtede investeringer, der er så afgørende for en bæredygtig fremtid. Vores voksende kapitalmarkedsunion er afgørende for vores grønne og digitale fremtid. Vi er også meget opmærksomme på forbrugerperspektivet; forsikringstagere kan være forsikret om, at de vil blive bedre beskyttet i fremtiden, hvis deres forsikringsselskab støder på vanskeligheder. ”

Næste skridt

Lovpakken vil nu blive drøftet af Europa -Parlamentet og Rådet.

Baggrund

Forsikringsbeskyttelse er afgørende for mange husstande, virksomheder og finansielle markedsdeltagere. Forsikringssektoren tilbyder også løsninger til pensionsindkomst og hjælper med at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi.

Den 1. januar 2016 trådte Solvens II -direktivet i kraft. Kommissionen overvågede anvendelsen af ​​direktivet og rådførte i vid udstrækning med interessenterne om mulige områder til revision.

Den 11. februar 2019 anmodede Kommissionen formelt om teknisk rådgivning fra EIOPA for at forberede revisionen af ​​Solvens II -direktivet. EIOPAs tekniske råd blev offentliggjort den 17. december 2020.

Ud over det minimum af revisionsomfang, der er nævnt i selve direktivet, og efter at have hørt interessenter, identificerede Kommissionen yderligere områder i Solvency II -rammen, der bør revideres, f.eks. Sektorens bidrag til Den Europæiske Unions politiske prioriteter (f.eks. European Green Deal og Capital Markets Union), tilsyn med grænseoverskridende forsikringsaktiviteter og øget proportionalitet af tilsynsregler, herunder rapportering.

Mere information

Lovforslag til ændringer af direktiv 2009/138/EF (Solvens II -direktivet)

Lovforslag til inddrivelse og afvikling af (gen) forsikringsselskaber

Meddelelse om revision af Solvens II -direktivet

Spørgsmål og svar

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen offentliggør en forbedret overvågningsrapport for Grækenland

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort ellevte forbedrede overvågningsrapport for Grækenland. Rapporten er udarbejdet i forbindelse med de forbedrede overvågningsrammer, der tjener til at sikre fortsat støtte til opfyldelsen af ​​Grækenlands reformforpligtelser efter en vellykket gennemførelse af programmet for økonomisk bistand i 2018. Rapporten konkluderer, at Grækenland har truffet de nødvendige foranstaltninger for at nå sit på grund af specifikke forpligtelser, på trods af de udfordrende omstændigheder forårsaget af pandemien.

De græske myndigheder leverede specifikke forpligtelser på tværs af forskellige områder, herunder privatiseringer, forbedring af erhvervsklimaet og skatteforvaltningen, mens de gik videre med bredere strukturreformer, herunder inden for skoleundervisning og offentlig administration. De europæiske institutioner glæder sig over det tætte og konstruktive engagement på alle områder og opfordrer de græske myndigheder til at fortsætte fremdriften og, hvor det er nødvendigt, styrke bestræbelserne på at afhjælpe de forsinkelser, der delvis er forårsaget af pandemien.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending