Følg os

Europa-Kommissionen

Europæiske antibiotikadag 2013: EU optrapper kampen mod resistente bakterier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EAAD2013_MRSAEn undersøgelse1 offentliggjort af Europa-Kommissionen i dag (15. november) afslører et fald i antibiotikabrug hos mennesker siden 2009 og en voksende offentlig bevidsthed om, at antibiotika ikke dræber vira. Denne positive nyhed overskygges dog af data udgivet sideløbende af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC), der viser en markant stigning i Europa af multiresistente gramnegative bakterier, der er resistente over for carbapenemer - sidste linje antibiotika, der bruges til at behandle sundhedsrelaterede infektioner. Kommissionen optrapper derfor kampen mod antimikrobiel resistens (AMR) gennem finansiering af 15 nye forskningsprojekter (MEMO / 13 / 996) og harmoniserede regler om indsamling af data om AMR knyttet til dyr og fødevarer (MEMO / 13 / 994).

Sundhedskommissær Tonio Borg sagde: "Jeg er dybt bekymret over det faktum, at antibiotika, som har gjort det muligt for os at behandle tidligere dødelige bakterieinfektioner og redde mange liv, nu bliver mindre og mindre effektive. Jeg kan ikke understrege nok, hvor alvorligt Kommissionen tager udfordring fra antimikrobiel resistens. Kommissionen er fortsat fuldt ud forpligtet til at forfølge sin handlingsplan for at håndtere antimikrobiel resistens både hos mennesker og dyr på en koordineret måde".

Forsknings- og innovationskommissær Máire Geoghegan-Quinn tilføjede: "Forskning og innovation er afgørende, hvis vi skal vende skuden mod antimikrobiel resistens. Disse nye projekter vil føje til det fremragende arbejde, der er i gang med at udvikle nye lægemidler og behandlinger. Jeg er især glad for at så mange små virksomheder er partnere i disse projekter – noget jeg gerne vil se på tværs af det nye EU-forskningsprogram, Horizon 2020."

Handlingsplan: Status

Kommissionens handlingsplan fra november 20112 for at forhindre yderligere spredning af antimikrobiel resistens angiver syv nøgleområder, hvor foranstaltninger er mest nødvendige: 1) at sikre, at antimikrobielle stoffer anvendes korrekt både hos mennesker og dyr; 2) forebyggelse af mikrobielle infektioner og deres spredning; 3) udvikling af nye effektive antimikrobielle stoffer eller alternativer til behandling; 4) samarbejde med internationale partnere for at begrænse risikoen ved AMR; 5) forbedring af overvågning og overvågning inden for human- og dyremedicin; 6) forskning og innovation; og 7) kommunikation, uddannelse og træning. To år inde i femårsplanen er der sket betydelige fremskridt på de fleste områder, især:

Forskning og innovation: EU har investeret omkring 800 millioner euro i AMR-relateret forskning, herunder gennem initiativet for innovative lægemidler (IMI). Kommissionen annoncerer i dag lanceringen af ​​15 nye forskningsprojekter til et samlet EU-budgetbidrag på 91 mio. EUR. Projekterne, der involverer omkring 44 små og mellemstore virksomheder samt universiteter og andre forskningsorganisationer, vil udvikle nye antimikrobielle stoffer eller alternativer såsom fager og vacciner. De vil også adressere antibiotikaresistens i fødekæden og undersøge nanoteknologier, der kan levere antimikrobielle lægemidler.

Forbedring af overvågning og overvågning: Der er lagt en stor indsats i at styrke og konsolidere overvågningssystemerne for antimikrobielt forbrug og resistens i veterinærsektoren. En kommissionsbeslutning, offentliggjort i denne uge, fastsætter regler om harmoniseret dataindsamling om AMR i dyr og fødevarer. Dette er vigtigt for sammenligneligheden af ​​data mellem medlemsstaterne for både den humane og veterinære sektor og for at evaluere de trufne foranstaltninger.

reklame

Passende brug af antibiotika hos mennesker og dyr: Adskillige projekter finansieret under sundhedsprogrammet omhandler for eksempel misbrug af antimikrobielle midler i humanmedicin, bevidsthed om interessenter – læger, landmænd, farmaceuter og patienter – og salg af antimikrobielle stoffer uden recept. Desuden er Kommissionen i sidste fase af revisionen af ​​de juridiske værktøjer for veterinærlægemidler og foderlægemidler, som vil behandle AMR på disse områder.

Forebyggelse af mikrobielle infektioner og deres spredning: I maj i år vedtog Kommissionen et forslag til en samlet, omfattende dyresundhedslov, som fokuserer på forebyggelse af sygdomme, hvilket ville reducere behovet for antibiotika. Hvad angår menneskers sundhed, understøtter igangværende projekter og aktioner, der samfinansieres af sundhedsprogrammet, gennemførelsen af ​​Rådets henstilling om patientsikkerhed, herunder sundhedsrelaterede infektioner.

For mere information om implementeringen af ​​AMR-handlingsplanen se køreplan.

Baggrund

Antimikrobielle stoffer omfatter antibiotika, som er essentielle lægemidler til mennesker og dyr, og som også kan bruges som desinfektionsmidler, antiseptiske midler og andre hygiejneprodukter. De har reduceret truslen om infektionssygdomme væsentligt. Antibiotika er et uundværligt værktøj i medicin og bruges i procedurer som transplantation og kemoterapi.

Men med årene er bakterier blevet resistente over for antibiotika. Denne resistens har vist sig i hospitalserhvervede infektioner, luftvejsinfektioner, meningitis, diarrésygdomme og seksuelt overførte infektioner. Resistente bakterier kan overføres fra dyr til mennesker via fødekæden eller ved direkte kontakt.

Siden 1990'erne, hvor AMR blev anerkendt som en alvorlig trussel mod folkesundheden, har Kommissionen iværksat forskellige initiativer og tiltag på tværs af sektorer, dvs. human- og veterinærmedicin, fødevarer og foder og videnskabelig forskning. Handlingsplanen for 2011 er den seneste i en række af foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle AMR.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending