Følg os

Kost

Kommissionen glæder sig over den amerikanske meddelelse om at bringe landets lovgivning i overensstemmelse med internationale standarder for BSE

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

bse-kogalskab-bovin-spongiform-encefalopatiEuropa-Kommissionen har hilst det amerikanske landbrugsministeriums (USDA) regelmeddelelse velkommen om at bringe den amerikanske lovgivning i overensstemmelse med internationale standarder for BSE. Det vil betyde, at EU-oksekød og andre kvægprodukter igen vil blive tilladt til amerikansk eksport. Det amerikanske marked har været lukket siden januar 1998, da USA indførte et forbud mod EU-oksekød på grund af BSE. Genåbningen er et velkomment, om end sent, skridt til at afskaffe det uberettigede forbud og genskabe normale handelsbetingelser. 

Denne handling vil snart blive offentliggjort i det føderale register. Reglen træder i kraft 90 dage efter offentliggørelsen.

Baggrund

Det amerikanske marked har været lukket for alt EU-oksekød, herunder udbenet oksekød, siden 1997, hvor USA indførte importrestriktioner for oksekød, får og geder (drøvtyggere) og deres produkter på baggrund af BSE-bekymringer. Disse foranstaltninger gik ud over standarderne fra Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE), ifølge hvilke f.eks. udbenet skeletmuskel-oksekød er sikkert og frit kan handles fra alle lande.

Derudover har OIE evalueret BSE-risikostatus for EU-medlemsstater. I erkendelse af EU's enorme indsats og investeringer for at kontrollere og udrydde BSE har næsten alle EU-medlemsstater samme eller bedre risikostatus end de fleste lande i verden. EU oksekød er sikkert.

Disse standarder blev etableret i 2005. EU forventer, at de resterende importrestriktioner for EU's fåre- og gedeprodukter også snart vil blive ophævet, og at de amerikanske importbetingelser snart vil blive fuldt ud tilpasset internationale standarder.

EU's indre marked har leveret et højt niveau af fødevaresikkerhed for forbrugere både i EU og i udlandet, baseret på internationale standarder og solid videnskab. Landbrugs- og fødevaresektorerne skal være i stand til at udnytte denne præstation. Denne markedsåbning sender også et vigtigt signal til EU's handelspartnere verden over om, at EU-oksekød er sikkert, og at importen af ​​EU-oksekød bør genoptages hurtigt.

reklame

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending