Følg os

Støtte

Partnere i solidaritet: Europa-Kommissionens støtte til Den Internationale Komité for Røde Kors

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131022Hands-on solidaritet og medfølelse er den mest effektive og selvopretholdende modgift mod virkningen af ​​konflikter og den lidelse, de skaber. Siden dens fødsel for 150 år siden har Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) stået som et globalt symbol på denne medfølelse og solidaritet.

Den Europæiske Union er selv forkæmper for fred og deler med ICRC det samme stærke engagement og værdier og æren af ​​at blive anerkendt med Nobelprisen for fred. I mere end 30 år nu har Europa-Kommissionen lænet sig op med økonomisk, politisk og politisk støtte til Røde Kors' families arbejde i menneskehedens tjeneste.

Den Europæiske Union – Kommissionen og medlemslandene – er en af ​​de vigtigste bidragydere til ICRC og verdens førende bistandsdonor. Eksperter fra Europa-Kommissionen arbejder sammen over hele verden med det humanitære personale fra ICRC, de nationale foreninger i Røde Kors og Røde Halvmåne og Den Internationale Røde Kors Sammenslutning for at redde liv, reducere lidelse og bevare den menneskelige værdighed. Kommissionen er også en aktiv fortaler for respekt for humanitære principper og international humanitær ret i enhver konfliktzone, hvor de er i fare.

Finansiering

Europa-Kommissionen har støttet ICRC's livreddende arbejde i nogle af de største kriser i de sidste årtier. Siden 2008 har Kommissionens finansiering til ICRC's aktiviteter overstiget 400 mio. EUR.

I 1990'erne arbejdede de to organisationer sammen for at støtte ofrene for kriserne i det tidligere Jugoslavien, Rwanda, Libanon, Tjetjenien, Sri Lanka og mange andre. I de senere år har Kommissionen støttet ICRC's aktiviteter efter jordskælvet i 2010 i Haiti, oversvømmelserne i Pakistan i 2010, tsunamien i Sydøstasien i 2004 og tørke- og sultkrisen i 2011 på Afrikas Horn og har arbejdet med ICRC at adressere verdens "glemte kriser" såsom den igangværende humanitære katastrofe i Den Centralafrikanske Republik.

Kommissionen er medlem af ICRC Donor Support Group sammen med andre store bidragydere. I 2012 var ICRC en af ​​de nøglepartnere, hvorigennem Kommissionen leverede størstedelen af ​​sin humanitære bistand til mennesker i nød rundt om i verden. Sidste år kanaliserede Kommissionen 71.4 millioner euro i humanitær finansiering gennem ICRC – bistand, der gik til at støtte fødevarehjælp, sundheds- og medicinske tjenester og beskyttelse og andre former for livreddende bistand i mange af de mest kriseramte steder, såsom Yemen , Sudan og Irak.

reklame

Hidtil i 2013 har Kommissionen bevilget 62.4 millioner euro til ICRC. Sammen arbejder vi på at hjælpe ofrene for krigen i Syrien, de syriske flygtninge i nabolandene, ofrene for tørke og konflikt i Somalia og dem, der lider af konflikter og kriser i andre lande, herunder Afghanistan, Colombia og Mali. For eksempel finansierer Kommissionen ICRC's operationer i Syrien med 10 millioner euro - støtte, der gør det muligt for ICRC at arbejde i nogle af de værst ramte dele af landet, herunder Homs og Aleppo, og at levere vigtig medicin, medicinsk udstyr, sundhedspleje og beskyttelse . I Libanon hjælper Kommissionen og ICRC flygtninge fra krigen i Syrien og værtssamfund med €2.5 millioner - uundværlig hjælp til fødevarehjælp og akut sundhedspleje.

I Mauretanien har Kommissionen og ICRC siden 2007 været aktive i behandlingen af ​​alvorlig underernæring. Partnerskabet sikrer omsorg for tusindvis af børn og gravide og ammende kvinder i regionen. Takket være disse aktiviteter inden for 27 sundhedsfaciliteter kan børn, der lider af underernæring, reddes, fordi de bliver screenet og behandlet til tiden.

I Irak har Kommissionen støttet ICRC med at implementere beskyttelses- samt vand- og sanitetsprojekter, der nåede ud til over 1 million modtagere i 2013.

Nogle ICRC-operationer kan også finansieres med udviklingsbistand fra Europa-Kommissionen. I 2000-2007 ydede EuropeAid (Kommissionens udviklingsafdeling) næsten 50 millioner euro til ICRC for at forbedre levebrødet for dem, der har mest brug for det, i landene i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS).

Forsvar

ICRC's operationelle evner er imponerende på alle punkter: lægehjælp, fødevaredistribution, medbringelse af vand, sanitet, levebrødsstøtte, besøg hos fanger, genoprettelse af kontakt mellem mennesker adskilt af vold eller katastrofer. Men lige så vigtige er de værdier, ICRC legemliggør: dets dedikation til international humanitær lov og dets overholdelse af principperne om neutralitet og upartiskhed. Takket være disse principper er ICRC i stand til at arbejde selv på steder, hvor ingen andre nødhjælpsorganisationer er tilladt, såsom Al-Shabbab - kontrollerede dele af Somalia eller omstridte områder i Yemen.

Kommissionen er en langvarig fortaler for respekt for international humanitær ret og humanitære principper. Dette er en politisk prioritet for EU, og Kommissionen støtter ICRC og andre humanitære organisationer i deres bestræbelser på at bevare og beskytte sikkerheden og sikkerheden for humanitært personale.

Hvert år fejrer Kommissionen World Humanitarian Day og øger bevidstheden om de voksende farer, som humanitære arbejdere over hele verden står over for. Røde Kors og Røde Halvmåne har lidt hovedparten af ​​denne tendens: I Syrien er for eksempel 22 syriske arabiske Røde Halvmåne-frivillige blevet dræbt sammen med 11 FN-medarbejdere. Kristalina Georgieva, EU-kommissæren for internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisereaktion, har gentagne gange opfordret til respekt for international humanitær lov i denne krise og har appelleret til alle parter i den syriske konflikt om at skåne civile og humanitære arbejdere og give adgang af nødhjælp til alle dele af landet, hvor det er nødvendigt. Lignende appeller er blevet fremsat på vegne af Europa-Kommissionen i andre nylige kriser, hvor humanitære principper er blevet krænket, herunder konflikten i Libyen og nødsituationerne i Pakistan, Den Demokratiske Republik Congo og Cote d'Ivoire.

I øjeblikket kører Kommissionen en fælles kampagne med ICRC under mottoet "Healthcare in Danger", der har til formål at øge bevidstheden om de vanskeligheder og vanskeligheder, som læger oplever i konflikt, og de livstruende konsekvenser for de mennesker, der har brug for deres støtte.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending