Følg os

Støtte

Partnere i solidaritet: Europa-Kommissionens støtte til Den Internationale Komité for Røde Kors

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131022Praktisk solidaritet og medfølelse er de mest effektive og selvbærende modgift til påvirkningen af ​​konflikter og den lidelse, de skaber. Siden sin fødsel for 150 år siden har Den Internationale Røde Kors (ICRC) stået som et globalt symbol på denne medfølelse og solidaritet.

Den Europæiske Union er en forkæmper for selve freden og deler med ICRC det samme stærke engagement og værdier og æren af ​​at blive anerkendt med Nobelprisen for fred. I mere end 30 år har Europa-Kommissionen lænet sig ind med økonomisk, politisk og politisk støtte til Røde Kors familiens arbejde i menneskets tjeneste.

Den Europæiske Union - Kommissionen og medlemslandene - er en af ​​de vigtigste bidragydere til ICRC og verdens førende bistandsdonor. Eksperter fra Europa-Kommissionen arbejder sammen over hele verden med ICRC's humanitære personale, de nationale samfund i Røde Kors og Røde Halvmåne og Den Internationale Røde Kors Føderation for at redde liv, mindske lidelse og bevare menneskelig værdighed. Kommissionen er også en aktiv fortaler for respekt for humanitære principper og international humanitær lovgivning i enhver konfliktzone, hvor de er i fare.

reklame

Finansiering

Europa-Kommissionen har støttet ICRCs livreddende arbejde i nogle af de største kriser i de sidste årtier. Siden 2008 overstiger Kommissionens finansiering til ICRC's aktiviteter € 400 mio.

I 1990'erne arbejdede de to organisationer sammen om at støtte ofrene for kriserne i det tidligere Jugoslavien, Rwanda, Libanon, Tjetjenien, Sri Lanka og mange andre. I de senere år har Kommissionen støttet ICRC-aktiviteterne efter jordskælvet i Haiti i 2010, oversvømmelserne i Pakistan i 2010, tsunamien i Sydøstasien i 2004 og tørke- og sultkrisen i 2011 i Afrikas Horn og har arbejdet med ICRC at tackle verdens "glemte kriser" som den igangværende humanitære katastrofe i Den Centralafrikanske Republik.

reklame

Kommissionen er medlem af ICRCs donorstøttegruppe sammen med andre store bidragydere. I 2012 var ICRC en af ​​de vigtigste partnere, gennem hvilke Kommissionen leverede størstedelen af ​​sin humanitære hjælp til mennesker i nød overalt i verden. Sidste år kanaliserede Kommissionen 71.4 mio. EUR af humanitær finansiering gennem ICRC - bistand, der gik til støtte til fødevarehjælp, sundheds- og medicinske tjenester og beskyttelse og andre former for livreddende bistand på mange af de mest kriseramte steder såsom Yemen , Sudan og Irak.

Indtil videre i 2013 har Kommissionen tildelt 62.4 mio. EUR til ICRC. Sammen arbejder vi for at hjælpe ofrene for krigen i Syrien, de syriske flygtninge i nabolandene, ofrene for tørke og konflikt i Somalia og dem, der lider under konflikt og kriser i andre lande, herunder Afghanistan, Colombia og Mali. For eksempel finansierer Kommissionen ICRC's operationer i Syrien med € 10 millioner - støtte, der gør det muligt for ICRC at arbejde i nogle af de værst ramte dele af landet, herunder Homs og Aleppo, og til at levere essentiel medicin, medicinsk udstyr, sundhedspleje og beskyttelse . I Libanon hjælper Kommissionen og ICRC flygtninge fra den syriske krig og værtssamfund med 2.5 millioner euro - uundværlig hjælp til fødevarehjælp og akut sundhedspleje.

I Mauretanien har Kommissionen og ICRC været aktive siden 2007 til behandling af alvorlig underernæring. Partnerskabet sikrer pleje af tusinder af børn og gravide og ammende kvinder i regionen. Takket være disse aktiviteter inden for 27-sundhedsfaciliteter kan børn, der lider af underernæring, gemmes, fordi de screenes og behandles til tiden.

I Irak har Kommissionen støttet ICRC i gennemførelsen af ​​beskyttelses- og vand- og sanitetsprojekter, der når ud til over 1 millioner modtagere i 2013.

Nogle ICRC-operationer kan også finansieres med udviklingsbistand fra Europa-Kommissionen. I 2000-2007 leverede EuropeAid (Kommissionens udviklingsafdeling) næsten 50 mio. EUR til ICRC for at forbedre levebrødet for dem, der har mest brug for det, i landene i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS).

Forsvar

ICRC's operationelle evner er imponerende på alle måder: lægehjælp, fordeling af mad, bringe vand, sanitet, støtte til levebrød, besøg hos fanger, genoprette kontakt mellem mennesker adskilt af vold eller katastrofer. Men lige så vigtige er de værdier, som ICRC indeholder: dets dedikation til international humanitær lov og dets overholdelse af principperne om neutralitet og upartiskhed. Takket være disse principper er ICRC i stand til at arbejde selv på steder, hvor ingen andre nødhjælpsorganisationer er tilladt, såsom Al-Shabbab-kontrollerede dele af Somalia eller omstridte territorier i Yemen.

Kommissionen er en langvarig fortaler for respekten for international humanitær lov og humanitære principper. Dette er en politisk prioritering for EU, og Kommissionen støtter ICRC og andre humanitære organisationer i deres bestræbelser på at bevare og beskytte det humanitære personals sikkerhed og sikkerhed.

Hvert år overvåger Kommissionen verdens humanitære dag og øger bevidstheden om de voksende farer, som humanitære arbejdere overalt i verden står over for. Røde Kors og Røde Halvmåne har lidt størstedelen af ​​denne tendens: I Syrien er for eksempel 22 syriske arabiske Røde Halvmåne frivillige dræbt sammen med 11 FN-medarbejdere. Kristalina Georgieva, EU-kommissær for internationalt samarbejde, humanitær bistand og kriseberedskab, har gentagne gange opfordret til respekt for international humanitær lov i denne krise og har appelleret til alle parter i den syriske konflikt om at spare civile og humanitære arbejdere og om at give adgang nødhjælp til alle dele af landet, hvor det er nødvendigt. Tilsvarende appeller er blevet fremsat på vegne af Europa-Kommissionen i andre nylige kriser, hvor humanitære principper er blevet overtrådt, herunder konflikten i Libyen og nødsituationer i Pakistan, Den Demokratiske Republik Congo og Elfenbenskysten.

I øjeblikket kører Kommissionen en fælles kampagne med ICRC under mottoet "Sundhedspleje i fare", der har til formål at øge bevidstheden om de vanskeligheder og trængsler, som mediciner i konflikt oplever, og de livstruende konsekvenser for de mennesker, der har brug for deres støtte.

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending