Følg os

Konflikter

Indlæg ved internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisestyring kommissær Kristalina Georgieva, om formodede tilfælde af polio i Syrien

DEL:

Udgivet

on

hm__1245752029_polio1"Verdenssundhedsorganisationen (WHO) modtog rapporter om, at 1999 tilfælde af akut slap lammelse (AFP), muligvis forårsaget af poliovirus, er blevet diagnosticeret i Deir-ez-zur i det nordlige Syrien. De endelige resultater afventes fra det regionale referencelaboratorium. i den østlige middelhavsregion i WHO. Disse kan være de første tilfælde i Syrien siden XNUMX, og situationen er yderst bekymrende i betragtning af den nuværende sikkerhedssituation og problemerne med adgang til dem, der skal vaccineres.

"Den Europæiske Union er forberedt på en sådan eventualitet, og gennem vores humanitære budget har vi allerede forpligtet 7 millioner euro til WHO under vores seneste pakke på 250 millioner euro. Dette bringer vores samlede tildeling til FN's sundhedsorganisation op på 13.5 millioner euro siden Vi er klar til at gøre mere, hvis det er nødvendigt.

"Vi overvåger konstant situationen inde i Syrien og i nabolandene. Vi er i kontakt med WHO's epidemiologiske overvågningsenhed med base i Amman og andre i regionen for at se, hvordan vi kan være til yderligere hjælp, hvis tilfældene bliver bekræftet. fase EU's bistand som reaktion på Syrien-krisen, humanitær og andet, beløber sig til omkring 2 mia. EUR.

"Ved at arbejde sammen med vores partnere på området håber EU, at vi kan kvæle denne potentielle polio-genopblomstring og skåne det syriske folk for endnu en kilde til lidelse."

For mere information, Klik her, og på arabisk, her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending