Følg os

Europa-Kommissionen

Sundhed og sikkerhed: Kommissionen henviser Spanien til Domstolen for ikke at beskytte civile Guard

DEL:

Udgivet

on

EU_flag_blæserEuropa-Kommissionen har besluttet at indbringe Spanien for EU's Domstol for ikke fuldt ud at anvende EU-direktivet, der fastlægger grundlæggende regler om beskyttelse af arbejdstagernes sundhed og sikkerhed for medlemmer af civilgarden ('Guardia Civil').

Kommissionen mener, at Spanien ikke i tilstrækkelig grad har sikret udnævnelsen af ​​kvalificeret personale til at verificere, at sundheds- og sikkerhedsbeskyttelsesforanstaltninger er indført på alle civilvagtens arbejdspladser. Dette er i strid med direktivets artikel 7 89 / 391 / EØF, som pålægger arbejdsgivere at stille nødvendigt personale og udstyr til rådighed for at sikre, at forebyggende og beskyttende handlinger, såsom risikovurderinger, kan udføres.

De spanske myndigheder har indrømmet, at de obligatoriske risikovurderinger på nogle arbejdspladser i civilgarden ikke blev udført på grund af manglen på kvalificeret personale og tilstrækkeligt udstyr.

Ved ikke at udføre risikovurdering på alle civilgardens arbejdspladser er de spanske myndigheder også i strid med artikel 6 i direktiv 89/391/EØF, hvilket indebærer, at arbejdsgiveren ikke vil være i besiddelse af risikovurderingsdokumentation som krævet i artikel 9 i samme direktiv.

I september 2012 sendte Kommissionen en begrundet udtalelse til de spanske myndigheder, hvori den anmodede dem om at gennemføre direktivet korrekt for så vidt angår medlemmer af civilgarden (MEMO / 12 / 708). Kommissionen understregede, at manglende overholdelse af disse bestemmelser ville udsætte et stort antal Guardia Civil-arbejdere for risici for personskade eller udsættelse for sundhedsfarer. Kommissionen understregede også, at forebyggelse af og beskyttelse mod arbejdsrelaterede risici bør udføres på hver arbejdsplads for at garantere beskyttelsen af ​​enhver arbejdstager.

Da de spanske myndigheder stadig ikke har gennemført direktivet korrekt, har Kommissionen besluttet at indbringe Spanien for Domstolen.

For mere information, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending