Følg os

Udvikling

På World Food Day, World Vision opfordrer EU og globale ledere til at fjerne sult og forebygges dødsfald blandt børn

DEL:

Udgivet

on

verdensvisionPå World Food Day (16. oktober) vil udviklingsorganisationen World Vision opfordre EU og globale ledere til at fjerne børns sult og bringe antallet af børn, der dør af årsager, der kan undgås, til nul.

"Mere end 842 millioner mennesker går sultne i seng, på trods af en overflod af mad på verdensplan," siger World Vision EU-repræsentant Marius Wanders. "Ifølge en nylig Lancet-rapport er fejlernæring ansvarlig for dødsfald for 45 procent af børn under fem år, hvilket resulterer i tab af omkring 3.1 millioner liv hvert år. Skøn viser også, at hæmning påvirkede mindst 165 millioner børn på verdensplan i 2011, hvilket irreversibelt skadede deres kognitive og fysiske udvikling, hvilket bidrog til en ond cirkel af fattigdom."  

Temaet for Verdens Fødevaredag ​​er 'Bæredygtige fødevaresystemer for fødevaresikkerhed og ernæring', og World Vision efterlyser fokus på sunde fødevaresystemer, herunder jord, vand og jord, som fødevareproduktionen afhænger af, samt på små familielandmænd som er størstedelen af ​​verdens fødevareusikre. Disse opfordringer understøttes af World Vision-praksis, såsom 'Farmer-Managed Natural Regeneration'-programmet, en tilgang, der modtager anerkendelse fra FN.

"At eliminere sult kræver en bevidst indsats for at genoprette sundheden i fødevaresystemerne, så de kan blive modstandsdygtige, bæredygtige og mere produktive," siger Wanders. "Når folk har evnen til at forsørge deres familier, kombineret med den viden og den adfærd, der er nødvendig for at træffe gode kostvalg, vil vi have sunde madsystemer, der fører til sunde fællesskaber."

Wanders anerkender, at EU og andre globale donorer har vist en stigende interesse for problemerne med sult og underernæring. World Vision støtter især EU's nylige eksterne politiske fokus på mødre- og børns ernæring, som tackler de underliggende årsager til dårlig ernæring gennem en multisektoriel tilgang.

Wanders konkluderer dog, at "det globale samfund skal øge momentum i de kommende år for at reducere global sult og underernæring på alle mulige måder. World Vision opfordrer EU og globale beslutningstagere til at henvise sult til historiebøgerne og reducere antallet af børn, der dør af forebyggelige årsager, til nul."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending