Følg os

Europa-Parlamentet

MEP'erne forbyde cadmium fra elværktøj batterier og kviksølv fra knapceller

DEL:

Udgivet

on

NiCd_diverseEn lov, der forbyder det giftige stof cadmium fra bærbare batterier og akkumulatorer, der bruges i ledningsfrit elværktøj såsom boremaskiner, skruetrækkere eller save, blev vedtaget af parlamentet torsdag. Dette forbud, som allerede er aftalt med EU-ministre, vil gælde fra den 31. december 2016. MEP'erne indsatte også en klausul, der forbyder kviksølv fra knapceller fra efteråret 2015.

"Jeg er overbevist om, at de vedtagne tiltag vil forbedre den nuværende lovgivning ved at lukke huller i direktivet. Målet med denne lovgivning er at muliggøre en mindre omkostningskrævende overgang for alle i værdikæden og at sikre øget beskyttelse af miljøet og menneskers sundhed, " sagde EP-ordfører Vladko Todorov Panayotov (ALDE, BG). "Jeg tror på, at denne aftale sender et stærkt budskab til alle om cadmium og kviksølv. Denne ændring vil give Europa mulighed for at innovere inden for batterier, materialer og genbrug," tilføjede han.

Betænkningen blev godkendt med 578 stemmer for, 17 imod og XNUMX hverken for eller imod.

Parlamentet indførte forbuddet mod kviksølv i knapceller (brugt i ure, legetøj, fjernbetjeninger osv.) for at hjælpe med at reducere risikoen for, at kviksølv forurener miljøet. Knapceller undslipper let separate affaldsindsamlingsordninger og øger dermed risikoen for, at de forurener miljøet.

De nye regler vil tillade, at eksisterende batterier og akkumulatorer kan sælges, indtil lagrene er opbrugt. Producenter bliver nødt til at designe apparater for at sikre, at udtjente batterier og akkumulatorer let kan fjernes, i det mindste af uafhængige fagfolk.

Når forbuddet træder i kraft, vil nikkel-cadmium (NiCd) batterier kun være tilladt til brug i nødsystemer og belysning, såsom alarmer, og i medicinsk udstyr. I andre apparater bliver de hovedsageligt erstattet af Lithium-Ion (Li-Ion) alternativer.

Cadmium, som er kræftfremkaldende og giftigt for vandmiljøet, er allerede forbudt i smykker, loddepinde og al plast i henhold til REACH-forordningen om kemikalier.

reklame

Baggrund

Det eksisterende batteridirektiv forbyder markedsføring af bærbare batterier og akkumulatorer, herunder dem, der er indbygget i enheder eller produkter, som indeholder mere end 0.002 vægtprocent cadmium, med undtagelser for visse produktkategorier.

Den foreslåede revision afslutter den nuværende undtagelse for ledningsfrit elværktøj den 31. januar 2016.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending