Følg os

Miljø

Miljø: Europæiske Union hilser undertegnelsen af ​​Minamata konvention om kviksølv

DEL:

Udgivet

on

Screen-Shot-2013 01-22-at-11.18.21-PMDen 10. oktober underskrev miljøkommissær Janez Potočnik og den litauiske miljøminister Valentinas Mazuronis Minamata-konventionen om kviksølv på vegne af Den Europæiske Union. Ceremonien, i den japanske by Kumamoto, blev overværet af repræsentanter for mere end hundrede regeringer fra hele kloden. Konventionen er den første nye multilaterale miljøaftale, der er underskrevet i mere end ti år.

Miljøkommissær Potočnik sagde: "Jeg er meget glad for at se så mange af vores internationale partnere give denne offentlige forpligtelse til at standse kviksølvforurening. Dette er en utvetydig demonstration af udbredt beslutsomhed, og jeg er sikker på, at det vil gøre en væsentlig forskel for menneskers sundhed og miljøet rundt om i verden."

Mazuronis sagde: "EU har været en stærk driver i forhandlingsprocessen, og det vil fortsætte med at spille en meget aktiv rolle. Vi vil naturligvis fortsætte dette momentum og stræbe efter en tidlig ratificering af konventionen."

Den nye konvention, som er opkaldt efter stedet for det værste tilfælde af kviksølvforurening nogensinde, dækker alle aspekter af kviksølvs livscyklus. Når den er implementeret korrekt, vil den have ægte globale virkninger, da kviksølvforurening rejser lange afstande i luften. Gravide kvinder, spædbørn og børn er i særlig risiko for kviksølv i fødekæden, og konventionen vil på lang sigt medføre betydelige fald i deres eksponering for dette giftige stof.

Konferencen i Kumamoto vedtog også et arbejdsprogram, der dækker perioden mellem konventionens undertegnelse og ikrafttræden, for at forberede de beslutninger, som den første partskonference skal træffe. Dette omfatter arbejde med vejledning til bedste tilgængelige teknikker til at bekæmpe kviksølvemissioner til luften, et særligt vigtigt aspekt.

Næste skridt

Kommissionen har allerede igangsat arbejdet med at udvikle EU's ratifikationsinstrument og den nødvendige EU-implementeringslovgivning og vil køre konsultationer herom i løbet af 2014. Konventionen er forhandlet af 140 FN-medlemslande, og de vil nu påbegynde deres egne procedurer for ratificering.

reklame

Baggrund

Kviksølv er et kemikalie med neurotoksiske virkninger, der er meget brugt i industrielle processer og i produkter som batterier eller termometre. Utilsigtede udslip af kviksølv til luften, f.eks. gennem kulafbrænding, er en massiv del af det globale kviksølvproblem. Stoffet er allerede strengt reguleret i EU, og behovet for yderligere reguleringstrin som følge af konventionen er i øjeblikket under vurdering.

Før Minamata-konventionen var den seneste multilaterale konvention, der skulle underskrives, Stockholm-konventionen om persistente organiske miljøgifte i 2001.

For mere information, Klik her og her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending