Følg os

Landbrug

Europa-Parlamentet støtter overgangen til avancerede biobrændstoffer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20130710PHT17004_width_300Parlamentet har opfordret til et loft over brugen af ​​traditionelle biobrændstoffer og en hurtig overgang til nye biobrændstoffer fra alternative kilder såsom tang og affald ved en afstemning om lovudkast onsdag. Foranstaltningerne sigter mod at reducere drivhusgasemissioner, som følge af den stigende omsætning af landbrugsjord til produktion af biobrændstof.

"Jeg glæder mig over, at Parlamentet stemmer for korrekt bogføring af drivhusgasemissioner, herunder indirekte ændringer i arealanvendelsen, og for et rimeligt loft over førstegenerationsbiobrændstoffer. Dette er et vigtigt signal om, at støtten bør fokuseres på avancerede biobrændstoffer fra 2020. Ved at tage indirekte ændringer i arealanvendelsen er vigtig for integriteten af ​​EU's klimaændringspolitik", sagde lederen af ​​Europa-Parlamentet Corinne Lepage (ALDE, FR), efter at ændringer til lovudkastet blev godkendt med 356 stemmer for, 327 imod og 14 hverken for eller imod.

"Jeg beklager dog, at Parlamentet ikke gav et forhandlingsmandat, der ville have gjort det muligt at afslutte sagen uden yderligere forsinkelse for at give industrien sikkerhed med hensyn til dets investeringer", tilføjede hun.

Indirekte ændring af arealanvendelse

Drivhusgasemissioner som følge af den stigende brug af landbrugsjord til biobrændstofproduktion behandles af undersøgelser af "indirekte ændring af arealanvendelse" (ILUC). Videnskabelig dokumentation har vist, at den resulterende stigning i emissioner kan ophæve nogle af biobrændstoffernes fordele, når de tages i betragtning af hele livscyklussen fra produktion til forbrug.

Ifølge gældende lovgivning skal medlemslandene sikre, at vedvarende energi udgør mindst 10 % af energiforbruget inden for transport i 2020. I den vedtagne tekst er det bl.a.

MEP'er siger, at førstegenerationsbiobrændstoffer (fra traditionelle kilder) ikke bør overstige 6 % af det endelige energiforbrug i transport i 2020, i modsætning til det nuværende 10 %-mål i eksisterende lovgivning.

Et løft for avancerede biobrændstoffer

reklame

Avancerede biobrændstoffer, der stammer fra tang eller visse typer affald, bør repræsentere mindst 2.5 % af energiforbruget i transport i 2020, sagde MEP'erne.

Næste skridt

Ordføreren fru Lepage manglede to stemmer til at modtage mandat til at forhandle med medlemslandene, som nu vil søge deres egen fælles holdning. Hvis teksten afviger fra Parlamentets førstebehandlingstekst, vil en andenbehandling være påkrævet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending