Følg os

Forsiden

Opmuntrende tegn i USA malaria-vaccine forskning

DEL:

Udgivet

on

081208_malariaAmerikanske myndigheders sundhedsforskere har rapporteret om nogle vellykkede indikatorer i den indledende humane test af en malariavaccine. I et forsøg, der involverede færre end 60 patienter, ryddede vaccinen tre vigtige hindringer: den er sikker for mennesker, den producerer et immunrespons, og den tilbød malariabeskyttelse hos voksne.

Sanaria Inc., et bioteknologifirma i Maryland, har udviklet vaccinen. National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), med samarbejdspartnere fra Walter Reed Army Institute of Research og Naval Medical Research Center, evaluerede Sanaria-produktet ved National Institutes of Health (NIH) nær Washington.

1 raske voksne gav samtykke til at deltage i det, der kaldes et fase 40-forsøg. Blandt de frivillige modtog 17 deltagere vaccinen og XNUMX ikke. At sikre, at en vaccine er sikker er et af hovedformålene i et forsøg på dette stadium, så efter at de frivillige var vaccineret intravenøst, lod forskerne gå en uge for at se, om der opstod bivirkninger, eller om der var tegn på malaria. vaccine.

Forsøgsvaccinen er kendt som PfSPZ, efter Plasmodium falciparum, den mest dødbringende af de malaria-fremkaldende parasitter. PfSPZ er lavet af levende, men svækkede sporozoitter, afkom af de infektiøse malariasporer. De frivillige NIAID-patienter viste ingen tegn på selve sygdommen i løbet af den første uge og udviklede forskellige niveauer af antistoffer mod malaria, afhængigt af niveauet af den PfSPZ-dosis, de modtog.

Tre uger efter, at frivillige modtog deres sidste vaccination, slap forskerne de malaria-bærende myg løs, og deltagerne blev bidt af insekterne. Bevidst human malariainfektion under kontrollerede forhold er en standardproces i malariavaccineforsøg, ifølge NIAID-pressemeddelelsen den 8. august om testen.

Tolv af deltagerne, der fik de højere doser af vaccinen, fik ikke malaria. Tre af de højdosisfrivillige fik sygdommen, men det kan sammenlignes med infektion blandt 16 ud af 17 deltagere i lavdosisgruppen.

Yderligere 12 deltagere modtog slet ingen vaccine, og 11 af disse frivillige fik malaria.

reklame

"I dette forsøg viste vi i princippet, at sporozoitter kan udvikles til en malariavaccine, der giver høje niveauer af beskyttelse og er fremstillet ved hjælp af den gode fremstillingspraksis, der kræves for vaccinelicens," sagde Dr. Robert A. Seder, rektor. efterforsker af forsøget ved NIAID Vaccine Research Center.

De frivillige var alle i NIH Clinical Center, mens forskere ventede på, at symptomerne skulle vise sig. Deltagerne forblev der gennem diagnosticering og behandling med anti-malariamedicin. De viste sig alle at være fri for infektion ved afslutningen af ​​forsøget.

Seder sagde, at forsøget er et "lovende første skridt i at skabe beskyttelse på højt niveau mod malaria." Fremtidige undersøgelser, tilføjede han, vil forsøge at finde den bedste dosering, tidsplan og leveringsmetode for PfSPZ. I fase 1-forsøget fik patienterne vaccinen intravenøst, ikke en almindelig vaccinevej. En vaccine, der kræver injektion i en vene, er mere kompleks at administrere, især i betragtning af nogle af de landlige og underudviklede regioner, hvor malaria forårsager den største lidelse.

"Den globale byrde af malaria er ekstraordinær og uacceptabel," sagde NIAID-direktør Dr. Anthony S. Fauci. "Forskere og sundhedsudbydere har opnået betydelige gevinster i at karakterisere, behandle og forebygge malaria; dog er en vaccine forblevet et uhåndgribeligt mål. Vi er opmuntret af dette vigtige skridt fremad.”

I 2010 forekom omkring 219 millioner tilfælde af malaria og anslået 660,000 malaria-relaterede dødsfald globalt, ifølge Verdenssundhedsorganisationens (WHO) statistikker udgivet tidligere i år. Størstedelen af ​​malariadødsfald forekommer blandt afrikanske børn i alderen 5 år og yngre.

NIAID-vaccineforsøget er blot en af ​​mange aktiviteter, der støttes af den amerikanske regering for at mindske byrden af ​​denne sygdom. Præsidentens Malaria-initiativ (PMI) arbejder i 19 fokuslande i Afrika syd for Sahara og Asiens Greater Mekong-subregion. I de sidste syv år har PMI arbejdet sammen med nationale regeringer; Den globale fond til bekæmpelse af AIDS, tuberkulose og malaria; Verdensbanken og andre donorer for at reducere forekomsten af ​​sygdommen, hvilket forskning har vist bidrager til en generationscyklus af fattigdom. WHO's 2012 World Malaria Report gav bevis på succes i anti-malaria-kampagnen, hvor det anslåede årlige antal globale dødsfald er faldet med mere end en tredjedel siden 2000.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending