Følg os

Forsiden

Rapport om fuld omkostning på universiteter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af EU Reporter-korrespondent

UDDANNELSE

European University Association (EUA) har i dag offentliggjort en ny rapport, der undersøger udviklingen af ​​'fuld omkostning' i europæiske universiteter. Med titlen ”Økonomisk bæredygtige universiteter. Fuld omkostning: Fremskridt og praksis ”, publikationen sigter også mod at hjælpe universitetspraktikere med at gennemføre fuld omkostning med eksempler på god praksis og samtidig give vigtig information til beslutningstagere og finansierere, især til den aktuelle debat om Horisont 2020 .

Fuld omkostning - evnen til at identificere og beregne alle de direkte og indirekte omkostninger ved en aktivitet - er blevet identificeret som et afgørende element for universiteternes økonomiske bæredygtighed. Det er blevet stadig vigtigere som et resultat af de økonomiske udfordringer, som mange universiteter i øjeblikket står over for: reduceret offentlig finansiering (i mange europæiske lande); ændringer i den måde, hvorpå finansiering fordeles (f.eks. præstationsbaserede elementer) øget brug af krav til "samfinansiering" og forvaltning af forskellige indkomstkilder.
Publikationen giver en opdatering om status for implementeringen af ​​fuld omkostning i 14 europæiske videregående uddannelsessystemer og undersøger dens indvirkning på forholdet mellem universiteter og forskellige finansierere. Det viser, at finansieringsregler er en vigtig drivkraft for fuld omkostningsudvikling. I 10 ud af de 14 analyserede systemer har muligheden for at inddrive omkostninger baseret på en fuld omkostningsmetode under RP7 været en vigtig drivkraft for udviklingen.
Fuld omkostningsmetoder hjælper universiteterne med at identificere de fulde omkostninger ved deres aktiviteter og give information til evidensbaseret beslutningstagning på universitetets strategiske niveau. Det giver dem også mulighed for på en gennemsigtig måde at vise, hvordan de bruger penge, og hvad de reelle omkostninger ved deres aktiviteter er. Det understøtter derfor ansvarlighed i forhold til finansiører og giver information for at øge forståelsen af ​​det nødvendige finansieringsniveau i et system.

Rapporten, der samler bevis indsamlet under et større EUA-projekt støttet af FP7 (europæiske universiteter, der gennemfører deres moderniseringsdagsorden - EUIMA) og fra andet EUA-arbejde med finansiering konkluderer, at der generelt er gjort betydelige fremskridt i de seneste år med gennemførelsen af fuld omkostning. EUA's arbejde har vist, at der stadig findes en række hindringer for at gennemføre fuld omkostning.

De mest almindelige eksterne forhindringer er mangel på autonomi, juridiske barrierer og det faktum, at universiteter ofte står over for en mangel på ekstern, økonomisk støtte til gennemførelse af fuld omkostning, hvilket er en proces, der kræver en fast forpligtelse over for økonomiske, tekniske og menneskelige ressourcer.

Rapporten giver eksempler på god praksis fra universiteter, der skitserer principper, der skal overvejes under planlægning og implementering af fuld omkostning.
Mere generelt understreger rapporten en række spørgsmål, der er afgørende for at sikre fortsat fremskridt med fuld omkostningsudvikling med højere uddannelsesinstitutioner:
• Engagementet fra universitetets ledelse.
• Behovet for en koordineret tilgang mellem universiteter, offentlige myndigheder og finansierere.
• Behovet for fælles principper, men også fleksibiliteten i forskellige implementeringsmodeller.
Fuld omkostning har været en af ​​de vigtige søjler i EUAs arbejde med økonomisk bæredygtighed, og EUA vil fortsætte med at arbejde videre gennem to nye projekter, der blev lanceret i slutningen af ​​2012, DEFINE og ATHENA.

reklame

EUIMA-projektet er blevet finansieret af det syvende rammeprogram (FP7) gennem en støtteaktion inden for 2009 Capacities - Science in Society-programmet.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending