Følg os

Google Nyheder

Italien bøder Google 123 millioner dollars for misbrug af dominerende stilling

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Google-logoet ses på virksomhedens europæiske hovedkvarter i Dublin, Irland, den 27. februar 2021. REUTERS / Clodagh Kilcoyne

Italiens konkurrencevagthund sagde torsdag den 13. maj, at den havde bøder Google (GOOGL.O) 102 millioner euro (123 millioner dollars) til misbrug af sin dominerende stilling på grund af dets Android-mobiloperativsystem og appbutik Google Play.

"Via android og appbutikken Google Play har Google en dominerende stilling, der gør det muligt at kontrollere rækkevidden, som app-udviklere har på de endelige brugere," sagde regulatoren i en erklæring og tilføjede, at næsten tre fjerdedele af italienerne bruger smartphones, der kører på Android. .

Tilsynsmyndigheden sagde, at Google ikke tillod JuicePass, en app til elbiler (EV)-tjenester fra Enel X, at operere på Android Auto - som gør det muligt at bruge apps under kørsel - og urimeligt begrænse brugen, mens den foretrækker Google Maps.

reklame

Google har ikke tilladt appen på Android Auto i to år, hvilket kan kompromittere Enel Xs evne til at opbygge en brugerbase, sagde vagthunden.

"Den anfægtede adfærd kan påvirke udviklingen af ​​e-mobilitet i en afgørende fase ... med mulige negative spill-over-effekter på spredning af elektriske køretøjer," sagde monopolmyndigheden.

Enel X er "e-løsninger" divisionen af ​​det italienske værktøj Enel (ENEI.MI) og Juice Pass giver primært brugere mulighed for at finde ladestationer på kort og se deres detaljer.

reklame

Oven i bøden sagde regulatoren, at den havde anmodet Google om at stille JuicePass til rådighed på Android Auto.

Google var ikke umiddelbart tilgængelig for kommentar.

($ 1 = € 0.8264)

Europa-Kommissionen

Kommissionen opfordrer Google til at være mere gennemsigtige i deres søgemaskineresultater

Udgivet

on

Kommissionen og Forbrugerbeskyttelsesmyndighederunder ledelse af den nederlandske myndighed for forbrugere og markeder og det belgiske generaldirektorat for økonomisk inspektion har sendt et brev til Google, der beder dem om at være mere gennemsigtige og overholde EU-lovgivningen. Forbrugerne skal vide, hvordan resultaterne af deres søgning i Googles online-søgemaskine rangeres, og om betalinger kan påvirke placeringen. Priserne på flyrejser og hoteller, der vises på Google, skal være endelige og inkluderer gebyrer eller skatter, der med rimelighed kan beregnes på forhånd.

Derudover bør Google revidere standardbetingelserne for Google Store, fordi forbrugerbeskyttelsesnetværket fandt ud af, at der i nogle tilfælde er en betydelig ubalance mellem rettighederne mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren til skade for sidstnævnte. Når forbrugermyndighederne rapporterer indhold i strid med forbrugerbeskyttelsesreglerne, bør Google desuden fjerne eller deaktivere adgang til sådant indhold hurtigere.

Retskommissær Didier Reynders sagde: ”EU-forbrugere kan ikke vildledes, når de bruger søgemaskiner til at planlægge deres ferie. Vi er nødt til at give forbrugerne mulighed for at træffe deres valg baseret på gennemsigtig og upartisk information. ”

reklame

Google forventes at følge op og kommunikere ændringer i sin praksis til Kommissionen og CPC-myndighederne inden for de næste to måneder. Kommissionen vil støtte de nationale forbrugermyndigheder med at evaluere svaret fra Google under hensyntagen til eventuelle forpligtelser til at ændre deres websteder og tjenester. Hvis de forpligtelser, der er indgået af Google, ikke anses for tilstrækkelige, finder en opfølgningsdialog sted. Nationale myndigheder kan i sidste ende beslutte at indføre sanktioner. Du finder flere oplysninger her.

reklame
Læs

EU jernbaner

Europæisk jernbanegod kommer tilbage på sporet, hvilket øger økonomien og miljøet

Udgivet

on

Mens næsten alle europæiske industrier tog et hit i 2020 på grund af coronaviruspandemien, blev nogle sektorer særligt hårdt ramt, herunder jernbane transportere. Mens godstransportindtægterne ikke kollapsede så katastrofalt som passagertogsleje, er den europæiske godstog stadig registreret et tab på 2 mia. € i 2020, et fald i omsætningen på 12%. Denne belastning på jernbanegodstrækning har især været angivet i betragtning af sektorens afgørende rolle at spille for at sikre, at EU når sine emissionsmål - et miljømæssigt imperativ, der understøtter EU's transportministrers ' aftale på deres møde i juni, at et modalskift er i orden, så jernbanesektoren er i stand til genvinde endnu hurtigere end den bredere økonomi, alt imens den begrænser emissionerne, skriver Graham Paul.

Mens den europæiske transportsektor konti for mere end 25% af den europæiske bloks drivhusgasemissioner er jernbane ansvarlig for kun 0.4% og er den eneste transportform, der har reduceret sine emissioner og energiforbrug siden 1990. Det er derfor ikke overraskende, at EU er beslutsom at flytte meget af den eksisterende godstransport til jernbane. EU-planer om at fejre "jernbanen" blev noget lagt på is i de mest akutte faser af folkesundhedskrisen, men - i et lovende tegn for både økonomien og miljøet - fornyet opmærksomhed og investeringer strømmer nu ind i den europæiske jernbane fragt.

Offentlig sektor: Spanien ser pandemisk genopretningspenge som en chance for at øge jernbanegods

reklame

Denne fornyede tillid til jernbanegods kommer fra både europæiske regeringer og private virksomheder. I juni, Spaniens transportministerium annoncerede at det planlægger at afsætte 1.5 mia.EUR af sine pandemiske genopretningsfonde til forbedring af landets godsbevægelser, hvor meget af udgifterne er koncentreret om at skifte godstrafik fra vej til jernbane. Madrid håber, at tilstrømningen af ​​kontanter vil hjælpe med at nå sit ambitiøse mål om at øge jernbanemarkedsandelen fra de nuværende 4% af nettotonn-km (et tal, som halter væsentligt bag det europæiske gennemsnit på 18%) til 10% inden 2030.

Omkring 1 mia. € af finansieringen vil blive brugt på modernisering af Spaniens godsdistributionsnet med vægt på dets jernbaner, herunder gennem udvikling af fire nye jernbanegodsterminaler i Madrid, Barcelona, ​​Valencia og den baskiske provins Álava og forbedring af den spanske jernbane fragtforbindelser med andre europæiske lande. Yderligere 365 millioner € er beregnet til at fremme bæredygtig jernbanetransport, herunder ved at tilbyde miljøincitamenter og køb af dobbelt spænding og rullende materiel med variabel sporvidde. Finansieringen kommer på et afgørende tidspunkt, da som den spanske infrastruktursekretær Sergio Vásquez Torrón bemærkede, har Spanien allerede set sin godstrafik, især på vejen, igen til præpandemisk niveau.

Privat sektor: Førende belgisk operatør Lineas finder midler til at fremskynde væksten

reklame

Dette rebound i godstrafik, som Spanien og andre europæiske lande oplever, tilskynder også private virksomheder til at søge nye finansieringskilder for at udnytte investeringsmulighederne. Belgisk markedsleder Lineas, det største private jernbanegodsfirma i Europa, sikrede € 60 millioner i yderligere finansiering i januar. Det deal, som så Belgiens nationale jernbaneselskab (SNCB) opgive dets sidste 10% af det, der engang var dets datterselskab, er beregnet til at styrke Lineas internationale ekspansionsplaner.

Mens Lineas allerede er til stede i Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Italien og Spanien, er dets netværk stadig ret centraliseret. Som administrerende direktør Geert Pauwels forklarede: "Indtil nu var hver af ruterne direkte eller indirekte knyttet til Belgien." Med hjælp fra den nye tilstrømning af kapital “vil ideen nu være at skabe nye knudepunkter, hvorfra [Lineas] vil forlade for at forbinde andre destinationer”. Lineas har allerede påbegyndt sine første internationale investeringer efter kapitalinjektionen; i april, det belgiske fragtfirma erhvervede den nederlandske International Rail Partner (IRP) for at styrke sin adgang til havnen i Rotterdam og afhente IRPs 12 lokomotiver.

Mere omfattende erhvervelser kan være på vej, især i betragtning af rapporter fra industriens kilder om, at Lineas er i færd med at færdiggøre en salgs- og tilbageleveringsoperation, som kunne se det belgiske firma netto flere hundrede millioner euro for sine cirka 250 lokomotiver og 7000 vogne. . En sådan operation, hvis bekræftet, vil sandsynligvis rejse fornyet spørgsmål om, at SNCB solgte næsten 70% af sin andel i de samme aktiver for kun 20 mio. € tilbage i 2015, især i betragtning af at det selskab, der blev Lineas, blev vurderet til 510 mio. € i 2011. Lineas svarede ikke på en anmodning om kommentere den rapporterede salgs- og leaseback-ordning, men en så betydelig aftale vil i høj grad øge det private selskabs økonomiske fleksibilitet og give det mulighed for at foretage betydelige erhvervelser for at konkurrere med statsejede rivaler DB Cargo og SNCF Logistique.

Årsag til optimisme, men der er sandsynligvis behov for yderligere støtte

Det faktum, at både offentlige og private aktører i Europa foretager betydelige skridt for at afskaffe deres jernbanegodsnet, er et opmuntrende tegn på, at de mørkeste dage i den pandemisk inducerede recession kan være forbi for transportsektoren. Det er også et lovende tegn på europæiske emissionsmål, som sandsynligvis kun kan opnås ved at flytte en væsentlig del af vejtransport på skinnerne.

Alligevel vejer koronaviruskrisen stadig den europæiske jernbanesektor - på trods af den positive udvikling i sektoren er indtægterne fra jernbanegods stadig betydeligt lavere end i 2019. Hvad mere har operatører stemt deres bekymring over, hvad der vil ske, hvis støtteforanstaltninger fra pandemi-æraen, såsom fritagelse for sporadgang, bortfalder, før markedet kommer sig fuldt ud. Under omstændighederne er det ikke overraskende, at jernbanesammenslutninger har opfordret EU til at gøre det udvide også 'Årets jernbane' til 2022 - der kræves tydeligvis mere tid til at bygge videre på de nuværende positive markedssignaler.

Læs

Hviderusland

Præsident for presseklub Hviderusland og personale tilbageholdt i Minsk

Udgivet

on

I går (tirsdag den 22. december) blev Julia Slutskaya, grundlæggeren og præsidenten for Press Club Belarus, tilbageholdt i lufthavnen i Minsk. Hun vendte tilbage med sin familie fra en fremmed ferie. Hendes hjem blev eftersøgt, og hun er blevet taget i forvaring af Financial Investigations Department. Samtidig kom de hemmelige tjenester ind i hjemene til Alla Sharko - programdirektør for Press Club Belarus, Sergey Olshevski - direktør for PCB-kontoret og Sergey Yakupov - direktør for PCB Academy. Søgninger er også i gang i disse menneskers lejligheder. Advokat Sergey Zikracki, der kom til Alla Sharkos hus for at være vidne til søgningen, fik ikke adgang. De søgende ønskede ikke at identificere sig. Hemmelige servicemedarbejdere foretager også en eftersøgning på Presseklubbens kontor, og bygningens sikkerhed lader ingen komme ind, skriver Colin Stevens.

Julia Slutskaya, grundlægger og præsident for Press Club Belarus

Julia Slutskaya, grundlægger og præsident for Press Club Belarus

Presseklubben i Bruxelles og IAPC-præsident Colin Stevens sagde: ”Den Europæiske Føderation af Presseklubber og Den Internationale Sammenslutning af Presseklubber (IAPC) fordømmer denne handling mod grundlæggeren og personalet i Presseklubben Hviderusland og pressens frihed og integritet generelt .

”Vi støtter stærkt vores venner og pressekollegaer i Hviderusland og opfordrer Alexander Lukashenka-regimet til straks at løslade de tilbageholdte og respektere mediernes uafhængighed og frihed.

”Som formand for Bruxelles Presseklub og IAPC opfordrer jeg EU 27-regeringschefer og Europa-Kommissionen til at træffe enhver hastende handling mulig for at beskytte journalisters liv og friheder i Hviderusland og lægge alt muligt pres på Alexander Lukashenka-regimet. at frigive Julia Slutskaya og hendes team. "

Læs
reklame
reklame
reklame

trending