Følg os

Generelt

Wizz Air suspenderer relanceringen af ​​flyvninger mellem Rusland og UAE efter tilbageslag på sociale medier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Siden invasionen af ​​Ukraine startede, har EU indført en række sanktioner mod Rusland, herunder at europæiske flyselskaber ikke må operere ruter til og fra Rusland.

Lavprisselskabet Wizz Air fandt en måde at omgå forbuddet ved at flyve fra Abu Dhabi. Wizz Air Abu Dhabi er et datterselskab af ungarsk-baserede Wizz Air, som blev grundlagt i 2019. Størstedelen af ​​Emirati-selskabet tilhører det statsejede Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ), mens Wizz kun har 49% aktier, så datterselskabet skal ikke overholde europæiske regler.

En talsmand for flyselskabet sagde, at: "Wizz Air Abu Dhabi er et nationalt luftfartsselskab i UAE, der opererer i overensstemmelse med UAE's nationale regler og politikker. Flyselskabet genoptager sin drift til Moskva for at imødekomme rejsebehovet for passagerer, der ønsker at flyve til og fra Rusland fra UAEs hovedstad. Alle UAE nationale flyselskaber flyver i øjeblikket direkte til Rusland”.

Dog den 19. augustth Wizz Air annoncerede, at det suspenderede planerne om at genoptage flyvninger fra den russiske hovedstad Moskva til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. I sin erklæring om at udskyde flyvningerne indtil videre nævnte Wizz Air ikke tilbageslaget på sociale medier, som omfattede nogle opfordringer til at boykotte flyselskabet, men henviste kun til "industriens forsyningskædebegrænsninger".

I de seneste uger har det russiske statsejede Gazprom øget strømmene til Ungarn gennem TurkStream-rørledningen, ifølge en embedsmand fra det ungarske udenrigsministerium og medlem af Viktor Orbáns Fidesz-parti - en administration, der gentagne gange er blevet omtalt som Ruslands trojanske hest i Europa.

En virksomhed præget af skandaler

Det er ikke første gang, at Wizz Air kommer under kritik. Wizz Air blev grundlagt i 2003 og blev hurtigt Europas yngste store flyselskab takket være EU-udvidelsen, hvor Ungarn og 9 andre østeuropæiske lande blev medlem af den politiske blok året efter.

reklame

På trods af et konstant højt overskud siden 2010, ramte virksomheden for nylig overskrifterne efter at have rapporteret tab på €285 millioner og virksomhedens ungarske administrerende direktør József Váradi er kommet under ild for tidligere kommentarer om strejke og fagforening af arbejdere.

Den danske pensionsfond AkademikerPension solgte tidligere på året sin andel i lavprisflyselskabet på grund af påståede "menneske- og arbejdstagerrettighedskrænkelser" over for dets arbejdere.

European Cockpit Association, som repræsenterer flertallet af Wizz Air-piloter, kritiserede for nylig Wizz Airs administrerende direktør Jozsef Varadi, efter at en video dukkede op af ham, hvor han fortalte piloter og besætning: "Vi er alle trætte, men nogle gange er det nødvendigt at tage den ekstra mil."

Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) meddelte også, at det undersøgte Wizz Air, og om det pressede flybesætningen til at ignorere træthed. Det sagde i en erklæring, at: "EASA erkender, at træthed kan være en alvorlig sikkerhedsrisiko og skal identificeres og afbødes korrekt. Vi er i øjeblikket ved at undersøge beskyldningerne for at afgøre, om og hvilke yderligere ad hoc-tilsynshandlinger, der er nødvendige." 

For passagerer ligger problemerne dybere i flyselskabet, især når det kommer til dets ansvar, når fly er aflyst eller forsinket. Der er dukket mange eksempler på, at passagerer lander forskellige steder eller har haft en dårlig oplevelse med flyselskabet i medierne som følge af, at selskabet opererer med stramme marginer og ikke har kapacitet til at håndtere problemer, der opstår med hverken besætninger eller fly.

Disse problemer udgør også alvorlige problemer for virksomheden, da den søger at ekspandere på nye markeder. Tidligere i år afviste det amerikanske transportministerium (DOT) Wizz Airs ansøgning om en FACP (Foreign Air Carrier Permit), en tilladelse, der gør det muligt for udenlandske flyselskaber at starte flyvninger til USA. WizzAir modtog ikke tilladelsen til amerikanske flyvninger på grund af bekymringer om dets sikkerhedstilsyn.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending