Følg os

Generelt

Hvordan vil blockchain -teknologi hjælpe med at bekæmpe klimaændringer?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

"Bitcoin er ikke miljøvenligt - det bruger lige så meget elektricitet som Sverige!" Dette er en af ​​de almindelige indsigelser mod den nye teknologi til kryptokurrency. Det er en forenkling. Bitcoin er den første generations krypto: andre nyere projekter i sektoren bruger langt mindre energi[1] . Bitcoin minearbejdere bruger også vedvarende energikilder: og hvis minearbejdere skabte al BTC med kulstoffri energi, ville der ikke være noget problem.

Enhver ny teknologi har fordele og ulemper samt tandproblemer. Langsomme forbindelser plagede det tidlige internet-det var selvom du kunne komme online: du skulle sommetider være en nørdet sus for at starte de uvenlige systemer op bare for at sende en e-mail. Så vi bør forvente, at kryptokurver vil have hikke, når sektoren modnes.

Blockchain - The Backbone Technology

Distributed Ledger Technology (DLT), almindeligvis kaldet blockchain, er det faciliterende system, der gør krypto mulig. Det er simpelthen en digital hovedbog eller Rolodex af indekskort, der opbevarer information på en gennemsigtig, ubrydelig og decentraliseret måde. Dette lyder ikke meget, men det indvarsler en datarevolution. Hver computer på netværket validerer hvert stykke af blockchain, så der ikke kan være nogen fejl. Det er en yderst genial måde at samle og validere information på. Det har betydelig anvendelse på det største problem i vores alder: klima forandring[2] .

reklame

Smarte kontrakter og fuldstændig gennemsigtighed

Fra og med den anden kryptokurrency, Ethereum, blev et programmerbart lag tilføjet til blockchain. Forvirrende kaldet "Smart Contracts" - det betyder, at en applikation kan udløses fra blockchain og få noget til at ske i den fysiske verden.

Forestil dig for eksempel, at et spildevandsbehandlingsfirma har sensorer forbundet til dets rør og spildevandsrensningsanlæg. Tidligere har det tidligere haft folk til at læse sensorerne og indtaste data i et regneark, som derefter blev sendt til den officielle branchetilsyn. Så hvis en spildparameter oversteg et lovligt niveau, gik der en alarm, denne blev registreret, og nogle dage eller uger senere kunne regulatoren tage handling. Selvfølgelig kan alarmen slås fra, og regnearket forfalskes for at dække forureningshændelsen.

Et blockchain-baseret system forbundet med sensorerne ville registrere alarmen, advare regulatoren og straks udstede en bøde i kryptokurrency. Offentligheden ville vide det, og den gennemsigtige rekord kunne ikke forfalskes. Hvorfor ville nogen gøre dette: Det vil være meget billigere i drift og mere fleksibelt end den ældre metode. Blockchain vil være afgørende for en "Smart City" fremtid, hvor mange datastrømme overvåges i realtid for at forbedre alle former for negative ting som emissioner, energiforbrug, affald og genbrug, forurening, trafiknetværk; listen er uendelig.

reklame

Blockchain er gennemsigtig, ufakbar og behøver ikke "Trusted Third Parties" som banker, forsikringsmæglere eller ejendomsmæglere. Navnlig vil sporing af kulstofemissioner og andre klimahændelser som skovrydning eller genplantning blive lettere af blockchain -teknologi.

FN har identificerede fire områder[3]  hvor blockchain kunne hjælpe med at bekæmpe klimaændringer:

  • Forbedret handel med kulstofemissioner
  • Letter handel med ren energi
  • Forbedrede klimafinansstrømme
  • Bedre sporing og rapportering af emissionsreduktion

Forbedret handel med kulstofemissioner

Selvom der er kritikere af "kulstofhandel" - hvor forurenere køber kulstofkreditter fra lavemitterende, har det en plads i ethvert kulstofreduktionssystem. Energy Blockchain Lab og IBM skabte en blockchain -platform til handel med kulstofaktiver i Kina, hvilket var en betydelig forbedring i forhold til det tidligere design.

Forenklet handel med ren energi

Blockchain-teknologien bruges til udvikling af peer-to-peer-platforme til handel med vedvarende energi. Forbrugerne ville være i stand til at købe, sælge eller bytte vedvarende energi med hinanden ved hjælp af tokens eller digitale aktiver, der repræsenterer en vis mængde energiproduktion. Hvis du har solpaneler på dit tag eller ejer et elektrisk køretøj (EV), der kan sælge elektricitet fra sit batteri tilbage til nettet, så kommer det din vej hurtigere, end du tror.

Forbedrede klimafinansstrømme

Finansiering af økologiske projekter kan være udfordrende for konventionelle långivere, f.eks. Banker. Et nyt peer-to-peer-udlånssystem kaldet DeFi eller Decentralized Finance kunne bruges til at skabe kapital til grønne projekter. DeFi -projekter har kun eksisteret i et par år, men skød i vejret i popularitet i 2020, da sektoren blomstrede.

Bedre sporing og rapportering af emissionsreduktion

Som diskuteret ovenfor kan blockchain -teknologi sikre mere gennemsigtighed omkring forurening og drivhusgasemissioner og gøre det lettere at spore og rapportere emissionsreduktioner, herunder håndtering af problemer med datakvalitet. Massamba Thioye, medformand for klimakædekoalitionen og leder, underafdeling for lovgivningsmæssige rammerimplementering, afbødningsafdeling ved FN's klimaforandringer, siger: "I klimapolitikken er gennemsigtig måling, rapportering og verifikation af klimaindsatser vigtig. Det er vigtigt gør det muligt for politikere at forstå, hvor de skal tilskynde til reduktion af drivhusgasemissioner, samtidig med at de er overbeviste om, at de overholder kravene i dens standarder. "

Brug cases

En anden kritik af krypto-token-drevne blockchain-ordninger er, at de er upraktiske eller har ringe fordel i virkeligheden, i modsætning til dejlige brochurer og PowerPoint-præsentationer. Her er et par faktiske projekter, der peger vejen frem:

Supply Chain Initiativer

Pandemien har klart vist, hvor meget vi stoler på komplekse globale forsyningskæder. Meget af Vestens fremstilling kommer fra Fjernøsten. Dette indebærer kulstofemissioner fra fysisk forsendelse af ting, men også enorme mængder papirarbejde, når gods transporterer toldsystemerne i forskellige lande. Det er en mareridt og spild proces. Som Brexit Storbritannien finder ud af, er billet til en verden af ​​dyr frustration ikke at sætte kryds i det korrekte afkrydsningsfelt på en toldangivelse. Blockchain-baseret dokumentation vil være et trin-ændring i effektivitet, øge produktiviteten og reducere omkostninger og dermed emissioner.

Unilever har et pilotprojekt, der arbejder med en te -forhandler, et emballeringsfirma og flere banker. Forbrugervaregiganten udvikler et system til at spore og belønne te -leverandører for bæredygtig landbrugspraksis. Data om deres produkter, herunder te -kvalitet, økologisk indvirkning og pris, gemmes på blockchain, så de kan belønnes af banker med lavere gebyrer.

Fødevaresikkerhed og sikkerhed er en alvorlig bekymring for både forbrugere og detailhandlere. Walmart, JD.com, IBM og Tsinghua University testede et blockchain-program for bladgrøntsager i 2017-2019. Resultatet var forbedret sporing af forsendelser fra leverandører til detailforretninger.

Elforsyning, DER og IoT

Elproduktion gennemgår sin teknologiske revolution. Tidligere blev energi genereret centralt på store kraftværker og derefter distribueret gennem et nationalt net for at ankomme til dit hjem eller din virksomhed, når det er nødvendigt, da elektricitet er vanskelig at lagre. Et centralt kontrolrum kørte alt og kunne bringe backup -kraftværker online, hvis det kræves - måske en oversvømmelse eller brand tog en del af netværket ned. Det er bare et klik på en switch, og et kæmpe kraftværk kan "snurre op".

I dag er tingene meget mere komplekse. Intermitterende vedvarende energikilder udgør en stigende del af nettet. Alle kan producere deres egen elektricitet: solpaneler er populære, vindmøller kan opstilles mange steder, og elbiler har potentiale til at blive et stort batteri på hjul. I Virginia ruller Dominion Energy en flåde med 50 elektriske skolebusser ud. To gange om dagen tager de skoleelever med i skole og tilbage. Resten af ​​tiden er køretøjerne beregnet til at sidde i depotet forbundet til elnettet som en stor batterireserve! Hver bus sparer 24,000 kg CO2 over en dieselbus.

Disse teknologier er kendt som "Distributed Energy Systems" eller DER'er. De skal bruge komplekse computer- og betalingssystemer for at fungere godt. Du skal spore alt, sikre, at der findes incitamenter, hvis systemet har brug for mere (eller mindre) strøm, og betale rimeligt. Kunstig intelligens og maskinlæring er en integreret del af dette fremtidige tingenes internet (IoT). Det indebærer en masse tovejs maskinforhandling. En af de største husstandsbrugere af strøm er vaskemaskinen. Normalt er det en lille opgave at fylde det op og begynde at vaske det. Men hvad nu hvis du tager det beskidte tøj i og lader maskinen bestemme, hvornår den skal køre, under forskellige parametre. Det kunne begynde kl. 3, når for eksempel el var billig. Eller det smarte net kan have et overskud af vindkraft, så bed vaskemaskinen omgående at starte for ikke at spilde den. Sådanne systemer vil være mere energieffektive i et slankere net, men har brug for sporing, lave transaktionsomkostninger og gennemsigtighed, som kun blockchain kan levere.

Lokale energisystemer har et stort potentiale for innovation mod klimaændringer. EnergyWeb.org[4]  anslået, at der var 100 pilotprojekter til en værdi af over 320 millioner dollars i 2018, og der vil være flere hvert år.

Automatiser og stimuler bæredygtig praksis

Der er mange problemer med at bekæmpe klimaændringer globalt. Især i udviklingslandene er der overvågningsvanskeligheder. For ikke at nævne den simple kendsgerning, at et massivt antal mennesker ikke har bankkonti: 1.7 milliarder voksne forbliver uden bank i 2021. Hvis de er fattige i det globale syd, har det en dobbelt fordel at betale dem for at gøre noget grønt eller bæredygtigt: at falde deres fattigdom samt reducere klimaændringer. Mange har smartphones nu, så konventionelle banker er ikke afgørende. Lad os forestille os en ordning, der betaler eksistensbønder for at plante træer på deres jord. Satellitter overvåger plantningen. Landmændene bliver betalt gennem en smart kontrakt i en kryptovaluta -token -app på deres telefon, der kan indløses til økologiske frø eller landbrugsudstyr. Dette vil subsidiere dem til at flytte til en organisk eller "ingen-till" emissionsreduceret form for landbrug, hvilket de ikke kunne gøre på anden måde, fordi tab af produktivitet i omstillingsperioden ville resultere i deres sult.

Mere avancerede blockchain-baserede systemer vil muliggøre mange former for bæredygtig praksis, og vi er ved begyndelsen. Nogle systemer vil mislykkes, fordi vi er i de tidlige stadier af en indlæringskurve. Mange vil dog lykkes. De vil sætte standarden for global "Best Practice" inden for deres område og tilskynde til lignende projekter andre steder.

Decentraliserede blockchain -systemer er fremtiden[5] . Om fem eller ti år vil de sandsynligvis forbløffe os med deres potentiale.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.


Generelt

Sådan køber og investerer du smart i kryptovaluta

Udgivet

on

Markedet for kryptokurrency er et af de mest fascinerende finansielle markeder at se. Markedet er ikke kun fyldt med flygtige aktiver, men er meget indhyllet i mystik.

Investorer, der ønsker at tjene penge på cryptocurrency trading er ofte tabt på de bedste måder at gøre det på. Selvom nogle kan tage springet til at købe og holde kryptomønter, er andre ikke sikre på, at det er risikoen værd.

Vores mål med at skrive denne vejledning er at hjælpe dig med at forstå nogle af de vindende strategier for kryptokurrencyinvesteringer. Læs her for mere information om det.

reklame

1.  Altid DYOR

Spændingen ved at holde krypto, glæden ved at tjene penge og fremtidens fremskrivninger på markedet kan få dig til at begynde at investere i krypto med det samme.

Alligevel må du ikke glemme, at markedet er ustabilt. Bitcoin (BTC), den førende kryptokurrency ved markedsværdi, er stadig en stor kraft at regne med. BTC -samlingen kan sende andre mønter, der presser på for en ny prisopdagelsesmission. På samme måde kan en værdiforringelse af Bitcoins værdi få hele kryptomarkedet til at gå ned som en pakke kort.

Tommelfingerreglen er altid at foretage din egen research (DYOR), før du investerer i en krypto. Nogle af de faktorer, der er værd at overveje, når de undersøger, er:

reklame

· Markedsværdien af ​​kryptomønten.

· Møntens maksimale forsyning.

· Find ud af de langsigtede udsigter for relevansen af ​​kryptomønten.

2. Invester ikke din opsparing

Handel med kryptovaluta kan hjælpe dig med at tjene flere penge. Tal om at gange dine penge! Ikke desto mindre skal du være forsigtig med dine investeringsbeslutninger, for markedet kan til tider være "sjovt".

Invester ikke dine besparelser eller penge, som du hurtigt får brug for. Overvej i stedet kun at investere “hvad du har råd til at tabe".

På denne måde ville du ikke blive overdrevent generet, hvis kryptomarkedstankene og dine midler går ned i afløbet.

3. Køb ikke Bitcoin

Det virker akavet, ikke? Hvorfor skal vi råde dig til ikke at investere i Bitcoin? Det er der flere grunde til, og de inkluderer:

· At købe Bitcoin bør kun være til langsigtet investering. Så hvis du leder efter kortsigtede handler, er det ikke ideelt at investere i Bitcoin.

· Den anden grund er, at nogle alternative mønter (Altcoins) med potentiale har en tendens til at samle mere end Bitcoin. For eksempel kan det tage Bitcoin to måneder eller mere at få 50%. Dette er omvendt med Altcoins, da nogle af disse kan gøre 50% eller mere på 2 uger eller mindre.

4. Spred risici ved at diversificere din portefølje

Risikostyring er en vigtig færdighed for succesfuld kryptovalutahandel. Til være en smart kryptoinvestor, overvej at sprede dine risici ved at diversificere din portefølje.

Gør dette ved at købe mere end én krypto. Ideen er, at hvis en af ​​dine kryptomønter tankes, kan den anden være “mooning".

Desuden tilrådes det at investere i mere end en kryptomønt, fordi det hjælper med at balancere din portefølje.

Bemærk, at porteføljespredning også kan være risikabelt. Dette er normalt, når du investerer i kryptomønter uden "reel værdi. ” Det er derfor vigtigt at invester kun i kryptokurver der har arbejdsprodukter og bygger noget gavnligt for kryptokurrencyøkosystemet.

Prøv ikke at overdrive porteføljespredning. Det er bedre at holde 4 kryptomønter end at holde 10 eller flere. Jo færre og mere potentielle mønterne er, desto større er dine chancer for at opnå en anstændig fortjeneste.

5. Stol ikke alt for meget på, hvad mængden siger

Størstedelen har ikke altid ret, hvad angår investeringer i kryptovaluta. Det vil interessere dig at vide, at nogle kryptoprojekter ansætter influencers tjenester til at promovere eller "shill”Projekterne.

Stol ikke alt for meget på, hvad de fleste kryptovaluta -investorer siger. Kryptovalutamarkedet er både volatilt og uforudsigeligt.

Det er således ret svært at træffe informerede investeringsbeslutninger ud fra, hvad de fleste investorer siger.

Bevæb dig med den rigtige viden, så du kan forstå de aktuelle tendenser på markedet, før du investerer i en krypto.

6. Oprethold en investeringsdisciplin

En succesrig kryptovaluta -investor begrænser ikke alt, hvad han eller hun gør til at tjene penge på kryptohandel.

Et flertal af succesrige investorer lærer også. Dette starter normalt med udvikling og vedligeholdelse af en investeringsdisciplin.

Nogle investorer foretrækker at holde sig til Spot -markedet. For nogle andre er handel med krypto Futures det bedste. Mens nogle kryptokurrency -investorer simpelthen køber og holder kryptomønter i årevis.

Den generelle regel er at udvikle en investeringsdisciplin, der fungerer for dig og holder dig til den samme.

7. Vælg en robust sikkerhedsmodel til din krypto

Opbevaring af dine kryptomønter er meget vigtig. Du vil ikke miste det eller blive fristet til at sælge det, når du ikke er klar.

Den populære mulighed er at forlade kryptomønterne på en handelsplatform/børs for kryptovaluta.

På grund af hackene på nogle af disse børser blev det bydende nødvendigt at bruge "bløde tegnebøger", såsom Trust Wallet og Blockchain Wallet.

Du vil måske også overveje hardware -tegnebøger, som i det væsentlige hjælper dig med at gemme dine kryptomønter i en håndholdt, offline -enhed.

Konklusion

Handel smart er vigtig for at hjælpe dig med at maksimere overskuddet som en cryptocurrency -investor. Tipene ovenfor er blevet brugt af nogle af de bemærkelsesværdige personligheder i kryptoøkosystemet, og det har fungeret for dem.

Har du prøvet nogen af ​​disse investeringsmuligheder i kryptovaluta? Hvilken af ​​dem fungerede bedst for dig?

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Læs

Generelt

Sådan får du et hus værdsat uden en ejendomsmægler

Udgivet

on

Så du har besluttet at sælge dit hjem. Inden du markedsfører din ejendom, er en af ​​de vigtigste ting at gøre, at beslutte en realistisk prisforlangende. For at gøre dette skal den aktuelle markedsværdi af dit hjem bestemmes, så du ikke undervurderer dit hjem eller har det på markedet i længere tid, end det skal være med en urealistisk pris.

Du ønsker muligvis at bruge en lokal high street-agent til at gennemføre alle aspekter af salget af dit hjem, herunder værdiansættelsen. Selvom det helt sikkert kan være betryggende at aflevere tøjlerne til en brancheekspert, især hvis dette er dit første salg af ejendom, vil dette også medføre en betydelig pris. Faktisk er ejendomsmæglergebyrer generelt det dyreste aspekt ved at flytte hjem og kan koste overalt i regionen 0.75-3% af din samlede ejendomspris. 

Du bliver også nødt til at indregne omkostningerne til advokatgebyrer, stempelafgift, energiprestandacertifikat og flytning, for ikke at nævne omindretning, remortgaging og ekstra omkostninger, såsom de ekstra gebyrer for salg af en ejendom, der kan købes eller et andet hjem. Hvis du ikke medregner alle de omkostninger, som dit salg medfører, efterlader du dig selv uden penge nok til at købe din næste ejendom eller frigøre den nødvendige kapital. Da de gennemsnitlige omkostninger ved salg af en ejendom i Storbritannien ikke er ubetydelige 2% af den samlede ejendomspris, er det vigtigt at gøre processen så omkostningseffektiv som muligt.

reklame

Når det gælder værdiansættelse af din ejendom, tilbyder nogle lokale ejendomsmæglere denne service gratis. Kontroller dog altid det med småt, da det at arrangere en værdiansættelse med en high street-agent kan betyde, at du er forpligtet til at markedsføre din ejendom med dem, hvis du vælger at fortsætte med et salg inden for en bestemt tidsramme fra vurderingsdatoen. Medmindre du har underskrevet et ikke-salg, ingen gebyrkontrakt, kan det også koste dig penge, hvis en agent derefter ikke har succes med at sælge din ejendom.

Alternativt kan du selv foretage værdiansættelsen ved at undersøge det lokale boligmarked og de nyligt solgte priser på ejendomme, der er af samme type og placering som din egen. Lokal planlægningsmyndighed websteder vil også give yderligere oplysninger om eventuelle renoverings- og udvidelsesarbejder, der foretages for en given ejendom. Dette vil dog sandsynligvis kun give dig et groft skøn i form af en pris, der skal placeres på din egen ejendom, da ingen to ejendomme (eller potentielle købere og deres budgetter) er helt de samme.

For en mere omfattende vurdering af din ejendom er der nu et antal gratis online værdiansættelsesværktøjer ledig. Det er dog meget vanskeligt at sælge dit hjem helt uafhængigt, medmindre du allerede har en køber i kø, da din evne til at nå potentielle købere vil være meget begrænset til et privat salg. Dette skyldes, at de vigtigste online ejendomsportaler kan lide Zoopla, Højre bevægelse og På markedet anfør ikke egenskaber for individuelle leverandører.

reklame

Hvis du er ivrig efter at gøre en større indsats for en højere økonomisk belønning, er en alternativ mulighed at bruge en online- eller hybridagent. En kun online agent tilbyder gebyrer fra så lidt som £ 99 for at sælge din ejendom (hvor nogle endda foretager salget gratis og tilbagebetaling af deres omkostninger gennem valgfrie ekstramateriale), men du bliver stadig nødt til at foretage en masse benarbejde selv, og din ejendomsvurdering vil generelt kun være baseret på online data snarere end en fysisk vurdering.

En hybrid agent er mellemgrunden mellem en online og high street ejendomsmægler. De tilbyder et fast gebyr for salg af din ejendom i området £ 999 - £ 1999, så du ved nøjagtigt, hvor meget salget vil koste dig fra start og kan budgettere i overensstemmelse hermed. Der er også betalt nu eller betalt senere og intet salg, ingen gebyrmuligheder til rådighed og tjenester såsom ejendomsfotografier, oprettelse af lister, hostede visninger og support med køberforhandlinger, så du ikke laver alt legwork for salget. Vigtigst er det, at de også foretager personlige værdiansættelser via en dedikeret og kyndig lokal agent for at sikre en nøjagtig pris for din ejendom.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Læs

Generelt

Hvordan cashbacks er blevet et stærkt marketingværktøj

Udgivet

on

Af alle de forskellige typer tilgængelige kundebonuser eller incitamenter er en cashback muligvis den mest attraktive. Vi elsker alle at få penge tilbage, når vi bruger, hvorfor denne teknik er blevet et stærkt værktøj for virksomheder, der ønsker at tiltrække og fastholde kunder.

Bank med en Cashback

En af de tidligste cashback-ordninger kom fra Discover Financial Service, en del af Morgan Stanley. Fra 1986 gav de deres kortholdere et beløb ved årets udgang baseret på de samlede gebyrer, der blev anvendt hele året.

reklame

Der er nu mange kreditkort fra mange banker, der giver cashback til deres brugere. American Express har nogle af de højeste tilbagebetalingsrenter, op til 5%, hvis du bruger op til £ 10,000 om et år. Andre som Sainsbury's Bank og Tesco lader dig indsamle point, der kan omdannes til kontanter eller andre belønninger.

Du kan også se særlige bankkonti med belønningstilbud, der tilbydes med en månedlig cashback. Disse inkluderer Barclays Blue Rewards, Santander 123 Lite og TSB Spend & Save Plus. I disse tilfælde er cashback typisk baseret på de månedlige betalte regninger eller andre aktiviteter, der udføres på kontoen.

Detailtilbud med cashbacks

reklame

En anden god idé er at få penge tilbage, når du handler. Dette er noget, der kan gøres på websteder som Quidco og TopCashback. De arbejder hver med tusinder af detailhandlere med Quidco giver op til 160% cashback og TopCashback giver dig så meget som 165%.

Disse websteder fungerer ved at videregive en del af den kommission, som forhandlere giver dem for at sende dig til dem, så i teorien vinder alle. Du kan også få cashbacks direkte fra detailhandlere. Blandt de mærker, der har indset potentialet i at tilbyde belønninger, er H&M og New Look.  

Rejser, spil og andre fritidsaktiviteter  

Uanset hvordan du kan lide at bruge din fritid, er der sandsynligvis måder at få en cashback på, når du gør det. Hvis du elsker at rejse, kan du se på disse cashback-sider i det sidste punkt. Du finder cashback-tilbud er tilgængelige fra f.eks. Expedia, Travelodge og British Airways.

Et andet eksempel kommer med online casinoer, hvor du kan hente en no-deposit bonus UK 2020 med £ 10 + gratis kontanter og nye bonusser til slots på bestemte websteder. Dette giver dig mulighed for at prøve spil på Pink Casino, Monster Casino eller andre sider uden at bruge nogen af ​​dine egne midler til at komme i gang.

Blandt de andre virksomheder, du finder på cashback-sider, er Ticketmaster, GameStop og Netflix. Som du kan se, er der noget, der passer til enhver smag og livsstil, så du bør se på at drage fordel af de tilbud, der er mest interessante for dig.

De seneste års stigning i tilbuddene om cashback er et bevis på, hvor effektive disse tilbud er for de virksomheder, der tilbyder dem såvel som for de kunder, der bruger dem. Inden du bruger penge, skal du se, hvem der kan give dig den bedste cashback lige nu.  

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending