Slut med os

Biodiversitet

Offentlig høring om sammenhæng mellem tab af biodiversitet og pandemier som COVID-19 

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Parlamentets høring om 'Står over for den sjette masseudryddelse og øger risikoen for pandemier: Hvilken rolle spiller EU's biodiversitetsstrategi for 2030' afholdes i dag (14. januar).

Høringen er arrangeret af Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed og vil tage fat på tabet af biodiversitet og i hvilket omfang dette øger risikoen for pandemier på grund af ændringer i arealanvendelse, klimaændringer og handel med vilde dyr. Den rolle, som EU's biodiversitetsstrategi for 2030 kan spille for at imødegå tab af biodiversitet og for at øge EU's og den globale forpligtelse til biodiversitet, vil blive drøftet.

Mellemstatslige platform for biodiversitet og økosystemtjenester Eksekutivsekretær dr. Anne Larigauderie og Det Europæiske Miljøagenturs administrerende direktør dr. Hans Bruyninckx åbner den offentlige høring.

Det detaljerede program er tilgængeligt : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Du kan følge høringen live : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra kl. 9 i dag.

EU's biodiversitetsstrategi for 2030

Torsdag eftermiddag vil medlemmerne drøfte ordførerens udkast til betænkning César Luena (S&D, ES), som reagerer på Kommissionens biodiversitetsstrategi for 2030 og glæder sig over ambitionsniveauet i strategien. Udkastet til betænkning understreger, at alle de vigtigste direkte drivkræfter for naturændring skal tages op og udtrykker bekymring over jordforringelse, virkningen af ​​klimaændringer og det faldende antal bestøvere. Den behandler også spørgsmålene om finansiering, mainstreaming og styringsrammen for biodiversitet, opfordrer til et Green Erasmus-program med fokus på restaurering og bevarelse og understreger behovet for international handling, herunder med hensyn til havstyring.

Du kan følge udvalgets møde direkte : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede. fra 13h15.

Mere information 

Biodiversitet

Ét Planet-topmøde: Præsident von der Leyen opfordrer til en ambitiøs, global og spilændrende aftale om biodiversitet

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den 11. januar deltog Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen i 'One Planet Summit' for biodiversitet via videokonference. I sin tale understregede præsident von der Leyen, at "2021 bliver året, hvor verden vender et nyt blad for vores planet" på COP15 for naturen i Kunming i maj i år. Hun opfordrede til en "ambitiøs, global og spilskiftende Paris-stil aftale ", der skal udarbejdes på COP15, da dette ikke kun vedrører bæredygtig udvikling, men også ligestilling, sikkerhed og livskvalitet. Præsidenten gentog Europas vilje til at vise vejen og bringe så mange partnere som mulig om bord, mens han førte af handling og ambitioner derhjemme. Præsident von der Leyen talte også om forbindelsen mellem tab af biodiversitet og COVID-19: ”Hvis vi ikke hurtigst muligt handler for at beskytte vores natur, er vi måske allerede i starten af en tid med pandemier. Men vi kan gøre noget ved det. Det har brug for samordnet global handling og lokal bæredygtig udvikling. Og ligesom vi samarbejder for vores 'One Planet', er vi nødt til at arbejde sammen for vores 'One Health'. ”

Ursula von der Leyen talte på topmødet, der var vært for Frankrig, FN og Verdensbanken, hvordan Kommissionen arbejder for at bevare biodiversiteten: ”Dette viser, at vende et nyt blad for naturen alt sammen kommer til lokal handling og global ambition. Dette er grunden til, at vi med den europæiske grønne aftale øger vores egen handling og ambition - både lokalt og globalt. Og den nye, grønnere fælles landbrugspolitik vil hjælpe os med at beskytte levebrød og fødevaresikkerhed - mens vi beskytter vores natur og vores klima. ” Endelig mindede hun deltagerne om Europas "pligt til at sikre, at vores indre marked ikke driver skovrydning i lokalsamfund i andre dele af verden."

Se talen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede., læs det fuldt ud : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Lær mere om Kommissionens arbejde for at beskytte vores planets biodiversitet : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Biodiversitet

EU, Leonardo DiCaprio og Global Wildlife Conservation går sammen om at beskytte biodiversitet

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den Europæiske Union, miljøforkæmper og Oscar-vindende skuespiller Leonardo DiCaprio og Global Wildlife Conservation (GWC) har lanceret to initiativer til en værdi af 34 millioner euro for bedre at beskytte planeten i 2021. Det første initiativ er et hurtigt svar på økosystemer, arter og samfund, der er i nødsituationer (Rapid RESCUE), der vil give et hurtigt svar på nye biodiversitetstrusler. Det andet sigter mod at beskytte Virunga National Park i Den Demokratiske Republik Congo, det mest biodiverse beskyttede område på det afrikanske kontinent, hvilket hjælper med at genindføre østlige lavlandsgorillaer og andre truede arter.

Begge initiativer er eksempler på EU's forpligtelse til at levere EU's Green Deal over hele verden og GWC's mission om at bevare mangfoldigheden af ​​liv på jorden.

International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen sagde: ”Biodiversitet er truet over hele verden; den igangværende pandemi har kun fremhævet endnu mere, at beskyttelse af dyrebare økosystemer er afgørende for, at dyrelivet kan blomstre. Vores egen eksistens afhænger af dette. Jeg er glad for, at GWC med Leonardo DiCaprio og EU går sammen om at øge vores bestræbelser på at beskytte biodiversitet og sikre et grønt opsving for mennesker og kloden efter COVID-19-krisen. ”

EU's samlede finansiering til biodiversitet og økosystemer gennem internationalt samarbejde udgør op til 1 mia. Euro for finansieringsperioden 2014-2020. Den Europæiske Union er også Virunga National Parks længste og vigtigste donor med 83 millioner euro i tilskud siden 2014. Flere oplysninger findes i pressemeddelelsen. For flere detaljer, se venligst de dedikerede websteder på EU's globale indsats for at bevare økosystemer og biodiversitet og sort EU-reaktion på COVID-19-krisen.

Continue Reading

Biodiversitet

Ny undersøgelse gør 'klar sag' for teknologineutrale politikker

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

En ny rapport fremhæver det "betydelige bidrag", som nukleart produceret brint ved hjælp af elektrolyseteknologi kan have i udviklingen af ​​brintøkonomien.

Det fortsætter dog med, at realiseringen af ​​disse fordele vil afhænge af vedtagelsen af ​​teknologineutrale politikker, som "ikke diskriminerer atomkraft."

Forfatterne siger, at undersøgelsen giver en klar argumentation for teknologineutralitet i politikker, der er designet til at øge sektoren for rent brint, hvilket vil anerkende, at både vedvarende energi og atomkraft er koldfattige kilder til brintproduktion og bør behandles ens.

Forskningen, med titlen 'Om kernekraftens rolle i udviklingen af ​​en europæisk brintøkonomi', blev offentliggjort af New Nuclear Watch Institute (NNWI) i dag (16. december).

Det konkluderer, at brugen af ​​kernekraft til produktion af brint har flere fordele sammenlignet med brugen af ​​intermitterende vedvarende energi.

Det finder ud af, at atomkraft pr. Enhed installeret elektrolysekapacitet kan producere henholdsvis 5.45 og 2.23 gange så meget rent brint som sol- og vindkraft. Rapporten fremhæver, at det areal, der kræves for at producere brint ved hjælp af kernekraft, er betydeligt lavere end det, der kræves af vedvarende energikilder.

Ved hjælp af et hypotetisk eksempel viser det, at en havmøllepark ville kræve 1,400 gange så meget areal for at producere så meget brint som et traditionelt atomkraftværk i GW-skala.

I en kommentar til undersøgelsens resultater sagde Tim Yeo, formand for NNWI: “Denne rapport viser, hvordan anvendelse af kernekraft snarere end intermitterende vedvarende energi til at producere brint tillader elektrolyseteknologi at fungere med en langt højere kapacitetsfaktor og dermed give en stærkere stimulus til udvikling af en robust brintøkonomi. At vælge nuklear er ikke en idé for enhver regering, der hurtigt vil øge brintproduktionen. ”

Den nye rapport undersøger også den mulige fremtidige udvikling af EU's brintpolitik under hensyntagen til Europa-Kommissionens 'En brintstrategi for et klimaneutral Europa', der blev offentliggjort i juli 2020.

Den fastslår, at EU's beslutning om at sætte sit langsigtede mål om rent 'vedvarende brint' produktion på bekostning af andre 'kulstoffattige' produktionskilder såsom atomkraft, også kan forsinke investering i den tilknyttede infrastruktur, bredbaseret brintøkonomi.

Yeo tilføjer: ”Atomkraft kan spille en væsentlig rolle i den kortvarige udvikling af brintmarkedet.

”Rapporten indikerer, at ledig kapacitet i Europa kunne udnyttes til at producere mere end 19 tons rent brint til relativt lave omkostninger, hvilket kunne reducere CO286,000-udledningen med 2 millioner baseret på det globale fald i nuklear produktion på grund af COVID-2.8-pandemien. ton om året sammenlignet med den udbredte naturgasmetode ”.

Rapporten's vigtigste konklusioner siger, at:

Brint kan være et vigtigt redskab til dekarbonisering af energisystemer og tilbyde mange sektorer og undersektorer et middel til at eliminere deres emissioner, hvis dets egen produktion kan dekarboniseres fuldstændigt.

EU-strategien favoriserer vedvarende brint som et langsigtet ønsket mål med begrænset forpligtelse til andre former for brint med lavt kulstofindhold

Imidlertid vil nukleart produceret brint give flere fordele for udviklingen af ​​det europæiske brintsystem, som det anerkendes i den franske nationale brintstrategi, der ser en klar og værdifuld rolle for nukleare produceret brint

Den globale pandemi giver mulighed for at bruge kernekraftens ledige kapacitet til at producere brint og fremskynde udviklingen af ​​en europæisk brintøkonomi.

NNWI er en tænketank fra industrien, der er fokuseret på den internationale udvikling af nuklear energi som et middel for regeringer til at beskytte deres langsigtede bæredygtige energibehov. Det mener, at atomkraft er afgørende for at nå bindende Paris-klimaaftalemål og tackle klimaforandringens udfordring.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending