Slut med os

Brexit

Ny aftale mellem EU og Storbritannien er velkommen, men der er stadig grundig kontrol, insisterer på ledende MEP'er 

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

MEP'er for udenrigsanliggender og handel hilser den nye aftale mellem EU og Storbritannien velkommen som en god aftale, men kræver en ordentlig parlamentarisk kontrolbeføjelse og grundig adgang til information.

I morges (14. januar) holdt medlemmer af Udenrigsanliggender og Internationale Handelsudvalg et første fællesmøde om det nye Handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK, intensivere den parlamentariske kontrolproces af den aftale, som EU og britiske forhandlere har nået den 24 December.

MEP'er hilste aftalen velkommen som en god løsning, om end tynd. En no-deal ville have medført en katastrofe for borgere og virksomheder på begge sider, understregede talere. Samtidig understregede de, at den parlamentariske kontrol af denne aftale må gå ud over blot ratifikation, idet de insisterer på grundig adgang til information og en klar rolle for Parlamentet i gennemførelsen og den fremtidige overvågning af aftalen.

Derudover understregede medlemmerne også vigtigheden af ​​at fremme en tæt dialog mellem Europa-Parlamentet og Westminster om fremtidige forbindelser mellem EU og Storbritannien.

De beklagede, at mange aspekter, herunder Erasmus-programmet, udenrigspolitik, sikkerhed og forsvarssamarbejde, ikke var inkluderet i forhandlingerne om det fremtidige partnerskab. Nogle udtrykte bekymring for fremtiden for miljøstandarder, da det nye britiske emissionshandelssystem kun har været på plads siden den 1. januar uden klarhed om, hvordan man forbinder det med EU.

For alle udsagn og indgreb kan du se mødet igen : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Ordførerens bemærkninger

Kati Piri (AFET, S&D, NL) sagde: ”Parlamentets røde streger vil fortsat være centrale i kontrolprocessen. Jeg glæder mig over, at EU formåede at sikre en enkelt, klar styringsramme. Dette giver EU og britiske borgere, forbrugere og virksomheder retssikkerhed om de gældende regler og vil sikre solide overholdelsesgarantier fra parterne.

”Samtidig er det også vigtigt at være ærlig: vi ønskede ikke eller valgte Brexit. Så det er med beklagelse og sorg, at vi erkender, at dette var det britiske folks demokratiske valg. Desværre falder aftalen i sig selv langt under Politisk erklæring at den britiske premierminister Boris Johnson selv underskrev få måneder før forhandlingerne. ”

Christophe Hansen (INTA, EPP, LU) sagde: ”Det er en meget tynd aftale. Men jeg glæder mig over, at der ikke er nogen kvoter og toldsatser, og dermed undgik vi at falde tilbage til WTO-regler, der ville have skadet mange af vores sektorer, herunder landbrug og biler.

”Jeg beklager meget, at Storbritannien besluttede ikke at deltage i Erasmus. Dette bringer fremtiden i fare for 170,000 europæere i Storbritannien og 100,000 britiske studerende i EU. Jeg beklager også, at fremtidige geografiske indikationer ikke er dækket, hvilket er i strid med den politiske erklæring.

”Jeg ville gerne have, at tjenester blev afspejlet noget bredere i aftalen. Ikke desto mindre forhandles lovgivningsmæssigt samarbejde om finansielle tjenester indtil marts.

”Det er vigtigt ikke at lade samtykke trække for evigt. Foreløbig anvendelse er ikke den juridiske sikkerhed, som virksomheder og borgere fortjener efter alle disse år. ”

Næste skridt

De to udvalg vil til sin tid stemme om det samtykkeforslag, der er udarbejdet af de to stående ordførere for at give mulighed for afstemning på plenarmødet inden afslutningen af ​​den midlertidige anvendelse af aftalen.

Ud over afstemningen på plenarmødet vil Parlamentet også stemme om en ledsagende beslutning udarbejdet af de politiske grupper i EU UK-koordineringsgruppe og Formandskonferencen.

Baggrund

Den nye handels- og samarbejdsaftale er midlertidigt anvendt siden 1. januar 2021. For at den kan træde i kraft permanent, kræver den Parlamentets samtykke. Parlamentet har gentagne gange udtrykt, at det anser den nuværende foreløbige anvendelse for at være et resultat af en række unikke omstændigheder og en øvelse, der ikke skal gentages.

MEP'er i Den Internationale Handelskomité afholdt et første møde om den nye EU-UK-aftale mandag den 11. januar, hvor de lovede en grundig kontrol af aftalen. Læs mere : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Mere information 

Brexit

Fiskerivirksomheder kunne gå i stykker over Brexit, fortalte parlamentsmedlemmer

Gæst bidragyder

Udgivet

on

Britiske fiskerivirksomheder kan gå i stykker eller flytte til Europa på grund af handelsforstyrrelser efter Brexit, har industristal advaret om, skriver BBC.

Parlamentsmedlemmer fik at vide, at papirarbejde på grund af nye grænsekontroller havde vist sig at være et "massivt problem" og skulle flyttes online.

De hørte også, at ekstraomkostninger havde gjort det "umuligt" for nogle virksomheder at handle rentabelt.

Ministrene har lovet handling mod forstyrrelser og £ 23 millioner for berørte virksomheder.

Den britiske regering har også oprette en taskforce med det formål at løse problemer, som industrien i Skotland står over for.

Commons-miljøkomitéen hørte, at finansieringen måtte fortsætte og udvides yderligere for at hjælpe sektoren med at klare Brexit-relaterede problemer.

Uden for EU's indre marked er den britiske fiskeeksport til Europa nu underlagt nye told- og veterinærkontroller, som har skabt problemer ved grænsen.

Martyn Youell, en manager hos det sydvestlige England fiskeriselskab Waterdance, fortalte parlamentsmedlemmer, at branchen stod over for mere end "tandproblemer".

"Mens nogle ting er afgjort, nogle åbenlyse problemer, føler vi, at vi forbliver med mindst 80% af de handelsproblemer, der er stødt på," sagde han.

"Der er nogle ekstreme kræfter, der opererer i forsyningskæden, og vi vil sandsynligvis se en tvungen konsolidering eller forretningssvigt."

"De eksportører, vi har at gøre med, overvejer seriøst at flytte en del af deres forarbejdningsvirksomhed til EU på grund af de vanskeligheder, vi står over for".

Han sagde, at de "stort set papirbaserede" formularer, de nu skal udfylde, havde skubbet omkostningerne op, og opfordrede Storbritannien til at samarbejde med EU om at flytte dem online.

'Masser af vrede'

Donna Fordyce, administrerende direktør for Seafood Scotland, sagde, at problemerne kan føre til, at især mindre virksomheder stopper deres handel med Europa på mellemlang sigt.

Hun sagde, at de årlige omkostninger til det nye papirarbejde, mellem £ 250,000 og £ 500,000 om året, var for meget for dem at opretholde.

Men hun sagde, at mange "ikke kan se, hvor de kunne henvende sig" i øjeblikket, fordi rejseforbud og Covid-pandemien har lukket andre markeder.

Hun tilføjede, at der var "meget vrede" over udformningen af ​​regeringens kompensationsordning på £ 23 mio., Der forbinder midler med beviselige tab på grund af Brexit.

Hun sagde, at det betød, at mange firmaer, der havde "arbejdet natten igennem" for at gøre forsendelserne klar, ikke var blevet kompenseret for ekstra omkostninger.

Forbud mod skaldyr

Sarah Horsfall, co-administrerende direktør i Shellfish Association i Storbritannien, kritiserede også ordningen og bemærkede, at virksomheder, der "gjorde en massiv indsats" ikke var kvalificerede.

Hun opfordrede også ministre til at vedtage en anden tilgang for at overtale EU til at vælte en forbud mod britisk eksport af nogle typer levende skaldyr.

Efter at have forladt EU's indre marked, skal denne eksport fra alle fiskepladser undtagen højeste kvalitet renses, før den kan komme ind på EU-markedet.

Den britiske regering har beskyldt EU for at frafalde en tidligere forpligtelse, sådan eksport kunne fortsætte med et særligt certifikat.

Fru Horsfall sagde, at der havde været "tilbøjelighed til en smule misforståelse" blandt både britiske eller EU-embedsmænd om reglerne efter Brexit.

Hun opfordrede en "mere nuanceret tilgang" fra britiske ministre til at løse sagen og noterede sig, at deres "bullish" svar "måske heller ikke har hjulpet".

Og hun sagde, at et mere "fleksibelt" regime til bestemmelse af kvaliteten af ​​det britiske fiskerivand kunne hjælpe industrien på lang sigt.

Continue Reading

Brexit

EU-revisorer fremhæver risikoen ved Brexit-tilpasningsreserve

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I en udtalelse, der blev offentliggjort i dag (1. marts), rejser Den Europæiske Revisionsret (ECA) nogle bekymringer over det nylige forslag om en Brexit Adjustment Reserve (BAR). Denne fond på 5 mia. € er et solidaritetsværktøj, der har til formål at støtte de medlemsstater, regioner og sektorer, der er hårdest ramt af Det Forenede Kongeriges udtræden af ​​EU. Ifølge revisorerne skaber udformningen af ​​reserven en række usikkerheder og risici, selv om forslaget giver medlemsstaterne fleksibilitet.

Europa-Kommissionen foreslår, at 80% af fonden (4 mia. EUR) tildeles medlemsstater i form af forfinansiering efter BAR's vedtagelse. Medlemsstaterne tildeles deres andel af forfinansieringen på grundlag af den anslåede indvirkning på deres økonomi under hensyntagen til to faktorer: handel med Det Forenede Kongerige og fisk fanget i Det Forenede Kongeriges eksklusive økonomiske zone. Ved at anvende denne tildelingsmetode ville Irland blive den største modtager af forfinansiering med næsten en fjerdedel (991 mio. €) af kuvertet efterfulgt af Holland (714 mio. €), Tyskland (429 mio. €), Frankrig (396 mio. € 305 mio.)

”BAR er et vigtigt finansieringsinitiativ, der har til formål at hjælpe med at afbøde Brexit's negative indvirkning på EU-medlemslandenes økonomi,” sagde Tony Murphy, medlem af Den Europæiske Revisionsret med ansvar for udtalelsen. "Vi mener, at den fleksibilitet, BAR giver, ikke bør skabe usikkerhed for medlemslandene."

Udtalelse nr. 1/2021 om forslaget til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af Brexit-tilpasningsreserven

Continue Reading

Brexit

Storbritannien vil modstå 'tvivlsomt' EU-pres på banker, siger BoE's Bailey

Reuters

Udgivet

on

By

Storbritannien vil "meget stærkt" modstå ethvert EU-forsøg på at bevæge banker til at flytte billioner af euro i derivater, der clearer fra Storbritannien til blokken efter Brexit, sagde Bank of Englands guvernør Andrew Bailey onsdag. skriver Huw Jones og sort David Milliken.

Europas øverste banker er blevet bedt af Europa-Kommissionen om at retfærdiggøre, hvorfor de ikke skulle være nødt til at flytte clearing af euro-denominerede derivater fra London til EU, viser et dokument, som Reuters tirsdag viste.

Storbritanniens finansielle servicesektor, der bidrager med over 10% af landets skatter, er i vid udstrækning blevet afskåret fra EU siden en Brexit-overgangsperiode sluttede den 31. december, da sektoren ikke er dækket af handelsaftalen UK-EU.

Handel med EU-aktier og derivater har allerede forladt Storbritannien til kontinentet.

EU er nu målrettet mod clearing, der er domineret af London Stock Exchange's LCH-arm for at reducere blokens afhængighed af Citys finansielle centrum, hvor EU-regler og tilsyn ikke længere gælder.

”Det ville efter min mening være meget kontroversielt, fordi lovgivning uden for territoriet er alligevel kontroversiel og åbenlyst af tvivlsom lovlighed, ærligt talt, ...” sagde Bailey til lovgivere i Storbritanniens parlament onsdag.

Europa-Kommissionen sagde, at den ikke havde nogen kommentarer på dette stadium.

Ca. 75% af de 83.5 billioner euro ($ 101 billioner) i clearingpositioner i LCH ejes ikke af EU-modparter, og EU bør ikke målrette mod dem, sagde Bailey.

Clearing er en central del af finansiel VVS, der sikrer, at en aktie- eller obligationshandel er afsluttet, selvom den ene side af transaktionen går i stykker.

”Jeg er nødt til at sige til dig ret ærligt, at det ville være meget kontroversielt, og jeg må sige, at det ville være noget, som vi, tror jeg, skulle og ønsker at modstå meget bestemt,” sagde han.

Spurgt af en lovgiver, om han forstod bekymring blandt EU's politikere om, at virksomheder skulle gå uden for blokken for finansielle tjenester, sagde Bailey: ”Svaret på det er konkurrence ikke protektionisme.”

Bruxelles har givet LCH tilladelse, kendt som ækvivalens, til at fortsætte clearingen af ​​eurohandler for EU-virksomheder indtil midten af ​​2022, hvilket giver bankerne tid til at skifte positioner fra London til blokken.

Spørgsmålet om ækvivalens handler ikke om mandat til, hvad ikke-EU-markedsdeltagere skal gøre uden for blokken, og den seneste indsats fra Bruxelles handlede om tvungen flytning af finansiel aktivitet, sagde Bailey.

Deutsche Boerse har tilbudt sødestoffer til banker, der skifter position fra London til sin Eurex clearingarm i Frankfurt, men har knap nok eroderet LCHs markedsandel.

Mængden af ​​clearing repræsenteret af EU-klienter ved LCH i London ville ikke være særdeles bæredygtig alene inden for blokken, da det ville betyde fragmentering af en stor pulje af derivater, sagde Bailey.

”Ved at opdele denne pool op bliver hele processen mindre effektiv. At nedbryde det ville øge omkostningerne, ingen tvivl om det, ”sagde han.

Banker har sagt, at ved at rydde alle denomineringer af derivater i LCH betyder det, at de kan netto på tværs af forskellige positioner for at spare på margin eller kontanter, de skal bogføre mod potentiel misligholdelse af handler.

($ 1 = 0.8253 €)

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending